Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Що робити з ісламом?

Бог їм це обіцяв і зробив. Тому і зараз смішно критикувати церкву в тому сенсі. Ісус створив церкву ("На тобі збуду церкву") і ясно, люди, будучи грішними роблять не все так, як повинно бути, але обіцянці Ісуса мусимо вірити по при все.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

мені здається, що ви не зовсім усвідомлюєте суть слова "церква"...
    ви звикли, що церква — це "свята" "апостольська" "церква" і намагаєтеся підтягнути під це Біблію...

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

:D Та апостольська-апостольська, а чого би ні?

4. duncan

справау тому, що "церква" — це згромадження, а не "інституція"!...
    звідси і починається головна помилка...

• Подобається Подобається x 1
  5. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Що правда багато людей важає, що церква це саме будівля з хрестами.

6. duncan

власне!...
    і якщо продовжуючи тему "яка має бути церква", то варто згадати якою вона була за Ісуса...
    а була вона такою: провідник (пастор, старший в громаді) і паства...
    не було ні величезних храмів (грецького чи римського типу), не було ікон, скульптур, "назначених чи обраних "святих"...

7. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

З цього слідує, що по крайній мірі певний час зберігали!
    А тепер я процитую Ваші слова - "Чи Ви вважаєте, Бог мав би насилу всіх зробити дітьми Божими?", як бачите Бог і без сили робив, що люди зберігали Боже слово (тобто виходячи з Вашої термінології були дітьми Божими). Так навіщо ж був потрібен Його особистий прихід? Небачу жодної потреби!

Я питав конкретно про ці слова Івана - "12 А всім, що Його прийняли, їм владу дало дітьми Божими стати, тим, що вірять у Ймення Його", як об'єктивно відрізнити цих "всіх"? Окрім того, що вони сповідують певну релігію.

З.І. І все таки, хотілось почути від Пупера, таки від чого Ісус(ас) "спас"?

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А де ж тоді Ісус навчав, як не у храмах? А потім храми виникли, бо учні вже не могли у синагогах проповідувати, тому свої храми побудували. Невже ти ніколи не звертав уваги на наступні слова у Новому Завіті? Особливо ті, коли Ісус сам каже, що він навчав у храмах.

----------
    І пішов, і проповідував в їхніх синагогах по всій Галілеї. І демонів Він виганяв. (Мар.1:39)

----------
    43 Він же промовив до них: І іншим містам Я повинен звіщати Добру Новину про Боже Царство, бо на те Мене послано.
    44 І Він проповідував по синагогах Галілеї. (Лук.4:43,44)

----------
    Тієї години промовив Ісус до народу: Немов на розбійника вийшли з мечами та киями, щоб узяти Мене! Я щоденно у храмі сидів і навчав, і Мене не взяли ви. (Матв.26:55)

----------
    45 А коли Він у храм увійшов, то почав виганяти продавців,
    46 до них кажучи: Написано: Дім Мій дім молитви, а ви з нього зробили печеру розбійників.
    47 І Він кожного дня у храмі навчав. А первосвященики й книжники й найважніші з народу шукали, щоб Його погубити,
    (Лук.19:45-47)

----------
    37 За дня ж Він у храмі навчав, а на ніч виходив та перебував на горі, що зветься Оливна.
    38 А зранку всі люди до Нього приходили в храм, щоб послухати Його.
    (Лук.21:37,38)

----------
    Ісус Йому відповідь дав: Я світові явно казав. Я постійно навчав у синагозі й у храмі, куди всі юдеї збираються, а таємно нічого Я не говорив. (Iван.18:20)

9. duncan

А де ж тоді Ісус навчав, як не у храмах? А потім храми виникли, бо учні вже не могли у синагогах проповідувати, тому свої храми побудували. Невже ти ніколи не звертав уваги на наступні слова у Новому Завіті? Особливо ті, коли Ісус сам каже, що він навчав у храмах.
    І пішов, і проповідував в їхніх синагогах по всій Галілеї. І демонів Він виганяв. (Мар.1:39)
    43 Він же промовив до них: І іншим містам Я повинен звіщати Добру Новину про Боже Царство, бо на те Мене послано.
    44 І Він проповідував по синагогах Галілеї. (Лук.4:43,44)

у храмі, а не в храмах...
    спитай у любого юдея, що таке синагога... ;)

Тієї години промовив Ісус до народу: Немов на розбійника вийшли з мечами та киями, щоб узяти Мене! Я щоденно у храмі сидів і навчав, і Мене не взяли ви. (Матв.26:55)
    45 А коли Він у храм увійшов, то почав виганяти продавців,
    46 до них кажучи: Написано: Дім Мій дім молитви, а ви з нього зробили печеру розбійників.
    47 І Він кожного дня у храмі навчав. А первосвященики й книжники й найважніші з народу шукали, щоб Його погубити,
    (Лук.19:45-47)
    37 За дня ж Він у храмі навчав, а на ніч виходив та перебував на горі, що зветься Оливна.
    38 А зранку всі люди до Нього приходили в храм, щоб послухати Його.
    (Лук.21:37,38)
    храм був єдиний — єрусалимський, від якого лишилася тільки "стіна плачу"...

Ісус Йому відповідь дав: Я світові явно казав. Я постійно навчав у синагозі й у храмі, куди всі юдеї збираються, а таємно нічого Я не говорив. (Iван.18:20)
    тут ти сама відповіла... :)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та тому, що ці сини перетврили живу віру у правила поведінки і відійшли від Бога. Хіба Ви не читали про книжників та фарисеїв? А сАме вони себе вважали синами.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

По їхнім ділам. Конкретизуйте запитання.

12. duncan

до речі, я сам відповім, що таке синагога: синагога — це школа, місце зібрання....
    у свідків саме місце зібрання, а не церква...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А от прочитав сьогодні наступне:

Іслам не відкидає магію, а навпаки, говорить, що це частина науки про Бога! Цікаво, це правда? Хто в нас спеціаліст по ісламу.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гра слів.

15. duncan

:D :D :D
    справді?....
    тоді все, що вами тут написано про віру — така сама гра слів...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

:D :D :D Справді.

Особливо Ваш вислів: за Ісуса не було храмів Римського чи грецького стилів....

Ви б ще часи барокко і ренесансу згадали. Пупере, Ви мене розсмішили.:D

17. duncan

підміна понять...
    йде мова виключно про християнство, а ви намагаєтеся прив’язати його до язичництва...
    ви хочете сказати, що ІСУС ХРИСТОС назвав би храмом язичницьку будівлю?!!.....
    дуже цікава думка...
    сподіваюся, що не всі католики так мислять.... :sad:

• Подобається Подобається x 1
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

От Ви все написали вірно, лише після слів "підміна понять..." треба було не багатоточчя поставити, а двокрапку, а так все нормально.

19. Омар Люлька

Ну люди часто відвертались, від віри в Єдиного Бога, тому саме й приходили пророки (мир їм всім), чому саме в цьому випадку був потрібний прихід в Бога? Взагалі навіщо Богу "воплощатся", в часи Моісея чи Авраама (мир їм) обходилось без цього?

Розумієте, Біблія не є для мене св.Письмом, тому я вважаю в мене немає морального права її трактувати. Тобто, казати, що Ви не вірно її розумієте, а вірно її розумію я. Тому, я взнаю як Ви трактуєте те чи інше місце християнського віровчення, а вже потім з цього виходжу.

20. Омар Люлька

Цікаво було б взнати, де Ви це нашли? Весь текст хочется глянути, а також автора тексту.

а де твій аватар? :)