Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Це взагалі немає питання до релігії. А до здорового глузду. Тут йдеться не поливання чи не поливання але якщо значна частина громадян вважає таку демонстративну побудову біля могил святотатством то не варто витягувати Коран і довго щось доводити. Чи маєте бажання знехтувати правами осіб чиї рідні загинулих.

А це до чого? В тему "Єслі в кранє нет води - значіт випілі жиди."? о_О

• Подобається Подобається x 2
  2. Patrick

Patrick Well-Known Member

Сьогодні по СВС (канадський канал) була про це передача.
    Там з тим будівництвом дуже багато "темних плям".
    Особливо з фінансуванням.
    І особи які крутяться біля цього проекту не менш такі самі "темні лошадки".
    Кореспондент який провів розслідування ( на скільки це було в його силах) розказав що всі кінці ведуть в
    С.Арабію до компаній які є або були в власності сімейства Бін Ладена.
    Якийсь дурдом одним словом ....
    І Блюмберґ з Обамою спокійно споглядають чим це все скінчиться....

Там доречі ВЖЕ Є діюча маск на відстані 2х кварталів в старому будинку.Так мені виглядало що в районі Century 21 mall.
    І цей настоятель , чи іман так і не відповів на питання кореспондента хто оплачує рент приміщеня.
    А рент в цьому районі міста дуууууже дорогий.

Одним словом був би я ньюйоркер в мене на авті був би такий стикер

• Подобається Подобається x 5
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А мене найбільше вразила заява Пелозі. Вона умудрилася сказати щось на кшталт, "а ми повинні розібратися хто фінансує противників мечеті".
    Що, по ступені дурості вже можна поставити знак рівності між США і Росією?
    Я не дуже люблю США, але це був до недавніх пір хоч якийсь пристанок здорового глузду. Вивітрився? Вчора в місцевій газеті прочитав, що більше 20% американців думають що Обама мусульманин.
    Білий дім випустив заяву, що він християнин і молиться кожного дня.
    А все ж щось тут не те...

4. Patrick

Так ,так і про це теж згадували.
    Навіть ніби Обами пастор робив заяву , що він ходить до Молитовного дому /Храму

5. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Це властиво міжконфесійна секта ісламу аля "об’єднані християни". З дуже мало кількістю прихильників. Тому то до ісламу (до його поширених конфесій) навіть немає стосунку.

---------- Додано в 01:32 ---------- Попередній допис був написаний в 01:29 ----------

Ну "сімейство Бін Ладена" це люди котрі продають нафту США дуу-же довгий час. :)

• Подобається Подобається x 3
  6. Patrick

Найбільш агресивно захищали будівництво особи сaucasian race і чорні в інтервю , а особи арабської зовнішності тихо-боком обминали кореспондента і старалися йти подальше

7. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Ну то інтерв’ю. Могли його брати тільки в аґресивних захисників щоб підігріти тему. Але це властиво не релігійне питання а політичне. Тому будуть його мусолити. Мені персонально байдуже. Тільки мусульманам то радше боком вилізе. Політикам теж. А так як я маю зуб на Блумберґа. :)

8. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Нажаль, вімушений визнати, Ваша правда. :sad:
    Халдейський єпископ в Іраку просто б'є тривогу: якщо американці так швидко підуть з Іраку, не налаштувавши мирне життя у країні , мусульмани просто виріжуть усіх немусульман.
    http://www.oecumene.radiovaticana.org/ted/Articolo.asp?c=416737
    У статті вважають, що це є наслідком війни. Сумніваюсь. :nea:
    Але на Індонезію ніхто не нападав! А там майже щоденно гинуть місцеві християни, просто через те, що мусульман там більше 80 відсотків:
    http://www.oecumene.radiovaticana.org/ted/Articolo.asp?c=416665
    Получається, у той час, коли імами розважливо-поважно нагадують у ЗМІ, що Коран потрібує застосовувати толерантність і повагу до "людей Книги" (юдеїв і християн), прості "некеровані" мусульмани фізично винищують іновірців. І влада (уряд і поліція) "чомусь" не можуть дати ради. Проте, коли виникне хоча б натяк на злочинні дії християнина, швидко все знаходять. :ireful1:

• Подобається Подобається x 4
  9. nikolas

nikolas Well-Known Member

Це чужа релігія для більшості Українців,і мені не зрозуміла толерантність і терпимість до неї багатьох дописувачів.Думаю,що ця поблажливість закінчиться з першим ісламським терактом,скажімо в Києві.Так мусульмани різні,але ми всі джля них невірні,а значить підлягаємо або знищенню,або "перехрещенню".Я не розумію,ви що хочете аби наші внуки та правнуки були мулатами і кричали "Алах Акбар",протріть очі,подивіться,що робиться в Європі.

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Більшість найбільших світових релігій побудовані якщо не на любові як християнство, то на толерантності і взаєморозумінні...
    20% території Пакистану під водою, загинуло мабуть більше 2000, бездомні 15 млн. Невимовне горе... Світ старається допомогти і добровольцями і предметами першої необхідності.
    А мусульмани? Вони продовжують свою справу, тобто вбивають.
    Вчору було три вибухи, одна бомба вибухнула в мечеті, загинуло по крайній мірі 36 людей.
    По що, для чого, що мулли з Талібану хочуть цим добитися?

• Подобається Подобається x 6
  11. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Не варто плутати мусульман з ісламським екстремізмом, який тільки базовано на ісламі, але з вірою в Бога він не має нічого спільного.

Якщо ми (християни) "припишемо" до терористів всіх мусульман, то тоді треба воювати ЗІ ВСІМА МУСУЛЬМАНАМИ. Ми автоматично зробимо їх ворогами. І вони ними стануть.

Я чув, що в WTC загинули і мусульмани також. Не варто ділити "в пропорціях", "чиїх" загинуло більше... Смерть кожної людини - це докір всім живим. І кожний повинен молитися за душі ВСІХ невинно загиблих.

Сьогодні цивілізований християнський світ повинен шукати дороги до взаємодії з мусульманським світом, з поміркованим і цивілізованим мусульманським світом.

Мені довелося попрацювати в Дубаї, у мене є кілька друзів-мусульман, а в компанії працювали разом американці, араби, євреї, пакистанець, англієць, філіпінка тощо, і всі чудово і дружньо спілкувалися. І з задоволенням переписували одне в одного і слухали диск Ірини Білик, який випадково у мене опинився.

Конфронтація між християнами та мусульманами - буде вбивчою для цивілізації. Бо виключно завдяки "східному темпераментові" людські маси на Сході досить легко запалити, як "підпалюють" Ірак, Іран, "Талібан", Палестину тощо. А той же Іран ВЖЕ має атомну електростанцію, збудовану росіянами, яким зараз плювати, що буде у світі, лиш би Америці стало ну хоч на міліметр гірше. Про будівництво атомної електпростанції вже об"явив Судан! Але ж відомо, що атомні електростанції не тільки дають енергію, а й використовуються для виробництва збройного плутонію. Або для виробництва ізотопів, що можуть бути використані для "брудних бомб"... Веселі часи настають...

Тому виважена і розумна політика, пошук діалогу насамперед між тверезою владою цих країн, з одніє сторони, та ЄС і США, з іншої - вкрай важлива. Життєво важлива.

І будівництво малесенької мечеті поблизу Ground Zero в пам"ять про мусульман, що невинно загинули при атаці терористів - може бути таким дуже важливим кроком, і аж ніяк не "поступкою терористам".

Важливо це і для України, бо ті ж кримські татари, завдяки їх мудрим керівникам - за демократію, за законність, за вільну Україну в складі ЄС. Вони - перевірені друзі і "бійці" української демократії. І повинні залишатися такими, і тепер так само потребують в цьому допомоги.

Варто дивитися на все не поверхово, а глибше і мудріше.

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Авжеж. Не слід також забувати, - що робили християни в особі католиків мусульманам під час хрестових походів. Але ж сама Християнська віра до цього не була причетна. В історії релігій від імені Бога робилося багато злочинів.

Останнє редагування: 24 сер 2010
  13. coolzak

coolzak Well-Known Member

Не треба витягувати жупел якому тисяча років.якщо любите історичні дослідження то почитайте скільки християн і язичників вирізали мусульмани в Азії .До виникнення ісламу вся Азія і північна Африка були християнські

• Подобається Подобається x 7
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хотів теж то написати, але потім подумав: КОМУ?

15. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Ну не вся Азія (Китай ітд - аж ніяк), але сучасна Турція і Близький Схід так. Турція була колонізована греками яких мало залишилось завдяки мусульманам. Про вірмен то давніша історія. Їх повирізували ще до часів християнства на близькому сході хоч мусульмани продовжили цю традицію до часів турецького ґеноциду що відбувся зовсім недавно. (Не буду сюди включати зовсім недавній конфлікт між Вірменією і Азербайджаном.)

Що до хрестових походів то коли такий відбувсь в Іспанії, до походу багато мусульман втікало в християнські частини Іспанії від жорстокості і реліґійного фанатизму барберів. Християни перемогли евентуально. Якби програли - живими би не залишились. Хоч в Іспанії раніш були і більш толерантні часи.

Нічого особливого під час хрестових походів не робили. Звичайні войни тих часів. Ось війна червоної і білої троянди була набагато гірше. А були і гірші.

16. Даяна

Даяна Well-Known Member

А хіба я десь виправдовувала мусульманських збоченців-головорізів? Ви не звернули увагу на наступну мою тезу: "В історії релігіЙ від імені Бога робилося багато злочинів". Це стосується РІЗНИХ релігій, включаючи і християнство і іслам. А я зауважувала на тому, що причина не у самих тих релігіях, а тих збоченцях, які її перекручують і використовують релігію у своїх цілях, під прапором Бога чинячи злочини, які часто заперечують суть тієї чи іншої релігії.
    То папа Іоан Павло ІІ 12 березня 2000 року помилково вибачався перед мусульманами за ті "звичайні войни"?

17. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Папа мав то зробити бо будь яка війна є злом. Але то не робить ті войни чимсь особливим. Дуже дрібні і з невеликими наслідками. Навіть погром Константинополісу ніщо в порівняні чуд які робили мусульмани туди де вони приходили. Ті здається не вибачались і не збираються, їхні духовні лідери принаймі і навіть дають гроші на війну на право і ліво. То про що говорити? Ватікан нині войнами не займається і вже довший час.

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Авжеж, ви праві, лиш в обох випадках суть одна: віровчення (релігія) тут ні при чому. Історією доведено, що релігію просто використовують у своїх цілях як політики, так і церковні збоченці-ієрархи різних часів.

19. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Політики використовують не тільки релігію але й багато що іншого. Наприклад військо або дипломатію. В нас наприклад є свої форумні політики які пишуть довгі декларації до форумного ООН, я ржу. :)

Звичайно можна сказати що і військо ні при чім і дипломатія ні при чім. Та й політики ні при чім бо ними теж щось керує. І так можна довго говорити ні про що.

Наразі іслам є найбільш проблемною релігією в світі. Будизм, християнство ітд ітп. такими не є. І тут релігія таки при чомусь. Хочете чи ні. Можете сказати що то форми і інтерпретації тої релігії кимсь які неправильні. Може і так але їх зараз багато і тому то проблема. Я можу звичайно погодитись що елементарна світська школа в бідних мусульманських країнах би була на користь. Але знову іслам заважає. В Турції це колись зробили насильно і там в порівнянні досить цивілізоване життя. Але де інде такого ще довго не буде. Тому проблема залишиться. Не має значення чи в тому звинувачувати іслам, чи бідність, чи відсутність освіти. Воно все певним чином зв’язане.

20. Patrick

Дуже з Вами згідний.
    І в знак порозуміння хотів би побачити реакцію мусульманського світу на будівництво ЦЕРКВИ де небудь....в Маскаті (Оман) , Ріяді , або десь в тих краях.
    Чому інші релігії мають в себе толерувати паранжу , бурку ...?....а коли приїзжаєш до них то навіть натільного Хреста під сорочкою (!!!!) схованого не можна мати...про Зірку Давида взагалі мовчу........і про Біблію в чемойдані теж.
    А не дай Боже 2 або 3 одинакових екземпяри!Там буде "мама нє гарюй" і зразу з аеропорту в тюрму....

Немаю нічого проти них , але компроміс і толерантність повинна буди обоюдна , кожний повин робити рівну кількість кроків назустріч.

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)