Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Так були "сини Ізраїля", "синами Божими"? Так, чи ні?

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

читав...
    Новий Заповіт — прочитав...
    для мене є істиною, що молитися треба до Бога (отця), бо Ісус — це Спаситель.... і сам Він так і казав: "моліться так, Отче наш..."

а це суттєво!.. ;)

3. Омар Люлька

Звичайно, Ваші суб'єктивні враження не має сенцу обговорювати. Зазначу, що адепти абсолютно різних релігій відчувають "спілкування" з Богом. Тому аргументом в дискусії, це також бути не може....

4. Омар Люлька

Дякую, за цитату. Як, Ви, розумієте, особисто для мене Біблія не є Св.Письмом, тому не могли би Ви, пояснити ці слова Івана. Син Божий, відрізняється тим, що він сповідує істину релігію?

5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

що ж - чоловік скептично настроєний.... Спробуємо ще раз...
    http://planeta.rambler.ru/users/minytnaiastrelka/12213331.html
    там написано
    І хай пробачать мене знайомі панки ;) хоча - вони всі свідомі цього означення ;)
    На додачу - можу запропонувати ще,
    http://www.golosiyiv.kiev.ua/observer.php?id=547
    Тепер - з особистих спостережень. Всі справжні панки пройшли як мінімум через безпробудну пиятику. Ваше спілкування з панками - заперечує ваш же принцип
    Стосовно бомжів. Так звані "декласовані елементи" (до яких, до речі, і панків відносили) - то не є обов'язково алкоголезалежні люди. зокрема, доволі багато бомжів (особливо сьогодення) мають по дві вищі освіти... Бо так склалося життя ;)
    --
    Пропоную тему з панками закрити, оскільки це яскраво виражений офтоп, що виник просто на одному порівнянні. Але виявилося, що ми в один і той же термін вкладуємо зовсім протилежне розуміння;)

6. afterstep

Що ж - буду говорити у руслі вашого ж понятійного апарату.
    З мусульманами поспілкуватися мені довелось. Та й не тільки мені. Іноземні студенти того самого львівського медінституту - велика кількість арабів. брудних6 лінивих, брехливих, з повною відсутністю вдячності свиней. Спілкування закінчувалося п'яними бійками після дискотеки, коли кодло п'яних арабів пробувало відлупцювати двійко-трійко місцевих. Місцевим однозначно не можна було попадати в руки міліції по тому - бо тюрма за "інтернаціоналізм" світила конкретна.
    Також про арабів могли б розповісти одурені ними жіночки....
    АЛЕ!
    Серед арабів теж були порядні та шляхетні люди - і з ними я теж стикався. і не мусульманство чи християнство є визначальним фактором - та все ж мушу зазначити, що використовуючи ваші ж методи наведення доказів, можу неспростовно довести, що мусульмани - огидні потвори ;)
    --
    Стосовно авторитетів. Напівбожевільний російський піп - цікаво, канонізація мала би відбутися через 4 покоління - і тоді "святий"? а ще цікаво - його за махровий антисемітизм та шовінізм канонізували? - так от, слова російського попа, передані в усних розповідях його "учнів" - погодьтеся, авторитет сумнівний.
    Кількасотрічна українська культура - від неї так легко відмахнувшись - ви дійсно після цього вважаєте себе українцем?
    --
    Крім того, якщо враховувати, що хрещення Русі було при Володимирові, а чіткий поділ Україна/Росія з'явився дійсно пізніше - то що там про "українці не були християнами"? Чи я невірно зрозумів вашу логіку?

7. afterstep

ага, зовсім забув - християнські течії (навіть свідки Єгови) - то таки християнство. Нехай воно не визнається християнськими церквами - але це одна з бокових гілок християнства, але далеко не мусульманство.
    --
    В будь якому разі - ви мене переконали ;) безперечно, Гулак-Артемовський не авторитет, а Україна - просто побічний продукт жидомасонської змови ;)

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це скоріше філософське запитання.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я Вам хто? Адепт?

10. Омар Люлька

Вцьому основна проблема, що для панків видумують означення. Якщо вони вели нетверезий спосіб життя, в Англії кінця 70-х, то це зовсім не означає, що вони так само себе будуть вести в Україні, в 2000-х роках.

Я Вам також хотів, це написати, а оскільки з бомжами я спілкувався набагато менше ніж з панками, то не написав. А з описаними Вами бомжами, я з великим задоволенням поспілкуюсь про мистецтво.

Добре.

11. duncan

а має бути Біблійне...
    занадто філософії у вірі "традиційній"...

12. Омар Люлька

Яка публіка приїзжає, до нас навчатись з арабских країн, мені відомо. Ви ж не скажете, що українські "мажори", це самі духовні люди?

Чому? Наведіть приклад, моїх методів наведення доказів?

Ви напевно не зрозіміли, для чого я взнавав Вашу думку стосовно поглядів Л.Черніговського! Я хотів показати, що як можуть не авторитетні для Вас, погляди Првославного Святого, так і для мене мало турбує, що там казали "турки в стародавні часи". Вони, по крайній мірі, не більші експерти, за преподобного Лаврентія.

Коли це я відмахнувся? Ні від чого я не відмахувався! А українцем - так вважаю!

Отут, я з Вами згодний. Але ж, чому я не бачив Вашого праведного гніву, коли автор теми українців в язичники записав? Так були українці язичниками? Чи можливо українець, що відмовився від Христа, і став моилитись Перуну, теж не українець а... наприклад варяг?

Що не мусульманство?

Ну про жидомасонство, це Ви загнули. Для мене мало мають значення думки православних святих, починаючи від "рівноапостольного" князя Володимира і закінчуючи преп. Лаврентієм.
    А Гулак-Артемовський, талановитий поет, але якщо я не помиляюсь, "Запорожець за Дунаєм" писався під час кримської війни, тому тут є і політичний контекст...
    В будь-якому випадку класиків потрібно вивчати, але їх думка не повина бути "істиною останьої інстанці". От Шевченко, писав, що заради України прокляне самого Бога, це ж не значить, що кожен український патріот, повинен "проклинати Бога"(астагфіруллах). Так само, якщо герой Гулака-Артемовського проспівав, що він турок, не козак, то це його приватна справа :) Висновки по ній робити, про сучасних українцях прийнявших Іслам, по крайній мірі не справедливо.

13. Омар Люлька

Ну тоді давайте, я перефразую питання "сини Ізраіля" зберігали "слово Боже"? Так, чи ні?

І щеб хотілося б почути пояснення, слів Івана, "діти Божі" відрізняються не від "дітей Божих" тим, що сповідують певну релігію, чи можливо є ще якісь об'єктивні відмінності?

14. duncan

єслі чєлавєк не пьйот і нє куріт, появляєцца мисль, а нє сволочь лі он (а.п.чєхав)...

15. Омар Люлька

Прошу пробачення. Слово "адепт" я використав, як прихильник тієї, чи іншої релігії, ні чого поганого я цим сказати не хотів, але якщо Вас образав, то вибачаюсь...

16. Омар Люлька

Чуство юмора, Антону Палычу, не занимать :)

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. Не завжди вони зберігали Боже Слово, ой не завжди.
    2. В словах Івана не йдеться про релігію, там говориться про те, Хто є Ісус, особливо початок Євангелії.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та, нічого страшного, я не від злості.:)

19. afterstep

Ох: гілка розкрутилася!
    Стосовно праведного гніву та язичества - перше:
    - мене питання віри не застановляють
    - будь-які збочення обов'язково наявні на певному етапі
    - на абсолютно абсурдні пости - якось навіть незручно відповідати ;) тобто аргументовано можна відповісти, коли хоча б більш-менш однаковий понятійний апарат - а "язичникам" доведеться надто багато зі шкільного курсу розтлумачувати *) часу шкода

20. duncan

так все одно лишалися обраним народом і залишалися ним до приходу Ісуса...
    тому Бог і пробачав різного роду "єретизм"...

а де твій аватар? :)