Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Невже, так неподобаєтся, що на Волині "Аль-Фатіха", буде лунати ;)

2. coolzak

coolzak Well-Known Member

самий правильний спосіб трактування потурнаків був у отамана Сірка

3. Омар Люлька

Знаю, знаю... Автор теми, вже цей спосіб приводив...
    Ну що ж, дякую Вам, Кулзак, за чесність... От цікаво, як завтра спосіб Сірка оцінять, Олена та Аксакал.

4. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Пане!!! Не помітили, що цитуєте СТАЛІНА???!!!

Додано через 5 хвилин
    Як на сьогодення - негативно, але на ті часи - це довгі доводи за і проти істориків. Пане Омаре, Ваше порівняння - до того, що сучасні Саудівська Аравія, Пакистан і ін. дорівнюють у розвитку європейському Середньовіччю?

Додано через 32 хвилини
    Одразу за все, каменування, перелюби, гомики... Повторюю, сучасне Християнсьтво засуджує гріхи не менш, ніж коли небудь раніше. Але, на відміну від Ісламу, не бере на себе каральної функції. Ісус Христос вчив любити навіть грішників і робити все можливе для їхнього спасіння. Хоча б тому швидке покарання від імені Церви є неприпустимим: а) позбавляє шансу на спасіння; б) може виявитись помилкою через намовлення нечесних свідків; в) історія показала, наскільки помилковими були навіть непрямі спроби (інквизицію досі всі кому не ліньки пхають нам до носа, до речі не знаючи усієї правди).

А я про що писав? Саме це є найтруднішим - не йти проти Закону Божого під тиском сучасної толерастії.

Я особисто іншої думки, бо інакше не пристали б на союз з ним. Бажали б миру - шукали б переговорів і компромисів.

5. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Той факт, що Христа осудили, а Варраву відпустили важко назвати правосуддям.

Людям властиво приписувати іншим свої риси, інколи вони їх приписують Господу. Ісус ніколи не навчав жорстокості, мстивості чи хитрості. Просто уважніше читайте Біблію.

Зараз ми говоримо про спосіб покарання злочинців, який відповідає нашому внутрішньому “я” і наскільки ми здатні уподібнитися самому злочинцеві. Вибачте, але мабуть у цьому питанні ми не знайдемо консенсусу, бо не однаково сприймаємо науку Сина, посланого Отцем. Христос -Суддя являє Собою Правосуддя, Він являє те, чого Бог чекає від створіння - повноту людяності, "людину максимальну".Адже за людським судом поряд з Христом були розіп’яті два розбійника, а за Божим судом один із них був узятий на небо. ;)
    Ну по 1 християни не язичники. По 2 - ви вважаєте, що зерно, посаджене у землю, має там перебувати тисячоліттями, але я вважаю, що воно має прорости, рости і тягнутися до Світла, до свого Творця.
    В цьому оповіданні я вбачаю приклад людської досконалості:
    100 %
    Олеже, зважайте на свої сили, бо ідейний фанатизм уже й так багато зла приніс людям.

6. Олег К.

Олег К. Member

При чому тут Югославія.

Святе місце порожнім не буває.
    Люди тягнуться до світла, а світла в сучасних церквах не бачать. Спочатку про духовну вищість ісламу взнаЮть інтелектуали ( Толстой , Гете, Пушкін, Жак Ів Кусто ), на них рівняються прості люди.
    Духовна еволюція суспільства неминуче приведе до того, спрагнені люди будуть повенртатися обличчям до Корану, або принаймні до Біблії через призму Корану.

І не потрібно хвататися за зброю. Зброя тут не поможе. Мене ніхто насильно не заставляв прийняти релігію покірності і ніхто не зможе силою відволікти від неї .

Але, разом з тим, абсолютно не сумніваюсь, що настануть часи ( ба й тепер вже вони ), коли релігійні люди будуть викорінювати істину насильством думаючи при цьому, що служать Богу, або просто через фізіологічну антипатію до чистоти і святості.

7. Омар Люлька

Я розумію, які були доводи "за", і зараз такіж доводи, є в Пакистану та СА. Мені здається, не гуманість Сірка, полягає в тому, що він не дозволив, цим людям, повернутись, до Криму, розумію, чому не бажано, щоб вони проживали на т. України, навіщож відразу вбивати?

Але мене, ще цікавить, аспект, наскільки серед сучасних християн є поширеними погляди, щоб непогано було б, порубати мусульман, як в Югославії?..
    Тобто каральну ф-цію, Християнство залишає язичникам?
    Так, я ж з Вами погодився :) Але я думаю краще, показати на прикладах, уявіть Франція 19ст. період Реставрації, спіймали, дуже визначного революціонера, він ультрарадикал, пропагандує думку, що священиків потрібно вбивати, церкви і монастирі розкладати і тд. По законам, його потрібно відправити на гільйотину, суде віруючий християнин, який впараві замінити смертну кару, на довічне увязнення, але цей суддя, знає, що якщо відбудется революція, то його визволять, і можливо він прийде до влади, і буде виконувати, те про що агітує, а коли його вбити, то навіть при революції, до влади можуть прийти більш помірковані люди, з якими можно домовитись. Яке рішення повинен, винести, суддя, щоб не піти, проти правд віри?
    А вони, хіба не шукали? Американці їм, видайте, нам злочинця, виного в тисячах жертв, а не то ми його самостійно візьмем, таліби - "добре, але доведіть, що він винен в цих жертвах", американці, нічого не доводячи розпочинають війну...

8. Олег К.

Олег К. Member

Олено, дякую що знову зі мною говорите.

Поки що бачу, що мій "ідейний фанатизм" приводить до того, що у кращу сторону міняється моя сім`я, люди які мене оточують, учні яких я вчу.
    Зла зазнають тільки злі, ті що противляться осоленню світу.

9. Омар Люлька

Так я такого і не казав, по Ісламу, християни та юдеї, це ахль-Кітаб (люди Писання), а язичники називаются - мушрики. Я про те, що ми живем, або за Законом Божим, або за законами язичників або атеїстів, третього не дано...
    Якщо те що тянется в гору, відмовилось від Божого Закона, то я не думаю, що воно до Творця тянется, напевне навпаки...
    Олено, вибачте, але від цього оповідання віддає, агіткой, хочаб і-за цього момента:
    И несмотря на то, что для этого человека, как для мусульманина, пырнуть ножом было делом привычным
    А як, Вам така абсолютно реальна істрія?
    Додано через 3 хвилини
    Шановний Кулзак, натякає на Серебряницю, там де були вирізані мусульмани, чоловіки, жінки, діти... Тоді б відразу б приводив в приклад Північний Кавказ, там цілі племена знищувались...

10. isa_abu_ali

isa_abu_ali Member

Ас-саламу алайкум всем мусульманам, доброе время суток - всем остальным людям :)

• Подобається Подобається x 1
  11. Омар Люлька

Ва алєйкум ас-салам! Шановний пане Ісо ;)
    Радий тебе бачити, на українському форумі, а то тільки на москальских бачимось ;)

Додано через 23 хвилини
    Иса, а кто, у тебя на аватаре, вайнахский воин? ;)

12. isa_abu_ali

isa_abu_ali Member

Шановний пане Омар, и я радий бачити тебе, здесль на Львивской земле :)

13. Омар Люлька

Ну не совсем правильно не "здесь" а "тут", и на "Львівській землі". Короче, наверное пиши по-русски, только читай сообщения, так и украинский немного подучиш ;)

14. isa_abu_ali

isa_abu_ali Member

ОК, Договорились :)

Додано через 7 хвилин
    Ну да. средневековый :)
    Кольчуга в грозненском музее помнится висела, и обломки лука с мечом, щит и наконечнкии от копий

15. Омар Люлька

Класно, а то у нас наверное, у многих асоциация, что если кавказец, то должен быть в черкеске. :)

16. isa_abu_ali

isa_abu_ali Member

Щас панушка Багира придет, еслиразговр за черкеску зайдет

• Подобається Подобається x 1
  17. Омар Люлька

:) "Панні", или "панянка" - если, правильно писать ;)
    Ну ладно, ты читай, в дискусию подключайся...

18. Олег К.

Олег К. Member

Мир вам, Іса, радий вас бачити тут .

19. isa_abu_ali

isa_abu_ali Member

Олег, и ты тут? КОторый с москальского форума? Радий бачий я тоже, еще больше радий :) Мир

20. Омар Люлька

Так це він ;)

Додано через 1 хвилину
    Ще пана Мухаммада Іслама аль-Украні, покликав, щоб він з тобою також привітався ;)

а де твій аватар? :)