Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Відповідь: Що робити з ісламом?

Прості люди міряють по людські, а віруючі з довірою до Бога покладаються на Його справедливість. ІМХО.

Звичайно довіряю Торі. Ось з "Вихід гл. 8":
    "20 І зробив Господь так. І найшла численна мушня на дім фараона, і на дім рабів його, і на всю єгипетську землю. І нищилась земля через ті рої мух!
    21 І кликнув фараон до Мойсея та до Аарона, говорячи: Підіть, принесіть жертви вашому Богові в цьому краї!
    22 А Мойсей відказав: Не годиться чинити так, бо то огиду для Єгипту ми приносили б у жертву Господу, Богові нашому. Тож будемо приносити в жертву огиду для єгиптян на їхніх очах, і вони не вкаменують нас?
    23 Триденною дорогою ми підемо на пустиню, і принесемо жертву Господеві, Богові нашому, як скаже Він нам."
    Тобто каменування є запозиченим в Єгиптянів звичаєм.

Знову звернусь до Тори. "Вихід гл. 18":
    "13 І сталося назавтра, і сів Мойсей судити народ, а народ стояв навколо Мойсея від ранку аж до вечора.
    14 І побачив тесть Мойсеїв усе, що він робить народові, та й сказав: Що це за річ, що ти робиш народові? Для чого ти сидиш сам один, а ввесь народ стоїть навколо від ранку аж до вечора?
    15 А Мойсей відказав своєму тестеві: Бо народ приходить до мене питатися суду Бога.
    16 Бо як мають вони справу, то приходять до мене, і я суджу поміж тим і тим, та оголошую постанови Божі та закони Його.
    17 І сказав тесть Мойсеїв до нього: Недобра ця річ, що ти чиниш.
    18 Справді стомишся і ти, і народ той, що з тобою, бо ця справа тяжча за тебе. Не потрапиш ти чинити її сам один!
    19 Тепер послухай мого слова, пораджу тобі, і буде Бог із тобою! Стій за народ перед Богом, і принось справи до Бога.
    20 І ти остережеш їх за постанови та за закони, і об'явиш їм ту путь, якою вони підуть, і те діло, яке вони зроблять.
    21 А ти наздриш зо всього народу мужів здібних, богобоязливих, мужів справедливих, що ненавидять зиск, і настановиш їх над ними тисяцькими, сотниками, п'ятдесятниками та десятниками.
    22 І будуть вони судити народ кожного часу. І станеться, кожну велику справу вони принесуть до тебе, а кожну малу справу розсудять самі. Полегши собі, і нехай вони несуть тягар із тобою.
    23 Коли ти зробиш цю річ, а Бог тобі накаже, то ти втримаєшся, а також увесь народ цей прийде на своє місце в мирі.
    24 І послухався Мойсей голосу тестя свого, і зробив усе, що той був сказав."

Тобто не тільки не Божа справа копирсатись у кожній сварці між людями, а й (за порадою тестя Мойсея) виник суд кількох інстанцій. Але коли йдеться про правди віри, то інша справа: "Вихід гл.12":
    "12... А над усіма єгипетськими богами вчиню Я суд. Я Господь!"

Зважаючи на наведени цитати, обгрунтування достатньо хиткі.

• Подобається Подобається x 1
  2. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Кулзак, ось що пише "ИСЛАМСКИЙ ЭНЦИКЛОПЕДИЧЕСКИЙ СЛОВАРЬ", стосовно іртади (тобто віроотступниства):
    Що і потрібно було довести, чи Вам і цей аргумент не довподоби?
    Це Ваша, думка, і я надіюсь Ви необразитесь, якщо я скажу, що вона мені зовсім байдужа. А те що українці помирали в битвах з мусульманами, ну що ж поробиш така історія... Наші предки слов"яни за Святослава і Олега помирали в боях з християнанами, хіба для Вас це аргумент, щоб відмовитись від Християнства? Є українці, які помирали, щоб Католицизм ніколи не поширювався Україною, але хіба є право в мене, Вас чи когось іншого, дорікнути Аксакала, що він прийняв саме цю християнську конфесію?

Додано через 1 хвилину
    Аксакале, вибачаюсь, я Вам пізніше відповім.

• Подобається Подобається x 4
  3. аксакал

Якщо б знайшов зараз, дав би фактичний матеріал щодо наявності католиків та мусульманів серед запорізьких козаків. (Це як продовження моїх постів щодо вторинності ба навіть надуманності релігійного питання як першоджерела для воєн.)

Тобто є навіть деякі переваги напіввійськового напруження через тероризм?

Ще одна "перевага" мати не світський, а релігійний суд. Це Вам не європейська свобода совісті.

4. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Я так слуухав.
    Ніц не тре робити з ісламом.
    Іслам - мертвий...

• Подобається Подобається x 2
  5. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Звичайно що їх аргументи сильні, але яке їх походження. Адже Бог наперед сказав, що вони не зуміють розпізнати Месію і прийняти Його і Він стане для них наріжним каменем, якого будівничі відкинули.
    Ось слова Господа по цьому приводу:"Дослідіть-но Писання, бо ви думаєте, що маєте в них життя вічне, -вони ж свідчать про Мене! Та до Мене прийти ви не хочете, щоб мати життя...Я прийшов у Ймення Свого Отця, та Мене не приймаєте ви. Коли ж прийде інший у ймення своє, того приймете ви...Коли б ви Мойсеєві вірили, то й Мені б повірили, бо про Мене писав він. Якщо писанням ви не вірите, то як віри поймете словам Моїм" (Ів.5:39-47)
    Якщо ви читали Євангелію, то ви знаєте, як радісно зустрів натовп Ісуса і дуже славив Бога, під його ноги кидали одяг і пальмове віття, а потім на виконання пророцтва (Зах.9:9) "напис провини Його помістили над Його головою:"Це Ісус, Цар Юдейський" (Матв.27:38).

• Подобається Подобається x 2
  6. Олег К.

Олег К. Member

Наведені вами цитати нічого не говорять про те , що Ісус виконав УСІ пророцтва. Словами із Евангелії від Матвія Христос вчить, что прийшов виконати закон, тобто показати, як слід жити за законом. Показав приклад.
    І в кінці кінців існує книга Об`явлення, (яка написана після вознесення Ісуса ) де багато пророцтв, котрі мають виконувати вершники на конях та ін.

Додано через 3 хвилини
    Дійсно, Ісус вказував на Пророка не прямо, а приблизно так, як і на нього ( Ісуса ) вказували старозаповітні пророки, наприклад Ісайя, - про народження Дитяти. В контексті книги мова йде зовсім не про Ісуса.

Додано через 13 хвилин
    Мухаммад ніде не заперечував сутності Ісуса. Коран називає Ісуса другим Адамом, що є чиста правда . Дійсно, так як Адам був народжений без участі земного батька, так і Ісус. В такому сенсі Ісус - Син Божий, бо і Адам в Евангеліях названий Сином Бога :
    34 сина Якова, сина Ісаака, сина Авраама, сина Тари, сина Нахора,
    35 сина Серуха, сина Рагави, сина Фалека, сина Евера, сина Сали,
    36 сина Каїнама, сина Арфаксада, сина Сима, сина Ноя, сина Ламеха,
    37 сина Матусали, сина Еноха, сина Ярета, сина Малелеела, сина Каїнама,
    38 сина Еноса, сина Сита, сина Адама, сина Бога.
    (Лук.3:34-38)

Але ж зрозуміло, що в Бога не може бути БУКВАЛЬНО дитини, як про це постійно говорять "християни". Бог самодостатній і не має потреби в допомозі співтоваришів .

В Корані Ісус також названий - Словом Божим, що теж повністю віддзеркалює сутність Христа.

Висновок : протирічь між Кораном і Біблією немає і неповинно бути, бо книги ці від одного Джерела .

7. Омар Люлька

Звичайно, а що таке Справедливість Божа, ми знаємо, з Писань, що знеспосланні нам, а не з людських міркувань.
    Та ні ж, подивітся в Левит 20, самі перші слова:
    1 І Господь промовляв до Мойсея, говорячи:
    2 І скажеш до Ізраїлевих синів: Кожен чоловік із Ізраїлевих синів та з приходька, що мешкає в Ізраїлі, який дасть із насіння свого Молохові, буде конче забитий, народ краю закидає його камінням.

Та й перелюбник, з перелюбницею, також повинні бути забиті, див. переклад Огієнка Левит, 20:10.
    Впринципипі, суд по Торі залишається? Зрозуміло, бо інколи, я від християн чую, що це вже зовсім не актуально...
    Ну це потрібно самі дискусії почитати, я не юдей, тому не дивно, що я не всі їхні аргументи пам"ятаю, дотогож не буду я доводите, те в що я сам не вірю...

Додано через 1 хвилину
    Я на одному російському православному форумі, читав, що коли козак приходив на січ, йому казали "перехрестись", а якщо хрестився з ліва на право, то його відразуж вбивали, значить це польський шпигун. Мені вце зовсім, не вірится, що поляки вже такі дурні, що не можуть своїх шпигунів підтренерувати :)
    Які переваги?
    А так, якщо людина, на полі боя, змінила віру, то як інакше, окрім, як до війського зрадника до нього відноситись? А з ними, наскільк мені відомо, кругом однаково вчиняють.

Додано через 1 хвилину
    Чутки про смерть, дещо перебільшені(с)
    Хоча звичайно можете відноситись і так, мені ж достатньо, того, що все більше українців приймають Іслам...

Додано через 2 хвилини
    Я тільки висловив своє, ІМХО, а дискутувати, мені на боці Юдаїзма, немає сенсу.
    Я в це повністю вірю, я ж казав, що ми мусульмани визнаємо, що Ісус(ас) Машиах. А юдеї просто не довіряють Євангелію.

8. аксакал

(Так, у дужках: Як так щось не може бути у всемогутнього Бога?)
    Ісус Христос Сам розповів цю істину своїм беспосереднім учням, апостолам (Марка 8:27-30). Згідно нашіх правд віри, Він був і є правдивим Богом (уточнюю - одним з Його втілень) і був правдивим чоловіком. Є докладний католицький догмат про Трійцю, де по можливості розтлумачується ця незбагненна людським розумом правда нашої віри.

Це повністю збігається з початком Євангелія від Івана.

Додано через 26 хвилин
    От і добре. Тоді треба більше довіряти Богові і Його присудам, котрі можуть бути незрозмілими для нас, людей.

Я знайшов місце в Торі на підтвердження того історічного факту, що в єгиптян було каменування. Чому Мойсей не знайшов нічого кращого? ІМХО, він був вихований з дитинства у палаці фараона, і йому навіть не спало на думку про щось інше або порадитись с Господом.

В мене йшлося про розподіл, що Бог доручив людям, а що залишив за собою.
    А про актуальність Тори: визнаю, є конфесії, що вважають себе християнськими та при тому не визнають Старого завіту. Але це точно не про мене, католика. Нас заохочуть уважно вивчати Старий завіт, і навіть не відкидати так звані другоканонічні книги Святого письма. А другоканонічна "книга Сираха" - одна з моїх найулюбленніших.

Цілком згодний з Вашим висновком. Тому - фільтрувати завжди треба.

Перепрошую. Я натякнув на те, що може саме саме це є причиною тероризму як штучного підтримання напіввійськового стану, адже можна застосовувати норми (не тільки про відступництво), які були б неприйнятні за мирного часу.

100% Чудово.

9. Олег К.

Олег К. Member

27 І пішов Ісус із своїми учнями до сіл Филипової Кесарії, і дорогою розпитував учнів своїх, мовивши до них:За кого мене люди мають?
    28 Ті йому й відказали:Одні за Йоана Христителя, інші за Іллю, а ще інші за котрогось із пророків.
    29 .А ви, - спитав їх, - що кажете про мене: хто я? Озвавсь Петро та й каже до нього:Ти - Христос.
    30 Але наказав їм гостро, щоб нікому не говорили про нього.
    (Мар.8:27-30)

В даному уривку Ісус нічого не говорить про себе, як про Сина Божого.

Згідно католицьких віровчень він може і Бог, але Біблія про Нього так не вчить .

А вічне життя у тому, щоб вони спізнали тебе, єдиного, істинного Бога, і тобою посланого - Ісуса Христа.
    (Иоан.17:3)

10. Омар Люлька

Так, але довіряти Його прямій мові, і однозначним словам, а інтерпитацій слів Бога, богословами в пізніші віки.

Додано через 1 хвилину
    Ну с тим, що ще хтось каменував, я й не сперичався. Я просто кажу, що якщо довіряти Торі, тоді потрібно і Левит 20, де єврейским по-білому, написано, що саме Бог повелів каменувати, не Мойсей(ас), це придумав, а так йому повелів Бог!
    Мене цікавить, ось такий момент, допустиму суддя віруючий християнин, судить по-законам країни в якій він проживає, чи може він згрішити, присудивши несправедливе рішення, с т.з. Божого Закону, при умові, що с т.з. країни, в якій він проживає, він дотримався повністю букви закону?
    Тобто, Ви вважаєте, що мусульманам може бути вигідна, смерть тисяч їх жінок і дітей, тількиб кілька сотень людей не змінило віру?

11. Олег К.

Олег К. Member

Вибачте, що вмішуюсь.

Повністю з вами згоден. Надзвичайно люблю цю книгу, а також "Премудрість Соломона" . Дивуюсь, чому їх деколи не включають до основоного канону. Є підозра, що через догматичну небезпеку .

12. Олена_ua

Старий Заповіт був замінений Новим, тобто Ісус прийшов не показувати приклад, бо в Ст. Заповіті прикладів наведено предостатньо, а змінити його, що Він і зробив.

Пророцтва, які говорять про прихід Сина Божого на землю виконані, а ті події, які стануться у кінці віків звісно що ще не збулися, але збудуться у майбутньому.
    Бог є таким яким є, щоб люди собі не думали адже людина теж не одноклітинний живий організм.;)
    Якщо я помиляюсь, то прошу мене поправити: суд по Торі для тих, які жили по Торі, ті ж хто живе в часі Нового заповіту-суд по вірі через благодать Господа.
    Старий Заповіт цінний своїм походженням, своєю безцінною наукою про гріх і гріхопадіння, про страх Божий і Єдиного Бога..., але коли є новий закон, то старий втрачає силу-це зрозуміло кожному юристу, хоча розуміння тих чи інших термінів можуть бути едентичними в старому і в новому законі.
    Ви мабуть вважаєте, що ці слова заперечують Сина Божого як Бога, вони ж лише підтверджують, що Ісус є Месією від Бога. Ісус був людиною короткий термін щоб виконати Свою місію.

13. аксакал

Щодо Старого завіту. Чорним по білому, арамейським квадратним шрифтом, ВСЕ перевірено, узгоджено і написано масоретами. Аналогічно було з Новим Завітом і з Кораном. Тому вчені богослови допомагають "фільтровати", розрізняти пряму мову Бога від "додатків".

Берлусконі (я не помиляюсь?) "пролетів" з виборами на посаду секретаря Ради Європи, тому що не признав "толерантного" відношення до одностатєвих шлюбів. Якщо уважно дивитись за ЗМІ, можна знайти приклади, коли католіки відмовляються робити аборти, протестують проти приписів приймати у католицькі учбові заклади викладачів, що афишують свій гомосексуалізм тощо. Хоча, правду кажучи, далеко не кожний готовий піти на суттєві офяри на алтар віри.

Хоча історія знає монстрів типа Сталіна чи Бен Ладена, не на тому я робив наголос. А на можливості свавілля влади.
    До речі, пропоную таку логічну задачку. Уявим, що в деякій офіційно християнській країні діє "християнський шаріат", і дехто полишив Християнсьтво заради Ісламу. Як наслідок, можливий "секир башка" після суду, який ще й віправдати може, а в разі напіввійськового стану - "чик" без зайвої тяганини.

2 Олег К.
    1. Нагадую, що Христос є перекладом єврейського Машиах.
    2. Другоканонічні книнги відкинуті протестантами. ІМХО - помилково.

14. Олег К.

Олег К. Member

Нічого не знаходжу у вченні Ісуса Христа, що кардинально суперечило "старозаповітнім" текстам. Суть вчення Христа у тому, що він розставив правильні пріоритети. "Понизив" ритуальну частину закону, а возвеличив етичну. А на перше місце поставив любов до Бога.

Лук.11:42 Та горе вам, фарисеї, бо ви даєте десятину з м'яти, рути та всякої городини, але занедбуєте правосуддя і любов Божу! І це треба було робити, і того не лишати.

17 Не думайте, що я прийшов усунути закон чи пророків: я прийшов їх не усунути, а доповнити.
    18 Істинно бо кажу вам: Доки перейде небо й земля, ні одна йота, ні одна риска з закону не перейде, поки все не здійсниться.
    19 Хто, отже, порушить одну з оцих найменших заповідей і навчить інших так робити, той буде найменшим у Небеснім Царстві. А хто виконає їх і навчить, той буде великим у Небеснім Царстві.
    (Матф.5:17-19)

Висновок: Ісус не змінив СЗ, а своїми словами і діями правильно "розсатавив акценти".

25 Но Авраам сказал: чадо! вспомни, что ты получил уже доброе твое в жизни твоей, а Лазарь - злое; ныне же он здесь утешается, а ты страдаешь;
    26 и сверх всего того между нами и вами утверждена великая пропасть, так что хотящие перейти отсюда к вам не могут, также и оттуда к нам не переходят.
    27 Тогда сказал он: так прошу тебя, отче, пошли его в дом отца моего,
    28 ибо у меня пять братьев; пусть он засвидетельствует им, чтобы и они не пришли в это место мучения.
    29 Авраам сказал ему: у них есть Моисей и пророки; пусть слушают их.
    30 Он же сказал: нет, отче Аврааме, но если кто из мертвых придет к ним, покаются.
    31 Тогда [Авраам] сказал ему: если Моисея и пророков не слушают, то если бы кто и из мертвых воскрес, не поверят.
    (Лук.16:25-31)

Додано через 6 хвилин
    Людина, звичайно, не одноклітинних організм, але людина має чітку неподільну "особу". Ніякого "триєдинства".

А те, що нам потрібно знати про Бога - він явив. Для чого тоді вдаватися в схоластичні припущення?

18 Бо гнів Божий відкривається з неба на всяку безбожність і несправедливість людей, які правду спиняють несправедливістю;
    19 тому що те, що можна відати про Бога, їм явне, бо Бог їм об'явив;
    20 невидиме ж його, після створення світу, роздумуванням над творами, стає видиме: його вічна сила і божество, так що нема їм оправдання.
    21 Бо, пізнавши Бога, не як Бога прославляли або дякували, але осуєтились у своїх мудруваннях, і притемнилося їхнє нерозумне серце.
    22 Заявляючи, що вони мудрі, стали дурними
    23 і проміняли славу нетлінного Бога на подобу, що зображує тлінну людину, птахів, четвероногих і гадів.
    24 Тому й передав їх Бог за похотями їхнього серця на нечистоту, щоб вони самі сквернили власні тіла між собою.
    25 Вони замінили Божу правду на неправду і честь віддавали і служили створінню радше, ніж Творцеві, котрий благословен повіки. Амінь.
    (Рим.1:18-25)

Да святится имя Твое

Как молился Христос, так молюся и я -
    Преклоняюсь пред Господом Богом
    Неужели достоин изгнания я,
    Что поверил в Единого Бога

Ведь Отец средь людей Себе ищет таких ,
    Кто единство Его в людском страсе
    Не разделит на две , не разделит на три
    Непонятных уму ипостаси

Если Ты бы действительно был триедин
    О , прости за подобную дерзость ,
    То сказали об этом пророки и Сын
    Объяснил б троичности верность .

Но пророки молчат, и Христос не открыл
    А решил пройти этого мимо
    Так зачем же придумывать ложный посыл
    Что на небе "си три суть едино"

Все ведь смертно и тленно окроме Тебя
    Ты Один в чьих руках бесконечность
    Направляешь людей ты заблудших любя
    Чтоб оставили ложь и беспечность

А кто равного бога Тебе придает
    Тех прямого пути Ты лишаешь
    Невезенье судьбы их по жизни ведет
    А по смерти им рай запрещаешь

Люди , будьте с собою честны
    Ведь у вас под рукой Откровенье .
    Звуки совести вашей сейчас вам слышны ?
    Иль настало на сердце затменье ?

Все хорошее в жизни будет за зря
    Если верить неверным пророкам
    Я хочу чтоб вы не губили себя
    А приникли к Христовым истокам

Поскорей же постройте вы дом на скале
    Чтоб от Божией ревности сердца
    Не упала постройка на рыхлой земле
    Под собой погребя и владельца .

28.05.2007 Олег К.

Додано через 12 хвилин
    3 А вічне життя у тому, щоб вони спізнали тебе, єдиного, істинного Бога, і тобою посланого - Ісуса Христа.
    (Иоан.17:3)

Я схиляюсь до того, що коли бачу білий колір, то кажу на нього -"білий", бачу чорний, кажу "чорний".
    Вищевказаний вірш чітко і ясно говорить, що вічне життя може здобути той, хто зрозуміє суть Бога і суть Ісуса Христа. Ісус недвозначно дає нам зрозуміти, хто є Единий істинний Бог, - це той Бог у якого вірить і до якого молиться сам Ісус. Тому підстав вважати Ісуса Богом у мене нема, бо вірю Христу більше ніж людським переданням і забобонам.

15. Олена_ua

Згідна.
    Ви не зрозуміли суті НЗ. До приходу Ісуса Христа людина назавжди б залишалася в шеолі, а з приходом І. Х. і встановленням НЗ людина отримала шанс на спасіння: "Смерть! де твоє жало? пекло! де твоя перемога?" (Ос.13:14).
    Ну чому ж. Тіло, душа і дух - це і є людина. Пікреслюю: людина, а не три людини.

Додано через 6 хвилин
    Ви вірите своєму розумінню більше ніж Христовій Церкві, в якій Христос перебуває, її захищає і відстоює. Моє бачення відмінне від вашого А ще я вірю, що Бог не допустив би жодних перекручень у Своїй Церкві.

16. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

А тема про іслам тут до чого???

17. Омар Люлька

Тоді, Ви погоджуєтесь, що каменувати повелів Бог, а не придумав це Мойсей(ас)?
    Алеж, вчені також люди, і можут помилитись, чи не так?
    Зрозуміло. Але якщо повернутись, до прикладу з суддею, то вірно я зрозумів, що він таки може згрішити, якщо прийме не вірне рішення?
    Ви переоцінюєте, Бен Ладена, Ви знаєте, що він переконував талібів, що він не причетний до "11/09", щоб вони його не передали американцям, і взяв вину тільки після того, як влада талібів була скинута?
    В царскій Росії, саме так і було, кримінальну відповідальність, за відмову від Православ"я, відмінили тільки в 1905р., а в столітті вісімнадцятому могла чекати і смертна кара (і не в самий гуманий спосіб), але якщо такі часи повернутся, тоді людина, що хоче перейти в Іслам, повина продумати, як би втікти в мусульманську країну, а там їй пропасти не дадуть. Мухаджири (ті що вчинили переселення, з поважних причин) в Ісламі в пошані. Звичайно, і в Шаріатскій країні, повині закрити очі, якщо віроотступник відразу забажає втекти, з країни, де керуются Шаріатом.
    А при воєному стані, "чик" завжди було...

Додано через 1 хвилину
    Навіть, якщо Ви праві, то це тільки етичний момент, але як бути з законами даного суспільства? Адже крадія потрібно судити, і окрім - "по вірі через благодать Господа".

18. Олег К.

Олег К. Member

Вибачте, але така думка є абсолютно не біблійною . Христос ніде не говорить, що прийшов вивести старозаповітних праведників з шеолу і дати шанс людям на спрасіння. Люди і до Христа, а це тисячі років, мали змогу дійти до досконалості керуючись заповідями Божими і власним сумлінням.
    Просто з приходом Христа істина була виявлена у більшій мірі, і стала більш доступна для неіудеїв.

22 Але ви приступили до гори Сіону й міста Бога живого, до небесного Єрусалиму, до безлічі ангелів, до святкових зборів,
    23 до церкви первородних, записаних на небі, і до судді всіх - Бога, до духів праведників, що вже дійшли до досконалости,
    (Евр.12:22,23)

Додано через 14 хвилин
    Тіло людини - це сукупність хімічних елементів : Оксигену, Гідрогену, Нітрогену, Карбону та ін.Тому говорити, що тіло людини це іпостась-особа - не можна.

Межу між душою і духом провести важко . Це можна узагальнити словоми - свідомість, розум, почуття, тобто все те, що складає людське Я. Ніхто ж із людей не звертається до вас, Олена : "в ім`я тіла, духу і душі". А говорять просто "Олена". І цим все сказано. Ви від цього не стаєте амебою чи малярійним плазмодієм, ні, ви залишаєтесь повноцінною істотою для якої властиві складні почуття та думки.
    Для чого ж суть Бога так спотворювати, і чому цифра саме "три" , а не сімнадцять цілих і шість десятих.

"Что Он един ( Бог ), никто ведь не может сомневаться, что это также безусловно требуется для величайшего благоговения, удивление и любви к Богу ; ибо благоговение, удивление и любовь происходит только из превосходства одного над остальными".

Б.Спиноза. "Богословско - политический трактат".

Додано через 22 хвилини
    Звідки я можу знати, що те , що ви називаєте "Христовою церквою" є дійсно Христова церква ? І по чому видно, що Христос в тій організації про яку ви говорите - перебуває ? Хіба Христос, то не ІСТИНА. А чи можна назвати сучасне християнство носієм правди та добра ?

"Стоит только почитать требник и проследить за теми обрядами, которые
    не переставая совершаются православным духовенством и считаются христианским богослужением, чтобы увидать, что все эти обряды не что иное, как различные приемы колдовства, приспособленные ко всем возможным случаям жизни." Лев Толстой

19. Олена_ua

Не забувайте, що Тора була дана єврейському народу, а НЗ для усіх без виключення народів, які підуть за Христом. Спасіння досягається вірою в Ісуса Христа та прийняттям Його жертви, а також покаянням— відверненням від гріхів та приведенням свого життя у відповідність з Божими заповідями.

Усе просто, як скаже Бог так і буде.
    " Тож ідіть і навчіть усі народи, христячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку"!

У вас є ще якісь сумніви?

Щодо християнства, то воно по своїй суті є добрим і правдивим.

Додано через 1 годину 10 хвилин
    Ого, виявляється я не "проста штучка" :)
    Забула додати: коли перший Адам був вигнаний з Едему, шлях до дерева життя для нього і його нащадків був відрізаний. Другий Адам- Ісус Христос-цей шлях відкрив. Як Він це зробив -описано в Євангеліях.

20. Олег К.

Олег К. Member

а де твій аватар? :)