Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Розумієте, Черешенько, в Ісламі, все прописано Кораном і Сунной, що є гріхом, а що ні. Наприклад, розписано коли можна вбивати (війна, рішення суду), і якщо під ці критерії, а за ці критерії, як би хто не хотів виходити не можна, але якщо людина вбиває на війні, то це не буде для неї гріхом. Так і тут, бити жінок звичайно, дуже погано, але є крайні випадки, коли чоловік вдаравши дружину не впадає в гріх, наприклад жінка п"юща, гуляща...
    Я знаю й інші випадки, коли чоловік геть спився, і жінка інколи його колотить, і це буває на певний час його зупиняє від оковитої. І я вважаю в цьому випадку вона має на це право...

• Подобається Подобається x 1
  2. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Пане Омаре, то чи можна запитати Вас, чи є людина в Ісламі вільною особою чи ні?

3. Омар Люлька

Ми вже десь, на цю тему розмовляли. Є два види свободи, свобода для гріху, і свобода від гріху. Щодо другого то так, щодо першого от Шаріатскій державі (які зараз, на жаль, відсутні), така свобода зведена до мінімуму...

• Подобається Подобається x 3
  4. Черешенька

Так, розмовляли. Мене знову потягло. Одна з моїх улюблених тем :).

Бо я життя без свободи і власного вільного вибору не уявляю.

Згадалося:
    "Усе мені можна, та не все на пожиток. Усе мені можна, але мною ніщо володіти не повинно" (Коринтянам 6, 12).

• Подобається Подобається x 6
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

пане, Омаре, ну знаєте, це вже плагіатство... ви ж мого аваторського кота стягнули... і відкормили так нічого...

• Подобається Подобається x 2
  6. Омар Люлька

Що впало, те пропало(с) дитяча приказка :)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

нє, ну не встиг кота відпустити... жах.

8. Черешенька

Пане Мих, не переживайте - коти завжди додому повертаються ;).

Хіба що пан Омар його такими ласощами привабить, що він вже відірватися не зможе :).
    Пане Омаре, занадто сильно не розгодовуйте, до речі, бо лінюхом зробиться :)!

9. Омар Люлька

Черешенько, все то так, але людина істота, так би мовити суспільна, і такі заходи допомогають, огородити суспільство від гріху... Детальніше до цієї теми підійду завтра, бо зараз очі злипаються, і голова відмовляється варити :sad:

10. Черешенька

То ви так для кота стараєтеся :)?

Відпочивайте і на добраніч Вам :).

11. Омар Люлька

Та він в мене кілька днів побуде, тільки очі Михові, помуляє, що Мих його тільки відпостив, а він вже так гарно влаштувався ;)

Додано через 2 хвилини
    Дякую, піду котика годувати, на ніч :)
    І Вам доброї ночі!

12. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Так само і в нас з отакою відмінністю: за шаріатом (наприлад за перелюб) каменують, а в нас відлучають від причастя, а самих затятих відлучають від церкви.

Ось і Черешенка навела цитату з 1 Кор 6. Щоправда, вважаю краще - заради завершеності думки ап.Павла (до речі, вчора поминалося його навернення) - дати цей уривок повністю, вірші 12-20.
    12 Усе мені можна, та не все на пожиток. Усе мені можна, але мною ніщо володіти не повинно.
    13 Їжа для черева, і черево для їжі, але Бог одне й друге понищить. А тіло не для розпусти, але для Господа, і Господь для тіла.
    14 Бог же й Господа воскресив, воскресить Він і нас Своєю силою!
    15 Хіба ви не знаєте, що ваші тіла то члени Христові? Отож, узявши члени Христові, зроблю їх членами розпусниці? Зовсім ні!
    16 Хіба ви не знаєте, що той, хто злучується з розпусницею, стає одним тілом із нею? Бо каже: Обидва ви будете тілом одним.
    17 А хто з Господом злучується, стає одним духом із Ним.
    18 Утікайте від розпусти. Усякий бо гріх, що його чинить людина, є поза тілом. А хто чинить розпусту, той грішить проти власного тіла.
    19 Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої?
    20 Бо дорого куплені ви. Отож прославляйте Бога в тілі своєму та в дусі своєму, що Божі вони!

13. Омар Люлька

Знову самі серйозні розмови, починаются по-ночі :sad:
    Аксакале, але ж каменувати блудників повелів Сам Бог, чи не так?

14. Черешенька

Так, Омаре, але у Старому Заповіті. В Новому, через Ісуса Христа ці закони вже не діють, діє лише одне - любов Божа і любов до ближніх.

15. Омар Люлька

Ісус(ас), наскільки я пам"ятаю, стверджував, що прийшов не відмінити закон, а виконати...

16. аксакал

Саме так, виконати Божий закон. А дещо додане виправити. Як от він сказав про розлучення (Матвія 19):
    5 І сказав: Покине тому чоловік батька й матір, і пристане до дружини своєї, і стануть обоє вони одним тілом,
    6 тому то немає вже двох, але одне тіло. Тож, що Бог спарував, людина нехай не розлучує!
    7 Вони кажуть Йому: А чому ж Мойсей заповів дати листа розводового, та й відпускати?
    8 Він говорить до них: То за ваше жорстокосердя дозволив Мойсей відпускати дружин ваших, спочатку ж так не було.

17. Черешенька

Так, цілком правильно.

Він Собою виконав увесь закон, який людині був не під силу і тим самим відмінив його, закон став уже неактуальним. А натомість Христос дав нам новий закон, який легкий та доступний кожному.

18. Омар Люлька

Так придання смерті перелюбників, це саме Божий Закон.
    Ну як це став, не актуальний? Хіба заборона на вбивство, відмінена? Чи на скотоложество?

Додано через 35 секунд
    Тепер по-суті, я думаю, що ніхто з християн, цього форуму, не виступає, за дозвіл, на наркоторгівлю? Всі ми розуміємо, що з цим злом потрібно боротись. Так от перелюб, для суспільстве, так само страшний як і наркотики, бо він руйнує і нівілює сім"ю, а без здорової сім"ї не буде здорового суспільства. Я розімів, би логіку християн, як би 2000р. назад перелюб, зник, або такі випадки стали одиничними, тоді дійсно, він не був би, вже небезпечний, для суспільства, і така важка кара була б не потрібна. Але ж ні! Берелюб процвітає, він став нормою, а суспільство закрило очі...
    По Шоріату, щоб виконати смертну кару, потрібно, щоб сам акт перелюбу бачали мінімум 4 свідка(!), як ви розімієте це дуже важко виконати, тому карають смертю, по цьому пункту, ну назвичайно рідко... Але люди розуміють, що якщо вони не боятся Бога, то хай хочаб страх перед Законом, змусить їх думати головою...

19. аксакал

Адже судячи, як повівся Ісус Христос, коли до нього привели жінку, впійману на перлюбі (Йоан 8):
    "3 І ось книжники та фарисеї приводять до Нього в перелюбі схоплену жінку, і посередині ставлять її,
    4 та й говорять Йому: Оцю жінку, Учителю, зловлено на гарячому вчинку перелюбу...
    5 Мойсей же в Законі звелів нам таких побивати камінням. А Ти що говориш?
    6 Це ж казали вони, Його спокушуючи, та щоб мати на Нього оскарження. А Ісус, нахилившись додолу, по землі писав пальцем...
    7 А коли ті не переставали питати Його, Він підвівся й промовив до них: Хто з вас без гріха, нехай перший на неї той каменем кине!...
    8 І Він знов нахилився додолу, і писав по землі...
    9 А вони, це почувши й сумлінням докорені, стали один по одному виходити, почавши з найстарших та аж до останніх. І зоставсь Сам Ісус і та жінка, що стояла всередині...
    10 І підвівся Ісус, і нікого, крім жінки, не бачивши, промовив до неї: Де ж ті, жінко, що тебе оскаржали? Чи ніхто тебе не засудив?
    11 А вона відказала: Ніхто, Господи... І сказав їй Ісус: Не засуджую й Я тебе. Іди собі, але більш не гріши!"

Основну думку не заперечую, а слова "Але люди розуміють, що якщо вони не боятся Бога, то хай хочаб страх перед Законом, змусить їх думати головою." навить підтримую з одним зауваженням. Суспільний закон має бути справою суспільства, яке має бути навчено правдам віри. Ісус Христос вчить, що релігія повинна спасати душі і не лізти в світські справи (Богу Богово, кесарю кесареве), і вся історія Церкви доводить, що саме коли вона таки лізла туди, це залишалось брудними плямами. Про що найперше волають атеїсти і т.ін.? Про інквизицію, пошуки відьом. Зараз нема, а все одне пригадують.
    Це зовсім інша справа, що суспільні закони зараз стали надто м"якими до гріху. І навіть інколи карають того, хто хоча б слово скаже проти: пригадую (якщо помиляюсь у деталях - най поправлять) як рік-два тому засудили до умовного строку швецького пастора за осудження перелюбу і гомосексуалізму... у проповіді під час служби!
    А насправді таке суспільство само караає себе, непослух Богові завжди приводить до нещасть. Волають, що Європа вмирає, але ще впертіше наполягають на "толерантностях".

• Подобається Подобається x 3
  20. Омар Люлька

Це була підстава, як і в випадку з монетою, якщо Ісус(ас) Машиах, то він повинен судити, це одна з ф-цій Машиаха, але якщо він почав би судити, тоді він порушував Римський закон... Але як і випадку з монетою, нічого, в фарисеїв, не вийшло...
    Йомуж привили, лише жінку, а де ж чоловік, з яким вона займалася перелюбом? А без цього ніяк... Тобто їм потрібен був, не суд, а провокація, проти Ісуса(ас)...
    Ну що я можу сказати? Це всеодно впирається, в наші віровчення... Ось наприклад, в ОАЕ, за наркоторгівлю смертна кара, але напевно наркотики там, є але ділери йдуть на такий ризик, тому і ціна на них відповідна, і школяру, чи взагалі підлітку, наркотик дістати не реально, і там зовсім немає дитячої наркоманії, якщо серед дорослих і можна найти наркомана (але і їх, ну дууууже мало), то дитина наркоман, це нонсенс. Так що, головне щоб закон приносив плоди, закон суровий, але він закон.

а де твій аватар? :)