Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Один філософ сказав: "Поки мені доводили на словах, я словам протиставляв слова, але коли з'явилася Божа віра, то слова не можуть їй протистояти, тому що людина не може протистояти Богу".;)
    З літератури знаю, що хан запросто міг назвати козака "невірним псом" (правда козак мав то в носі) або ж зарубати його на місці. Така "вірність" хана то лише релігійний фанатизм. Думаю що позбуття цього фанатизму а також протиставляння своєї надвірності християнській вірності Ісусу Христу значно полегшило б можливість такого уживання.
    Також читала опис мусульманського хаджу, там символічно кидають каміння у бік Християнства.
    Чи був онупрієнко християнином, навіть якщо він добре знав біблію?
    Адже демони також упізнавали Ісуса і говорили: що Тобі до нас, Сину Божий.

• Подобається Подобається x 1
  2. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Знову 25.
    Я пояснив, що не бачу сенсу відповідати на постійні ссилки, що в том або іному місці мусульмани погано вчинили. До чого тут "Божа віра"?
    А цю літературу напевно писали мусульмани, чи не так? Але я не заперчую, що тока було, але ж було і інше, Мазепа втік саме до Туреччини, бо знав, що турки його не видадуть, гезважаючи на будь які обіцянки, з боку росіян.
    Олено будемо об"єктивні, адже Ви якщо побичете наприклад зраду, з боку царської Росії, Ви не скажете, зрадили християни, Ви скажете зрадили росіяни. Тодіж, якщо Ви побачити зраду татар, Ви відразу ж, цю зраду пов"яжете з їх вірою.
    Олено, це брехня! Викеньте, цю літературу в смітник. Ніхто не кидає каміння в бік Християнства!!!

3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Влучно! 5+

Додано через 4 хвилини
    Додам: кидання каміння - символичний жест проти САТАНИ, а не Ісуса Христа.
    (Пане Омаре, емоції - добре, але інформація корисніша.)

P.S. Пане Омаре, аватар міняти можете, тільки хай ніхто не подумає, що через моє або чієсь заперечення.

4. Омар Люлька

Мені здається, це загально відомий факт. Але до чого ісламофоби тільки не додумаются...

Еее... Цей аватар змінити, що в мене зараз висить? Ви це маєте на увазі?

5. аксакал

"Що я написав", то написав ((с) Пилат) Ніяких інших натяків. Якщо хочете - міняйте.

6. Омар Люлька

Один брат, зробив цей прапор українських мусульман, і я його вирішив поставити на аватар. Звичайно змінити попередній мене ніхто не змушував, про це неможе йти і мови.

7. sselev

sselev Well-Known Member

На даний час іслам проходить період фанатизму. Кілька століть тому це саме було з християнством, згадайте наприклад інквізицію.
    Відповідь на питання: що робити з ісламом? Нічого не робити.

8. coolzak

coolzak Well-Known Member

цей топік то така академічна дискусія без сенсу-чому взагалі з ісламом треба щось робити-хай собі живе як хоче -але в себе дома,не в нас .Шановний Омар сам писав ща правовірний мусульманин повинен жити в мусульманській країні-і я повністю за-християни в християнських країнах.мусульмани у себе ,чорні в Африці і тд.Всюди де існують досить значні меншості значно відмінні від корінного населення є конфлікти.ВСЮДИ.І єдиний спосіб до спокійного співжиття диктатура яка давить найменший спротив.Або жити по різні сторони плоту. А по суті і іслам і християнство і буддизм чи поганство це все шлях до Бога який найбільше відповідає даному народу,расі чи племені і його традиціям а Бог один.

9. Олена_ua

Саме в такому дусі я теж трактую вірність/невірність, а не заочно по-понятіях.
    Імхо стиль мови Біблії і Корану кардинально відмінні ,що дуже дивно.
    Дякую за поравку! Слово хадж я вперше почула в новинах минулого місяця і знайшла його значення на мусульманському сайті чи форумі ru. і там прочитала цю дивину. Але сьогодні знайшла ось таке значення:
    Ще раз дякую.
    Все вірно!!!)))
    І ще додам таке: коли дві людини люблять Бога, то як же вони можуть не любити один одного?

10. аксакал

Якщо дійсно люблять Бога! Любов до ближнього - кращий "лакмус".

11. Олена_ua

:y: добре сказано...

12. Омар Люлька

Сoolzak, я проживаю в Україні, а не З.Європі чи Пн.Америці, тому коментувати Ваш допис, не буду. Мені цікаво, а як Ви ставитесь, до такого регіону як, Пн.Кавказ чи повинні там росіяни залишатись, чи повинв його полишити?
    Тобто, якщо, зрадить царська Росія то Ви, все таки припишите цю зраду Християнству?
    Щодо зрад, то я думаю однаково, в Корані, Рай обіцяний тим хто тримає договір, тобто зрадники Раю, не отримають.
    Ну на мусульманському сайті, Ви такого прочитати не могли, а щодо "ru", то хіба це не показує, що їм поменьше потрібно довіряти ;)
    Просто, ці люди можуть в слово "любов" різні поняття вкладувати. От зі мною було, на тих же ru форумах, неодноразово, коли людина поливала брудом мою релігію, як тільки могла, а пояснювала, це своєю любовю до мусульман, по типу, я вас люблю, тому і хочу з цієї брехні вивести. Як, Ви, Олено до такої любові відноситесь?

Додано через 3 години 48 хвилин
    Ха-ха.. :)
    Читав старі дописи в цій темі, і натрапив на такий:
    Так от офіційно заявляю, я не блаженіший, ніж інший учасник цього форуму :)

13. Олена_ua

Омаре, ви ж знаєте, що Бог на лиця не дивиться, а на серце. То ж і нам варто брати з Нього приклад.
    Ні не однаково! Про договір ви уже писали. Але християнство не є релігією книги, це жива релігія з живим Богом тобто для людини є важливими голова і серце, а не тільки вуха. Рай починається в душі людини ще на землі, очищенням і освяченням себе справами любові, з'єднанням з Отцем через Ісуса Христа. Царство Небесне – повнота радості, яка починається ще тут і як логічне завершення сходження від слави до слави вже у Раю.
    Я це зрозуміла. У Росії взагалі усе так заПУТІНо.:)
    Думаю таких поливачів вистарчає з обох боків. ;)
    Християнство вчить любити ворога, але не завжди для недосконалої людини це можливо, зате ми можемо простити свого ворога-теж прояв любові. Крім того як я можу когось судити якщо сама не завжди можу собою пишатися.:sad:

• Подобається Подобається x 2
  14. Омар Люлька

Олено, тоді можливо і зраду татар, не будемо приписувати Ісламу?
    Ну а я вважаю, що Іслам це жива релігія з живим Богом. Що не дивно, адже чогоб тоді я з Християнства, переходив би, в Іслам ;)
    Саме так.
    Згоден, вистачає з обох боків, але з нашого боку, поливання не називається "любовью", що ІМХО, є чесніше.

• Подобається Подобається x 2
  15. аксакал

Прошу пробачення, рекомендую додати виділені слова. Бо християни керуються усіма трьома: Писанням, традицією та переданням.

Додано через 2 хвилини
    Єдиний можливий як на мене висновок: Вас оточували не кращі з християн.

16. Олена_ua

Добре не будемо. Але давайте будемо розмежовувати постулати віри, які спонукають до негативної і ненависницької поведінки і поганим характером деяких людей.
    Я не знаю що сказати, вам видніше. Можливо людина має добрі наміри але не вистачає культури і такту щоб втілити їх у життя. І таке буває. Як я уже казала, треба дивитись на серце людини.
    Дякую, прошу робити такі поправки і надалі.

17. Омар Люлька

Можете вважати, що сама тому ;)
    Але я вважаю, що просто я краще взнав Іслам, вийшов за рамки ТВ-передачам.
    Читав інтервью одного автостопчика, що об"їздив багато країн Євразії та Африки, щас він мусульманин, і по його враженям, мусульманскому світі побільше любові до ближнього, чим в християнському (навіть не знаю, чи потрібно ставить липки в слові "християнському")

Додано через 3 хвилини
    Ось і я проте, описані в тій літературі татари, просто мали поганий характер ;)
    Можливо і так, просто це було не одноразово. Але можливо, зновуж таки, і мені поменше, "ру" форумів потрібно відвідувати. ;)

18. Олена_ua

Вони ще умудрялися вигукувати при цьому "мусульманський символ віри" (ну ви знаєте про ЩО я).
    Взагалі у Св. Письмі говориться про те, що хто скаже на свого ближнього "рака" (тобто якесь зневажливе слово) того не омине геєне огненна. Ось так!!!

19. Омар Люлька

Аллагу Акбар? Ну це невірно було б назвати символом віри, хоча дійсно ми в це віримо ;)
    Олено, незабувайте, що це література, дотогож як мені здається, написане не симпатиками Ісламу. Дотогож фразу "Аллагу Акбар" як і "АльхамдуліЛляг", мусульмани кажуть дуже часто, християнину може сдатись, що як з поводом, так і без нього.
    А "порождением ехидны" називати також неможна? ;) Жартую

20. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Пане Омаре, запитання до Вас, яке мене вже давно хвилює і цікавить водночас (можливо, ця тема й піднімалася колись на сторінках форуму, але хочу почути Вашу думку).

А что касается тех женщин,
    Непослушания которых вы боитесь,
    (Сначала) увещайте их,
    (И если это не поможет),
    Вы отлучайте их от ложа,
    (А коль и это не поможет),
    Вы можете (слегка) ударить их (Коран, 4 Сура, 36).

От у мене питання - чому дозволяється чоловікам застосовувати силу? Бо мені, як жінці, важко зрозуміти такі слова, крім того, я вважаю, що перед Богом і чоловік, і жінка - одинакові, рівні, тобто ніхто з них права вищості перед іншим не має.

а де твій аватар? :)