Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

2. coolzak

coolzak Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

опоненти пропали аксакал-нема кого на іслам намовити то напевно і закинули сюди ходити

3. аксакал

А раптом вони й іслам покинули? :8:

4. bonapart

bonapart Well-Known Member

Нарід, я розумію вас, і сам не дуже радий тому.. ну але справа така - з цим нічого не поробиш, іслам дійсно сам по собі необов"язково є радикальним, є просто частина фанатиків-ісламістів... кажімо, наші кримські татари ж не влаштовують терактів і т. ін... А наприклад чеченців я в дечому розумію - вони мусять якось боротися за свою незалежність
    *я не сказав, що підтримую їхні методи боротьби, а смае - розумію..
    До речі, необов"язково саме релігія визначальна - серед християн теж є екстремісти...
    Ну і останнє, не думаю, що в Україні вони будуть влаштовувати щось радикальне, Україна їм нічого поганого не зробила і не робить.

• Подобається Подобається x 2
  5. аксакал

Відповідь: Не будь байдужим!!!

"Иранский режиссер Надер Талабзадех снял фильм об Иисусе,.. Он считает, что новый фильм, озаглавленный "Иисус, дух Господа" является "исламским ответом западным картинам о религии"... "Гибсон снял отличный фильм. Однако его сюжет – придуманная история. На самом деле все было совсем по-другому", – отметил Надер Талабзадех, ссылаясь на два ключевых отличия между исламом и христианством: в исламе Иисус Христос – пророк, а не сын Божий, и он не был распят.

Талабзадех, а также команда, принимавшая участие в съемках фильма, уверены, что картина станет хитом."

http://www.rupor.info/news-v-mire/2008/01/15/musulmane-snjali-film-ob-iisuse/#showComments

Не будьмо байдужими! Маю надію, палити мечеті не будемо, як симетричну відповідь, але не дати заробити їм в нас - ТРЕБА!

• Подобається Подобається x 1
  6. Львiва

Львiва Well-Known Member

Т.е. Вы призываете не покупать диски с этим фильмом, а ждать пока его выложат в интернет, чтобы бесплатно его скачать:)

7. аксакал

Це Ви пропонуєте. Можна погодитись, якщо дописати на диск ще коментар на тему нахабства. Я мав на увазі пикети коло кінотеатрів.

8. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Християнство переживало ще не таке, переживе і цього режисера.
    Мабуть Надер Талабзадех вважає себе правдоносцем. :)

9. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Я на цей форум перестав дописувати, тому що, надоїло з пустого в порожнє переливать. Переодично заглядав, як би появилось якесь нормальне питання я б відповів, а так як кажуть росіяни на кожен чих не наздоровкаєшся, зараз на світі приблизно 1,5 міліарда мусульман, ясно що постіно щось буде траплятись... Особливо якщо є бажання копатись в таких новинах, то завжди можна знайти, що не як убьють когось, то фільм знімуть :sad:

Аксакал, таке пропущення робити нечемно, Вам пояснити чому?

З.І. Прошу модераторів мене забанити, щоб мою відсутність на форумі не сприймали, так як сприйняв coolzak - "нема кого на іслам намовити то напевно і закинули сюди ходити".

10. coolzak

coolzak Well-Known Member

Омар-головний постулат-християнство і іслам не можуть існувати разом на одній території як РІВНОПРАВНІ віросповідання.

11. аксакал

Адже зі смайликом - помітили? То не припущення, а жарт. Прошу пробачення, якщо невдалий.

Отже, діалог припиняється...Так і не виробили нічого конструктивного, що можна зробити, щоб іслам не асицоювався з тероризмом.

Додано через 1 годину 6 хвилин
    Все одно, цікаву інфу викладатиму. Ось про "свято" шиїтів, яке суніти не сприймають:
    http://gpu.ua/index.php?&pid=101201&s=3_foto

12. Омар Люлька

Помітив. Вибачте і Ви мене... Просто на цім Форумі, це не перший раз, коли я (або інші мусульмани, які зараз тут зовсім не з"являются) зникну з Форуму, на кілька тижнів, і хтось з цього робе припущення - "а чи не покинули вони Іслам?". Набридло, чесне слово...
    Аксакале, бидемо об"єктивними, мої слова хоч якось, можуть змінити думку хочаб одного переконаного ісламофоба? Дотогож я дійсно не бачу сенсу, відповідати на всі дописи, що десь якісь мусульмани, погано вчинили. Якщо, Ви в такому діалозі бачите сенц, і у Вас є варіанти, як б, його конструктивно продовжити. То я готовий його продовжити.
    Стаття дісно цікава, в которий раз дивуюсь, які делетанти пишуть про Іслам... Навіть взяти заголовок "Мусульмани ріжуть себе на честь пророка імама Хусейна", це ж додуматся... Про битву з "невірними" я також промовчу...

Додано через 2 хвилини
    І як Ви вважаєте, цей постулат, конкретно до мене потрібно примінити? На цім форумі?

13. аксакал

Адже, хто ж ще розтлумачить, як не Ви?

Щодо теми, що мене найбільше турбує - що можна зробити, щоб іслам не асицоювався з тероризмом. Мене цікавий погляд знутри, я тільки думаю що діалог потрібний, але з ким саме? Хто дієво впливає на життя Іслама?

14. Омар Люлька

Хусейн(ра), це внук Пророка(савс), і він, піддався на еферу, і їхав, здобувати владу, але шансів, в нього не було... В результаті як там і на писано, під Кербелою відбулась військова сутичка, в якій він і загинув. Це велика трагедія для Ісламу, але сунніти та шиїти, по різному на цю трагедію дивлятся, для шиїтів, трагедія в тому, що погані люди вбили праведника. Для суннітів, що це посилило розбрат, єдиної мусульманської умми. Там не було правих та винних. Всі були були праві, і всі були винні... Ну і звичайно, ми сунніти, не бачимо сенцу, 14 віків справляти траур, т.б. в такий спосіб...
    На життя мусульман впливає Коран і Сунна, та реалі тієї місцевості де вони проживают. Хтось чув про теракти в Іраку до війни? Повірте, за 14 віків проживання поруч шиїтів та суннітів, в Іраку, до такого як там зараз, ще ніколи не доходило... Сунніти та шиїти, живуть і в Сирії, і в Бахрейні, але ж ніхто не чув про такі криваві сутички... Сутички є там, де вже розпочалась війна...

15. аксакал

Дякую.

Щодо Іраку. Там Саддам тримав усіх міцно, як в СРСР Сталін. Не всі знають (бо про це - тільки пошепки знайомим), що "незгоди" між вірменами та азербайджанцями були й тоді. Але навіть за криваву драку вводились війська НКВС... Запам"ятовувалось надовго.
    Так що - ІМХО - правий був Іоан Павел ІІ, що просив США не лізти до Іраку.

16. Омар Люлька

Звичайно правий.
    Я не казав, що там був рай та іділія. Але такої анархії та террору, небуду ніколи не при Садаму, не до нього.

• Подобається Подобається x 3
  17. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Мир Вам, Омаре!

Панове,
    тут чується неявний натяк, неявна паралель між українськими мусульманами з одного боку та іраксько-арабськими екстремістами з іншого.
    Чому не можуть ? Ну скажіть відверто - кого з вас зачіпає, що Омар обрав собі ТАКУ віру і йде власним шляхом духовного вдосконалення ?
    Давайте відсортуємо за віросповіданням інших терористів, маніяків та злочинців і дорікатимемо їхнім одновірцям.
    Уживаються же християни поруч із юдеями в Україні, то навіщо бачити загрозу в Ісламі ?
    Може Ви, Coolzak, живете через вулицю від мечеті й Вас дратує голос муедзіна через гучномовці ? Мабуть і мене дратував би, особливо вранці. А люди, які йдуть моєю вулицею до Храму іншої віри – можна тільки одне сказати – “Мир і вам, і нам усім!”

18. Омар Люлька

І Вам мир, Борисе!

Радий Вас бачити!

19. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Є в моєї мами давня подруга - туркменка. Лікар, потім держчиновниця (зараз на пенсії). Зрідка літали одна до одної в гості. І східна подруга розповіла, що у певні дні (не можу сказати точніше) до них додому приходить мулла (вони сунніти) і поминає померлих родичів, чиї фото господиня вивішує на стіні. Одного разу господиня повісила фото моїх покійних дідуся й бабусі, яких вона дуже поважала.
    Спочатку мулла здивувався і запитав "хто ці росіяни ?".
    Господиня сказала, що то - батьки моєї майже названої сестри, дуже порядні люди. І мулла згадав їхні імена (звичайно, християнські) у своїй молитві.

Екстремізм, НЄ ?
    Антагонізм, НЄ ?

20. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

можуть і уживаються...
    а терористів і вбивць не треба далеко шукати...
    маємо і в нас "християнський онупрієнків"

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)