Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Так, конкретно в цьому випадку, я не стверджував, що релігійне питання було основним в початку війни...
    Взагалі наша полеміка по по даному питанню почалась, якщо не помиляюсь, з того як на практиці використовувались слова - "Є два шляхи: помста за будь-яку ціну (позитивний зворотний зв"язок, як кажуть в теорії керування) або так, як вчив Ісус Христос - шукати спосіб гасити конфлікт (від"ємний зворотний зв"язок)."...
    Коли ж це християн, карали "на горло", тільки за те, що вони християни? Ще раз повторюю в часи правління мусульман в Іспанії, завжди(!) більшість населення було християнами, це історичний факт. В статті, що Ви привили є теж насильницької ісламізації не побачив, навіть навпаки - "Любители радостей жизни, покровители вольной светской поэзии и разнообразных наук, Омейяды не были агрессивны по отношению к народам оккупируемых территорий. Они не стремились насильственно обращать обитателей покоренных земель в магометанство: не рубили голов мирным жителям, не лили в глотки расплавленный свинец, словом, не делали ничего такого, к чему, скажем, притерпелась Русь за время монголотатарского нашествия."...
    А ось християни після Реконкісти чинили зовсім по іншому - "XV. 25 ноября появилась папская булла, которая обязывала всех христиан, под угрозой отлучения, разрешаемого только епископом, оказывать помощь, если потребуется, для успешного исполнения этих решений. Этим не ограничились. Королевским указом было предписано всем маврам креститься до 8 декабря, и объявлено, что они будут изгнаны из королевства через данный им короткий срок и будут считаться рабами, если не станут повиноваться."(с) Хуан Лорентє.
    А щодо Палестини, християни, там що теж хотіли насильницько всіх хрестити?
    Ну якщо ж повертали на релігію, значить релігія дає можливість такого повороту, нє? Замість того, що б чинити "як вчив Ісус Христос - шукати спосіб гасити конфлікт", вони в релігії знаходять додаткові підстави для вбивства...
    Вибачте, Ви, мене не вірно зрозуміли, я просто хотів, щоб Ви перерахували, які Ви маєте наувазі Церкви, в часи Констянтина...
    Поважаю Ваш вибір.
    Але, Ви, не дали моральної оцінки, першим Вселенським Соборам, чи Ви до них теж не маєте, ніяких зауважень?..
    Добре вони поінформовані... наприклад Хмельницький не взяв Львів, тому що місце євреї відкупилися, знали напевне від чого...
    Правильно, от кому вигідна, війна між шиїтами та суннітами в Іраку? Ясно, що не народу...
    Так чому, Ви думаєте, що я не мав відчувати градацію? Хіба мої слова в дописі #1272, дали підстави так вважати?
    Так і потрібно було вказувати, саме на ці кути зору... Тому що як читаєш проповідь вцілому, то не видно, як вона "торкається того, як християнсьтво не змішує Боже та кесареве", ось ще дуже яскравий момент - "Тут нужно еще вспомнить, что князь Владимир, после того, как было введено христианство на Руси, отменил смертную казнь. Но опять начались разбои, и ему тоже духовенство сказало, что его долг вовсе не в том, чтобы отменять смертную казнь для разбойников, а в том, чтобы этих разбойников уничтожать, чтобы оставшиеся вразумлялись, а тех, которые не вразумляются, все-таки казнить. И он сам восстановил смертную казнь. Сначала проявил такую ревность не по разуму, а потом исправился, потому что те, кто обязан был обучать его христианству, указали ему на эту ошибку.", ну якеж це "не змішення"?
    Дякую, приємно, що католики вважають, що ми віримо в одного Бога, бо від православних, я останім часом чув протилежне :sad:
    Я надіюсь ніхто, не буде проти, щоб я поставив фото звідти, собі на юзерпік?

2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Неуважно читали. Не завжди.

А як щодо Альморавидів і Альмохадів?

Як у мініатюрі Карцева про блох, ВСЕ можна повернути куди завгодно, особливо якщо наплювати на логіку (це не про Вас, а про повертання). Спробуйте порівняти вчення Христа та Мухаммеда щодо використання зброї як аргумента. Яке з них більше дає можливості для повертань? Я це зробив свого часу.

Не певен, що Вас цікавлять богословські тонкощі християнсьтва. Якщо хочете знайти зачипки, пошукайте наприклад у Катехизмі Католицької Церкви, така грубезна книга, там багато що розписано у подробицях, що й як оцінюється та сприймається.

А ось що пише О.Субтельний: "На початку жовтня козацько-селянська армія взяла в облогу Львів і вже б от-от здобула його, та завдяки величезному викупу й небажанню Хмельницького руйнувати чудове місто Львів було врятовано." Небажанню - якого забракло щодо інших міст. А без викупу армію було б не стримати. Ось Вам ще один зразок різного тлумачення тих самих фактів у залежності від уподобань автора.

Адже комусь вигідна. А без грошей вибухівку та калаша ніхто не дасть. Хтось крім американців кидає на це величезні гроші.

Тут я вимушений визнати. Православ"я має таку рису, що називається сімфонією. Це якраз є змішенням з пануючою владою, для гаманця добре, для чесного висловлювання думок, користуючись виключно правдами віри, - на заваді.

Особисто я - не проти.

3. Омар Люлька

Про те, що завжди більшість населення Іспанії, в період мусульманського правління, були христянами я знаю не тільки з цієї статті, але навіть тут я не побачив протилежне... Можливо Ви мені привидете слова, що в такий то період кількість мусульман в Іспанії, була більша за кількість християн?
    А які окупанти в той історичний період не займалися грабунками? Але не ті не інші, не примушували християн, змінювати свою релігію... Щоб не бути голослівним, ось слова самих християн, я цю цитату також взяв з книги Хуана Лорентє - "I. Опасаясь, как бы рассеянные среди них мавры не были подчинены тому же закону, что и мавры Валенсии, арагойцы сделали императору через графа Рибагорсу, его родственника, представление, что мавры этой страны всегда были спокойны и никогда не причиняли ни политической смуты, ни религиозного скандала; их нельзя упрекнуть в совращении к отступничеству ни одного христианина, и, наоборот, они так хорошо настроены, что помогают трудом своих рук поддержке многих священников и мирян; они рабы или прикреплены к земле короля и сеньоров королевства, и нет никаких опасений насчет какой-либо связи их с африканскими маврами, потому что они живут на большом расстоянии от моря; среди них имеется множество отличных рабочих для выделки оружия, что доставляет государству выгоду, потеря которой была бы очень чувствительна, если бы их принудили покинуть Арагонское королевство"
    Впевнений, що Християнство дає більше можливості для повертань, хочаб тому, що в Євангеліях, не зачипаются, дуже важливі речі, на які в ісламському вченні, даются конкретні випадки... Наприклад, якби в Ісуса(ас) запитали - "Вчителю, а коли вороже військо йде на твою Батьківщину, ми повинні цих ворогів вбивати?", Ви можете однозначно сказати, що він(ас) відповів би?
    А я свого часу дуже розчарувався в Християнстві, коли зрозумів, що такі чодові слова, які так торкались мого сердця, виявились порожними всередині...
    Цікавлять, цікавлять ;) Ну не хочите казати про Собори вцілому, то конкретизую питання, як Ви відноситесь до цього:
    Це як розумієте, одне з рішені Першого Вселенського Собору. Не вважаєте, що рішення такого роду, і являєтся, повертанням вчення Христа?
    Ну а хто, як Ви думаєте, ці гроші заплатив? І хіба Ви вважаєте, що військо Хмельницького було такими варварами, що вбивало б всіх підряд? Ясно, що лише певна частина Львова боялась військ Хмельницького...
    Натякаєте, на Ізраїль? ;)
    Ну ясно, що вцілому мусульманам, війна в Іраку, не потрібна... Але ясно, що шістки по типу Кадирова чи Кирзая, теж завжди будуть...
    Так та проповідь, якраз є блискучим обгрунтуванням цієї "симфонії"...

4. coolzak

coolzak Well-Known Member

які добрі султани прямо золоті.і турецькі і іспанські :D от Омар процитуйте мені будь ласка бо ви дуже любите цитати ісламського поважаного богослова щоб казав що іслам і християнство рівнозначні і рівноповажані релігії.і я все дивуюсь що це і греки і серби і болгари відразу як тільки змогли з під турків вискочили коли їм там медом так султани мазали

• Подобається Подобається x 1
  5. Омар Люлька

Навіщо утріровати, ми розмовляли саме про Іспанію, і я стверджував, що християнам при мусульманській владі краще жилося ніж навпаки...
    В сенці "рівнозначні", що в однаковій мірі можуть розраховувати на спасіння? Ніхто не казав, вірніше з"являються зараз маргінали, але до поважних вони точно не відносятся... Жодна монотеїстична релігія, не стверджує, що є ще релігії з повнотою істиності, окрім неї... така їх специфіка...
    Це тільки в античному Римі, роби жертви перед ідолом імператора, і сповідуй, що хочеш... Повна "рівноповага"...
    Українці, теж від своїх північно-східних єдиновірців, як тільки змогли вискочили... Так що дивного тут нічого немає... Незалежності всі хочуть...

6. аксакал

На жаль, цифр не знайшов. Але, якщо зважити на співвідношення мечетів та церков за панування мусульман, видна незаперечна перевага в кількості мусульман на той час. Якщо не звужувати коло мусульман лише арабами та берберами.

Ось - Христианские мученики Кордовы (851 - 931).: http://www.covadonga.narod.ru/Martirio.htm

"Питали ж його й вояки й говорили: А нам що робити? І він їм відповів: Нікого не кривдьте, ані не оскаржайте фальшиво, удовольняйтесь платнею своєю." (Лк 3:14) Так казав Іван Хреститель, адже Ісус Христос не заперечував його вчення. Тобто: вояки мусять виконувати свою роботу, але без зайвого садизму, жадібності і т.ін. Цитати з Корану, на які посилаються прибічники тероризму, я вже наводив.

На мій погляд - аж ніяк не порожніми. Християнсьтво вважає, що виконання Заповідей має бути добровільним, тільки тоді вони варті пошанування. А покарання злодіїв і т.ін. є справою світської влади. На жаль, після буржуазних революцій європейська світська влада все гірше виконує цей свії обов"язок.

Аріанство було засуджено справедливо. Впертість Арія, що не бажав відмовитись від помилок, призвела до ескалації конфлікту. Чи можна було без погроз? Без втручання императора можливо. (Знов ця східна сімфонія!)

Продовжуєте бути заангажованим.

Ізраїль ни до чого. Ще дві спроби є. ;)

Особисто я "сімфоничні" пасажи не вважаю за цікаву частину проповіді. Іншого більш корисного нічого не завважили? Шкода.

7. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Мученики Церкви як золота корона Християнства.
    Ви все вірно сказали. Боже Слово є Істиною і ніякого примусу і нещирості в істині не може бути. Віра християнина знаходиться не в книзі, приписи якої потрібно дотримуватись, а в середині людини.
    Євр.15-16 “Свідкує ж і Дух Святий нам, як говорить: “Оце заповіт, що його по цих днях встановляю Я з ними, говорить Господь, - Закони Свої Я дам в їхні серця, і в їхніх думках напишу їх."

• Подобається Подобається x 2
  8. аксакал

http://katolik.ru/modules.php?name=News&file=article&sid=26579&mode=&order=0&thold=0

«Если мусульмане считают правильным иметь большую и красивую мечеть в Риме, то так же правильным является то, чтобы христиане имели Церковь в Рияде».

В заключение кардинал Торан указал на то, что не может быть никакого диалога с тем исламом, который проповедует и практикует терроризм, так как при этом речь шла бы не о настоящем исламе, а об извращении этой религии.

• Подобається Подобається x 3
  9. аксакал

http://mc.com.ua/news/sex/3646

"В Индонезии, где проживает самое большое количество мусульман в мире, девственность до сих пор считается достоинством девушки, хотя добрачный секс среди молодежи уже не такое редкое явление."

На жаль, як на мій погляд, і суворі заборони не завжди діють

10. coolzak

Омар,в мене питання -тут у Торонто тато вбив дочку(він мусульманин) за те що не хотіла носити хіджаб і пішла з дому-чи згідно шаріату це злочин чи ні ?

11. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

злочин. Бо носіння жінкою хіджабу повинно бути виключно на ДОБРОВІЛьНІЙ основі

12. coolzak

а де це в корані

13. аксакал

Привіт мусульманам! "Праздник жертвоприношения - Курбан-байрам (по-тюркски) или Ид аль-Адха (по-арабски) в этом году начинается 19 декабря":
    http://korrespondent.net/world/320657

14. Олена_ua

Дивно...Але ж Омар заперечував потребу у Жертві нашого Спасителя, а тут все ж приносять жертви...дивно.

15. Redhotchilly

жертва у вигляді тварини! це різні речі

16. Олена_ua

Завдяки Жертві Божого Сина ми є спасенними, а який сенс в жертві тварини ?! Чому 1-шу Жертву відкидають, а інші ні? Не бачу логіки.

17. Redhotchilly

я не знаю, чи правильно поясню свою думку, але спробую.
    Мусульмани не вірять, що Ісус є Богом. Для них він є просто пророком.
    Вони не вірять в те, що він приніс себе в жертву і воскрес.

Принесення в жертву тварини є в Старому Заповіті.

18. аксакал

Власне саме тут виникає принципова розбіжність з нами, християнами. В Живого Бога, що прийшов до людей у людській подобі (а заперечувати що Він це може є заперечуванням всемогутньості Його!), були реальні свідки, апостоли, це їх свідчення записани в Євангеліях.

Ну да ладно, не ймуть їм віри мусульмани, їх справа, але ось що мене турбує. В Кенії зараз мусульмани хочуть зробити шаріат обов"язковим для всіх, що призведе до такого ж стану з християнсьтвом, я у Саудівській Аравії:
    http://katolik.ru/modules.php?name=News&file=article&sid=27133&mode=&order=0&thold=0

19. аксакал

Тільки-но прочитав на німецькому сайті. Група 138 мусульманських вчених лідерів, що почала діалог з нашою Церквою, надіслала поздоровлення: "Erstmals islamische Weihnachtsgrüße
    (derstandard.at) Eine Gruppe von 138 hochrangigen islamischen Gelehrten hat den Christen in aller Welt ein fröhliches und friedliches Weihnachtsfest gewünscht. In einer gemeinsamen Erklärung sprachen die Religionsvertreter den "christlichen Nachbarn" auf Arabisch, Englisch und Latein ihre Friedenswünsche aus: "Al-salamu aleikum, Peace be upon you, Pax Vobiscum." Eine vergleichbare Weihnachtsbotschaft hat es nie zuvor gegeben: Weil der Islam keine zentrale Instanz wie einen Papst oder Patriarchen kennt, die für alle Gläubigen sprechen könnten, hatten bislang stets nur einzelne Gelehrte Grußadressen mit Repräsentanten christlicher Kirchen ausgetauscht. In ihrem Brief wiesen die Unterzeichner darauf hin, dass Weihnachten in diesem Jahr kurz nach dem islamischen Opferfest gefeiert wird. Dabei erinnern die Muslime an die biblische und koranische Überlieferung, derzufolge Abraham beinahe seinen Sohn als Opfer dargebracht hätte. "Gottes Weigerung, Abraham seinen Sohn opfern zu lassen, ist bis heute eine göttliche Garantie und eine äußerst kraftvolle Lektion für alle Anhänger der abrahamitischen Religionen (d..h. Juden, Christen und Muslime), stets das äußerste zu geben, um jedes menschliche Leben und besonders das Leben jedes einzelnen Kindes zu bewahren und hochzuschätzen (життя кожної людини, особливо життя кожної конкретної дитини, мусить бути захищене і високо оцінене)", heißt es in dem Schreiben. "Möge das kommende Jahr eines sein, in dem die Heiligkeit und Würde des menschlichen Lebens von allen bewahrt wird", schrieben die Verfasser weiter. "Möge es ein Jahr der demütigen Reue vor Gott und der gegenseitigen Vergebung innerhalb der Gemeinschaften und unter ihnen sein.(Нехай цей рік буде роком покірного каяття перед Богом і взаємопрощення всередині спільнот і між ними)" "

20. аксакал

а де твій аватар? :)