Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Відповідь: Що робити з ісламом?

Будь ласка, надайте точні координати - номери сур та аятів - мені. Я подивлюся формуліровку у моему примірнику Корана.

2. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

Албанці якраз і вважаються одною з найстаріших націй Європі і походять від ілірійців.почитайте про Скандербега і як він воював з османською армією і зупинив нашестя на Європу. http://www.youtube.com/watch?v=rVCPQScwd1U

Мусульманство прийшло туди разом з османською імперією.
    але якшо вивчити глибше історію, то побачимо, що албанці, які зуміли залишити територію і втекти в Сицилію, Болгарію і навіть в Одеську область сучасної України- НЕ Є МУСУЛьМАНАМИ.
    де-де, а в Албанії християни і мусульмани ДУЖЕ мирно співіснують вже багато років і проблем на релігійному грунті немає

Додано через 8 хвилин
    на Кіпрі також все не так однозначно, як вам здається... :)
    я була на конференції, де були присутні різні сторони з грецької і турецької сторони.

Конфлікт почався після проголошення незалежності і коли до влади прийшов Макаріос і планувалось таємне приєднання Кіпру до Греції.
    якшо вам невідомо, до 1974 року Кіпр був ЄДИНИМ і в селах жили змішано, як кіпріотські турки, так і греки. переселення турецького населення на північ, а грецького на південь відбулось після переговорів в Відні 2 серпня 1975 року.

• Подобається Подобається x 1
  3. аксакал

Надалі прошу не камуфлювати тему офтопами і помилковою інформацією ("давайте жить дружно"). Ви начебто не дочитали порівняння з палестинською проблемою?

Він воював, але нашестя було зупинено з"єднанними силами європейських країн аж під Віднем набагато пізніше. (Був знятий в Албанії фільм про Скандербега десь у 60-ті, набагато краще.)

Свята правда.

В Вас бракує інформації. Співіснують, але проблеми є.

А я й не спрощюю.

Саме так. І не треба заангажовано ганити один бік конфлікту. Краще пригадайте: ВСЮДИ, ЗВІДКИ ЙШЛИ АНГЛІЙЦІ, ВОНИ НАМАГАЛИСЬ ЗАЛИШАТИ ВОГНИКИ ВНУТРІШНІХ КОНФЛИКТІВ. Індія і Пакистан. Шри Ланка. ... Не всюди вдалося? Тільки завдяки монолитності населення тих країн.

P.S. Заангажований монолог замість діалогу мене не цікавить.

4. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Мир Вам, Аксакале! Вибачаюсь, що дового не відповідав.
    В кого призводить? Я, Вас не зрозумів.
    Як Ви думаєте, за 14 віків зберіглися б християнські общини в Іраку, як би, до християн була агресія? А Ірак, це не Сірія, він ніколи християнським не був... Коли Іслам туди прийшов, християн там і так було не багато, і він ніяк не заважав, общинам зберігтись, до наших днів.
    Так, ще з часів Мойсея(ас) немає поділу на світське та релігійне, щодо Ісуса(ас), то Палестина туді була окупована, тому монотеїсти і змушені були відділити своє релігійне, від язичницького-світського... Коли Християнство стало державною релігією Римської Імперії, то поділ на світське та релігійне, теж зник...
    І до чого тут помилка, т.б. "кривава", не моглиби Ви, своє твердження подати в більш розгорнутому виді?..
    Вам видніше... Але можна тоді вважати, що Християнсто, це маргінальна релігія, по типу Джайнізму?
    Фух, це довго пояснювати, але проблема знову в термінології. Такого явища, як "мулли" в Ісламі, взагалі немає, мулли, дійсно, це аналог священників, і існують, вони виключно на тереторії захопленій не мусульманами, коли окупантам як раз потрібно, щоб був поділ,на релігійне і світське, релігійну ф-цію виконує "мулла", а виконувати світську вони можуть ставити своїх чиновників (так було в Російській Імперії, я даже не знаю, чи термін "мулла", взагалі примінівся, ще десь). В Ісламі, є імами, це керівники общин, вибираються обов"язково(!) самою общиною, із самих грамотних, щодо релігії людей, з цієї общини, навчатся спеціально, для цього зовсім не потрібно... Навчаються, на улемів(богословів).
    Я тільки, пояснював сенс слова "шахід", не потрібно, всіх підрят ними називати...
    Скільки людей, стільки і думок... (с) :)
    Угу, а на півдні балкан жили, не греки, а еліни, а на Апенінському п-ві, не італайці, а латиняни, а на Піренейському не іспанці з поругальцями, а іберійці... В народів є тенденція з часом, змінювати назву...
    Чудово запропонували, але якщо "справжніх христиан, як солі в дієтичнім супі"(с)аксакал, то наврядчи до слів Ісуса Христа(ас), хтось прислухається... Нажаль... (я не жартую)
    Так, це не з Корану, а з Сунни... А Сунна, це всі достовірні хадиси, до яких і належить, хадис про того хлопця...

5. аксакал

Нажаль, Ви мене не так зрозуміли. Не в зміні (само)назв справа, а в "історічних" обгрунтуваннях з істерічним галасом претензій щодо територій сусідів. (Я ще написав контрприклад до "ілірійці/албанці" - "Юдея/Ізраїль".)

Саме так. Люблячий Бог надає можливість спасіння, але не нав"язує. Адже з любов"ю не нав"язуються. З іншого боку, як наслідок, до раю попадають далеко не всі. Коранічне розуміння трохи інакше, через примус, я не помиляюсь?

Ось знайшов таке про сунну: (http://www.vuzlib.net/beta3/html/1/21669/21731/)
    "Современные исследователи полагают, что подавляющее большинство хадисов доверия не заслуживают, ибо многие предания были сочинены или изменены позднее и имели целью задним числом оправдать или объяснить те нововведения или явления, о которых сам Мухаммед не мог знать. Как бы то ни было, однако, хадисы Сунны оказались в руках исламских богословов ценным материалом, помогавшим им дополнять и толковать Коран и разрабатывать нормы мусульманского права, шариата. В ортодоксальном (суннитском) исламе признается вся Сунна в целом. Шииты относятся к ней сдержаннее, используют хадисы Сунны выборочно, придавая наибольшее значение тем из них, в которых идет речь о семье пророка, о беседах его с Али и т. п."

Може через цю вибірковість благословлюють терористів, самогубців і звичайних? І навіть посилаються на сунну? (http://www.kiev2000.com/news/view.asp?Id=144196&Part=29)
    "Боевики действующей в Ираке экстремистской группировки "Джейш Ансар ас-Сунна" ("Армия воинов Сунны") взяли на себя ответственность за прогремевший в иракском городе Эрбиль, сообщил катарский спутниковый телеканал "Аль-Джазира". "

6. coolzak

coolzak Well-Known Member

Саудовская женщина была приговорена к 200 ударам плетью и шести месяцам тюремного заключения после того, как она стала жертвой группового изнасилования.

Обвинение против 19-летней девушки было выдвинуто по причине того, что во время нападения она находилась в автомобиле мужчины, не являющегося ее родственником, что нарушает строгие законы Саудовской Аравии.

Изначально суд приговорил женщину к 90 ударам плетью, а насильникам были назначены тюремные сроки от 10 месяцев до пяти лет, но наказание девушке было увеличено после апелляции, так как суд заявил, что она пыталась воздействовать на него, используя средства массовой информации.

Ее преступление заключалось в том, что она находилась наедине с бывшим женихом, которого она просила вернуть ее фотографии, потому что собиралась замуж за другого человека.

Пара сидела в машине, когда группа из семи мужчин-суннитов похитила их и изнасиловала обоих, сообщают арабские газеты. По их сообщениям, женщина была изнасилована 14 раз.
    Бывший жених был также приговорен к 90 ударам плетью за то, что находился с девушкой наедине.

"Моя клиентка является жертвой отвратительного преступления. Я считаю, что назначенное ей наказание противоречит законам шариата и является нарушением международных конвенций", - заявил адвокат приговоренной. "Судебные органы должны относится к этой девочке как к жертве, а не как к преступнице".

Преступления, связанные с изнасилованием в Саудовской Аравии могут повлечь за собой наказание вплоть до смертной казни.

7. Омар Люлька

Щодо "Юдея/Ізраїль", то я вважаю, що євреї мають повне право селитись, на тереторії Палестини, також ІМХО, я в принципі не проти єврейської держави, не подобається тільки, як вона створювалась, виганяти з домів людей, це не діло... Не взалежності, йде мова про Палестину, чи Балкани...
    Ви перевили дискусію, з політичної площини, в релігійну, я там мав на увазі інше, Ви сказали - "Є два шляхи: помста за будь-яку ціну (позитивний зворотний зв"язок, як кажуть в теорії керування) або так, як вчив Ісус Христос - шукати спосіб гасити конфлікт (від"ємний зворотний зв"язок).", Ісус(ас), дійсно це вчив, але Ви можете привести хочаб один приклад, за всю історію Християнства, з моменту коли воно стало державною релігією Римської Імперії, коли християнська країна намагалась слідувати словам Ісуса(ас), і шукала спосіб гасити конфлікт? Звичайно при умові, що вона здатна воювати, знесилена країна завжди буде шукати спосіб зупинити війну, в не залежності, що це за країна... Так от, я таких випадків не знаю... В християн, якщо була змога воювати, вони воювали, до переможного кінця...
    Тому я і привів Ваші слова про "справжніх християн" і "дієтичний суп", напевне ці "справжні християни" дуже прекрасні та моральні люди, але вони нажаль маргінали, і тому вплинути на ситуацію наврядчи зможуть...
    Доречі, Аксакале, а як Ви вважаєте, Християнство являється суб"єктом світової політики? Це важливо для подальшої дискусії...
    Дивлячись, що розуміти під "примусом", наприклад відкрийте Левит, Ви вважаєте, що Бог (по християнські Ісус) тут вдається до примусу? Якщо так, то щодо коранічного розуміння, Ви також не помиляєтесь.
    Поверхній текст... Дійсно більшість хадисів не заслоговують довіри, але в свій час була пророблена величезна робота, по відокремлення достовірних хадисів від недостовірних, самі більші збірники достовірних хадисів, це Сахіхи, Бухарі та Мусліма. Якщо в цих Сахіхах приведений хадис, то можна з певненістю сказати, що він достовірний... Так от саме достовірні хадиси і складають Сунну, не всі як вважає автор, тієї статті, а лише достовірні. Шиїти, дуже погано ставлятся до деяких сподвижників Пророка(савс), тому і не визнають хадисів переданих через них.
    Назва тієї організації, каже тільки про те, що члени її належать, до суннітів.
    Щодо терактів, так, а як по іншому в ситуації Іраку, протистояти окупантам? Тут тільки важливо напрвлені теракти, безпосередньо на ворогів, чи на мирне населення...
    Кулзак, не поділетесь, де Ви це відкопали?
    Я вважаю, це брехнею, по Шаріату, за згвалтування, гвалтівника чекає смертна кара, якщо його вина буде доведенна, якщо вірити тексту - "а насильникам были назначены тюремные сроки от 10 месяцев до пяти лет", то вину їх довели, чогож не вбили? Вже тут неправда кидається в очі... Тому немає віри всьому тексту загалом.

8. аксакал

Я теж так вважаю, але там діють Фатх та Хезболла, що нажаль іншої думки.

Я просто не залишив Ваших слів без відповіді. Але згодний, що не на часі про теологію.

Ось знову. Давайте будемо порівнювати войну між державами з війною між державами, партизанську війну з партизанською війною, терор з терором. І будемо розрізняти ставлення до цього з нашої та Вашої точки зору. Ось про війну між державами, кесарево - кесарю:"Або який цар, ідучи на війну супроти царя іншого, перше не сяде порадитися, чи спроможен він із десятьма тисячами стріти того, хто йде з двадцятьма тисячами проти нього? Коли ж ні, то, як той ще далеко, шле посольство до нього та й просить про мир." (Лк 14:31-32) Про партизанську війну Ісус або не казав, або не записали. Можна взяти до уваги книги Макавеїв. Збройна боротьба йшлася самоорганизованими збройними групами, а терором займалась влада, і загубила рештки морального впливу на людей. Партизанська війна в християнських країнах велась аналогічно, пригадайте хоча б 1812 р. або 2-гу світову. Собак-минерів мали, адже не дітей та жінок. І застосовували виключно проти вояків. Заздалегідь зауважую: ІРА та ЕТА - прикрі виключення. ІМХО, ІРА вела справжню пратизанську війну до моменту створення Ірландської республіки. А потому захотіли більше можливого, і деградували.

Ні. Вплив християнства йде виключно через виховання людини в людині.

А як конкретно щодо хадису про дітей?

Тут ми (особисто ми) цілком на одному боці, особливо якщо додати про безневинність місцевих християн. Тоді запитання: чи можливо вичавити тероризм з ісламського світу?

9. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Але тоді слід оголосити, що сучасні греки не мають права на спадщину Давньої Греції, бо антропологи вже давно давели наявність чисто антрологічних відмінностей між теперішніми і давніми греками. Так само не слід вважати теперішніх японців нащадками давніх
    японців.
    А назва албанці чи іллірійці сама по собі нічого не говорить, бо насправді Албанія офіційно називається Republika e Shqiperise (написано без діакритичних знаків).
    Існує багато інших країн, у яких є розбіжності між древніми та теперішніми назвами. Можна назвати ще Єгипет.

10. аксакал

Саме так, не мають права посилатись на "спадщину" у зазіханнях на сусідське. Хай тільки спробують оголосити Ольвію, що Миколаївській області, частиною Греції!

11. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

ви так довго і запекло сперечаєтесь, що вже не відшукати витоки вашої суперечки. з чого все почалося - всі пам'ятають і знають?

12. spm1950

spm1950 Well-Known Member

Просто не рухати його.

13. Омар Люлька

Аксакале, сьогодні вже не зможу Вам відповісти, тому, якщо Ви не проти завтра або післязавтра...
    А висловитись хочу, щодо тексту, що привів Кулзак, ще вчора вночі, як це прочитав, дав силку на Ваше повідомлення одному брату, що зараз проживає в ОАЕ, чи не чув він щось подібне, він перепитав в своїх знайомих саудовців, вони і близько про цю історію не чули, і казали що цього і близько не могло бути...
    Це щось подібне, якби в Канаді написали, що в Україні суд присудив людині, за якусь провину, по кілька кубів в день ширки колоти, Ви б відразу зрозуміли, що там написана брехня...
    Тому, не могли б Ви всетаки дати ссилку, на Ваш текст?..

Додано через 18 хвилин
    Ой, тут вже скыльки разів теми розмов змінювались, що звичайно всі відразу і не пригадаєш.. :)))
    А розпочалось, з того, що Кабмінер поцікавився, як краще з Ісламом, боротись, бо це - "значно серйозніша, історична загроза"(с)...

14. coolzak

coolzak Well-Known Member

не можу знайти джерело.соррі.тут просто місцеві мусульмани хотіли получити право судитись в сімейних справах по шаріату в своїх судах і була дискусія про шаріат і то звідти.з ісламом проблема одна- дома він може поширюватись лише за рахунок еміграції.при контролі мігрантів ісламу в Україні не світить.я не маю нічого проти мусульман поки вони живуть дома в арабіях пакістанах.але вони лізуть на ненависний захід за хорошим життям і не хочуть тут приймати місцеве життя.іслам регулює абсолютно всі аспекти життя мусульманина і коли місцеві закони і звичаї суперечать корану то вони почуваються в праві не слідувати ним.створюють свої замкнуті суспільні групи що приводить до ще більшого несприйняття їх місцевими-получається замкнуте коло.назад не їдуть бо їсти хочеться а інтегруватись не можуть бо іслам не позволяє.в європі буде з збільшення мусульман є три сценарії на мій погляд за 10-20 років
    перший громадянська війна коли радикали з обох сторін вийдуть з-під контролю
    другий диктатура яка подавить всіх і створить секулярну державу або частина білих вивтікає а решту мусульмани підкорят і будуть об,єднані європейські емірати

15. Омар Люлька

Вважаєте і щодо Ізраїлю, і щодо Косова?
    А ФАТХ, звичайно іншої думки, вигнали б нас з Вами, з наших домів, і ми були б іншої думки...
    Ну а, що поробиш? Ісус(ас), ще до того вчив, що "по плодах їх, взнаєте їх", тому в кожному моментові треба дивитись не так на теорію, як на практику, тому і хочется взнати, як саме виконувались слова про - "як вчив Ісус Христос - шукати спосіб гасити конфлікт (від"ємний зворотний зв"язок)", в часи звичайно, коли Християнство було суб"єктом світової політики.
    Тоді наступне питання, а з якого часу Християнсто перестало ним бути? Ви не будете ж сперичатись, що в часи правління Констянтина, або в період хрестових походів, воно ним було?
    Чесно скажу, незнаю :sad: В мене немає знайомих шиїтів, як віртуально, так і в реалі, тому навіть немає в кого спитати...
    Головне, що б окупанти забралися додому... без цього ніяк...
    А там з волею Аллага, все нормалізується... Адже і зараз не кругом, є тероризм, взяти наприклад Малайзію...
    То Ви в ЄС, жити не бажаєте? ;)

Додано через 1 годину 0 хвилин
    Шкода :sad:
    Ну, що ж, я можу Вас зрозуміти і знаю, що дуже часто на захід, їдуть не самі кращі мусульмани... Мусульманин, повинен жити на Батьківщині, а якщо периїжджати, то з немусульманської в мусульманську, а не навпаки... Якщо звичайно, людина не їде займатись чимось корисним для релігії (заробляння грошей сюди, точно не належить)...
    І на заході дуже багато мусульман видуть себе не найкращим чином, якщо не помиляюсь Юсуф Іслам, казав, що я вдячний Богові, що спочатку познайомився з Ісламом, а вже потім мусульманами...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так цікаво. Християни пішли у свою гілку і там дискутують, а мусульмани - тут.

17. Омар Люлька

Ех... Миху, мусульмани, це назараз не точно сказано... Покищо я тут один, і то не завжди є час зробити допис :sad:

• Подобається Подобається x 2
  18. аксакал

Загарбання чужого - це гріх, що приводить дуже наочних наслідків. І там, і там.

Адже я вже написав, якою має бути партизанська війна на мій погляд. Не бачу великого геройства щоб підкласти вибухівку на танцмайданчику чи вбити беззбройного християнського священника просто в церкві.

За Костянтина і пізніше виникло явище "сімфонія", яке інакше ніж підлабузництвом до влади особисто я не назову. На щастя західна гілка уникла цього. Щодо хрестових походів. По при всі минуси 1) збиралася армія добровольців, а не державна армія і 2) палкою, але хибною ідеєю було відродження християнсьтва на Близкому Сході, яке було винищене мусульманськими арміями (хоча насправді виявилося, що там вже нема бажаючих повернутися до християнсьтва).

Для мене цей момент є важливим, зможете - надайте інфу. (Ви наводили статтю про навернення православного попа в іслам саме шиїтського типу, пам"ятаєте?.)

Тобто війна з мусульманського боку може бути тільки така...

Чи пан не в курсі, що (попрі вільне пересування людей та капиталів) між членами ЄС територіальні сварки заборонені?

19. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Між самими державами ЄС є тільки одна невладнана територіальна суперечка - Гібралтар. Все таки іспанці й досі люблять помпріяти, коли він повернеться до їхнього складу.

Свт мусульманський буде доти таким радикально налаштованим проти західного світу, поки в нього не появиться перша високорозвинута промислова демократична країна. Їм немає на кого рівнятися, тому й маємо такий екстремізм. В принципі найкраще саме промислово, а не нафтово , розвинутими є Малайзія, Туреччина, Єгипет та Пакистан. Алде їм ще потрібно дуже-дуже багато зробити на шляху досягнення демократії. Все ж таки поки, що не існує рецепту перетворення мусульманської країни у високорозвинену демократичну країну. Навіть двом європейським - Боснії та Герцеговині й Албанії - далеко до цього. Як тільки такий рецепт появиться та успішно буде зреалізований на практиці, то інші країни спробуватимуть його дотримуватися.

20. Омар Люлька

З цим погоджусь.
    А як щодо створення держави, в євреїв та албанців, на то однакові права?
    Та я не про те... Так як Ви описали, чинити звичайно не можна... Але я не можу судити, що відчувають люди, яких вигнали з домів, також неможу їх повчати, як їм чинити, оскільки сам в аналогічній ситуації не був...
    Респект, за Вашу думку... Не очикувано від християнина (окрім звичайно протестанта) таке почути...
    Так при Констянтину Церква була єдина, нє? Чи Ви про пізніші часи?
    Ну ми ж про те, чи було Християнство тоді суб"єктом св.політики... Папа Урбан ІІ, призвав християн йти, християни пішли... Без його волі, це й похід впринципі не міг відбутись, а інакше він не був би христовим...
    До тогож, ця ідея була брехливою... В Лівані, й зараз третина населення християни, а в ті часи, їх було, по крайній мірі, не менше... Тай воювали, вони настороні мусульман, а не своїх єдиновірців...
    Пам"ятаю, але брат, що привів розповідь того священника, також не є шиїтом...
    Але я согодні запитаю в Гуцуляка, він себе як шиїта позиціонує, можливо дасть відповідь на це питання...
    Не тільки така, якщо мусульманській стороні нададуть танки, авіцію і тд., і якщо навчать цим користуватись, тоді війна буде іншою... Але доки цього немає, то як по іншому, з ворогами воювати?..
    А Україна, вже є членом ЄС?!! Я не в курсі... :sad: :sad: :sad:
    Жартую, і тут, і в попередньому повідомленні! :)

а де твій аватар? :)