Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Michel

Michel Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Космонавт-мусульманин надеется в космосе приблизиться к богу
    http://www.lenta.ru/news/2007/10/09/malaysian/

2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Дійсно, арабську я ледве знаю, та й Корану на арабській в мене нема, але маю індійське видання перекладу Корану для індійських мусульман. Тому й вважаю закиди про незнання арабської за офтоп.

Пропоную без закидів обговорити наприклад проблему тероризму.

Саме про проблему тероризму написано у зверненні, що написали провідні особі Ісламу (на жаль не найголовніші):

http://www.katolik.ru/modules.php?name=News&file=article&sid=25199

«Террористы не имеют права говорить от имени ислама – мусульманский мир должен сделать все возможное, чтобы эта позиция была понята как можно скорее»

3. filaret

filaret миється в бані

4. аксакал

Пропоную перенести допис Филарета до "справжнього обличчя Росії", а може й до кошика.

5. coolzak

coolzak Well-Known Member

Взагалі вважаю Україну споконвічною територією християн і тому потрібно заборонити перехід християн у інші віросповідання з покаранням за такий перехід.ввести податок для віруючих інших релігій,в святих християнських місцях і навколо них заборонити знаходження нехристиян під страхом покарання. ітд

6. Оля

Оля Старожилка форуму

То Ви вже загнули! :) Сам Бог дає людині волю у виборі, а Ви пропонуєте ввести покарання! "Насильно мил не будешь!" Маєш право вірити у Живого Бога, а хоч, поклоняйся божкам. Розплата буде "опосля"! ;)

• Подобається Подобається x 2
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

читали б це Кабмінєр і Мавка....

8. coolzak

то просто пробую застосувати мусульманські методи по відношенню до іншовірців-в нас демократія-якщо ім так робити ок іншим то і ми їх так само.строго пошаріату

• Подобається Подобається x 1
  9. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Я сьогодні детальніше якось почула інформацію про Hagia Sofia в Істамбулі. І задумалась. Раніше ж це була пам "ятка християнства, одна з найдавніших, при чому. З 1483 трансформована в мечеть. Частково боляче (особливо як читаєш, скільки архітекторів, напр., брали її за приклад, скільки захоплювалися нею), бо хотілося б, мабуть, щоб вона зберігла й дотепер свій первісний статус.

Хто що думає з цього приводу?

10. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

Черешенько, дуже тяжко дати однозначну відповідь...
    Я була в Сарагосі в католицькій базиліці, яка була раніше мечеттю.

11. аксакал

Що маємо - нехтуємо, що втратили - сумуємо. Мусульмани не тому захопили Византію, що були надто сильні, а тому що грекі надто сварилися поміж себе. Далі. Косово тепер мусульманське найперш через те, що вони мали по 5-10 дітей, а серби - по 1. Християни! Живіть згідно з Євангелією! Кохайтеся та не вбивайте ненароджених дітей! Любіить і шануйте ближнього!

Додано через 27 хвилин
    Ще гасу до ватри.
    1) Шахідка мала підірвати блокпост, але підірвалася сама:
    http://newsukraine.com.ua/news/82235/
    2) "Кардинал отметил, что религии часто подвергаются нападкам из-за террористов, которые используют их для оправдания своих действий. «И тогда религия внушает страх, поскольку она извращена терроризмом», как в случае с мусульманскими экстремистами."
    http://www.katolik.ru/modules.php?name=News&file=article&sid=25272&mode=&order=0&thold=0

12. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Один православний проповідник (МП), проповідуючи Боже Слово в Ажербайджані, Ірані І Саудії пізніше сказав, що хоча нікого не навернув у християнство, що і не ставив собі за мету, але був радий тим, що люди запитували, чому їм раніше про ЦЕ ніхто не розповідав, а старші питалися, хто ж їх поховає, на що проповідник відповідав, що Церква їх поховає.
    Чи можливо, щоб мусульмани прийняли Ісуса Христа за свого Спасителя? По 1 їх цьому не навчає Коран, але найголовніше імхо у цьому винні самі християнські країни. Бо приїжджаючи до них, мусульмани стають свідками жахливих речей, які заплямовують славу Христа і зраджують Його справу. Йдеться про узаконення гомосексуалізму і абортів, про численні випадки перелюбів, реклама алкоголю. сигарет, розпусного способу життя, наркотики, насильство та багато ін. Ось такі невтішні реалії...:ireful1:

13. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Прошу вибачення в шановних форумчан, що так дового не відповідав, зараз, іншаАллаг, спробую нагаяти упущене.
    Це повірте також не аргумент... Навиду приклад, кілька років тому духовним управлінням мусульман Дагестану, було забореноний переклад Корану, якщо не помиляюсь у виконанні Валерії Іман Порохової, виникла комічна ситуація мусульманка робе переклад для мусульман, інші мусульмани цей переклад заборняють, мені особисто це не подобається... Але факт залишається фактом...
    Семітські мови дуже відрізняються, від індоєвропейських, тому судити по перекладам на останні, не потрібно.
    Давайте. Прочитав статтю, що Ви привели, хотів поправити, в нас намає найголовніших (бо немає халіфа), а так різні вчені можуть виказувати свої думки, аби вони тільки не суперечили Корану і Сунні.
    Щодо терактів, мусульманин не повинен терпіти окупантів, на своїй землі, він не повинен змиритись, а повинен боротись. Головна заборона, що б не було шкоди, невинним людям. І як я вже писав, якщо вони це порушать будуть відповідати перед Богом, і не буде нічого важчого для них, ніж ця відповідь...
    Так, не греки, не болгари, не балакають чоми Ви нас, не дооцінюєте?
    Вибачте, а "споконвічною", це з якого року? 988? Так на півдні Укриїні, ще раніше, вже були цілі мусульманські міста, хоча звичайно були і християнські. Так можливо для півдня нашої Батьківщини будуть поступки в цьому питанні? ;)
    А в це покарання буде входити обов"язково-примусове прослуховування лекцій, що треба любити ближнього і пробачати ворогам? (Це я готуюсь, до самого страшного :))
    Зараз там музей. І християн там буває не менше, якщо не більше, ніж мусульман. Чи стане вона знову храмом? Напевне, як і іспанські мечетті, ні...
    Думаю про те, як Сітхгарха Гаутама досяг Нібани, їм би також цікаво було б послухати, нє? ;)
    Хоча впринципі, це взаємно, мені також про Іслам ніхто не розповідав, я сам інформацію збирав...
    Ні. Людина саме себе спасає, своєю вірою та вчинками, і для цього нічієї смерті не потрібно. Так є, так було і так буде...
    Якщо чесно то саме за цими ознаками "Цивілізованого Світу" багато хто з мусульман і їде (якщо це звичайно не біженці, що від війни втікають). Це також реалії... :sad:

14. coolzak

взагалі наразі для неньки ісламської загрози нема.потурнаки і татари занадто мало мають впливу.поки нема імміграції з ісламських країн .проблеми можуть початись якщо не зміниться демографія і приєднання до європи стане близьким.поширення ісламу буде кінцем європи і можливі 2 варіанти-стіна від азії або ісламізація через заселення-приклад косово.

15. D.M.

D.M. Well-Known Member

Можна все-таки турків похвалити за те, що вони зі Стамбула не вигнали православного Патріарха. У мусульманській країні маємо резиденцію найкрутішого православного діяча, який до того ж називається Константинопольським Патріархом, а не Стамбульським (трохи схоже на те, що С.-Петербург - центр Ленінградської області). Прикольно! :)

16. Омар Люлька

В Константинополі жодного дня, не припинялось християнське богослужіння! С самого моменту завоювання цього міста. І християн завжди там було багато тільки після того, як Греція получила незалежність більшість туди переїхало... Ось ще стаття з Кирилло Мефодієвської Енциклопедії, про Мехмеда ІІ Завойовника (це він завоював Константинопіль), хоча скажу, що особистість дуже не однозначна...

17. Redhotchilly

Косово не чіпайте.. там зовсім інша історія...

18. Омар Люлька

Шановний Сoolzak, борется з ісламськой загрозой, тут все піходе...

19. Redhotchilly

та я зрозуміла, але то не в ісламській загрозі справа.
    Просто якшо не знати історії Косово (я маю на увазі не останні 20 років), то краще не говорити про ісламізацію цього регіону.

в Албанії, наприклад, є і мусульмани, і католики , і православні. І всі живуть мирно століттями. Хоча про то мало хто знає, на жаль.

Просто історія Балкан ДУЖЕ заплутана... і якшо її детально не вивчати, краще не чіпати взагалі.
    А то , що говорять засоби масової інформації, суцільний популізм...

20. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Так, Косово й справді не можна брати за приклад ісламізації. Справа в тому, що албанці належать до давнього населення Балканського півострова. За часів Римської імперії була іллірійська держава на Балканах. Від іллірійців, які заселяли значну частину Балкан, якраз і походять теперішні албанці. Тож заселення ними Косово можна вважати, як поступове повернення своїх територій втрачених під натиском слов'ян.

а де твій аватар? :)