Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Що робити з ісламом?

Підкладають бомбу.:D :D :D :D :D :D Жарт...

2. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

По аналогії з Кораном і Сунною, практично всі. Наприклад, зрозуміло, що в часи Пророка(савс) ніхто не нюхав клей, але якщо є пряма заборона вживати все, що затмарює мозги, то і токсикоманія, суди також попадає...
    Мусульманин, повинен кожен, крок розраховувати так, щоб ним був задоволений Аллаг, оскільки ціна питання дуже висока Життя Вічне, тому краще тримати всі ці нюанси в голові. Але, це повірте неважко...
    Знову ж таки, краще перепитати в більш знаючих людей. Якщо людина постіно с цим зустрічається, якщо ж одоразово і людина, не знала, що це гріх, то гріх їх не буде зараховано...
    Якщо зробили гріх, і знаєти, що це гріх, то молити в Аллага пробачення, та робити добрі вчинки. Якщо ж не знали, навіть що це гріх, тоді всеодно робити добрі вчинки, в такій кількості, щоб вони, під час Суду переважили гріхи...

3. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

А если...допустим..мусульманин..живет за Полярным Кругом...в Мурманске... ;) и пост приходится на июнь?:no:

• Подобається Подобається x 3
  4. D.M.

D.M. Well-Known Member

Клас! Ось солідне свідчення неуніверсальності приписів ісламу. Я про це досі не замислювався.

5. Омар Люлька

Тоді дивитись потрібно по найближчій тереторії, де день і нічь змінюються.

Додано через 51 секунду
    Так замислювалось, багато інших людей...

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

А якщо піст припадає на грудень-січень, то їсти можна круглодобово, нє?

7. Читатель_Обкома

А мона по подробней?:no:
    На примере ..Мурманска....:)

8. Омар Люлька

Ви знаєте, я там ніколи не був (як взагалі в Росії), але я думаю нічого важкого немає скористатись телефоном, або інтернетом, та взнати, коли в найближчому регіоні, де є темна і світла частина доби, взнати коли одна починається, а інша закінчується. Навіть на календариках, зараз таке пишуть...

9. zet

zet Дуже важлива персона

Омар, я скоро начну вам в приват писать, чтобы не вытаскивать на всеобщее обозрение.. :) У меня коллега преподавал в лётном училище, очень популярном одно время у арабов, то ведь и до смешного доходило.. :) Украдут козу, около общежития частный сектор был, приготовят и едят под столом. Уж не знаю зачем, может чтоб Всевышний не увидел, как они мясо добыли... :) История не выдуманная...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

то були терористи і вони не мають відношення до мусулманства.....

і взагалі, якщо серйозно, то я не думаю,що релігію можна оцінювати по прихожанах на 100 відсотків.

• Подобається Подобається x 1
  11. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

В християнстві піст має інше значення, ніж у вас. Згідно вчення Отців Церкви піст – це засіб для досягнення чистоти серця, відкритости до Бога, наслідком чого є сповнення Святим Духом. Мета посту полягає в боротьбі з гріхами, також щоб здобути і розвинути внутрішню свободу, можливість керувати своєми бажаннями. Умертвлення плоті робить людину сопричасником Христа, що переносить її від людського існування до божественного буття.
    Тому для тих християн, які дотримуються посту є неможливим наступне:
    Тобто за вашими словами тільки мусульмани пізнали Волю Бога через Коран, а всі інші живуть в незнанні...навіть ті, що дотримуються Божих заповідей і наслідують Божого Сина???
    Імхо це гординя...
    Ісус сказав Ів.10:15 "Як Отець Мене знає, так і Я Отця знаю..."
    і ще: Матв.28:18 “...Дана Мені всяка влада на небі й на землі". Такі знання і повноваження може мати лише Єдинородний Син Божий, а не просто Пророк, яким Його виставляють мусульмани. Але це їх справа...;)
    А як же наркотики? Чула, що мусульмани їх не цураються...

12. Читатель_Обкома

;) В данном случае...по широте г.Санкт-Петергбурга...по ближайшей мечети...

Молодость..есть молодость вспомните...Хому Брута...:D
    Во вторых..."С кем поведешься.... от того и забеременешь!":p
    И в третьих...главное это была коза..а не поросенок!:bazar:

13. Омар Люлька

Олено, я казав, що в дискусії вступати не хочу, тому я на цей допис відповім, а наступний напевно проігнорую, якщо він буде дискусійного складу...
    Зет, привела поодинокий випадок, але ж в більшості мусульман в день робота, тому зробити так вони не можуть... А піст в мусульман важчий, по причині, що не можна вживати води... повірте, це важко перенести, особливо в південих країнах....
    Щодо плоті то погоджуюсь, я хотів привисто оригінальне пояснення, хоча з Вашим також немає заперечень...
    Тобто Ви вважаєте, що мусульмани та християни пізнали істину в однаковій мірі? І кожен мусульманин може розраховувати на Спасіння?
    Я чому питаю, бо вже багато християн, мені казали, що якраз мусульмани живуть в незнанні, так як невизнають Викупну Жертву Христа. Тобто гординня не менша :)
    Віруючі мусульмани, цураються і дуже сильно... Оскільки ВСЕ, що п"янить розум заборонено Аллагом...

Додано через 1 хвилину
    Я знаю, що і такі є, я далеко не берусь ідеалізувати 1,5 мільярда мусульман, ясно, що там і не таке зустрічається... Впевнено можу сказати, що в країні з Шаріатом, вони двічі подумали, перед тим, як козу красти...

Додано через 1 хвилину
    Чому? Вони мають відношення, до Ісламу, оскільки являються муслімами, але повними неуками(араб. джихалі), і за свої вчинки будуть звичайно, відповідати на Суді...

14. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Істиною є Боже Слово, яке воплотилося в Ісусі Христі. Чи пізнали мусульмани Ісуса Христа правдиво, не мені судити, бо суд належить Богові. Ви ж писали, що гріх це коли не дотримуватись Корану, бо в Корані є Воля Божа. Можливо Коран є збірником правил поведінки, які потрібно механічно дотримуватись. Не знаю, бо не читала.
    Святе Письмо навчає, як стати новою людиною, родитися заново згори, щоб подобатися Богові, при цьому не втрачаючи свобідної волі.
    Невизнання Викупної Жертви Христа є не незнанням, а відхиленням від Істини. Не можуть правила поведінки врятувати людину. Це надто мізерно у порівнянні з Божою Справедливістю.

15. D.M.

D.M. Well-Known Member

Найближчої нема. Існує точка, де ніч триває 1 секунду, існує більш близька точка, де ніч триває 0,1 секунди, і ще більш близька, де ніч триває 0,01 секунди, і так до нескінченності. Щоб цей припис можна було виконати, Ви повинні вказати мінімальний прийнятний час тривалості ночі (не забудьте, що за цей час треба встигнути наїстись і напитись).

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

знайшли тонке місце, нє?

17. Омар Люлька

І почалась дискусія.... :sad:
    Я писав трохи інше... Гріх, це відхід від Божої Волі, а Божу Волю, ми знаємо з Корану і Сунни. Не потрібно плутати причину і наслідок...
    Олено, ну хіба Ви не бачите, що виходячи з Вашої логіки - "Тобто за вашими словами тільки мусульмани пізнали Волю Бога через Коран, а всі інші живуть в незнанні...навіть ті, що дотримуються Божих заповідей і наслідують Божого Сина??? Імхо це гординя..." Можна абсолютно так само і Ваші слова назвати гординею... Тобто ви пізнали Істину, а всі інші віднеї відішли, хоча вони і соблюдають пряму Божу Волю....
    Олена, я не все коментую, з Вашого допису, я не хочу в Рамадан, починати виясняти яка релігія істинна, а яка ні... В інший час, цікаво по дискутувати, а зараз не хочу. Все одно, ці дискусії, особисто мою і Вашу, точку зору не змінять, я залишусь переконаним мусульманином, а Ви християнкою...

• Подобається Подобається x 2
  18. Омар Люлька

Запитав, в брата з С.Петербургу, він мені відповів буквально теж саме:
    Тобто по місцевості, де вже нормально змінюється день і ніч, хай це буде не Ленінградська обл., а Ярославська, яка різниця? Що так потрібно поститись, говорять люди, які добре знають Коран і Сунну, а для нас це єдиний аргумент... А з таким сухим буквалізмом, як Ви підійшли, можна противорічя в чому завгодно найти, наприклад, якщо під час причастя, християни їдять плоть Бога, то рано, чи пізно вони його повністю з"їдять, нє?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Омаре, та й не питався Вас нічого, просто споглядав дискусію....

20. Омар Люлька

Ну, а я хтів сказати, що з т.з. Сунни, це місце зовсім не є "тонким", а саме вона регулює піст...

Додано через 49 секунд
    З.І. Вибачаюсь, за приклад, з причастям :sad:

а де твій аватар? :)