Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Що робити з ісламом?

Ані скільки.

Просто є таке прислівя українське: від Романа(1 грудня) - до Йордана (19 січня) український рамадана. Тобто святкуємо. П"єм горівку.

2. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Так Рамадан, це ж піст!!! А я знаю, що на християнські пости, горівку не можна вживати...
    А вислів, цей певно з Західної України, бо в нас я такого не чув.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так, але це просто такий жарт.

У християнстві є три довгих пости. Ну і серед тижня два дні.

А вислів дійсно з ЗУ.

4. Омар Люлька

Про християнські пости знаю, я свій час (в 2004р) тримав Петровий піст, від дзвінка, і до дзвінка, це тоді було 5 тижнів. Якось боявся почати, а коли почав, то і не помітив, як ті 5 тижнів промайнули... На Петра та Павла, якось навіть сумновато було...

• Подобається Подобається x 1
  5. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Вчора в новинах показували Мекку.
    Мені було б цікаво дізнатися, чи туди щороку може потрапити кожен, чи тільки заможні мусульмани...
    І ще мені цікаво, як моляться мусульмани і які складові їх молитви.
    І який зміст вони вкладають у піст, чи каються і в чому...
    (можна в загальних тезах і без конкретики). Дякую.

6. Омар Люлька

Мир Вам!
    В принципі кожен, і так повино бути, і так було... Але зараз Саудівська Аравія, виставляє певні вимоги, візи там готелі і тд. Та і сам квиток, з Сирії це одна ціна, з Камбоджі зовсім інша. Але оскільки, мусульманин, повинен зробити хадж хочаб один раз за життя, то я думаю на цей один раз гроші можна підзбирати.
    У нас два види молитви, це салят та дуа. Салят, це обов"язкова п"ятикратна молитва, читається виключно арабською. Дуа, це прохання до Бога (за здоров"я близьких чи там вирішення проблем), читається рідною мовою, того хто молится.
    Під час посту ми не вживаємо взагалі, як їжі так і рідини, від сходу сонця, і до його заходу. Пояснення, я читав таке, є бідні люди, які весь день тажко працюють і голодають, щоб заробити в вечері, хоч на не багато їжі, так от в цей місяць, всі мусульмани в цьому порівнюються, незалежно від матаріального положення та соціального статуса...
    В гріхах... Ми молимо Бога, щоб він пробачив нам гріхи, такі молитви відносятся до дуа. Бог пробаче, коли людина щиро кається, і хоче виправитись. Пророк(савс) казав, що молитись Богу потрібно, так неначе в цей час, ти Його бачиш, оскільки хоч ти Його не бачиш, Він баче тебе обов"язково... А чи пробачив Бог той гріх, чи ні, взнаємо тільки під час Суду.
    В відношеню між людьми, також важливо, щоб на тебе ніхто зла не тримав, і якщо щире вибачення, допоможе в даній ситуації, то краще вибачитись...
    В Ісламі, чоловікам заборонено носити золото, тому золоті прикраси роблять винятково, для жінок... Але чоловікові можна носити срібло...

7. Олена_ua

А як мусульмани визначають, що є гріхом, а що ні?

8. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

9. muhammad_islam

muhammad_islam Active Member

Всіх мусульман вітаю з Рамаданом!
    Бажаю зробити, як можна більше добрих справ у цей місяць, та не зупинятись протягом усього року. Хай Аллаг приме ваші молитви!

Раджу всім подивитись:
    http://www.youtube.com/watch?v=ki-K32l5f40
    http://www.youtube.com/watch?v=BmHe0LZNXiw&mode=related&search=
    http://www.youtube.com/watch?v=SAs2Az6wKEw&mode=related&search=
    http://www.youtube.com/watch?v=JEobmljTfDs&mode=related&search=
    http://www.youtube.com/watch?v=G0oM_ZCtDfs&mode=related&search=

10. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

SrehijS, чий аватар навіює деякі асоціації, та muhammad_islam! Ви вважаєте, що дотримуєтесь Рамадану?

11. Омар Люлька

Гріх це відхід від Волі Бога. Аллаг доніс нам свою Волю, як через свою пряму мову (Коран) так через приклад свого Посланця(савс)(Сунну).

12. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

у мене питання релігійного характеру: наскільки мені відомо, між мусульманством багато спільного, зокрема, мусульманство визнає Ісуса, єдність Бога,..поясніть, ким у вас є Ісус? проповідником Алаха? наскільки я знаю, в мусульманстві і є християнські ангели, Гаврііл - у мусульман Джабрііл..так от іще одне питання: а ці християнські янголли теж у мусульман ангели чи ні?дякую за відпоівідь

13. Омар Люлька

Мир Вам!
    Так, ми мусульмани, вважаємо Ісуса(ас) Пророком Божим, що був непорочно зачатий, та який ще повернеться перед останіми днями цього світу, тобто перед Судним Днем. Ми віримо в існування янголів та джинів. Янголи, це істоти створенні зі світла, в них немає (на відміну від людей та джинів) свободної волі, вони виконцють Волю Бога. Гавриїл(ас) один із янголів, на арабський манер його ім"я звучить як "Джабраїл", так його називають, як мусульмани, так і араби-християни.

Додано через 12 хвилин
    Доречі, по-арабські, Бог-Отець, Бог-Син та Бог-Дух Святий, беде звучати:
    Аллаг аль-Аб, Аллаг аль-Ібн, Аллаг ар-Рух аль-Кудус

14. zet

zet Дуже важлива персона

Омар, честно пыталась не портить вам праздник, но.. Характер, понимаешь ли.. :)
    Наши арабы в ВУЗе во время того Рамадана так объедались после захода солнца, что на пост это было что-то совсем не похоже....Наши ж, конечно, норовили и днем поесть и ночью арабам составить компанию....:p

15. Омар Люлька

Ну хіба я можу щось тут сказати? Особисто я не можу ввечері з"їсти більше, ніж звичайно, бо живіт починає боліть. Тільки вранці, п"ю багато води, навіть через силу, щоб потім "сушняк" не нападав, голод набагато легче терпіти ніж спрагу...

16. zet

zet Дуже важлива персона

У вас подход не такой, как у наших арабов был.. Тогда во 2-ю смену учились, так они гуляли почти до утра. Часа в 4.00 спать ложились, это в лучшем случае... Дрыхли до часо 14.00-15.00, а затем на пары и снова ночь напролет готовили и пировали. Фактически день и ночь перепутали и всё... :)

17. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

дякую за відповідь, тільки не зрозуміло: Ісус є пророком у мусульманстві та одночасно сином Божим у християнстві?

18. Омар Люлька

І ще брехуном і провокатором в юдеїв(астагфіруЛлаг!). Ясно що це дискусійне питання і хтось з нас не правий, але як я вже писав, протягом Рамадана я нехочу в ніякі дискусії вступати...

19. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Є сумніви? :)

Додано через 55 секунд
    Ну не араби ми. Шо поробиш? :)

20. Олена_ua

Омаре, але погодьтеся, навіть в Корані не є передбачені усі випадки, в які може потрапити людина у своєму житті, або ж не завжди вчасно пригадаєш, що там написано. Важко втримати в голові усю інформацію, а інколи можна щось з написаного потрактувати на свій лад. То як тоді мусульмани знаходять вихід з положення?

а де твій аватар? :)