Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. coolzak

coolzak Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

ні слова про те що всього цього нема в корані тільки перевод стрілок по принципу ви самі дураки.іслам привабливий для певної категорії людей бо він повністю регулює життя віруючих і голова не болить як жити-там є скільки раз молитись мити ноги при тому що їсти пити і тд.там нема можливості для ініціативи .християнство було заскладне для бедуїнів-треба було самоконтроль і розуміння а тут все просто-роби так бо інакше каменуєм .ніякого прощення перевиховання .покажіть мені знаних мусульманських теологів які би говорили що війни на поширення ісламу були злом і помилкою і попросили пробачення в зороастрійців чи християн

2. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Чого нема? Так, коли з тобою воюють, то ворога потрібно вбити, доки не він не вбив тебе, задоволені? Можливо, Ви скажете, а що християн повинен робити на війні, можливо щоку підставляти?
    Так покажіть мені народ, для якого Християнство було не було заскладне, де прощали ворогів, та віддавали плащ, на прохання віддати сорочку?
    Тоді покажіть приклад, прощення в Християнстві? Тільки не нарівні особистості, а нарівні держави, чи "Богу богове, а кесарю кесареве"(с)
    Поприте і християни і зароастрійці, живуть в мусульманських державах. А Ви можете привести християнських богословів, що стверджували, що примусова навернення, до Християнства ,хочаб русичів було злом?

Додано через 1 хвилину
    Коли Умар(ра) взяв Єрусалим, не загинули ЖОДНОЇ людини...

3. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

отож. ми мало знаємо мусульманство
    але терористів більше саме серед мусульманства

• Подобається Подобається x 1
  4. Омар Люлька

Але восновному, мусульманські землі, зараз окупованні. Причина саме в цьому. Терориста з Бахрейна, Ви не знайдете...

5. zet

zet Дуже важлива персона

Народу, погибающему от фанатиков-террористов, как-то не до исследований кто и откуда пришел. Мусульманство отторгается и будет еще долго отторгаться именно из-за террористической деятельности отдельного его направления.

6. Омар Люлька

У когось "отторгается", у когось ні. Ось, ще один священик прийняв Іслам, тепер з Києвського Патріархату:http://ali-ramadhan.livejournal.com/3394.html

7. zet

zet Дуже важлива персона

Жаль, конечно, что еще и целибат заодно не принял.. :)

8. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

прочитала статтю. і справді, ми мало знаємо іслам. до того ж справді, я погано знаю і свою релігію - православ'я. і церква по-своєму трактує свої книги. просто зараз саме серед мусульман дуже поширений тероризм, і чомусь ті течії, що стверджують противне, дуже малі за своїм впливом, а ті, що закликають вбивати інших - навпаки

9. Омар Люлька

В мусульман немає целібату...

Додано через 13 хвилин
    Повірте, мусульман від війн, які не вони затіяли, в мирає набагато більше, ніж людей, що вмирають від терористві.
    Щодо, чому тероризм, не засуджується... Приведу, ще одну ссилку:
    http://kaloy.livejournal.com/68419.html
    Ви бачите становище мусульман, хочаб в Інгушетії, а тепер уявіть, що якийсь інгуш, після того як розпочнеться війна, зробе терористичний акт. Ви ж (як і будь-яка інша людина, що не знайома з ситуацією) будете бачати тільки сам акт, і не будете знати його причини. Але наприклад, якщо я знаю ситуацію в Інгушетії, то як я можу сказати - "тероризм це погано!".

10. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Ваше по-перше - провокація на різку відповідь. Ваше по-друге... Цитування цілими аятами (тобто віршами) не є вириванням з контексту. І саме так їх трактують сучасні таліби, турки 1915 р. і т.ін. Це не виривання окремими словами як Ви то зробили.

Будь ласка: Реконкиста в Іспанії, якщо йдеться про примусову ісламізацію. Захищатися без помпування релігійного питання, коли війна має інший характер - прикладом тому безліч війн між європейськими країнами без релігіного забарвлення. А агресори поводяться не по христіянськи. Ісус говорив прощати ворогів духовно і молитися за них. Таких місць у Новому Завіті - безліч.

Щодо довгих пассажів щодо "кровожерів-христіян". Плутаєте, пане! Наші зразки - святі, наприклад наша сучасниця Мати Тереза.

Ваше переконання є висновком з них же. Ви впевнені, що УСІ хто відвідує мечеті, моляться щиро, а не про людське око. І що УСІ відвідують мечеті. Далі. Націонал-соціалізм виник як ідеологічний "гарнир" до намагання Німеччини до реваншу після поразки в Першій світової війні, а не навпаки. І як Ви вважаєте, демократія в Іраці потрібна США чи нафта? Так чого ліпити горбатого зі "справедливим джихадом"?

Невже Ви не знаєте, що Папа римський спеціально посилав до Буша свого нунція з проханням не лізти до Іраку? Це доводить, що США влізли до Іраку не з метою війни проти ісламу. Так чому мусульмани звіряче вбивають місцевих христіян?

Тероризм суттево відрізняється від партизанської війни. Хай хлопець з Рязані, що не втік від призову, є ворогом в Інгушетії, але чим завинив сусіда? Мабуть тим, що в нього город гарний чи корова добра? Чи то просто сліпа злоба?

11. zet

zet Дуже важлива персона

Согласна на все 100% с этим высказыванием. Никогда терроризм ничего не решал. а только восстанавливал против террористов и против тех идей, которые они исповедуют. И никто разбираться не будет верная ли ветка это ислама или радикальная. Желание одно, подальше держать ислам от своего порога и не впускать его в собственный дом. Хотя мне абсолютно все равно до верований других, хоть бы и индуистов. т.к. их вера не связана с терроризмом никаким боком.
    Не вижу я разграничения от террористов, проклинания их и отлучения от корана, угроз, что лишены будут спасения и анафемы. Раз нет резкого порицания, нет покаяния, то и доверия к исламу тоже нет и не будет...

12. Омар Люлька

Так арабської, Ви не знаєте? Навіщо судить, о "толерантованості" перекладу, погодтесь, що конкретно в цьому питанні Ви не праві...
    Якщо контекст йде про війну, і сказано, що ворогів (в даному випадку многобожників), потрібно вбивати, потім виривається, аят де йде мова саме про вбивство, і в читачів складається враження, що тільки мусульманин побаче язичника, то він відразу повинен його вбивати, то це є виривання з контексту...
    На Афганістан напали, це окупована країна, і таліби боряться з окупантами... На рахунок турків, вони ж через 7років, розвалили Халіфат, тому не думаю, що для них релігія, грала хоч якесь значення...
    :)
    Приблизно за 7 віків, панування Ісламу в Іспанії, ЗАВЖДИ більшість населення була християнами, що ж це за "примусова ісламізація", де Ви про це прочитали? Дотогож середній християнин Іспанії, був куди освідченишим ніж, його єдиновірець з сусідніх Леону та Кастилії! Дотогож в мусульманській Іспанії, проводились богословські дискусії між представниками трьох авраамічних релігій, де християни могли публічно доказувати істиність Християнства, Ви можете вказати на щось подібна в БУДЬ-ЯКІЙ християнській країні Європи того часу? Я стверджую, Іспанія була більш віротерпимою, за будь-яку християнську країну Європи того часу, якщо Ви маєте протилежну думку приводьте країну, порівняємо...
    Зустрічне питання, а коли Реконкіста здійснилась, як довго в Іспанії проживали мусульмани, та за яких обставинах зникли?
    Будь-ласки цитату з НЗ, про підтвердження Ваших слів...
    І як це - "Захищатися без помпування релігійного питання", тобто для християнина є така собі кнопка "вкл\викл", тут я релігійний, а тут ...бац... і вже не релігійний, повбиваю ворогів, а потім ...бац... і я вже знову релігійний?
    Але ж з релігійним забарвленням не менше, нє?
    Ви знаєте, а Папа Урбан ІІ, посилаючи на Хрестовий Похід, думав по інакшому, Св.Бернард Клервоський, теж притримувався протилежної думки від Вашої. Можливо, Ви, краще за них розумієтесь на Християнстві?
    Як це "духовно"? Протещо безліч, несумніваюсь, тоді можливо Ви приведете в приклад, щоб за історію Християнства, хочаб одну країну, де вони виконувались в масовому порядку?
    Чомуж плутаю? Знаю, і наприклад Мати Терезу, дуже поважаю. Але знаєте, якщо релігія існує 20 віків, за це й період її сповідували мільярди людей, і тільки тисяча, дві або десять змогли, в повній мірі дотримуватись її приписів, то постає питання, чи від Бога ця релігія, чому Бог не допомогає вірним своїм чадам виконувати те, що Сам їм і приписав? Ще раз попрошу навести в приклад, хочаб одну християнську країну, де в законодавстві прописано, пробачати злочинця, 70 раз по 7, де я вдаривши по правій щоці, знавби напевно, що мені підставлять ліву. Хочаб одну, за 2000 рокув існування Християнства!
    Що ж до моїх "пасажів", Ви вважаєте, що я кажу не правду? Тоді відверто, і скажіть "Омар, ви брешете, християни ніколи не вбивали, по релігійній ознаці!".
    Ні, не впевнений...
    Як Ваше твердження відносится до мого? Так, відійшли німці, в цей час від своєї віри, чи ні?
    Яка різниця, що було причиною для нападу, американці окупанти, факт? Ірак, до цього був стабільною країною, факт? Тоді скажіть відійшли американці від своєї віри, при нападі на Ірак, чи ні?
    І чому джихад не справедливий?
    Респект Папі, за це...Попередній Папа, ще Коран цілував, як видно з мого аватару... Але от Буш методист, як методиські пастори ставились, до вводу війск в Ірак? Сандей Аделаджи підтримував, чи він є поганим християнином?
    Якщо вбивають безневиних, то це погано, будуть перед Богом, за це відповідати. Чотирнадцять віків все було нормально, християни непогано жили, до міністрів дослужувались, то можливо не в Ісламі справа, не задумувались над цим?
    Сусіда завинив тим, що певним дядькам з Білокам"яної, дуже потрібна нова кавказька війна, шкода, що Ви цього не хочете помічати... :sad:

13. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Сам Бог зійшов з неба на землю в образі Ісуса Христа, щоб людина могла скинути зі себе старе ярмо і народитися новою людиною, але як видно з ваших слів не для вас. Ви надзвичайно упереджені і намагаєтеся з усіх сил заперечити Христа і християнство, хоча видно з усього вам так і не вдалося зрозуміти суть Божого Слова. Якщо вам легше жити керуючись циркулярами і настановами у вигляді аятів, то вам і прапор у руки. Але за кого ви себе маєте, що можете говорити скільки людей виконують Божі приписи 100 чи 1000.?
    А ще я зауважила, що більшість сект протиставляють себе Християнству, щоб таким чином підвищити себе у своїх очах.

14. Омар Люлька

Шановні форумчани, мир вам!!!
    Сьогодні після заходу сонця, почався священний місяць Рамадан, місяць посту.
    Наш Пророк(савс) казав, що ідеальний мусульманин, це той чиї руки та язик, не приносять шкоди іншим, мені до ідеалу, ще дуже далеко.... Навіть на цьому форумі, мої дописи, доставляли учасникам не приємні відчуття... Щиро хочу вибачитись, не зі зла... я як і всі люди буваю "вспыльчивым", нерви підводять...
    Зі сьогоднішнього дня, я припинняю брати участь, в будь-яких дискусіях, я буду читати форум, можливо дописувати, але не буду відповідати на дописи полемічного складу, буду їх просто ігнорувати... На цікаві, іншаАллаг, відповім після Рамадану...

І ще раз вибачаюсь, не тримайте, будь ласка, на мене зла........

15. zet

zet Дуже важлива персона

Может и грех, но ответите позже...
    http://www.versii.com/print2.php?pid=119129
    Пятилетний ребенок предупреждал о терактах 11 сентября

16. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Цитую: 12.09.07 Ющенко поздравил мусульман Украины
    Президент Украины Виктор Ющенко поздравил мусульман страны с началом священного месяца Рамадан.
    "Высоко уважаю ваши усилия, направленные на утверждение ценностей ислама как религии мира, милосердия и любви", - говорится в поздравлении В.Ющенко, распространенном его пресс-службой.
    Президент пожелал мусульманам Украины дальнейших успехов в деле развития украинского общества, обогащения его культуры своими национальными традициями и утверждения высоких духовных и моральных принципов ради сохранения согласия и взаимопонимания между народами, передает "Интерфакс".
    "Пусть Рамадан - благословенное время искренней молитвы и покаяния, очистит ваши души и дарует крепкое здоровье, благополучие и всяческие успехи", - говорится в поздравлении.

Шановний Омар!
    Власне я тому приєднався до теми що вважаю, що колись згадані ваші зусілля дадуть позитивні наслідки. А кожне лікування починається з діагнозу. Нехай мої слова будуть для Вас як переказ миру, я теж припиняю на час Рамадану щось хоча б на краплю Вам неприємне, МИР ВАМ.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

А український рамадан від Романа - до Йордана.

18. Омар Люлька

І Вам Мир!!!
    Дякую, Аксакале!!!

Додано через 7 хвилин
    Миху, вибачаюсь зовсім не зрозумів. Від голодного шлунка, і голова погано варить.
    Але настрій, святковий!!!

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

у нас свято цілу зиму - от!

20. Омар Люлька

На дискусію провокуєте?!? ;):);)

а де твій аватар? :)