Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

А чи завжди в дитинстві закладають правильний світогляд?
    Ось мене в дитинстві починаючи з садочку вчили що партія наш рулєвой, і що?
    А якщо дитина виховувалася в родині алконафтів, їй теж за вашою логікою обов'язково бухати по чорному?

Як себе називати я у вас і питати не буду.
    Яничар взагалі не це означає.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Підтримую. Назва гілки дурнувата.

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

стараюся не робити вироків ;) але, загалом - може дійсно надто різкий тон узяв;)
    --
    не відстоюю сторін жодних конфесій та релігій - не хочу відбивати хліб у фанатиків і неофітів. Стосовно церков усіх конфесій - зазначу, що у всіх відбулися зміни, і у всіх в гіршу сторону. Але це моя особиста думка, побудована на моїх особистих спостереженнях. Десь дійсно є порядний піп і відповідно - "прихід" - але то такі винятки, що на загальний стан речей вплинути навряд чи зможуть ;)

4. afterstep

абстрактне питання з конкретним прикладом - як відповідати? Чи абстрактно стосовно "завжди в дитинстві" - чи конкретно по "партія - ваш рулєвой"? Бо зі свого дитинства чітко пам'ятаю6 що як батьки, так і вчителі дуже скептично до "рулєвого" ставилися, єдине - "запобігалися" (тобто всі офіціози, партійні збори тощо - всі говорили правильні слова ;))

5. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

В СРСР була державна релігія – атеїзм, тому репресій зазнали і РПЦ, і УГКЦ, невідомо, з чиєї сторони було більше репресовано священників і монашества. Не знаю, що краще – бути на висланнях і по тюрмах, чи бути православним священником в Західній Україні під ковпаком у КГБ,серед погроз, залякувань, перевірок, оточеним населенням, яке залишилось католиками і не сприймали православ”я, але все-таки нести слово Євангелія. Те, що відбулось в 90-х роках, було просто відновленням справедливості. Створення неканонічних УАПЦ, а згодом УПЦ-КП було провокацією, спрямованої як проти УПЦ, так і проти УГКЦ. Наскільки я знаю, набагато агресивніше під час конфліктів вели себе „православні” неканонічних церков. Але я за взаємне прощення, бо це істинно по-православному. Зараз настали часи релігійної свободи, це реальність,і треба Церкву зробити привабливою для людей, переконати їх, що тільки вона веде до спасіння і життя вічного. Звичайно, будуть з”являтися і язичники, і мусульмани, і буддисти, і різні секти, просто настав такий час, це залежить не зовсім від нас. законами тут не захистишся від експансії ісламу.

6. afterstep

а чом би й ні? загалом, якщо не брати до уваги УПЦ МП - то всі решта ніби навіть і порозумілися ;) а з часом - більш чисельна частина громади забрала існуючий храм6 а менш чисельна - збудувала свій. Як би й мало бути з самого початку ;)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Цікаве питання Ви підняли.

Повірте, населення непогано все це сприйняло і священники жили нормально. Та й священників, я б не дуже журив - як могли - так служили: кожен по-різному. Тут питання не в священниках., а в самій церкві МП. УГКЦ не стала працювати з атеїстичним окупаційним режимом. Які можуть бути заперечення? А МП - працював і дуже так нічого працював. Але при тому, дякувати Богу, що хоч так народ міг ходити до церкви - це також ласка Божа наперед.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Оце добре сказано!

9. Відповідь: Що робити з ісламом?

Мих, не очень ясно, кто именно "працював", если не священники. Тайну исповеди знали только они, священники на местах, и с паствой общались они самые. Кто ж такой этот таинственный "МП" если не священники, и какой вред он мог принести людям без их участия (впрочем, как и пользу)? С другой стороны, любой конкретный священник как раз может принести и пользу, и вред. Пытаясь абстрагировать даже с "благими" целями, не надо забывать границ реальности :)

Против ислама выдержит только научный материализм (атеизм). Или новая мировая религия, что маловероятно (тьфу-тьфу-тьфу, чтоб без катастрофы). Старые религии дряхловаты...

10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

не всі... ;)

11. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

З українцями, що молятся дерев'яним ідолам вони, поступили б аналогічно.

12. Омар Люлька

Вибачаюсь, я просто на цьому форумі, ще не освоївся. Але надіюсь, що автори фраз які я виділив - "******" зрозуміли, що я звертаюся до них.

• Подобається Подобається x 1
  13. Омар Люлька

Чому, Ви, думаєте, що для мене авторитетна думка турків в "стародавні часи" на цю тему? Ви знаєте, що про українську націю казав св.Лаврентій Черніговський? Для Вас, його слова авторитетні? Дуже цікаво почути, Вашу, думку...

Невірю!!!(с)Станіславський
    Невірю, я що християнина з дитинства вчать неприязні, до інших людей! Але, можу і помилятися, надіюсь інші християни мене поправлять.

Тільки прочатав, ці Ваші слова, відразуж пригадався анекдот:
    - Васю, он ідуть голубі, давай їх поб'єм!
    - А якщо вони нас?
    - А нас-то, за що?!!

Ця тема, дуже цей анекдот нагадує. :sad:
    Або, як казав Ісус(ас) - "Як міряєти ви, так відміряють і вам..."

P.S. Хочу, Вас, як знавця української літератури запитати, а як наші класики ставились, до того, що деякі українці, через певний час, відмовляться від Христа(ас) і знову стануть Перуну і Ярилу молитися?

14. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

це ви, часом, не франка маєте на увазі?...
    а також лесю українку, шевченка?....

15. Калиниченко

Іслам не зовсім така всесильна і всеперемагаюча релігія, є досвід людей, які перейшли з ісламу в християнство, читайте тут: http://www.pravoslavie-islam.ru/convert.html

16. afterstep

Дозвою собі поправити ;)
    Слова Станіславського стосувалися гри акторів - коли вони грали не так, як воно в житті буває - то перше
    --
    Не стоїть питання, чому в дитинстві вчать, і в релігійному плані - теж. Чи ви скажете, що ісламісти-самогубці існують такі тому, що їх іслам тому вчить?
    Крім того - йдеться не про неприязнь, а про тривіальне несприйняття "не таких" людей. Тобто трудно говорити про щось з людиною, в якої аж надто інакший світогляд? Відповідно, більшість людей не завдають собі клопоту спілкуватися (без нагальної на то потреби) з тими, кого не сприймають.
    --
    наприклад, ви часто розмовляєте з бомжами про мистецтво, з панками - про релігію?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну розумієте, одна справа, коли якийсь священник співпрацював, а інша - коли вся церква співпрацювала(починаючи згори), тобто священник мусів бути членом КПРС, дехто з них в КГБ і все це підтримувалося ієрархією, тобто не те, що підтримувалося, а не заперечувалося.

18. Калиниченко

Православна Церква не несе відповідальності ні за дії уряду СРСР, ні за дії НКВД і КГБ, після репресій 20-30-х років, в післявоєнні роки вона не мала ніякого впливу на керівництво безбожної держави, а Львівський собор 1946 року був організовоний радянськими спецслужбами. Миху, я не знаю про те, що священники РПЦ були членами партії, а співпраця з КГБ – це не секрет, я десь читав, що після війни в звязку з нестачею священників були організовані кількамісячні курси для звільнених за аморалку чи алкоголізм нквдешників. Які з них були священники, не знаю, в літературі є образ фельдкурата Отто Каца, це, мабуть, такі самі. Але все це було однозначно державною політикою, спрямованою проти всіх Церков, проти релігії.

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Омаре, мій знайомий мусульманин називає Ісуса "Ісса". Мені завжди здавалося, що то саме так має бути "по-їхньому". А чому ви пишете Ісус(ас)?

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А християнство всесильна?
    Зараз (най Оля заперечить, якщо помиляюся) у Північній Америці іслам стає більш популярним. І багато саме колишніх християн стають його прихильниками. (То з матеріялу однієї відкритої лекції, яку тут слухала.)
    Цікаво, причина в тому, що там чіткі правила, переступати які не можна. А в християнстві все часом видається ґумовим, на жаль.

а де твій аватар? :)