Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Я в цьому питані можу і помилитись, тому якщо Вас це дуже цікавить я розпитаю в більш знаючих братів. Наскільки я пам'ятаю, проте щоб ми дотримувались місячного календарю сказано в Корані. Але восновном це стосується свят, тобто коли починаєть Св. Місяць Рамадан.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Місяць - знак не сакральний, але чому він стоїть на мечетях?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Місяць - то недобрий знак.

4. Омар Люлька

На одних стоїть, на інших ні, це зовсим не принципово. А коже це восновном проте, що мечеть побудована, в часи Османів.

5. Омар Люлька

На козацьких хоругвах, теж були півмісяці, це що значить козаки поклонялись богині Іштар :) Миху не потрібно так серйозно до символів ставится :)

6. zet

zet Дуже важлива персона

Кстати, видела я у одногруппника молельный коврик ручной работы. Красотища редкая. Особенно на ярко-синем фоне желтые звезды (даже лучики видны), тонкий шпиль мечети с полумесяцем на кончике...
    p.s. Значит, поклоняются не солнцу все-таки, а темно-звездной ноченьке... :p :o

7. D.M.

D.M. Well-Known Member

А я люблю Місяць.

8. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

9. SerhijS

Є правда версія і про сакральний зміст півмісяця, але здається автор не мусульманин.

повний текст тут - http://www.islam.ru/science/taina/

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

нечиста сила теж :)

11. Омар Люлька

Особисто в неї питали? :)
    Миху, Ви дійсно вважаєте, що запорожці були окультистами, тому що на деяких їх хоругвах був півмісяц, і інколи поряд хрестом? Пораджу Вам те, що Ви порадили Мавці в сусідній темі - "не сприймайте все так близько до серця."

• Подобається Подобається x 2
  12. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Ну, це просте питання. Півмісяць, символ ісламу, був під хрестом на знак того, що християнство перемагає іслам.

13. SerhijS

Ви шановний хочаб пошукали перед тим як дурницю написати.

Джерело:
    ЦЕРКОВНЫЙ ВЕСТНИК
    Бібліотека Якова Кротова

14. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Почитав зсилочку. Ну, і що? Там подаються різні версії того звідки могла взятися така символіка. А варіант, про який говорив я, відкинутий без обгрунтувань, очевидно для релігійної коректності.
    Те, що він був на руських церках в 12 столітті....І що ж це доводить? В Русь він міг прийти від тих хто познайомився з мусульманами раніше: візантійці, хрестоносці, серби і т.д.

ЦАТА ж. гривенка, приклад, подвеска у икон, от венца. Жемчужная цата. | Церк. монетка, динарий. (Словарь Даля)
    З чого взяли, що під хрестом саме цата?

Я вже не кажу про те, що навіть якщо це дійно цата, то з часом розуміння цього символа може помінятися, про що і пишуть самі російські церковники.;)

15. SerhijS

:)
    Там рускім по бєлому написано, що півмісяц став символом Османською імперії лише після взяття Константинополя (і про це пишуть не лише російські церковніки). А до цього він був символом Візантії.
    Хоча думайте, що забажаєте.

• Подобається Подобається x 1
  16. Омар Люлька

Ас-саламу алейкум!
    Брате, а чому тобі пояснення наведене КабМінером не довподоби? Можливо деякі візантійці і вважали, що зображаючи півмісяць під хрестом, вони показують перевагу Християнства над Ісламом. А щоб взнати, чи були вони праві... для цього потрібно хочаб глянути на політичну карту світу... ;)

• Подобається Подобається x 1
  17. tradakad

tradakad Well-Known Member

не зовсім розумію яким чином пов"язане "поклонение ноченьке" з визерунком на коврику для молитви. на якому, до речі, згідно Ваших же слів ("на ярко-синем фоне" але не на чорному :) ) зображене небо під час початку ранкової молитви, тому, що коли я прокидаюсь на ранковий намаз - небо вже дійсно не чорного кольору...

18. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ще спало на думку запитати: чи правда, що іслам забороняє малювати існуючі предмети? Якщо так, то чому на демонстраціях мусульмани часто несуть портрети своїх кумирів?

19. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

мене цікавить, що таке: місяць рамадан і священна війна (проти невірних?)....

20. D.M.

D.M. Well-Known Member

Рамадан - певний місяць мусульманського календаря, протягом якого мусульмани (крім вагітних та деяких інших категорій) мають утримуватися від їжі та пиття протягом часу від сходу до заходу Сонця (а після заходу можна нажратись). Оскільки мусульманський календар чисто місячний, то рамадан припадає почергово на різні пори року. Сподіваюся, мусульмани доповнять мою відповідь.

а де твій аватар? :)