Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Ви особисто можете показати приклад нав'язування?
    Чіпати та осуджувати це дві дуже різні речі. Чи не так?
    Доречі я живу у себе вдома:)

2. SerhijS

А хто каже, що не маєте? :)

3. zet

zet Дуже важлива персона

Если более серьезно, то в сегодняшем наступлении именно радикального крыла ислама не вижу ничего хорошего. У моей сестры есть хорошие друзья-мусульмане, то они перебрались жить в Днепропетровск сами и младшего брата мужа тоже забрали. Сами они из Дагестана, но именно сегодня и сейчас подняли голову какие-то радикальные течения, а люди хотят просто спокойно жить, а не "совершать подвиги" ради кого бы или чего бы не было... Воспитывают здесь 2-х дочерей, дают им хорошее образование...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хіба християни не можуть пожартувати?

5. SerhijS

А… у вас також гарний настрій! :)

• Подобається Подобається x 1
  6. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Ага, думаєте він такий дурний, в Сірії себе так поводити??? Ні, це було поза межами його країни, у іншій, де нікого зі знайомих чи близьких поруч не було, тому можна було собі дозволити руки розв"язати!

Кобіти - це жінки (полонізм такий собі зльвів"янізований), слово мені просто милозвучніше. Розрізняйте так само, як і чоловіків, думаю великої різниці нема (нормальна - порядна, культурна, пристойна, ввічлива, можу ще цілий синонімічний ряд навести, але довго тривати буде :)).

Ціную першу, звичайно. І намагаюся так її собі і визначати. Щаслива від того, що маю Батька, який в разі промаху, може пробачити мені і знову прийняти до Себе!

7. SerhijS

Є таке :)

ART-опинії про Львів від Лени Третяченко

8. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Так я і не збираюсь нав'язувати, свої погляди. З власного досвіду знаю, що це без толку. Я вже писав, що років 4 назад, був страшним ісламофобом. Якби мені в листопаді 2003 сказали, що я рівно через три роки прийму Іслам, я б вирішив, що з мене глузують. МашаАллаг, Всевишній знає коли сердце людині відкрити...

9. Омар Люлька

Взагалі, все що творится зараз на Пн.Кавказі, це теж відкрита рана в сердці кожного мусульманина. І спокійно жити приктикуючому мусульманину, там не дуже легко, особливо в Чечні. Я чув випадки, коли російські солдати катували чеченців, та вимагали, щоб вони сказали - "нет бога кроме Путина, и Кадыров пророк его"(астагфіруЛлаг!!!), Ви уявляєте, що значить для мусульманина сказати подібну фразу? Тому я розумію, друзів Вашої сестри, але і Ви спробуйте зрозуміти, чому на Кавказі появляються радикальні настрої.

10. Омар Люлька

Знаю таку публіку... Вони саме і їдуть в такі країни, як наша, або країни Заходу щоб вести себе по свинські. Дома побояться щось подібне вчинити, або інших мусульманських країнах, не сильно пройнятих "ліберальними ціностями"... От автор теми баче в тому що деякі українці приймають Іслам суцільний негатив, навіть в праві українцем називатись відмовляє. А ось я вважаю, що добре якщо буде міцна община українських мусульман, тоді такі сірійці, теж будуть думати наперед, перед тим як так нахабно себе вести.
    Зрозуміло :) Перший раз я це слово почув, по каналу М1, в рекламі передачі Вови зі Львова, в контексті трьох дівчат з вигляду не самої важкої поведінки, то я собі так і подумав, що це певний термін, з субкультури хіп-хопу, що означає дівчат, які пританцьовують біля реперів. Тепер бачу, що помилився :)
    Але Ви, для цього хочаб пробаченя повині у Нього попросити, чи ні?

11. zet

zet Дуже важлива персона

Понять то можно, но жить с этим просто невозможно. С этим возможно только воевать... А вообще считаю, что на нашей территории, если хочешь здесь жить, нужно принимать местные правила игры, что, кстати, большинство и делает. У нас в Кременчуге много приезжих из той же Чечни и Дагестана, конфликтов не было. Есть смешанные браки, люди как люди...

12. Омар Люлька

Так якраз вони хотять на своїй Батьківщині жити по своїм законам, їм цього не дають :sad: Коли російські війська підуть з Чечні, іншаАллаг, тоді у багатьох чеченців появиться змога повернутись, на Батьківщину а не блукати по світах...

13. zet

zet Дуже важлива персона

Кто б спорил... :sad: Но многие уже не вернутся назад, для многих уже здесь Родина, а там только далеко-далеко живут любимые дедушка с бабушкой...

• Подобається Подобається x 3
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

мене цікавить наступне.
    істина назва місяця - Селен(за іменем грецької богині, яка є аналогом до вавилонської богині Іштар).
    саме з місяцем повязані повязані всі темні "сатанинські " боги в різних релігіях : в грецьких Селена і Венера, римська Діана, єгипетський Тот, шумерська Астарта, Кулукан індіанців, вавилонська Іштар і т.д.
    Іслам також за символ взяв місяць, чому?
    особливо поганий знак півмісяці повернутий ліворуч з пятикутною зіркою. Це давній символ вавилонської богині пітьми - Іштар, такий же знак вибрали екстреміські секти ісламу(Каддаффі, Хусейн, т.д.)

15. Омар Люлька

Чудове, Миху, питання спробую Вам його пояснити. Розумієте, як в часи Пророка(савс), так і ранього Халіфату, ніякого півмісяця не було, взагалі ніякого символа не було. Різні династії використовували однотонні прапори без зображень жодних речей, Аббасиди -чорний, Омейади-білий, Аліди-зелений. Приблизно в Xст. основной національной силой Ісламу стали тюрки, араби були витіснені на другий план. В халіфів було більше тюрскої крові ніж арабської. І в тюрків, також був старий, ще язичницький символ півмісяць, але по прийнняті Ісламу вони перестали його використовувати.
    І підішли часи хрестових походів, Ви приводили статтю якогось історика, що стверджував, що христові походи врятували Європу від мусульманських завоювань, це не правда, в ті часи мусульмани вже давно нічого не завойовували, а тільки одні династії воювали з іншими. Так от, уявіть собі картину коли йде стотисячне військо, і на кожному солдатові зображення хреста, море стягів з хрестами, і це для мусульман, в яких ніякого символа немає, це немаленький моральний прес, психологічна атака. І тоді авангард Умми, тюрки взяли свій старий символ і поставили його на знамена, під якими мусульмани знов об'єдналися. Що допомогло з часом здолати христоносців, а пізніше заснувати блискучу Османську державу, яка відновила мусульманську могутність, і продовжила завойування Малої Азії, Балкан і тд.
    Тому півмісяці для мусульман, це не те саме, що хрест для християн, є течії, які не визнають півмісяць і вважають його язичниством. Він не має якогось "сакрального" значення, для мусульман це символ, що навіть коли Умма буде розділене і знесилинна (як зараз), є надія на об'єднання знов всіх мусульман. Не це певні воєні диктатори і давлять...
    Якщо ще є якісь питання, будь-ласка задавайте, мені самому цікаво на них відповідати.

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пане Омар, а як будуть мусульмани обєднуватися. Поки що я бачу іншу картину - знищення яж до останнього представника з іншої мусульманської течії. Ось і знову сумна новина - сунніти підірвали грузовик з вибухівкою в шиїтському селі на півночі Іраку. Загинуло 105 жителів в т.ч. жінок, дітей. Поранено більше 200...
    Це що, обєднання мусульман чи виконання якихось специфічних задач поставлених Пророком?

17. zet

zet Дуже важлива персона

Я уже пыталась пояснить это относительной "молодостью" религии. Именно сейчас осуществляется трудный переход мусульванства из подросткового возраста во взрослость, что мы сейчас и наблюдаем. Такой же переход пережило и христианство во времена становления и разделения сфер влияния между котоличеством, православием и т.д.

18. Омар Люлька

Так, пан Педро, до об'єднання зараз далеко, хрестоносці з тих пір стали хитріші, та й не тільки хрестоносці...
    Ось Ви можете привести приклад, щоб щось таке сталось в Іраку, років 6 назад? Там уже 14 віків живуть поруч сунніти та шиїти, чому ж такого не було раніше? В Сирії і зараз поруч живуть сунніти та шиїти, чомуж там не підривається? Почуттями мусульман зараз вміло користуються...

19. Омар Люлька

Зет, ну яка молодість, повірте вже 14 ст. існує цей поділ на шиїтів та суннітів, але ніколиб раніше мусульманин сунніт не підняв руку на жінку шиїта (та й не тільки шиїта) і навпаки. Локальні суперечки, що призводила боротьба за владу були, а такого масового терору не було. Тут діло не в молодості, і не в релігії, а в війні. І за прикладом не треба далеко ходити, ми з Вами живем в сусідніх областях, от підійдіть до будь якого ветерана ВВВ, і спитайте, що він думає про ОУН-УПА, і приємного Ви мало почуєте. Саме дивне, що сам цей ветеран може і не бути комуністом, я особисто спілкувався з членом партії Батьківщина, але і він не може упівців пробачити, звідки така ненависть, що за "молодість" до неї призвела? І це зараз коли пройшли десятиріччя ці рани не можуть загоїтся, а Ви представте, що вони під час війни одне до одного відчували...

20. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ще про Місяць. Мусульманський календар чисто місячний, тобто зовсім не прив'язаний до пір року. Це має якесь сакральне значення?

а де твій аватар? :)