Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Що робити з ісламом?

Ну... ми з Сергієм обмінялися думками з цього приводу.
    Нехай опонують цінувальники інших цитат. Відточують майстерність переконувати. :)

2. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Шановна, після мого повідомлення з'явилися декілька не моїх на цю тему. Я не відповідав, а подав позицію християн на цю тему. Бо здається ви не знаєте що про це казали отці церкви.

Я повторюю ще раз, в Ісламі на відміну від Християнства жінка покриває голову не на знак підкоренню владі чоловіка.
    Бажаєте заперечити, будь ласка.
    Але з посиланням на мат.частину релігії як Християнства так і Ісламу.

А взагалі цю тему обговорювали туточки http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=23899

• Подобається Подобається x 1
  3. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Пане Сергію, маю питання частково до Вас, мабуть. Поясніть мені, будь ласка, такий феномен: чому по приїзді в арабський, мусульманський світ (і не тільки) нормальної кобіти без покриття немає їй проходу ніде? З досвіду кажу!!! Чому тоді ті ж "побожні" чоловіки чіпляються щопівметра і спокою не дають (написала побожні, бо всі вони себе ідентифікують ревними мусульманами)? Чому жінка в хустині поважається, як свята, а інша, з іншою культурою має одразу ж асоціюватися з людиною "найнижчої поведінки"???

4. SerhijS

Бо в буль якій культурі жінка з непокритою головою важалася людиної «легкої поведінки».
    І не проблєма тих людей, що так званий «цивілізований світ» зробив все навпаки і тепер майже всі важають, що так було завжди.
    І доречі в нашій культурі ламання цієї традиції сталося не так вже і давно.

5. zet

zet Дуже важлива персона

Это обычная ксенофобия, т.е. неприятие иного образа жизни. У себя дома пусть поступают как хотят, но нечего свои правила поведения навязывать другим. Как раз в Украине не видела, чтобы кто-то выказывал недовольство мусульманами, вот пусть все так и остается на своих местах. Если же начнет активно навязываться только свое собственное мировоззрение, только одна своя религия, то не думаю, что это приведет к положительным результатам.

• Подобається Подобається x 2
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Уявіть кругом одні чоловіки, а якщо жінка, то навіть лиця не видно. Голодають.

7. zet

zet Дуже важлива персона

Здичавіли? :crazy: :p

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Еге ж, без жінок же, нє?

9. SerhijS

Якщо ваша ласка поясніть, в якому розумінні чіпляння? Сексуального чи просто виказ неповаги тощо.
    Дякую.

10. SerhijS

Мені наприклад дивно чути від Вас Мих чути подібне.
    Тим паче, що Ви позиціонуєте себе практикуючим християнином.

11. SerhijS

Значить там ксенофобія, а тут боротьба за права «угнєтьонних жєнщин».

12. SerhijS

13. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Хочете чути? Гаразд. У мене і досвід загалом є, і особистий (в плані: мала залицяльника з Сірії, мусульманина).
    Насамперед приставання, спочатку ще ніби нормально все виглядає (але то від людини також залежить), пропонування ставлення соку, коктейлю, кави... Потім активніше, напрошення в гості, лапання за руки, пропозиції провести нічку і т.і. Хочу наголосити, що я поведінкою своєю в жодному разі чоловіків не провокую!!!
    Я вже мовчу про різного року підсвистування, підморгування і інші натяки. Мене, персонально, це ображає!
    Я тут кажу про загал, який в очі кидається дуже яскраво, не подумайте, що я всіх на світі засуджую. Я переконана, що і серед мусульманів є люди глибоко віруючі і моральні і знаю також таких (тільки, на превеликий жаль, в моєму житті їх менше).

14. zet

zet Дуже важлива персона

Какая такая борьба на своей территории? Я же не навязываю наши правила поведения в той же Сирии? Но если хотят жить здесь, то нечего и нам навязывать свое видение. Мы вас не трогаем, а вы не осуждайте наш образ жизни, т.к. мы у себя дома и вам таких прав никто не давал.

15. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Доброго дня, шановна Zet!
    Можна я свої 5-коп. вкладу в розпочату вами дискусію?

Ось, Ви сказали:
    І я з Вами погоджуюсь, але ось і інша Ваша фраза:
    Тобто, якщо мусульманка вирішили одягти паранджу, то цим вона себе принижує? Хіба це не нав'язування власного світогляду?
    Давайте я перефразую Вольтера - "Я не собираюсь носить паранджу, но я готова умереть, что бы другие женщины имели право её носить!", Ви можете під цією фразою поставити свій підпис?
    А взагалі щодо одягу, то жінки, виходячи з положень нашої релігії, повинні покривати своє тіло окрім лиця та рук по зап'ястя. Як вони це будуть робити по-суті це їх справа. Наприклад, я десь раз 4-5, бачив по телевізору одну з перекладачів Корану на російську мову, Валерію Іман Порохову, і жодного разу в хустинці, вона постійно була в шляпці, і ніхто не посміє сказати, що вона погана мусульманка. Тому про одяг для мусульманок нехай думають мусульманські модельєрші (я переконаний, що справа ця не чоловіча, така собі дескримінація :)).

16. Омар Люлька

Добрий день, Черешеньку.
    Можна питання, а хто такі "кобіти"? І як нормальну від ненормальної відрізнити?
    Для релігійної людини є тільки два види свободи, це свобода від гріху, і свобода для гріху, Ви яку із цих свобод цінуєте понад усе?

17. Омар Люлька

Якби він так себе вів, в країні з Шарітською формрю правління, то я йому не заздрив би. 100 ударів палицею, щоб знав як до чужих жінок руки простягати.

18. zet

zet Дуже важлива персона

Вам можна, це Сергію ніззя... [​IMG]
    Не помітила я у вас бажання нав'язати тільки своє. Бажання прояснити свою позицію будо, але то ж ваше право... :) Та й дійсно просто цікаво... :)

19. SerhijS

І де ж я нав'язую своє бачення? :)
    Я ж навіть дозволив комусь не одягати хустку. :)

20. zet

zet Дуже важлива персона

Не люблю я головных уборов, ясно! ;) а тем более платки и шали... Имею право! :) И маме моей платки не нравятся, на ЗИМУ шапку купим (но только на зиму...)

а де твій аватар? :)