Відповідь: Що робити з ісламом? Ну ви, що всі тексти Євангелія окрім Матея написані грецькою. Вони не суперечать. Просто це переклади і залежить від перекладача як він зрозумів оригінал. А так би мовити офіційним (істиною у вищій інстанції)важається лише Коран арабською мовою. при слові католик чи православний багатьох і зараз тіпає.
Відповідь: Що робити з ісламом? так, і католицько-православна війна ще не скінчилася дозвольте таки запитання - а наскільки глибоко ви знаєте своє коріння? скажімо6 предків - прадіда, наприклад?
Відповідь: Що робити з ісламом? З ісламом робити нічого не треба... а от з представниками ісламського радикалізму??? це вже проблема...
Відповідь: Що робити з ісламом? Буквально вчора займався цим питанням, тобто як би виглядало моє ім'я арабською. В принципі нічого в розумінні ім'я нічого не змінилося Вийшо таке. 'Алі бін Мунтасир бін Уасіль бін Кассад Абу Асім аль-Малікі аль-Україні дослівно Сергій син Віктора син Василя син Методія Батько Олексія послідовник імама Маліка Український після син Методія ще можна додати син Варфоломея але в принципі це зайве. Це по батьковій лінії. Ось така геніалогія в одному імені.
Відповідь: Що робити з ісламом? чивне давнє українське ім'я... та то несуттєво... Тут от ви гарно покивали в сторону католицизму-православ'я. Може, спершу обговоримо результати Берестейської унії 1596 року - особливо її реальний вплив і прояви в сьогоденні? Бо з ісламом - ви видаєте неадекватні і, на мою думку, нелогічні висновки. А от з католицизмом - ви можете цілком логічно міркувати, і проаналізувати користь/шкоду від запровадження греко-католицької церкви...
Відповідь: Що робити з ісламом? в тому переліку немає жодного українського імені Якщо ваша ласка, що саме неадекватне і нелогічне. На рахунок іншого. З початку моєї діяльності в національному русі 1990 рік так сталося, що я познайомився з УГКЦ. Я прихильно ставився до УАПЦ, вони до нас не дуже привітно але нас об'єднувала спільна "любов" до УПЦ Московського патріархату. Православні можуть не погоджуватися але під час хрещення Русі церква ще була єдина, і ще задовго до того як в голові Володимир з'явилася ця думка, в Києві вже була церква латинська. Майже такі самі закиди які я читаю сьогодні на цьому форумі я чув від оточуючих коли вони дізнавалися що я католик та щей якийсь греко. Ну тіпа того що казаки були православні, а ти, а ти… На мою скромну думку користі від діяльності УГКЦ було більше.
Відповідь: Що робити з ісламом? Я не проти мусульман та ісламу. Але проти фанатизму, який існує не тільки у цій релігії, а в інших. Великий релігійний фанатизм притиманий найбільше знедоленим народам чи тим націєм, які прагнуть до самовизначення і незалежності та боряться проти засилля іншої культури чи релігії. Суперечки католиків з протестантами у Північної Ірландії, мусульман з католиками на Філіпінах. Про Пакистан та Індію взагалі мовчу. Югославія, Чечня (боротьба за незалежність), Палестина. Релігія будь-яка може стати великою зброєю у руках, як знедолених, так і загарбників. Іслам - це релігія, яка має багато спільного з християнством. У них навіть наш Ісус Христос є (пророк Ісу). Тому його вчення також почитаєме.
Відповідь: Що робити з ісламом? це питання, до речі, так і залишилося не виясненим остаточно спершу кілька слів про "користь/шкоду" - своє призначення (придушення визвольного руху) берестейська унія виконала. Але - завше в медалі дві сторони, так? - австрійці підтримували/заохочували українську грекокатолицьку церкву та українське культурне відродження, оскільки це була противага польському визвольному руху Тому в кінці 19 століття УГКЦ фактично очолила українське культурне відродження, і відповідно, займалася підготовкою інтелігенції "на майбутнє" -- але війна таки не припинилася у 1990 УГКЦ зробила ставку на люмпенів, і агресивні дії грекокатолицьких громад - не думаю, що вони на користь церкві Сучасні особливості/різниці між православними церквами різної центральної приналежності - поки що утримаюся висвітлювати -- Але якщо УГКЦ вже проіснувала на певних територіях кілька століть, і якщо хоча б в 4-ох поколіннях є пам'ять саме про цю церкву (типова фраза люмпенів "споконвічно, з 39 року, наші діди і батьки" - завжди насміхався, коли чув такі вигуки) - то мусульманство на Україні ніби не було (навіть локально) панівною релігією? То чому ви зробили такий вибір?
Відповідь: Що робити з ісламом? Пригадалась мені така бувальщина: Козаки якось визволили в татар велику кількість невільників-укранців які колись попали в полон і жили довгий час в Криму. За той час вони повністю забулися і свої традиції, і віру і все інше. а тут їх звільнили і вони отримали можливість жити вже як українці. але не стали цього робити бо звикли вже до ісламу, татарських звичаїв і т.д. Подивилися на то все козаки, подивилися - тай вирізали все поселення цих отатарених. Отака-от, неполіткоректна бувальщина. А тепер увага, питання: А що, хтось комусь обіцяв вічну політкоректність?!
Відповідь: Що робити з ісламом? Так-так, дуже неоднозначні наїзди на УГКЦ. І до чого тут це?:confused: І про яку таку війну йде мова? Ви її дуже прагнете?:eek: А можна якось обійтися без наїздів на інші конфесії? Вам щось особисто УГКЦ зробила поганого?:confused:
Відповідь: Що робити з ісламом? Та нема конфліктів між УГКЦ та православними, інша справа - УПЦ МП. Для них УГКЦ завжди поперек горла стояло. Чому? Тому що УПЦ МП вважає виключно себе канонічною церквою і все би було нічого, але УГКЦ теж канонічна церква і це не можливо не визнати. Саме це найбільше нервує МП.
Відповідь: Що робити з ісламом? ***Що робити з ісламом?*** Пропоную кілька шляхів вирішення цієї "проблеми": а) Розлабитись, і спробувати отримати задоволення. б) Зігнати всіх в річку, і всадити благодать, в насильницьком порядку. Є ще третій варінт, наладнати з мусульманами діалог, але як зрозумів по Вашим повідомленням, для Вас навіть згадка про цей варінт, вважається не прийнятною.
Відповідь: Що робити з ісламом? ***якщо ви не в курсі, то слово "бусурмани" так само, як і "маври" — це нормальна традиційна назва мусульман...*** Ну... для когось "хохли" і "малороси" - це нормальна традиційна назва українців. А чи потрібно, цим людям вподоблюватись?
Відповідь: Що робити з ісламом? ***Але, якщо ви українець - ви спершу мали б таки поцікавитися своєю рідною культурою.*** Вибачте, за запитання, а Ви віруюча людина? Якщо так, повині нас (українців мусульман) зрозуміти. Ну не віримо, ми в Тоїцю і розп'ятого Бога... і скільки рідну культуру не вивчай, навряд чи повіримо. P.S. Я свого часу дискутував, з одним російским шовіністом який стверджував, що української нації не існує, "українство" - це ідеологія придумана поляками і австрійцями, для того, щоб розділити "єдиний російський народ". Та закликав відмовитись від "ідеології українства". Тепер я читаю цю тему, і думаю, що якщо стаючи мусульманином (буддистом, атеїстом і тд) людина відмовояється від "українства" то не так той шовініст був далекий від істини ((... А Ви, як думаєте?
Відповідь: Що робити з ісламом? Клллласна назва - Омар Люлька, нє? Щеб знати, до кого адресовані Ваші дописи, було б взагалі чудненько...
Відповідь: Що робити з ісламом? найбільша пробоема УПЦ МП в тому, що майже 80 відсотків віруючих чито пак прихожан цієї церкви проживвають на Україні. а якщо на Україні православні церкви обєднати і відділити від москви, то за що буде виживати керівництво првославної церкви московського патріархату...
Відповідь: Що робити з ісламом? моїй родині - так але - йдеться зараз не про мою родину, і навіть не про збурення люмпенів у 1990 роках -- Чи ви вважаєте6 що силовий відбір (захоплення) храмів з побиттям священників інших конфесій - це добре? знаєте, люди ж воно всі з одного села, потім людям стидно було6 навіть перепрошуватися ходили -- Взагалі, на моє переконання -церква є громадська організація6 що намагається впливати (керувати) діяльністю громади для досягнення якихось матеріальних інтересів певних "поводирів" цієї організації. А віра, релігія - це лише привід, чи як би то точніше висловити? Ну воно десь так само близько, як марксизм і філософія....
Відповідь: Що робити з ісламом? вольному - воля, спасенному - рай тільки не називайтеся українцями - для вас ще в стародавні часи турки назву придумали - яничари хо то і не до мене - але повірте: не властиво людині налагоджувати контакти з тими, хто ну зовсім, ну вже аж по всім параметрам і з надлишком, не те що не вкладається у вихований з дитинства світогляд - нє, то є гротеск. Наприклад, гомосексуалізм, - ви ж як мусульманин, - не будете налагоджувати діалог з "сексменшинами"? -- Тобто якщо католицизм, що вже історично склався, і більше десятка поколінь його вважають рідною релігією - то є одне...
Відповідь: Що робити з ісламом? Треба, мабуть, Вам трішки більше знати історію греко-католицької церкви. До речі, передумови для унії вже з´явилися під час коронації Данила Галицького (не буду зараз тут розписувати подробиці, бо хочу сказати зовсім інше). Так от, про ці сільські війни, про котрі Ви пишете - це просто дикість, як на мене, і я теж з цим не погоджуюся. Але коли ж усi греко-католицькі храми були після ліквідації УГКЦ у піcлявоєнний період насильно відібранo та переданo під упорядкування православія (московського до речі) і потім ці ж храми не хотіли повертати добровільно, тоді і сталося так, що люди почали брати справедливість у свої руки. І ще, що я зауважила у Ваших повідомленнях. Якщо Ви вважаєте, що Ви християнин, то чому така нетерпимість до інших конфесій - так по-Вашому виражається любов до ближнього свого та милосердя?:confused: Мені було б цікаво, коли розкається Московське праволавіє за злодіяння, котрі вони накоїли із священнослужителями та ченцями УГКЦ? Треба тут говорити про взаємне прощення та розкаяння, а не провокувати до міжрелігійних суперечок та ненависті, котра і справді може призвести до війни. Трохи обережніше зі своїми вироками, шановний afterstep. Якщо хочете, щоб Вас поважали інші, то ж поважайте і Ви їх.
Відповідь: Що робити з ісламом? Afterstep, oсь дозволю собі нагадати Вам дещо з правил цього форуму: 2.5 Заборонено створення тем, котрі розпалюють міжнаціональну, расову чи міжрелігійну ворожнечу або будь-яким чином порушують законодавство України.