Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Ну ви, що всі тексти Євангелія окрім Матея написані грецькою.
    Вони не суперечать. Просто це переклади і залежить від перекладача як він зрозумів оригінал. А так би мовити офіційним (істиною у вищій інстанції)важається лише Коран арабською мовою.
    при слові католик чи православний багатьох і зараз тіпає. :)

2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

так, і католицько-православна війна ще не скінчилася ;) дозвольте таки запитання - а наскільки глибоко ви знаєте своє коріння? скажімо6 предків - прадіда, наприклад?

3. Pushystik

Pushystik Well-Known Member

З ісламом робити нічого не треба... а от з представниками ісламського радикалізму??? це вже проблема...

• Подобається Подобається x 1
  4. SerhijS

Буквально вчора займався цим питанням, тобто як би виглядало моє ім'я арабською.
    В принципі нічого в розумінні ім'я нічого не змінилося

Вийшо таке.
    'Алі бін Мунтасир бін Уасіль бін Кассад Абу Асім аль-Малікі аль-Україні

дослівно
    Сергій син Віктора син Василя син Методія Батько Олексія послідовник імама Маліка Український

після син Методія ще можна додати син Варфоломея але в принципі це зайве. Це по батьковій лінії.

Ось така геніалогія в одному імені. ;)

5. afterstep

чивне давнє українське ім'я... та то несуттєво...
    Тут от ви гарно покивали в сторону католицизму-православ'я. Може, спершу обговоримо результати Берестейської унії 1596 року - особливо її реальний вплив і прояви в сьогоденні? Бо з ісламом - ви видаєте неадекватні і, на мою думку, нелогічні висновки. А от з католицизмом - ви можете цілком логічно міркувати, і проаналізувати користь/шкоду від запровадження греко-католицької церкви...

6. SerhijS

в тому переліку немає жодного українського імені
    Якщо ваша ласка, що саме неадекватне і нелогічне.

На рахунок іншого.
    З початку моєї діяльності в національному русі 1990 рік так сталося, що я познайомився з УГКЦ. Я прихильно ставився до УАПЦ, вони до нас не дуже привітно але нас об'єднувала спільна "любов" до УПЦ Московського патріархату. :)
    Православні можуть не погоджуватися але під час хрещення Русі церква ще була єдина, і ще задовго до того як в голові Володимир з'явилася ця думка, в Києві вже була церква латинська.
    Майже такі самі закиди які я читаю сьогодні на цьому форумі я чув від оточуючих коли вони дізнавалися що я католик та щей якийсь греко. Ну тіпа того що казаки були православні, а ти, а ти…
    На мою скромну думку користі від діяльності УГКЦ було більше.

7. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я не проти мусульман та ісламу. Але проти фанатизму, який існує не тільки у цій релігії, а в інших. Великий релігійний фанатизм притиманий найбільше знедоленим народам чи тим націєм, які прагнуть до самовизначення і незалежності та боряться проти засилля іншої культури чи релігії. Суперечки католиків з протестантами у Північної Ірландії, мусульман з католиками на Філіпінах. Про Пакистан та Індію взагалі мовчу. Югославія, Чечня (боротьба за незалежність), Палестина.

Релігія будь-яка може стати великою зброєю у руках, як знедолених, так і загарбників.

Іслам - це релігія, яка має багато спільного з християнством. У них навіть наш Ісус Христос є (пророк Ісу). Тому його вчення також почитаєме.

• Подобається Подобається x 2
  8. afterstep

це питання, до речі, так і залишилося не виясненим остаточно ;)
    спершу кілька слів про "користь/шкоду" - своє призначення (придушення визвольного руху) берестейська унія виконала. Але - завше в медалі дві сторони, так? - австрійці підтримували/заохочували українську грекокатолицьку церкву та українське культурне відродження, оскільки це була противага польському визвольному руху ;) Тому в кінці 19 століття УГКЦ фактично очолила українське культурне відродження, і відповідно, займалася підготовкою інтелігенції "на майбутнє" ;)
    --
    але війна таки не припинилася ;) у 1990 УГКЦ зробила ставку на люмпенів, і агресивні дії грекокатолицьких громад - не думаю, що вони на користь церкві ;) Сучасні особливості/різниці між православними церквами різної центральної приналежності - поки що утримаюся висвітлювати;)
    --
    Але якщо УГКЦ вже проіснувала на певних територіях кілька століть, і якщо хоча б в 4-ох поколіннях є пам'ять саме про цю церкву (типова фраза люмпенів "споконвічно, з 39 року, наші діди і батьки" - завжди насміхався, коли чув такі вигуки;)) - то мусульманство на Україні ніби не було (навіть локально) панівною релігією? То чому ви зробили такий вибір?

9. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Пригадалась мені така бувальщина:
    Козаки якось визволили в татар велику кількість невільників-укранців які колись попали в полон і жили довгий час в Криму. За той час вони повністю забулися і свої традиції, і віру і все інше. а тут їх звільнили і вони отримали можливість жити вже як українці. але не стали цього робити бо звикли вже до ісламу, татарських звичаїв і т.д.
    Подивилися на то все козаки, подивилися - тай вирізали все поселення цих отатарених. Отака-от, неполіткоректна бувальщина.
    А тепер увага, питання: А що, хтось комусь обіцяв вічну політкоректність?!

10. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Так-так, дуже неоднозначні наїзди на УГКЦ. І до чого тут це?:confused: І про яку таку війну йде мова? Ви її дуже прагнете?:eek: А можна якось обійтися без наїздів на інші конфесії? Вам щось особисто УГКЦ зробила поганого?:confused:

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та нема конфліктів між УГКЦ та православними, інша справа - УПЦ МП.
    Для них УГКЦ завжди поперек горла стояло. Чому? Тому що УПЦ МП вважає виключно себе канонічною церквою і все би було нічого, але УГКЦ теж канонічна церква і це не можливо не визнати. Саме це найбільше нервує МП.

12. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

***Що робити з ісламом?***

Пропоную кілька шляхів вирішення цієї "проблеми":
    а) Розлабитись, і спробувати отримати задоволення.
    б) Зігнати всіх в річку, і всадити благодать, в насильницьком порядку.

Є ще третій варінт, наладнати з мусульманами діалог, але як зрозумів по Вашим повідомленням, для Вас навіть згадка про цей варінт, вважається не прийнятною.

13. Омар Люлька

***якщо ви не в курсі, то слово "бусурмани" так само, як і "маври" — це нормальна традиційна назва мусульман...***

Ну... для когось "хохли" і "малороси" - це нормальна традиційна назва українців. А чи потрібно, цим людям вподоблюватись?

14. Омар Люлька

***Але, якщо ви українець - ви спершу мали б таки поцікавитися своєю рідною культурою.***

Вибачте, за запитання, а Ви віруюча людина? Якщо так, повині нас (українців мусульман) зрозуміти. Ну не віримо, ми в Тоїцю і розп'ятого Бога... і скільки рідну культуру не вивчай, навряд чи повіримо.

P.S. Я свого часу дискутував, з одним російским шовіністом який стверджував, що української нації не існує, "українство" - це ідеологія придумана поляками і австрійцями, для того, щоб розділити "єдиний російський народ". Та закликав відмовитись від "ідеології українства". Тепер я читаю цю тему, і думаю, що якщо стаючи мусульманином (буддистом, атеїстом і тд) людина відмовояється від "українства" то не так той шовініст був далекий від істини :sad:((... А Ви, як думаєте?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Клллласна назва - Омар Люлька, нє? Щеб знати, до кого адресовані Ваші дописи, було б взагалі чудненько...

16. Pushystik

Pushystik Well-Known Member

найбільша пробоема УПЦ МП в тому, що майже 80 відсотків віруючих чито пак прихожан цієї церкви проживвають на Україні. а якщо на Україні православні церкви обєднати і відділити від москви, то за що буде виживати керівництво првославної церкви московського патріархату...

17. afterstep

моїй родині - так ;) але - йдеться зараз не про мою родину, і навіть не про збурення люмпенів у 1990 роках ;)
    --
    Чи ви вважаєте6 що силовий відбір (захоплення) храмів з побиттям священників інших конфесій - це добре? знаєте, люди ж воно всі з одного села, потім людям стидно було6 навіть перепрошуватися ходили ;)
    --
    Взагалі, на моє переконання -церква є громадська організація6 що намагається впливати (керувати) діяльністю громади для досягнення якихось матеріальних інтересів певних "поводирів" цієї організації. А віра, релігія - це лише привід, чи як би то точніше висловити?
    Ну воно десь так само близько, як марксизм і філософія....

18. afterstep

вольному - воля, спасенному - рай ;)
    тільки не називайтеся українцями - для вас ще в стародавні часи турки назву придумали - яничари ;)

хо то і не до мене - але повірте: не властиво людині налагоджувати контакти з тими, хто ну зовсім, ну вже аж по всім параметрам і з надлишком, не те що не вкладається у вихований з дитинства світогляд - нє, то є гротеск. Наприклад, гомосексуалізм, - ви ж як мусульманин, - не будете налагоджувати діалог з "сексменшинами"?
    --
    Тобто якщо католицизм, що вже історично склався, і більше десятка поколінь його вважають рідною релігією - то є одне...

19. Viktoria Jichova

Треба, мабуть, Вам трішки більше знати історію греко-католицької церкви. До речі, передумови для унії вже з´явилися під час коронації Данила Галицького (не буду зараз тут розписувати подробиці, бо хочу сказати зовсім інше). Так от, про ці сільські війни, про котрі Ви пишете - це просто дикість, як на мене, і я теж з цим не погоджуюся. Але коли ж усi греко-католицькі храми були після ліквідації УГКЦ у піcлявоєнний період насильно відібранo та переданo під упорядкування православія (московського до речі) і потім ці ж храми не хотіли повертати добровільно, тоді і сталося так, що люди почали брати справедливість у свої руки.
    І ще, що я зауважила у Ваших повідомленнях. Якщо Ви вважаєте, що Ви християнин, то чому така нетерпимість до інших конфесій - так по-Вашому виражається любов до ближнього свого та милосердя?:confused: Мені було б цікаво, коли розкається Московське праволавіє за злодіяння, котрі вони накоїли із священнослужителями та ченцями УГКЦ? Треба тут говорити про взаємне прощення та розкаяння, а не провокувати до міжрелігійних суперечок та ненависті, котра і справді може призвести до війни.:ireful1: Трохи обережніше зі своїми вироками, шановний afterstep. Якщо хочете, щоб Вас поважали інші, то ж поважайте і Ви їх.

20. Viktoria Jichova

Afterstep, oсь дозволю собі нагадати Вам дещо з правил цього форуму:

2.5 Заборонено створення тем, котрі розпалюють міжнаціональну, расову чи міжрелігійну ворожнечу або будь-яким чином порушують законодавство України.

а де твій аватар? :)