Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

А хіба не право Творця, створювати Закон для свого творіння? Бог створив, саме такий Закон, і саме такий шлях спасіння. У всіх релігіях, які вчать про "воздаяння" після смерті, Бог (чи боги, чи закони карми, чи щось інше) вказує на певний шлях, що людина має пройти, щоб заробити певну нагороду (Рай, Ніббану чи щось інше). А вже йти цим шляхом, чи ні вибирає сама людина, але вибирати можна тільки тут, тому мені дивно читати Ваші слова - "запхнуть у пекло, не питаючи згоди", а в якій релігії питають згоди? В теїстичних релігіях, ми хоча б можемо надіятись на милість Творця, в Буддизмі ж все підпорядковано суворим законим, які людині ніяк не обминуть. Чи в Християнстві не буде поділу, на агнців і козлищ, або Ісус(ас) не буде "бити народи"?

Висновок, що Християнство добра релігія, Ви зробили читаючи християнські Св.Писання, чи дивлячись на історію Християнства? Напевне немає жодної другої релігії яка б так планомірно і жорстоко винищувала людей за те, що вони, наприклад, не так дивяться на природу Ісуса(ас), або невизнають владу певного "архієрея", або не той кількістю пальців хрестяться, але проповідувала, про всепрощення і любов до ближнього.

2. Петрук

Петрук Member

Вітаю!
    Дякую за відповідь.
    Погоджуюся як з "ці війни розпочали не мусульмани, їх розпочали треті сили" так і з "зараз такого немає... Коли християнські народи міцно тримались за віру, тоді постійно одні християни "шпарили" інших."
    Теза "суспільство від Християнства відвертається" в моєму баченні звучала б "традиційне християнство втрачає свої позиції на користь нетрадиційних релігій чи християнських течій" - так би мовити людям хочеться перчику :) , в придачу очима вірити легше, ніж душею :) (моя думка і вона узагальнююча, а не для частинного випадку).

3. D.M.

D.M. Well-Known Member

Концепція зрозуміла, і вона справді притаманна багатьом релігіям. Але:
    1. Такі відносини Бога та людини можна назвати договірними хіба що в такому ж сенсі, в якому є договором деякий "Акт про беззастережну капітуляцію".
    2. Я не згоден, щоб творці якихось істот диктували цим істотам, як їм поводитись. Навпаки, створивши когось, творець деякою мірою несе відповідальність за щастя створеної ним істоти. А істота не винна, що її створили; вона не давала згоду на своє створення, а тим паче на те, щоб у разі створення підкорятися певним законам. Так що якщо Бог є таким, як Ви думаєте, то я можу зауважити, що дії такого Бога суперечать моїй моралі.

Скоріше з Писання. І зрозуміло (я про це вже писав), що носії християнства часто не відповідали такій концепції. Але тут дуже правильно зауважували, що ЗАРАЗ нема сутичок між християнами, але є сутички між мусульманами. Це пояснюється просто тим, що християнські країни зараз на вищому щаблі розвитку, ніж мусульманські.

Зате в Буддизмі нема вічного пекла. І кожен має можливість після ряду реінкарнацій стати Буддою.

4. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Ну тоді можна залізти на дах багатоповерхівки і стрибнути вирішивши, що закон тяжіння вам не підходить і ви не збираєтесь його виконувати. :)
    Щоправда розрахунок буде дуже швидким.:)

5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

розкажете то своєму сніданку - ок? чи ви не кохаєтеся у віртуозних сніданках?

6. D.M.

D.M. Well-Known Member

Все правильно. Можна враховувати закон тяжіння, але не можна вважати, що це врахування має характер договору з деяким Творцем.

7. D.M.

D.M. Well-Known Member

Не зовсім зрозумів, що Ви маєте на увазі. Можливо, Вам слід побувати на гілці "Про перспективи утвердження прав тварин".

8. afterstep

можливо.... ви там дописуєте? тоді - так.. бо, як я розумію - ваші права ущемлені?
    Як би ви поставилися до того, що ваше лайно з унітазу вам би якісь претензії ставило?
    А чому, будучи майже в саме тій позиції - ви вирішили, що маєте право обговорювати "творця"?

• Подобається Подобається x 2
  9. muhammad_islam

muhammad_islam Active Member

Що робити з ісламом?
    Перше: дізнатись про Іслам з правдивих джерел(не ісламофобських)!
    Друге: прийняти Іслам, бо це єдина істинна віра та притримуватись шаріату!
    Третє: сприяти поширенню іслама серед інших людей(бо ми їм також бажаємо потрапити до Раю)!
    Все.

10. muhammad_islam

Вітаю всіх форумчан!
    АсСаляму Алєйкум ва РахматуЛлагі ва Барокятуг, брати!

11. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

А сестрам що робити??? :)

• Подобається Подобається x 2
  12. Петрук

Петрук Member

Вітаю!
    На жаль/щастя я про буддизм не писав... :)
    Мо то якийсь двійник? :)

13. muhammad_islam

А сестрам що робити???

Вибачаюсь, сестрам теж АсСаляму Алєйкум ва РахматуЛлагі ва Барокятуг!
    Я не знав що тут є сестри...

14. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Ах, де ж їх зараз нема??!!

15. Петрук

Петрук Member

Вітаю!
    1. Я поважаю Ваш вибір. Так само як і вибір свідків, адвентистів, буддистів і т.д., і вважаю, що дізнаватись про них слід з незаангажованих джерел.
    2. В плані істинності релігійного вибору Ви не оригінальні - всі стверджують те саме :). Причому всі можуть довести істинність ;)
    3. Бажаю попасти Вам особисто і всім іншим до Раю (чи досягти чогось іншого) незалежно від віросповідання. :)

Маю запитання, котре Вас особисто "зачіпить" і я сподіваюсь на змістовну відповідь:
    з моїх особистих спостережень поведінка мусульманина і мусульман в однині (особисте спілкування) і в меншості (в якомусь локальному соціумі - армія (за СРСР), підприємство, місто/містечко) доволі сильно відрізняється від поведінки мусульманина і мусульман, коли вони в тому ж локальному соціумі є в більшості.

У мене спотворене сприйняття? :)
    Цього не може бути, бо не може бути ніколи? :)

Дайте, будь-ласка, свій варіант.

16. D.M.

D.M. Well-Known Member

Якби воно зуміло їх висловити, я поставився б до цього з повагою, розумінням і прагненням вирішити проблему. Але оскільки лайно мовчить, то в мене нема підстав припускати, що воно щось відчуває і може мати проблеми.

Це писав Омар Люлька, а воно чомусь показує Ваш нік. Зараз спробую виправити...

17. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ні, старі дописи тут неможливо редагувати.

18. Петрук

Петрук Member

То не є саме страшне, що могло статися :):):)
    На жирафа теж неохота бути схожим.... :)
    Але нема лиха без добра як і нема нічого досконалого (окрім Бога, звісно).

19. afterstep

саме так - і навіть якщо воно жось відчуває і має якісь потреби - у вас є всі підстави зробити вигляд, що ви його не чуєте ;)
    Не буду вас переконувати, що порівняння себе з богом - гріх, - ні, це є звичайнісіньке блазнювання. Тобто: або ви сприймаєте на віру постулат "путі господні несповідимі" і миритеся з думкою про обмеженість людських знань/здобутків, або....

20. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

А мені знайома така концепція :) Я її називаю, концепцією про кімнатного або кишенькового "бога". Цей "бог" характеризується тим, що дає згоду на всі забаганки людини, Людина дійшла до певного рівня моралі, тепер нехай цей "бог" до неї дійде...
    Так скільки людей, стільки і поглядів на мораль, під кого Богу порадите підлаштовуватись?

Тоді кожен прийом на роботу, це "Акт про беззастережну капітуляцію", Ви підписуєте контракт і влаштовувуєтесь, на дуже добру роботу. Але якщо Ви котракт не будете виконувати це місце Ви втратите, і хіба в цьому буде виний роботодавець?

Так, Творець, зробив всі умови, щоб творіння могло жити в вічному щасті. Але Він дав, свободу вибора, для того щоб людина сама вибрала вічне щастя, якщо певні люди нехотять зробити вірний вибір, хіба це вина Творця? Чи Ви вважаєте, що краще б якби Бог створив виключно біороботів, що йдуть вірним шляхом?

Так будь ласка! Хай не підкорюється, а проживе ці 60-70 років з повною насолодою, для себе. Але на Суді вона не буде здивована, коли побаче де вона мусить провести своє вічне життя.

а де твій аватар? :)