Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Вже давно чекав, що хтось викладе цю інформацію бо сам читав її кілька місяців тому. Що тут можу сказати?
    Уроди!:ireful1:

Чому безнаказано?
    Ви хочете сказати, що це християнство?

2. SerhijS

Це не те, що не має відношення до релігії, це також не має відношення до «традицій народу», це більше до психіатрії стосується.

3. SerhijS

Шановний!
    Джерело з відкілля Ви маєте таку інформацію в студію! Назва книги та сторінка?

Вам нагадати про бойові акції ІРА, ЕТА, ККК, РАФ, Червоні Бригади ну і атентати ОУН чи чорносотенців. Вони теж мусліми були?

http://www.pravoslavie.uz/Vladika/Books/pravosl-islam/pravosl-islam.htm

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну нехай.... і християни між собою бються напевно.
    Але хотілось би почути коментар що до переходу з мусульманства - у християнство, бо я також чув про це.

5. SerhijS

Якщо є бажання можете прочитати, там все докладно описане.
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ВЕРООТСТУПНИЧЕСТВО В ИСЛАМЕ[/FONT]
    Вероотступничество

Так дійсно за віровідступництво смерть. Але там стільки умов…

А щодо того, що мати має вбити дочку…

6. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Прочитав, Олю скажіть чесно Вас не стурбував явно пропагандиський тон статті? Там відчувається не скільки біль по загиблим єдиновірцям, скільки бажання вилити бруд на іновірців.
    Тепер по суті, я ніяк не оправдовую вбивць, але те що стаття просто пропаганда, розрахована на людей мало знайомих з Ісламом можна зрозуміти з таких слів - Угур был похоронен семьёй по мусульманским традициям течения Алеви, алавіти не мусульмани! Автор статті, якщо має стосунки до Туречини, має це знати. В них друга віра, вони не роблять намаз (принципово), не тримають піст в Рамадан, у них є священники і тд. Так вони визнають Мухаммада(савс) пророком, але лише це не робить їх мусульманами, бахаї теж його(савс) визнають пророком.
    Так чому автор статті не сказав по "алавитским традициям", а саме по "мусульманским". Причина я думаю в одном - Эти молодые люди, один из которых — сын мэра в Области Малатьи, другой — его племянник, являются частью “тариката”, или группы “преданных сторонников” в Исламе. Членство в тарикате весьма уважаемо здесь; это походит на членство в братстве., чому автор статті не написав якого саме "таріката" вони були прихильниками? Якщо "Бекташі", то це б роставилоб багато чого б по місцям... Моє припущення вбивство вчинили алавіти, але автору статті дуже потрібно було вписати в цей злочин світову релігію Іслам, а не невелику секту, з Півдня Туречини та Півночі Сирії, що він і вчинив...
    Що ж до влади, то в мене складається враження, що ця "Русско-Турецкая Протестанская церковь", це контора по типу "Посольства Божого" або "Нового Покоління", це ті які "тронуті Святим Духом" падають, та починають "іншими" мовами розмовляти. І з якими так усердно Православна Церква бореться...

P.S. А коли, Ви, почули що чинять Ваші єдиновірці в Абу Грейбі, у Вас тоді теж камінь на серці був і купа запитань?

7. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Та випадків таких може не сотні, то десятки точно! В Німеччині принаймі. За маму не чув, брехати не буду: тут в основному брат сестру "валить", або батько. За "західний" спосіб життя, за дискотеку, за непокриту голову... Нераз "Bild" розгорнеш, і - О, ти диви, знову! Вони вже навіть подібні повідомлення на першій сторінці перестали друкувати, а десь в середині хіба. То вже на буденщину скидається...

А може то й не зле? Може саме того і християнству бракує? "Ніщо так не розбещує, як християнство..."

Так що, хлопці-перекинчики, поставте там свічку(чи шо там в бусурманів в мечетях ставиться), за те що українцями вродилися. Не біда, що не зуміли ними залишитися, зате живі... А то би були зараз потенційними... тими-во... І мав би п.Мих на два співрозмовника менше... Якби християнство мало хоч часточку тих "цінностей", які ви зараз сповідуєте...

8. Оля

Оля Старожилка форуму

Але ж це молоді люди, яким ще нема нікому 20 років.:sad: Звідки таке звірство? І за що, саме основне? От ви спокійно стали в Україні мусульманином. Вас хто-небудь переслідував за це?Чи хто може погрожував? Чи Ви знаєте якісь приклади подібні відносно інших людей, що прийняли іслам? Тільки чесно.

Нє, не стурбував. Я не бачу там нічого пропагандистського. Там, здається, викладена хроніка подій. А може то я вже нічого не розумію.:dance:

А це до чого? Я не симпатик церкви Сандея Аделаджі, але ще не чула, щоб вони когось вбили, замордували, познущалися. Ми ж зараз не говоримо про те, чи правильна, чи не правильна якась релігія. Мене цікавить, чи не страшно Вам в мусульманстві, яке Ви прийняли, коли Ви читаєте от такі факти? Хотілося б вірити, що іслам - мирна релігія, але такі факти не дозволяють це зробити. :sad:

9. SerhijS

Ну невже українець це віра?
    Я чомусь гадав національність :).

Конкретніше можна?

10. SerhijS

Ви колись бачили як б'ються підлітки? Як вони калічатьта знущаються з ровесників. Я Вам розповім всього один випадок. 2000 рік, Чернігів, випускний вечір, двоє випускників били, гвалтували черенком від лопати теж випускника за те, що він не так подивився на дівицю котрогось з них. Хлопець помер. А взагалі відкрийте кримінальну сторінку в газеті і «насолоджуйтесь». :sad:

Особисто мене ні. Про інших нічого сказати не можу.
    За себе можу сказати, що в разі чого, я другу щоку підставляти не буду. Краще намішаю напалму. :)

Бо я розумію і знаю, що до ісламу такі випадки стоять так далеко як я до Парижу рачки.
    Взагалі мене більше бентежить те, що коїться в Україні яку гордо звуть «християнською».

Ви читали статтю православного чина?

11. yu1923

yu1923 Member

Та нічого з ним не зробимо, іслам нікуди не зникне з України:ninja:

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та все ж існує у Вас таке слово "ширіат"(може помиляюся), хіба воно не від ісламу?

13. SerhijS

Шаріат.
    Існує, і що?

А що саме Вас збентежило?

14. D.M.

D.M. Well-Known Member

Усе-таки мотиви Бога залишилися за кадром... І слово "договір" тут не дуже підходить, бо він має характер нав'язування: той, хто повірив в ісламську онтологію, змушений укласти цей договір, бо інакше його (на його думку) запхнуть у пекло, не питаючи згоди.

Що ж до дискусії про жорстокість ісламу, то тут є два виміри:

1. Жорстокість часто притаманна людям, і жодний тип вірування цьому не заважає. Можна згадати і хрестові походи, і інквізицію, і багато всякого іншого, та й в Індії царі зовсім не були схожі на добрих йогів. З розвитком прогресу світ поступово стає менш жорстоким. Я думаю, що жорстокість усіляких ісламістів більше зумовлена рівнем розвитку їхніх країн, ніж особливостями ісламу.

2. Але все-таки іслам та іудаїзм - жорстокі релігії, християнство та буддизм - добрі. Я про це вже писав на іншій темі. І добрі ближчі до моєї моралі. Вбивати людину за те, що в неї змінилися переконання - це жахливо; особливо з урахуванням того, що переконання не являють собою вольовий акт - людина не винна, що вона у щось повірила.

15. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

:agree: Блаженні вбогі духом, бо їхнє Царство Небесне.
    Блаженні засмучені, бо вони будуть утішені.
    Блаженні лагідні, бо землю вспадкують вони.
    Блаженні голодні та спрагнені праведності, бо вони нагодовані будуть.
    Блаженні милостиві, бо помилувані вони будуть.
    Блаженні чисті серцем, бо вони будуть бачити Бога.
    Блаженні миротворці, бо вони синами Божими стануть.
    Блаженні вигнані за праведність, бо їхнє Царство Небесне.
    Блаженні ви, як ганьбити та гнати вас будуть, і будуть облудно на вас наговорювати всяке слово лихе ради Мене. Радійте та веселіться, - нагорода бо ваша велика на небесах! Бо так гнали й пророків, що були перед вами.

Ну! І де тут йдеться,на якій мові потрібно читати Біблію чи Коран чи у якому перекладі? Щось ви, хлопці, загрались і перемудрували.
    Я погоджуюсь з мусульманами в тому, що Ісус є Пророком, але не тільки. Він ще є Емануїлом (Бог серед нас), Словом Божим (Істиною,Правдою),Сином Божим, Світлом для світу, Спасителем, Царем, Суддею, Посередником.

• Подобається Подобається x 1
  16. SerhijS

Я наводив цитати з Біблій виданих різними установами і в різний час в яких один і той уровик має різне значення. Можу ще нацитувати. Саме про це йдеться.

17. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Спасіння людини не залежить від мови читання Святого Письма.
    Саме про це йдеться.
    За чистотою перекладу Святого Письма зобов’язана слідкувати Церква.

• Подобається Подобається x 1
  18. Омар Люлька

Знаю кучу випадків, коли людей переслідували за те, що вони мусульмани. Ви знаєте, що Ваші єдиновірці в Чечні творять? А потім люди дивуються чому чеченці такі злі. Олю можливо Ви мені скажете, в яку останю християнську країну, мусульманська ввела свої війська? Чи мені привести протилежний приклад?
    А від того, що знущаються не над новонаверними, а "етнічними" мені від цього не легше.

Хроніку подій можна теж по різному викладати, а такі фрази Вас могли і стурбувати - "46-летний немецкий миссионер и отец троих детей, Тильман Геске, приготовился идти в офис, поцеловав жену, и попрощавшись с сыном, как впоследствии оказалось, до момента их встречи в вечности, сказав: “До свидания! Я люблю вас”." і "На другом конце города десять молодых людей, которым не исполнилось ещё и 20 лет, переживая любовь к Аллаху и ненависть к неверующим, а также чувствуя угрозу исламу, приняли последнее решение, которое должно было стать испытанием веры христиан.", автор таким протипоставленням, явно хоче показати, що це не хлопці такі, а вся релігія така. Про перекручування фактів, коли алавіти називаються мусульманами, я вже писав. Ви чомусь на це не отреагували. Хочя, я не знаю можливо, це взагалі такий стиль християнського місіонерства, і Ви до нього вже звикли...

До того, що і деякі християни, при можливості радо б заборонили такі структури...
    І чи взагалі була така реакція з боку влади я не знаю, автору статті після брехні з алавітами, вже не віриться...

Олю, зараз християнами вбивається мусульман, набагато більше, ніж навпаки, Вам не страшно? Але звичайно, без таких звірств, просто арт.обстрілом якийсь аул зрівнюється з землею, снаряди перед цим, звичайно, освячуються священиком. Головне щоб по телебаченю не показили трупів, і можна спати спокійно, без камню на серці...

19. Петрук

Петрук Member

Вітаю!
    Безумовно ЗМІ доклали і докладають (на всяк випадок пишу у стверджувальній формі) зусиль змальовуючи іслам і мусульман в специфічному світлі (ЗМІ те саме роблять не лише з ісламом і не лише з мусульманами). Але мені видається, що мусульмани самі докладають значних зусиль, щоб ЗМІ їх не забували...

P.S.
    Ліпше наведіть приклади країн, де християни "шпарять" християн (там де мусульмани "разом мирно моляться" чи не можуть щось поділити доволі відомо). З великою цікавістю подивився б на список країн де "зараз християнами вбивається мусульман, набагато більше, ніж навпаки" (зокрема цікавить яким методом визначалась належність вбивць до християн, а вбитих до мусульман).

Щасти Вам...

20. Омар Люлька

Відразу хочу попросити вибачення в християн, яких мої дописи могли образити, але неприємно коли брехливими методами автор статті, що привела Оля, обливає брудом весь Іслам, коли навіть з тексту не зрозуміло, чи були вбивці по-вірі мусульманами.

Повірте, в мене сердце болить, по крайній мірі, не менше ніж у Вас, чи Олі, коли я чую новини з Палестини чи Іраку. Ці війни розпочали не мусульмани, їх розпочали треті сили, які зараз можуть помити руки, поки мусульмани вбивають одне одного...

Я писав ці слова в контексті приведеної Олею статті. То належність жертви, це вихідець з мусульманськой держави (Сомалі, Авганістан, Ірак, Чечня), а вбивці прибувші з християнських держав. Якщо Олі без розбору, в що саме вірять ті вбивці із статті, Іслам здається страшним, то хіба не можна те ж саме сказати про будь-якого американця, що знущається над мирним іракцем, що ось яке страшне Християнство?.. Я тільки хотів, показати що якою мірою міряєте ви, такою відміряють і вам...

Так, зараз такого немає, але мені здається що причина цього, якраз те, що суспільство від Християнства відвертається. Коли християнські народи міцно тримались за віру, тоді постійно одні християни "шпарили" інших.

а де твій аватар? :)