Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Кабмінере, хіба неможна хочаб якусь об'єктивність проявляти?
    1. Чому це?
    2. Що тривають, і де тривають?
    3. Будь ласка. Але Ви повинні розуміти, що це призведе до того, що кількість українців прийнявших в Іслам буде зростати в рази.
    Цей процес вже неспинити, я тільки повернувся з Києва, був там чотири дні, за цей період взнав, що ще один хлопець прийняв Іслам, два тижні назад, коли ми з вами спілкувались останнього разу, віщ ще не був муслімом, тепер є. Я особисто спілкувався з дівчиною, яка теж хоче приймати Іслам, але боїтся гніву батьків, вона в мене розпитувала, як краще їм пояснити свій вибір.
    Хоча ви можете спробувати заборонити Іслам, звернітся з цим питанням до сінагоги, там вам порадять, що робити, і ви рідновіри з можете об'єднати свої зусилля з євреями, для досягнення спільної мети.

• Подобається Подобається x 3
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А раніше Вам не хотілося заборонити певну "світську" ідеологію?
    Яка до того ж була вписана в совєтську конституцію ?
    НЕ хотілося ? Виходить Ви її внутрішньо або зовнішньо підтримували ? Тримали дулю в кишені ? Відбивали долоні "де треба" ?

Вас особисто мусульмани втомлювали чіплянням, пропагандою і т.п. ?
    Траплялося, інші "пропагандисти" втомлювали так, що доводилося прилюдно висловлювати сумнів в їхньому психічному здоров"ї.

Іслам - це не моя релігія, але, наприклад, кримські татари ніякого антагонізму в мене не викликають.

Придивіться краще до витівок УПЦ МП.

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

А Ахмєтов? А Саффаулін?

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Миху, я конкретно написав "КРИМСЬКІ татари". Етнічна група компактного проживання.
    Чули такі імена - Ріфат Чубаров, Мустафа Джемилев ?
    Ще пошукати треба таких патріотів України серед інших етносів.

Деталі нехай Вам пояснять наші дописувачі-мусульмани.

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

та Ви все вірно написали, я просто пожартував.

6. Петрук

Петрук Member

Вітаю!
    Шановний Омаре, я доволі уважно прочитав усі сторінки обговорення.
    Потім Вікіпедію.
    Потім розпитав трохи нашого мусульманина (Saeed) Пакістанського походження. Він сунніт.
    Суть моєї позиції проста - я не збираюся міняти своєї віри (я б сказав ВІРИ), але і не відношуся надто серйозно ані до церкви ані до інших віруючих передбачаючи мати певні розходження в поглядах на ті чи інші речі - ця ремарка покликана підтвердити моє неупередження :).
    Саід каже (все з його слів), що:
    - його суннізм має чисто випадкове (час і місце) походження
    - різниці між суннітами і шиітами нема (часткова різниця в певних обрядах чи то процедурах (дослівно "how one does some things") існує і серед суннітів)
    - для нього немає жодної (я думаю майже жодної :) ) різниці до якої мечеті іти.

Маю питання, на котрі, можливо, Ви зможете/захочете відповісти.
    Обираючи віру Ви робили свідомий вибір.
    Чому він випав на суннізм?
    Чому інші мусульмани долучаючись до обговорення перепитували співрозмовника чи він сунніт?
    Можливо це співпадіння (час/місце) для України (маю на увазі суннізм)?
    А може тут є глибше коріння (відсутність шиітських проповідників і т.п.)?
    Дякую.

• Подобається Подобається x 1
  7. Омар Люлька

І я Вас, вітаю. Питання дуже цікаве та важке, я наврядчи сьогодні на нього відповім, але іншаАллаг, обов'язково.

8. Петрук

Петрук Member

Ваша відповідь мене здивувала.
    Я був хрещений в УГКЦ немовлям. Оскільки вірю в Бога, то не вважаю за необхідне міняти "назву церкви" (хоча і не все мені надто подобається).
    Ви ж робили вибір свідомо - невже забули :) причини?
    Друга частина питання складніша, але перебуваючи в відповідному середовищі знайти відповідь значно легше.
    З одного боку кортить взнати а з другого нема сумління щось вимагати :)
    Зберетесь з часом і з думками - будь-ласка відпишіть.

9. Омар Люлька

Мир Вам!
    І так, спробую дати відповіді на Ваші запитаня.

***Чому інші мусульмани долучаючись до обговорення перепитували співрозмовника чи він сунніт?***

Розпочну з цього запитання. На відміну від шиїтів, сунніти (ахль Сунна ва Джамаа) такби мовити більш монолітніші, в нас одне віровчення(акида), серед шиїтів є течії, яких навіть мусульманами назвати не можна. Тому , якщо людина каже, що вона сунніт, то я відразу можу назвати її братом (або сестрою :)), з шиїтом же, я повинен взнати в що саме вона віре, перед тим, як назвати її братом.

***Обираючи віру Ви робили свідомий вибір.
    Чому він випав на суннізм?***

Так вибір я робив свідомий, перед тим як прийняти Іслами, я роки два ним посиленно цікавився читав літературу, і-нет і тд. І вибір стояв приймати Іслам, чи ні. Між суннізмом і шиїзмом вибір не стояв, я знав, що буду суннітом. Є моменти в шиїтському віровчинню, які відразу мені були не до вподоби.

***Можливо це співпадіння (час/місце) для України (маю на увазі суннізм)?***

Взагалі 90% мусульман це сунніти, тому думаю в Україні буде такеж співвідношення.

***А може тут є глибше коріння (відсутність шиїтських проповідників і т.п.)?***

На моє враження (можу і помилятись) шиїти не так зацікавленні в тому, щоб немусульмани приймали Іслам, як в тому, щоб сунніти переходили в шиїзм.

10. Омар Люлька

Ой, так я ж тоді не відповідав, а лише готувався до відповіді.... :)

11. Петрук

Петрук Member

Вітаю, Омар!
    Дякую за відповідь.
    Наскільки я зрозумів Ви прочитали доволі багато релігійної і, сподіваюсь, філософської літератури. Таке читання для кожного відкриває чи "проясняє", чи "називайте як заманеться", щось своє - індивідуальне.
    Обговорювати процес безглуздо, але висновки кожен робить індивідуальні і може їх пояснити.
    Повертаючись до своїх попередніх дописів мій "висновок" можна сформулювати наступним чином: "Бог є в кожному з нас - потрібно лише його в собі відкрити. Своє відкриття я не вважаю необхідним жорстко регламентувати обрядом".
    А ось тепер питання, котре навіть нелегко сформулювати, не те що відповісти.
    Що для Вас суннітський обряд? (спосіб утвердитись в вірі, віра в його життєдайність, тощо). До речі, де Ви знаходитесь в п"ятницю, коли Сонце в зеніті?, а завтра між 3:15 і 5:21? - для полегшення натякаю на скільки Ви обряду дотримуєтесь.
    В попередніх дописах Ви апелювали до цієї теми але не в ключі поставленого запитання.
    Матимете час і натхнення - відпишіть.

12. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Я важаю, що не досить вірно сформульоване питання «суннітський обряд» сунніт це той хто живе згідно Корану і вчинків та висловлювань Пророка (хай благословить його Аллаг та вітає). Хіба обряд може бути «життєдайним»?
    Щодо п'ятниці то мусульманину бажано бути в мечеті на спільній молитві, а якщо такої можливості немає то день відбувається за звичайним розкладом.
    Якщо ви маєте на увазі полуденну молитву Зухр то вона має буди зроблена в проміжку часу і для кожного місця це буде різний час. Для Чернігова це час між 12:56 до 17:19. Щодо завтрашнього дня то якщо буду вдома зроблю намаз вдома, буду на природі то на лоні природи :), а якщо на роботі то на роботі. Головне вкластися в потрібний час.

13. Петрук

Петрук Member

Вітаю!
    Звісно я не надто добре формулюю питання і вживаю не зовсім коректно термінологію. Але:
    Так що він (обряд/ритуал/спосіб життя/вірування) є для Вас особисто (не за означенням)?
    Питання стояло індивідуально (де має бути мусульманин мені відомо).
    Малось на увазі Фаджар (час EST).

Тільки не подумайте, що я прискіплююся :)
    Просто на мою думку в ісламі обряд (можливо термін невірний, скоріше спосіб життя) є дуже регламентований. Ви ж обрали його свідомо - що ж він є для Вас поза означенням? Ну а вже наскільки Ви дотримуєтесь - то вже явна провокація, але цікавить як ви "вписуєте" приписи в реальному житті ще й в Україні (як поступає Saeed я знаю).
    Дякую.

14. Омар Люлька

Вітаю, і я Вас.

Я б не так сказав - "Бог звертається до кожного з нас, потрібно його лише почути. Але коли почув, не потрібно робити вигляд, що ти почув не все, або казати "О, Боже! Безглуздо в 21-ст., слідувати бедуїнам 7-го ст.", вибір тільки за тобою.".

Ну про суннітський обряд, брат Алі, вже пояснив.
    Ну а взагалі, вся, виходячи з Вашої термінології, обрядова частина, яка являється фардом(обов'язковим до виконаня), це прямий наказ Бога, і якщо, я якусь молитву не виконаю вчасно, і пізніше не відроблю, то на Суді мені це обов'язково пригадається. І це буде самий важкий час мого існування...

15. D.M.

D.M. Well-Known Member

А можете пояснити, навіщо Богові така бюрократія? Чи це щось таке, що неможливо пізнати людським розумом?

16. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

спробуйте вийти з інших міркувань - служіння богові - то потреба людей, а не бога. І ритуали служіння - це вид мистецтва - але людського. Пов'язаного з галуззю служіння богу

17. Омар Люлька

Чому ж, не можливо? Це мій заповід (що з старослов. перекладається як договір) з Богом. Бог дав мені кілька дисятиліть життя та прво прожити їх як завгодно, але потім почнеться Вічне Життя, і щоб не опинитись в пеклі, та попасти до Раю, я приймаючи Іслам, заключаю з Богом договір. І я повинен прикладати максимум зусиль, що б виконати свою частину договору, нагорода буде більшою, ніж можна навіть сподіватись.

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Шановні форумляни -мусульмани!
    Хочеться, щоб ви прочитали цю статтю і прокоментували її. Я сьогодні мала хвильку часу на роботі і прочитала її. Ця стаття надрукована в нашому сіетлському російському журналі "Канон". В мене після прочитання її залишився дуже важкий камінь на серці і купа запитань. Невже таке можливе в наші дні? Невже в час, коли іслам вільно поширюється в християнських країнах, можна таке творити відносно християн в мусульманських країнах і мати підтримку від влади?

Чекаю коментарів.
    Кровавые следы.http://kanonseattle.com/today/644.html

19. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Во-во, дякую, я вже давно збирався ту замітку виставити тут, але не знаходив русского варіанту. А цілу статтю з німецької перекладати - часу все бракує...

В Німеччині ця подія викликала, звичайно, великий резонанс. Ну а наші "мусліми" зараз Вам пояснять, що то не іслам, нє - то все лише традиції окремо взятого народу і до магометянства це немає ніякого відношення...:no: :ireful1:

Як на мене, на перше місце Європі треба ставити проблему загрози ісламу, а не глобального потепління... Тішить, принаймі, що шанси турків пропхатись в EU стають все примарнішими, особливо після обрання Саркозі...:p

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Якщо вдуматися, то іслам таки страшна релігія. Це попри те, що я знаю досить багато мусульман, які є чудові люди і з якими я міг говорити годинами і які в багатьох випадках мені багато допомогли.
    Але якось дивно дивитися на новинах, коли палестинці Хамазу пострілявши своїх братів з Фатах раптом стають раком і лобами човпуть асфальт.
    Або закон згідно якого якщо мусульманин перейде в християнство він негайно повинен бути вбитий. Причому якщо дочка в сімї це зробила її повинна вбити мати. В Англії випадки вже були...

а де твій аватар? :)