Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Що робити з ісламом?

Омаре, відступ від віри завжди знаходить пояснення. Візьміть Адама, який каже: жінку, яку ти мені дав.... Відчуваєте?

2. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Миху в тому то і справа, що юдеї від віри не відступали... Вони вірно тримались свого Закона...
    Чи, Ви вважеєте, що Закон змінився, вони просто не захотіли, про це почути. Тепер я Вас, вірно зрозумів?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ісус каже, що Він прийшов не міняти закон, а доповнити. Юдеї ж просто відійшли від живої віри, перетворивши її в правила поведінки. Варто почитати діалоги між Ісусом і фарисеями чи книжниками і все стане зрозумілим. Фарисеї думали, що вони оберігають віру, а виявилось, що це зовсім не так.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

А більш детально не можна?

5. Омар Люлька

Ну а, що детальніше, порівняйте перші дні Ісуса(ас), як їх змальовують Матвій та Лука, і самі все зрозумієте...

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дякую, Омаре. Це дасть мені змогу ще раз почитати Євангеліє. Порівняю і напишу.

• Подобається Подобається x 1
  7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Омаре, Коран - книга фактів?
    Біблія - то не книга фактів і про це треба ПОСТІЙНО пам'ятати. Це КНИГА ВІРИ!

8. Омар Люлька

Казав, то казав, але слова свого не додержав... Але допускаю, що то подальші дописувачі та договорювачі, зробили, що Закон став змінений...

Ну, а вони скажуть, що це ви відійшли, від живої віри, наповнивши її елінськой філософієї та іншим язичеством...

А якщо юдей, Вам як контраргумент приведе цитату з Талмуду, для Вас, це буде аргументом?

9. Омар Люлька

Ліліє, я це розумію, але навіщо тоді претензії - "чого, це ти в Євангеліє не віриш", не те це і книга віри, а не фактів, щоб одні вірили, інші ні...
    Дотого, якщо там двоє апостолів друг другу суперечать, то про яке "боговдохновення" може бути мова? Бог же сам собі суперечити не може.

10. Омар Люлька

Немає защо! Опишите Ваші враження :)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

наприклад....

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

мені направду їх шкода. Ісус є близько, але коли серце камяне, то його відчути неможливо. Чого розіпяли, якщо Він для них ніхто?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Омаре, якщо б я і Ви описували одну й ту ж подію, та ще й через різницю у даті, то повірте, наші пояснення теж би відрізнялися, бо ми по-різному сприймаємо одні і ті ж події. У нас різний вік, різний світогляд. У нас різний спосіб висловлення, у нас різний спосіб викладення думок, у нас на кожне слово є різні поняття. А мова тодішня і теперішня є недосконалою, а слова з часом міняють свої значення. Продовжувати?
    Людина схильна викладати не факти, а те ЯК вона розуміє ці факти.
    У мене був такий цікавий випадок в житті. Була хвора людина, я та лікар.
    І лікар не міг зрозуміти стану хворої людини, щось там аналізи з симтомами не співпадали. Та справа не в цьому. Вирішили подзвонити і проконсультуватися з іншим, досвідчиним лікарем. Знаєте з ким забажав розмовляти цей лікар, що мав проконсультувати? Саме зі мною. Він це пояснив просто: "мені потрібні факти, а лікар зі мною говоритиме своїми висновками і я нічого не зрозумію" (я - не лікар). Хороший приклад, нє?

15. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Наскільки він був християнином, мабудь як і імператор Константин.
    Але "святий" то точно :)

16. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Він сам написав?
    Чи через кілька десятків років писали люди які його і не бачили?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Святий?

Від коли?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

РПЦ - не дивно.

19. Омар Люлька

Закон Суботи, обрізаня, заборону на певну їжу... це те, що я згадав, юдей напевно написав би довший список...
    Ви написали - "Тому сам Ісус до цих Заповідей дав доповнення (не зміну)", ну як же? Коли раніше, щось було заборонене, а потім стало дозволене, то це саме зміна, і ніяк від цього не дітися... А чи була, ця зміна позитивною, чи негативною, то інша справа...

Отож бо і воно, тому і цитата з Євангелія, це не переконливий аргумент, в міжрелігійній дискусії... Це тільки аргумет, в дискусії між християнами...

Ні. І в все, що Ви сказали, я охоче вірю... Але є виняток, це коли людина перебуває, під богонатхненням, Бог не може ж помилитись? Якщо людина помилилась, в цьому то хіба вона не могла помилитись в іншому?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

хрстиянство - це і є Його відповідь. Хіба мало?

а де твій аватар? :)