Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Якщо в них був не спотворений закон, і не переривалась традиція, то яке у Вас є право вважати, що вони не розуміли Бога? Виходе, що Бог їх дурив (астагфіруЛлах)?
    А щодо життя ТАМ, то в тому то і справа, що юдеї вірили, що праведна людини, завжди може розраховувати на щасливе життя ТАМ, тому для цього і немає потреби в приході машиаха...

Трішки не так, вони будуть "на подушці сидіти"(тобто виконувати ф-ції "керівників"), а всі інші народи будуть "пасти їх худобу" (виконувати ф-цію "підлеглих") :)

2. Омар Люлька

А як це доводить, що Ісус(ас) був з роду Давидового?

Якщо порівняти з групами хасидів (юдеїв, які вірять, що їхній ребе-машиах) то кількість юдеохристиян була мізерною. Християнство піднімалась за рахунок колишніх язичників...

Так з цим Михиним твердженням я і не сперечався. Я знаю, якого вони чекають машиаха.

3. Омар Люлька

Аякже!!! Сказано, що праведники будуть в раю, з своїми сім'ями...

Дійсно, сказано, що в раю будуть гурії, але в Корані не вказано про "постельные сцены", притом потрібно розуміти, що будь яке змалювання рая є символічним, тобто гурії це певні райські істоти, але для чого вони, нехай кожен думає в міру своєї розпущеності...

4. Оля

Оля Старожилка форуму

Вибачайте, я влізу в розмову.
    А тим мусульманам-смертникам, що йдуть на теракти і гинуть, я чула, що обіцяють відразу найвище положення в раю і гарем з чудових дівиць. За те, що стільки невірних стратили. Ви як до того ставитеся?

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А хто обіцяє?
    "не надійтеся на князів та на синів людських, бо в них нема спасення..."

6. Омар Люлька

А Ви точно знаєте, що їм саме гурій обіцяють? Можливо їм обіцяють потрапити в рай, а про "гареми" додумали журналісти?
    А до взривів не виних людей, відношусь негативно

7. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Омар, а чому ви є мусульманин? За вихованням? Чи покликом? Чи за якихось обставин?

8. Омар Люлька

За вірой, в Єдиного Бога...
    А вже до якого з Ваших пунктів, це підходить вибиріть самі... ;)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хіба Ви не читали Старого Завіту? Закон був і читали, а скільки разів переступали Закон і скільки разів Бог їх за це карав?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо для Вас Євангеліє не є Святим Письмом, то таке питання.
    Чому в Ісуса Ви вірите, а в Його слова, що в Євангелії - ні?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Багато людей-християн переходить в іншу віру тільки через те, що погано знають свою, а співбесідники добре знають свою - от і зневіряють християн.

12. Liliyah Romanova

Миху, Ісуса мусульмани вважають пророком. Що про нього в Корані написано, у те і вірять.

13. Liliyah Romanova

Миху, то які ж це тоді християни? На те вона і віра, аби її добре знати, хіба ні? Адже дбають про добрі професійні знання, а вже про релігійні не треба? Якщо вибір свідомий та зроблений мудро, то Богу дякувати, якщо помилково та похапцем, то довго це не протриває. За якийсь час така людина човником перепливе до іншої церкви чи релігії.
    Такі випадки відомі. Є наприклад, негативна тенденція у харизматичних протестантських церквах, коли людина переходить із одної в церкви в іншу, шукаючи нового і нового навернення.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я то знаю, але не зрозуміло інше. Мусульмани не вірять у Євангеліє. Тобто в Ісуса вірять, а Його слова, що читаємо в Євангеліє - ні. Цікаво, нє?

15. Liliyah Romanova

Миху, а що тут такого. Євангеліє - не Коран.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

В Євангеліє є те, про що говорив Ісус. Чи можна вірити в Ісуса (нехай навіть як у пророка), але НЕ визнавати Його слів?

17. Liliyah Romanova

Миху, от у корані написано про Ісуса. Чому ви не виріти у все, що написано в корані? ;)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бо я не вірю Мухаммеду, і відповідно у його слова, а мусульмани вірять у Ісуса, то мали б вірити у те, що Він казав.

19. Омар Люлька

Стоп, це різні речі. Коли вони переступали то знали, що вони роблять, вони переступали із зневіри. Тут зовсім інші речі, у них є Закон і вони його дотримуються, з їхнього боку відходу від Закону немає... Але Зокон міг і змінюватись... Ви на це натякаєте?...

Миху, а для чого я у Вас про дитинство Ісуса(ас) запитував? Я хотів показати, чому я канонічним Євангеліям не довіряю....

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Там написано ПРО Нього, а в Євангелії Він сам має слово - велика різниця.

а де твій аватар? :)