Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Що робити з ісламом?

московіти знищили, а жінок крали турки.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

татари, пан мих, татари...
    :)

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

і татари і з турками наші воювали. А Роксоляну хто в полон взяв? Турки.

4. duncan

дівок крали кочові племена...
    тобто такі держави, де без цього ніяк...
    те саме стосується будь-яких воєн: завжди брали "ясир"... чи це вродливі українські дівки, чи золото, чи коштовності тощо...
    мусульманство тут ні до чого...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви просто не читали нашої розмови з моїм опонентом, тому так кажете.

6. duncan

а ви не прочитали того, що я написав щодо кримського ханства...
    я висловив свою думку щодо ісламу...
    і щодо шкоди для українського народу...

7. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

А в іспанські галери теж мусульмане рабів саджали?
    А в Америці випадково не мусульмане чорних за людей не важали?

8. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Круто!:D

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Андрей Боголюбський був християнином? Дуууже сумніваюсь.

Круто?

10. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Ну а Ви, як думаєте? А як би Йосип взяв, ще десяток дітей на виховання з різних родів, то всіб вони вважалися "родом Давида"? Взагалі в багатьох стародавніх народів була традиція, коли батьки з менш шляхетного роду, відавали дітей на виховання в більш шляхетний, але діти важалися того роду в якому вони родились, а не в якому виховувались...
    А взагалі мене дивує, чому ви християни так тримаєтесь, за Танах(Старий Заповіт) і юдейську традицію? Якби, наприклад, ви стверджували, що після вавілонского полону юдей втратили оригінал Танаха (як сталось на справді) і юдеї по памяті відновили невірно Танах, тому в них не було справжніх ознак приходу царя-помазанця, і коли прийшов Ісус(ас), тобто справжній машиах, вони з цієї причини його не впізнали. Тоді б дійсно, не було б причини, для дискусії, хто як віре...
    Але ж ні, якщо ви стверджуєте, що Танах, це істине Слово Бога, а юдеї 2000 років назад берегли свою традицію, то що дивуватись, що вони не прийняли Ісуса(ас), у них на це були всі підстави....

11. Омар Люлька

Ас-саламу алейкум!
    А ще, коли Констянтин, як прийняв Християнство за держ. релігію, напевне розпустив всіх рабів ;)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ні, Омаре, вони чекали на спасителя і знали, що він повинен прийти, як переможець, як цар ізраїлю, та Він прийшов покірно і з зовсім іншою ціллю. Це і збило їх з пантелику.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

прийнявши християнство, він зразу помер....

14. Омар Люлька

А наміри були? ;)

15. Омар Люлька

Але якщо у них є пряме пророчесто саме про царя Ізраілю, то можливо прийшов, то не він? Вони саме так дивлятся на цю подію, а самий більший їх богослов після вигнання РаМБаМ, писав, що більшого провалу місії машиаха, як це було в Ісуса, і придумати важко...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та хто зна наміри людини, одна нога якої вже в ящику?
    Омаре, краще скажіть, згідно ісламу, життя є зразу після смерті, чи як у свідків - чорний екран?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Видно, вони, євреї думали, що розуміють Бога, а виявилося - ні. Людина думає, що Бог за праведність повинен тут негайно дати людині велике щастя, а Бог хоче дати людині не розваги на цьому житті, а набагато більше - вічне щасливе життя вже ТАМ. Як правило із-за того багато непорозумінь.

Ну та так. Він думав, що приїде цар з шаблею в руці і всі народи тремтітимуть, а євреї будуть на продушці сидіти. Це, видно ревність по відношенні до Бога говорить.

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я вже писала про це, що якби Марія не була з того самого коліна, то її би з Йосифом не заручили. А інших дітей він би на виховання не взяв.
    Одні прийняли, інші ні. Не можна сказати, що взагалі не прийняли.
    А ще мих має рацію. Чекали вони не Збавителя гріхів, а воєноначальника. Того, хто зі зброєю визволятиме народ. Як у Старому Завіті.

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Наскільки я знаю, то є.
    Мені інше цікаво, чи жінки на нього можуть заслужити? Щось таке в пам'яті вимальовується, що в раю на чоловіка, що гідно життя прожив чекатимуть 7 дівиць. Сподіваюся, що то в ісламі і я не приплела то з іншої релігії. А що там щодо жінок? Їх теж хтось у раю чекатиме?

20. Омар Люлька

Гм... наприклад його наступники. Наступником у нього був (наскільки я пам'ятаю) Констац, який також був християнином, він рабство відмінив?

Ми віримо, що час, від момента смерті і до Суду, для людини пролетить як одна ніч, це буде як сон. Але для праведної людини він пройде приємно (як в християнській фразі - "хай земля тобі буде пухом"), а для людини, що провела своє життя в гріху, і не каялась, дуже важко. Бог з певних причин може вивести людину з цього стану. А вже потім Суд, і потому як людина жила вона попаде в рай чи пекло.
    Але є секти в Ісламі, які по іншому дивлятся на це питання...

а де твій аватар? :)