Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Якщо українцями будуть мусульмани, негри, китайці, тоді незрозуміло хто ж такі українці і чим вони відрізняються від тих самих негрів, китайців чи мусульман?

Коли ми говоримо українець, то ми тим самим розуміємо: білий, словянин, християнин або язичник, розмовляє українською мовою, і ще ряд дрібніших характеристик, які стосуються культурних особливостей.

Всі хто не відповідає цим базовим характеристикам - українцями не є.

• Подобається Подобається x 2
  2. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Прошу не забувати, що завжди є і інша сторона медалі. В Європі йде також зворотній процес: все більше мусульман, яких тут дійсно ДУЖЕ багато, попадають під "згубний" вплив християнського, цивілізованого життя. Ісламісти-європейці втрачають свого фанатизму, особливо молодь. В Німеччині, наприклад, були численні процеси проти турків, коли брати(за підтримки батька) нівечили, а то і вбивали свою сестру. За відступ від ісламу, за косметику, за відсутність хустини, за дискотеки і так далі... Колись заради цікавості почитав їхню турчанську газету, то вони там також б`ють на сполох - молодь все більше покидає іслам, зваблюючись принадами вільного західного способу життя.
    А мусульманчата, що народилися і виросли тут, це вже, здебільшого, європейці на 50%.
    Сам працюю з п`ятьма "правовірними". Деякі курять, пиво п`ють(алкогольне), і під час Рамадану спокійно обідають. І, звичайно, ніхто 5 разів на день на коліна лицем в сторону Мекки не падає...
    Тобто, як багато людей лише прикриваються християнством і носять хрестик, так само багато "мусульман" лише прикриваються ісламом і носять півмісяць на шиї.

3. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Шановний.
    Якщо українці християне, а разом з ними негри, китайці, чи зрозуміло хто такі українці? І чим вони відрізняються?
    Де записано, що якщо українець чи слов'янин то обов'язково з цим переліком якостей?:rolleyes:
    Ну чомуж?:confused:
    Ось я, білий, слов'янин та ще й українець :D непогано розмовляю українською. Член ВО «Свобода»
    Якщо цікаво можна почитати мій журнал

Такі процеси йдуть завжди.
    Ви дійсно важаєте сучасне "цивілізоване" життя християнським?

Вибачте але це не є іслам! Це є народні звичаї!
    Це загальна проблєма і іслам не толерує таки дії. Це гріх і крапка!

4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

в світлі "дружби з старшим братом системи росія" було сильно підкореговано українську історію та літературу. Як ви думаєте, буде потрібна така корекція, якщо хоча б 20 відсотків українців стануть мусульманами?

5. KabMiner

Бути християнином, чи язичником - це необхідна, але не достатня умова українства. Розрізняєте, що таке необхідні умови, а що достатні?

Це ніде не записано (покищо), так склалося історично. А от з ісламом історично не склалося. Іслам завжди, історично, був ворогом.

Ви Тягнибоку розкажіть про свої ісламоуподобання - він вам розкаже что такое хорошо, и что такое плохо.

6. SerhijS

В ЧОМУ саме полягає необхідність?
    Ну ще з язичництвом я можу погодитися але з християнством вибачайте.
    Якщоби Володимир прийняв не християнство, а іудаїзм ви б так само писали, що українцем може бути лице обрізаний з пейсами? І Київський каганат наш дім рідний.

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А де Ви вичитали такі правила? А якщо українець кришнаїт, мусульманин чи іудей? То що він вже не українець? Чи, скажімо, його шкіра темного чи жовтого кольору?
    Щось Ви, шановний, заплуталися...

• Подобається Подобається x 2
  8. SerhijS

Якщо глянути то виявиться, що найбільше лиха в Україні наробили якраз ті хто повинні були любити інших як самих себе. :sad:
    Я гадаю, що шановний KabMiner має на увазі, що в такому випадку українець не буде гарним українцем і справи релігії для нього будуть на першому місці.
    На рахунок того, що язичник чи рідновір може бути гарним українцем я майже згоден, а ось на рахунок християн в мене дуже великі сумніви.

9. KabMiner

Ні, я не запутався. Я достатньо коротко і чітко сформулював зовнішні (і внутрішні) ознаки українців. А якщо у когось проблеми із самоіндентифікацією - ну, питання не до мене.
    Ніколи українці не можуть бути жовтого чи чорного кольору. Ніколи українці не можуть бути мусульманами.
    Я не впевнений в патріотизмі українців-християн. Але я допускаю, що українець може бути християнином (чисто за історичними критеріями).
    Всі інші - пробачайте, але ваша самоідентичність випадає з нашого історико-культурного поля.

10. SerhijS

Якщо припустимо батько українець мати нігерійка, дитина розмовляє українською, християнин, щоправда не дуже білого кольору - ця людина українець?
    :)
    а ким він стає якщо приймає іслам?

11. afterstep

Арія з "Запорожець за Дунаєм" - "Тепер я турок - не козак"

12. SerhijS

а може араб чи казах, а може чеченець чи албанець :)

так може українець-християнин є поляк чи расєянін, а може китайцем?

13. afterstep

Вже в котрий раз вас, українця, відсилаю до української ж культурної спадщини ;) до "гяурської" спадщини - до переповідок на тему боротьби за віру, різниці між турками та українцями тощо ;)

14. SerhijS

Питання.
    Якщо турок стає християнином він стає українцем?

Дякую за нагадування. В котрий раз перечитав «Гайдамаки» чесно кажучі трохи не плакав.
    А на рахунок арії то прошу будь ласка не треба робити вигляд, що я один її на всьому форумі не читав і не слухав :).
    Як знайду обов'язково прочитаю.

А в питаннях віри я всеж буду звертатися до першоджерел.

15. afterstep

можу порекомендувати - продається на компактах у виконанні Гмирі. Направду отримаєте насолоду.
    --
    Стосовно першоджерел - а ви володієте мовами першоджерел? зорема - арабську знаэте?

16. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Дозволю собі передбачити, що не володіє. Або на рівні загальновживаних фраз. Яничарів завжди використовували скоріше як гарматне м`ясо ісламу, ніхто дуже їхньою просвітою не займався і арабської не вчив. Це саме стосується і новітніх яничар...

17. afterstep

;) не хотілося б ображати яничарством чоловіка - тим паче, що яничари були мусульмани поневолі. Але - навіть при досконалому володінні арабською просто так черпати з "першоджерел мудрості" - не вийде ;) це ж арабська, багата епітетами6 порівняннями і,відповідно, двозначностями ;)

18. KabMiner

Все вищезгадане - це проблеми метисів. Такі люди, як правило, мають проблеми з самоідентифікацією і досить часто розказують, що вони громадяни світу, чи що вони просто мусульмани, а країна проживання для них не має принципового значення, чи то Україна, чи РФ, чи ЄС.

• Подобається Подобається x 1
  19. SerhijS

Вивчаю.
    Якщо ви не володієте інформацією то краще не казати дурниць.
    Бо вивчити арабську навіть для того щоби читати Коран є обов'язок мусульманина і в ісламі освіта в данному плані поставленна добре.
    Навіть якщо не знаєш арабську є різні варіанти перекладів розуміння Корану, а також послівний переклад.
    А ось цікаве питання: чи вивчають християне давньогрецьку мову, щоби мати можливість читати Євангеліє в оригіналі? А не переклади.

20. afterstep

напевно таки арамейську, а не давньогрецьку...
    Ні - не вивчають7 Як і мусульмани - цілком довіряють своїм муллам (доволі часто - мулам), і тим перекладам та трумаченням, які розповсюджує найближчий церковний провайдер. А тепер спробуйте прочитати моє повідомлення дослівно, і ви зрозумієте, що
    всі подібні варіанти претендують на те6 що вони є істина в вищій інстанції, і цілком щиро суперечать одне одному (а скільки є контекстних значень у даного застосування слова "суперечать"?)
    --
    дозвольте засумніватися :-D
    в будь-якому разі, мусульманська Україна - це саме те, від чого всі предки6 як по команді, в трунах поперевертаються.

а де твій аватар? :)