Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Звичайно немає! І терористів також немає, і нарко-, рабо-торговців. Взагалі нічого немає, що не передбачено Кораном.
    Уявіть собі, що в немусульман - все те саме..... в теорії. Всі проблеми починаються на на етапі практичної реалізації всіх цих прав.
    Вона може піти в Конституційний суд. І суд на протязі...нетривалого часу винесе справедливе рішення, якщо звичайно ніхто не буде чинити тиску на суддів, ніхто з суддів не захворіє, чи чоловік не звільнить когось із них з роботи. :))
    Одним словом - все як у нас.

• Подобається Подобається x 2
  2. tradakad

tradakad Well-Known Member

добре, що Ви відрізняєте побут, терроризм і все інше від релігії. багато чього з того, що перелічили дійсно прикривається Ісламом та ім"ям Аллаха (Свят Он и Велик)...

так само прикривались ті , що організовували ррізню в ім"я Христа та різні крестові походи робили.. так само прикривалися Богом багато людей із різних народів та різних рас, але терроризм, зло - не має ні релігійної ні національної ознаки.. і Іслам проклинає террор!

тобто в іншіх релігіях чи в "светской" жизни? це трохи різні поняття.

спочатку треба відокремити "у нас" - це у кого? а потім робити висновки.

3. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

До речі, пригадала собі.
    У мусульманстві вважають, що кожна людина народжується (тобто є вже від народження) мусульманином, але потім за вибором власним чи своїх батьків стає християнином, буддистом і т.д.

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Вибачайте за оффтоп. А ви знаєте іврит? Бо я хотіла знати зміст цієї пісні. :)

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ітак, ми дійшли до того, що помазаник=месія=христос. Але, що робити з Кіра? А помазаник - це ширше поняття, ніж месія, чи христос, бо помазаником міг бути і священник і пророк і їх було багато, а Христос був один, нє? Тому коли йде мова про помазанника Кіру, то про кого йде мова?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

значить Христос і Месія - різне?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не зовсім.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви можете читати:
    а) чужий переклад Корану, що не є Святим Письмом(не я придумав).
    б) свій перклад Корану, що також, як і кожен переклад Корану не є Святим Письмом.

Ще варіанти є?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Будь-який переклад Корану - не є Святим Письмом, ок?

11. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Якщо розуміти «мусульманин» як «покірний» то так :)

а що ще?

12. tradakad

:) з Вами потрібне не металеве, а просто сталеве терпіння.

помазаник не може бути ширшим поняттям за машиах чи христос, бо ЦЕ ВСЕ ОДНЕ СЛОВО ТРОЬМА МОВАМИ :)

ну якщо Ви вже так не зрозумієте...

а стосовно Кіра - він був наведений як приклад з метою показати , ЩО НЕ ОДНОГО ІІСУСА (мир йому) називають в Біблії машиахом, (тобто христом тобто ПОМАЗАННИКОМ як і написанно в українському варіанті Біблії...

невже ЦЕ не зрозуміло?

НЄ. Ісус (мир йому) був як особистість - один, але "христос" використовується НЕ ТІЛЬКИ до нього, а і до ІНШИХ ЛЮДЕЙ :)

невже Ви досі не розумієте, що і христос і машиах - це ОДНЕ слово яке перекладється на українську саме як ПОМАЗАННИК :)

та ВИ ж САМІ казали спочатку не "про помазанника Кіру" (тобто не кому чьому у відношенні до Кіра) а "до свого помазанця Кіра" (тобто Кір сам як раз і є тим помазанцем)

цітую Вас же... дивина та й годі.. Ви взагалі читали що, Вам Омар написав стосовно його здивування ? це як раз його наступний пост з Вашим..

то про кого йде мова? про Кіра, який був царем, тому його називали ПОМАЗАНЦЕМ або ХРИСТОМ (на грецькій) або МАШИАХ (на івріті)

"заговариваетесь батенька" (с) :)

одне.. тільки чьому з великих літер?

що значить "не зовсім"?? я ж особисто вже Вам раз 15 точно те казав...

а) що є перекладом Корану, є лише перекладом Корану а не КОраном. соррі за тавтологію..
    б) найвидатніші вчені дуже обережно ставляться до перкладу та ТОЛКУВАННЮ Корану, а Ви гадаєте, що я отак взяв перевів Останнє Послання і сиджу читаю цей переклад?

ееее.. Мих, без образ, ок? але ВИ мене здивували..

тому що ГОЛОВНИЙ варіант, як я вважаю, видно неозброєнним оком.

Ви взагалі абули про те, що якщо я знаю арабський алфавіт та вимову, то я можу читати саме Коран а не перклади з тлумаченням? тобто САМЕ Коран на арабській)

чи Ви читаєте Біблію без коментарів та тлумачень та самі все тлумачите як Вам заманеться? ...

13. tradakad

колись нахватався ідей - і Біблію проштудувати якимога глибше - саме як дослідник, і арабську вивчити щоб вільніше читати Коран, і іврит вивчити об розмовляти з іудеями про релігію саме на івріті, але єтакий фактор як час який спиває дуже швидко і мало що встигаєшь робити, тому на разі надалі алфавітів , та трохи читання (за арабську) справа не продвинулась..

14. tradakad

не "ок". будь який переклад НЕ Є Кораном.

але це не значить, що це не Святе Письмо, тому що якби щось було "искажено" - от тоді б це не було Святим Письмом, бо туди щось було б додано... невже не відчуваєте істотної різниці?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ого, який поворот. Ісая не лише пророкував, а й показував....

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

та читати і перекладати - то є різні речі. Читати Коран, як святе письмо - можете, а розуміти, - як переклад, а не як святе письмо...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ми один одного дивуємо, нє?

18. tradakad

а я й не казав, що Ісайя показував - не перекручйте будь ласка мої слова :)

Ісайя пророкував.. а я навів приклад, що не лише Іісуса (мир йому) називали помазанником (тобто христом) у Бібліії , а й інших людей окрім нього

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

в тому то і справа Ісус один, а помазаників - багато.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

а я думав, що ми відривок з Ісая 45:1 обговорюємо, нє?

а де твій аватар? :)