Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Миху, Ви мене дивуєте, Ви що не знаєте, що єврейське слово "Машиах" перекладається як помазанець?

2. Омар Люлька

Ну я хіба перший раз питання задаю? Ви можете описати виходячи з Євангелій дитинство Ісуса(ас)? Хіба це таке важке питання? Т.б. якщо Ви його чули не тільки від мене, то у Вас вже напевно і відповідь готова?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хлопці, нема в Ісаї 45:1 слова Машиах. Яку Ви Біблію читаєте?

Господь говорить до свого помазанця Кіра.... все. Де Христос? Де Месія?
    Дивина та й годі.

4. Омар Люлька

Тоді здивую, Вас ще більше, Ви в курсі, що оригінал Танаха (СЗ) написаний на євриті? На євриті помазанець, це Машиах! А Ви ще кажите, навіщо знати мову оригіналу :)

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Омаре, у мене тут пісенька є улюблена, то там співається про "Мешіях" (але не ясно "мешія" чи "мешіях"). Ви знаєте іврит?

Кому цікаво, можете собі стягнути та послухати - тут.

6. tradakad

tradakad Well-Known Member

ксли жена считает, что муж не прав , и его слова противоречат КОрану, она свободно может пойти к ученым людям, и сказать им об этом.

и даже возможности и права самостоятельности и права заниматься бизненсом или не заниматься им? но ведь об этом Вы ниже как раз и говорите:

вот цитирую себя же насчет самостоятельности женщины заниматься бизнесом

а вот насчет НЕработать

и что в Вашей возможности и (желании?) зарабатывать не соответсвует нормам Шариата?

если ничего - тогда либо Вы невнимательно читали (раз не увидели, что именно о возможности быть самостоятельной для женщины я и писал) либо не поняли того, т.к. по Вашим критериям это как раз "хорошее"...

а верность - это и так подразумевается, ибо прелюбодеяние - тяжкий грех, а я говорил не о грехах, а о обязоннастях и правах...

в идеале конечно всякая женщина ждет счастья на белом коне, но давайте посмотрим что происходит в большинстве случаев в Украине и России. скажем так - рассмотрим среднестатистическии семьи.

по Вашему лучше быть среднестатистической сегодняшней украинской или российской женой (я не говорю христианской или какие либо другие религии.. в любой из них положение жены (по законам религии) хуже чем в Исламе) и не иметь гарантированной Законом поддержки мужа?

Вам каков процент мужей сейчас бьют своих жен? а сколько жен после этого разводяться с мужьями? сейчас законодательство немного изменили и учасковый может забрать бухого мужа по заявлению жены, а раньше ведь и того не было, участковый в этом случае мог лишь ограничиться УСТНЫМ предупреждением. светский вариант по Вашему лучше? женщина должа как ишак идти на базар, тянуть сумки, готовить, стирать за мужем, за своим счастьем... а счастье прийдет под шафе, скажет что борщ не соленый, а жена нерасивая и побить часом может... а иногда бывает секс, вернее 2х минутная пародия после коорой счастье перевернушись на бок дышит перегаром всю ночь...
    а по Шариату женщина имеет право развестись с мужем если он ее не удовлетворяет, по Шариату - муж не дышит перегаром, т.к. он не пьет, по Шариату муж просто так не ударит жену (из за плохого настроения), не обмаерит ее и не сделает ничего плохого, т.к. ему это запрещает делать Вера. Религия. которая одна и для мужа и для жены... а может ли в светском варианте брака жена иметь собственный дом и возможность идти на работу когда захочет? и знать что муж обязательно о ней позаботиться т.к. это не от его прихоти зависит , а это ЗАКОН...

и после этого Вы будете говорить что светский вариант лучше?

а если не очень будете любить, то неверность простите, и не позволите ничего у Вас выпрашивать (я о прощении) ? :) так нужно понимать или как?

наверно здесь Вы имели ввиду не свою, а его вину?

так я же не про национальности , а про религию.. не путайте теплое с мягким пожалуйста... Вы наверное не услышали (или не знаете), что полигамия довольно редкое явление... уже не один человек и не раз об этом говорил. и даже на этом форуме...

вот например:

и чтобы Вы не говорили, что это только мои единоверцы говорят - вот еще:

но, к сожалению, человек слышит лишь то, что ему хочется. но как бы там ни было - Аллах мислостив и каждому немусульманину минимум три раза в год приносит весть об Истине, дает шанс спастись - это может быть теле илирадио передача, или встреча с человеком коорый расскажет об Исламе, и это може быь даже просто мысль в голове - но это шанс...

7. tradakad

Liliyah, це з тієї ж опери , що і те , що Ви запитували стосовно того, як правильно писати: Аллах чи Аллаh чи Аллаг - справа в тому, що деякі звуки арабського алфавіту суттєво відрізняються від россійских чи українських. здебільше прийнято в россійскому варіанті писати Аллаh, тому что россійска "х" дуже не схожа на звук що в кінці слова Аллаh, і аналога цьому звуку в рос. мові немає. але в укр. трохи не так. ут є Г і Г(с хвостиком догори, в мене на клаві немає). стосовно того яку букву вживати при написанні Аллаh українською мовою - в принципі офіційної думки ще нема.. але мені особисто здається, що вірніше за все в укр. варіанті писати Аллаг, але я не вчений та не алім, тому це лише суб"єктивна точка зору..

стосовно "Машиах" чи "Мешиях" чи "Мешия" - це лише варіанти вимови одного слова - мессія. аналогів тих звуків в укр. теж немає, тому і здавалося б одне слово для не знаючих іврит в різних випадках вчувається по різному...

8. tradakad

ото і все що Вам відомо?

я ак гадаю - мались на увазі страшилки, що використовуються людьми які про Шаріат мають таку ж інформацію, яку приблизно маєте і Ви (не ображайтесь, але я маю великий сумнів, що Ви освідчена в цьому плані людина)

ну порівняйте більш детельно :) НУ БУДЬ ЛАСКА :)

Іслам - релігія лояльна до людини. І якщо не має іншого виходу (наприклад дуже серьйозна небезпека або навіть погроза смерті) дозволяється вживати забороне.

але тут не мається на увазі ситуація на кшталт - якщо не вип"ю зараз то помру.. я кажу про варіант коли людина наприклад в пустелі, і може загинути від голоду.. Аллах (Свят Он и Велик) не вимагає від людини такого, бо Він все бачить і знає.

:) Вас це так цікавить..

ну це Вас дійсно ТАК цікавить :) ну написано ж - tradakad :)

які саме звичаї? пити горілку по шинках з друзями та їсти сало? чи що ще Ви маєте на увазі такого, що я відкинув? :)) якщо Ви гадаєте, що я не люблю свою крайни чи ї мову чи свята своїх сусідів - ВИ помиляєтесь.. більш того - це сунна для мусульман поважати своїх сусідів та шанувати їхні свята...

тобто все ж таки під традиціями Ви мали на увазі саме напиватися та їсти сало? невже немає нічого більш позитивного з чим має ассоціюватися українець аніж з горілкою, червоним від неї носом та шиєю та шинками? :sad:

1) Ви повторютеся , пане. дивіться вище.
    2) ну навіь з ходу не можу придумати ситуацію коли можна пити горілку окрім прямої загрози життю на кшталт пий абоебе вб"ємо.. але навіть загинути в такій ситуацій - буде рівнозначно статусу шахіда.

в цьому "новому абстрактному світі" живуть (якщо не помиляюсь) вже близько 1,5 міліарда людей. а може вже й більше хвала Аллаху!

:) це Ви почали наводити мені приклади, того що ВИ дізналися про Іслам саме з художньої літератури.. Роксоляна, радянські азійські автори.. :) цікаво що ті РАДЯНСЬКІ автори писали наприклад про християн? :) тоді був СРСР не забувайте про це, писати про релію добре - було майже рівнозначно статті :)

9. tradakad

Вибачте, але Ви так часто вживали і христос і мессія, та завжди пишете їх з великої літери, що я думав, що Ви знаєте, що мессія взагалі єврейське слово, і на івріті звучить як машіаh (приблизно). якщо перекласти мессія на грецьку- вийде христос.

це один з тих приколів перекладу , про які я казав - чьому коли говорють про Кіра пишуть помазаник з маленької, а коли про Ісуса (мир йому) пишуть Мессія або Христос та не інакше як з великої ? :)

пробачте, але це вже воля тих хто "перекладав" Біблію... ВИ не відчуваєте себе обманутим? тільки відверто будь ласка.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви б мене ще більше здивували, якби написали, що

помазаник Кіра=Христос, або Месія.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Америку не відкрили, повірте.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви ж самі написали, що Кіра був язичником, при чому тут Христос?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні. Тому що я читаю Біблію рідною мовою, а Ви у своїх питаннях, які виникають у Корані спихаєте на арабську, яку не знаєте. Я свідомо і підсвідомо читаю Святе Письмо, а Ви його не знаєте, бо Ви не знаєте арабської і навряд чи знатимете арабську досконало на рівні 6 століття. Ви не відчуваєте себе обманутим? По суті, Ви не читали Божого Слова за Вашими словами.

14. tradakad

тоді дивуйтесь, якщо досі не зрозуміли (чи робите вигляд, що не зрозуміли)

"помазаник Кіра" = "машиах Кіра" = "хрістос Кіра"

тільки різними мовами: українською, івритом та грецькою відповідно...

і те що Ви в українському перекалді (з волі "добрих" перкладачів частково переклавших, а частково ні) читиєте як "Іісус Христос", в грецькому було написано так само, але на івріті це написано "Іісус машиах" :)

і , відповідно :те що Ви в українському перекаді читиєте як "помазаник Кіра" , в грецькому було написано само як "христос Кіра", але на тому ж таки івріті це написано "машиах Кіра" :)

і саме тому, що

тобо Ви визнаєте, що машиах суть мессія, христос та помазаник?

так чи ні? сподіваюсь, ВИ хоч би на це питання відповісте? я вже не кажу про єдинороднісь, божосиновість та таке інше...

та при тому, що НЕ ТІЛЬКИ Іісуса(мир йому) називали христом або помазаником або мессією або машиахом!

1) можно детальніше про "питання які я не знаю та кудись спихаю"?
    від себе скажу - що те , що я не знаю я запитую у інших братів або алімів.

2) Коран я не читаю рідною мовою, тому що такого просто не існує, та тому що Коран існує тільки на арабській, а все інше - переклади Корану, а ось перклад Корану я дійсно читаю майже рідною мовою та всі питання виникають в такому випадку не стосовно Корану , а стосовно перкладу КОрану - це згідно з тим , що я писав вище (підозрюю, що Ви те майже не читали) та Вашою логікою...

вважаю, що вже пішли емоції... в одному реченні серйозна логічна розстикова виникла..

тобто раз Ви пишите, що "Ви читаєте", то логічно було б припустити, що Ви напишите, що я його "не читаю", тобто ВИ так, а я - ні.

а Ви чьомусь пишие - що я "його не знаю", до чього тут це?

тоді б можливо варто було б написати "я знаю Святе Письмо, а Ви його не знаєте" чи "я читаю а Ви ні", а то вийшло щось на кшалт того , що "работаем от столба и до обеда"...

а далі Ви взагалі кажете

тобто Ви читаєте Святе Письмо, а я його не знаю бо не знаю арабської на рівні 6го сторіччя? ну тут в мене тільки одне пояснення. логічніше за все допуститу, що Ви мали на увазі, що Ви читаєте те, що ВИ вважаєте Святим Письмом, а я не знаю того , що я вважаю Святим Письмом -але одразу питання:

1) чи Ви знаєте те , що Ви вважаєте Святим Письмом?
    2) чи я читаю те що я вважаю Святим Письмом

далі - не підмінюйе поняття знання мови і знання релігії, бо те що Ви наприклад знаєте мову не обов"язково означає, що Ви знаєе релігію та навпаки... і навіть якщо я наприклад вивчу арабську досконало, а не буду вивчати релігію - це мені нічого не дасть в плані розуміння Корану, рівно як і Ви доки не вивчите релігію - з Біблії ВИ нічього не зрозумієте окрім того, що ВИ (че хтось там) сам собі надує на кшталт "який я геній я побачив прихований сенс в рядках Бібліі"

те що я Вам пишу про Іслам та про Біблію та Ісуса (мир йому) загально відомі факти і я лише оперую тим, що давно відкрили вчені люди, тому що я нажаль, ще не володію достатнім рівнем знань для висування самостійних висновків щодо релігії, як , гадаю, і Ви.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

А Ви впевнені, що памазаник Кіра - це Ісус Христос? То чому він Кіра, ще й до того язичник (ваші слова)?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не можу погодитись, що Ісус є Кіра., який є язичником.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

О! не кожен помазаник є той, про кого ми кажемо - Ісус. Ви самі сказали.:)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та які там емоції. Логіка наступна.

Ваша логіка: Святе Письмо є тільки те, що написано арабською, все решту - перЕклади. Вірно? -Вірно.

Звідси випливає: Ви не читали Святого Письма. Вірно? Вірно.

Висновок: Ви є люди, що позбавлені Святого Письма. Залізна логіка. Скажіть, може я помилився?

19. tradakad

невже моя українська мова настільки погана, що Ви мене не розумієте, але я терпляче намагаюсь Вам в котрий раз пояснити....

я не кажу, що Ісус (мир йому) є Кіра. я кажу що і Ісус і Кіра суть христос, тобто машиах тобто помазаник... це зрозуміло?

я не кажу, що Ісус (мир йому) є Кіра. я кажу що і Ісус і Кіра суть христос, тобто машиах тобто помазаник... це зрозуміло?

Я не кажу, що Кіра = Ісус, я кажу що помазаник = христос = месія? невже досі не зрозуміло?

О! Ви сами сказали "не кожен помазаник є Ісус" - це Ваші слова і я сподіваюсь Ви такі зрозуміли - тобто "не кожен машиах є Ісус" (тому що помазаник перкладається як "машиах"), та ще "не кожен христос є Ісус" (тому що помазаник перкладається також як "христос") тому що машиах, мессія, христос та помазаник ЦЕ ОДНЕ Й ТЕ СЛОВО! а раз так - в чьому унікальність Ісуса (мир йому) в цьому плані якщо крім нього та ж Біблія декого називає машиахом (тобто помазаником, тобто ХРИСТОМ!)

20. tradakad

:) з вашою "логікою" керрола не почитаєш :)

1) ну і де тут висновок, що я не читав Корана (на арабській мові)
    2) навіть якщо де хто з мусульман навіть не читав не разу в житті Корану арабською (в чьому я сумніваюсь) - де висновок, що цей дехто позбавлений Корана, або по-Вашому Святого Письма?

а де твій аватар? :)