Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. tradakad

tradakad Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Не зовсім зрозумів до чього Ви це сказали, та як це може бути відповід"ю на те, що я написав стосовно двох цитат із Біблії, тобто хотілося б таки почути (якщо це можливо) Вашу думку стосовно єдинородності Ісуса (мир йому) та всього Ізраілю тепер?

далі - стосовно Корану - я дійсно не розумію (майже) мову оригіналу Корану, тобто арабську, і, я так зрозумів, - Ви теж, але є люди, які це можуть - і, більш того, мають спеціальну авторитетну освіту в області Ісламу, авторитет якої не заперечується - тобто їхні слова вважаються правильним розумінням деякіх речей, і якщо стати теж вченим - можливо доведеться вчитися дуже довго - є шанс теж правильно розуміти та тлумачити Коран, та мати звання вченого (або аліма).

І вже пояснення цих вчених людей інші люди (також дуже впливові в плані науки Ісламу) переклали на російску мову, яку вже я розумію, та трохи цитую.

Стосовно перекладів Корану - достовірно відомо хто , коли та при яких обставинах перекладав Коран (принаймні я кажу це про російски переклади Корана), але якщо людина навіть в досконалісті володіє арабською, але не має жодного уявлення про Іслам - чи зможе вона правильно перекласти та донести до читача саме ДУХОВНИЙ сенс слів Всемогутнього Аллаха у Корані?

І не треба, будь ласка, казати, що раз Ви не розумієте арабську -не можна обговорювати КОран - є переклади. можна користуватися ними. є якісні переклади, а є те про що я казав вище. слова перекладені , а сенс втрачено або він кардинально змінений (не завжди навіть навмисно)

тепер про Біблію (раз Ви вже заговорили про мову оригіналу послання Аллаха) - тобто я так зрозумів ви волидієте давньо-арамейскою? :) (це жарт, не ображайтесь) саме на ній були написани деякі книги , що були на одному Вселенському Соборі включені до Біблії, але я не можу сказати , що всі книги, які писали пророки та інші люди , наприклад апостоли, були включені до складу Біблії, бо тоді б, зрозуміло, у Біблії було б, що найменьше 12 євангеліїв... в будь якому випадку - коли ми (російско та україно мовні люди) говоримо про Біблію - ми цитуємо її саме цьома двома мовами, чи я не правий? тобто хтось переклав, хтось сказав що там все гаразд, (маю на увазі вчених) , а люди вже користуюсться готовою книгою цілком довіряючи авторитету вчених.

тобто не треба (нажаль не знаю українського аналога, тому пишу російскою) " передергивать" та казати , що мов мову КОрана ми не розуміємо, тому обговорювати ми його не можемо, і це мовлял дуже вигідна та зручна позиція, і на перекладача Корану нічого не "спишеш", бо відомо (як я казав раніше) хто , де і коли переклав Коран, тому, що так само можна і про Біблію казати (ми її теж читаємо в перекладі, - більшість людей. трохи більше читають на давньо-слав"янскій, і лише дуже обмежена кількість читає її на грецькій (до речі - написання слів Син та син в грецькому варіанті Біблії не відрізняється одне від одного, і це лише потім хтось додав різницю, роблячи літеру заглавною коли мова йшла про Ісуса (мир йому)) та я дуже сумніваюсь , що хтось читає хоча б одне з Євангеліїв мовою оригінала, і навіть не знаю - чи збереглися вони -ці оригінали чи ні), що мовляв ми не знаємо оригіналу та обговорювати її не можемо, та все спишемо на перекладача.

З Біблією, доречі я не знаю цього, чи відомо хто та коли перекладав її на російску, а перед цим на давньо-слов"янську, а ще перед цим на грецьку з мови оригіналу? до речі - тут вже не можна казати - перекладав Біблію, бо в ті далекі часи перкладачі перекладали ще не Біблію (її ще не існувало) , а саме окремі книги, що потім ввійдуть у склад Біблії на СОборі, про який я говорив вище... я був би вдячний якщо мені хтось би відповів на це питання.. (це не провокація та не наїзд, мені просто цікаво - чи можливо наразі встановити хоча б кількість людей , що перкладали складові Біблії, я вже не кажу про їхні імена.. та як я можу повніст"ю довіряти словам перекладача, якщо я не знаю ,чи не спотворив їх хтось навмисно чи ненавмисно?)

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви зрівняли Єдинородного Сина Божого з цілим народом і намагаєтесь поставити знак рівності, це логічно?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мова йде про те, що Ваші брати по вірі говорять про те, що Біблія не є слово Боже, бо переклад є неточний, і будь-який переклад вже не може бути Божим словом. До Корану ж не придрешся, бо виходить, що будь-який переклад - це не Боже слово(так сказали ваші брати по вірі.) От і вся проблема....

4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

я зрозумів перевагу арабської мови!
    Звиняйте за офтоп!
    --
    Ура! це єдина мова, що за півтори тисячі років не змінилася, і може бути прочитана в оригіналі будь-яким оптимістично настроєним ... гм... як би то корректніше... dummy?

5. tradakad

не кажіть , будь ласка, що я зробив те, що я не робив, або я казав те, що я не казав.

по перше - я не ставив знак рівності між Ісою (мир йому) та "цілим народом". Ісус (мир йому) був пророком - це ВЖЕ відрізняє його, розумієте?

по-друге - Ви сказали, що унікальність Ісуса (мир йому) виражена саме його єдинородніст"ю (тобто я так розумію - Ви маєте на увзі, шо він первісток, та більше НІКОГО в Біблії не називають єдинородними синами Бога, тобто це умова унікальності, я так Вас зрозумів? )

А я лише сказав Вам, що єдинородними в Біблії називають також і інших людей... а саме в (Ієр. 1:9) та (Ісход, 4: 22) (тобто я не рівням Ісу (мир йому) ні з ким), тобто ця умова унікальності вже не є унікальною бо є інші носії терміну "єдинородний", згідно з тією ж Біблією...

можливо Ви скажете ще про якість унікальні якості Ісуса (мир йому), про які сказано в Біблії? можу Вас завірити - всі вони пояснюються все тією ж Біблією якщо уважно її читати звісно...

Існує 6 умов віри:
    1) Віра в Аллаха
    2) Віра в янголів
    3) Віра в книги
    4) Віра в пророків
    5) Віра в Судний День
    6) Віра в "предопределение" (Вибачте, забув як це буде українькою)

раз мова зайшла про Біблію, то трохи розкрию Вам третю умову.
    Були ниспосланні малі священні книги(свитки) та, так би мовити , "великі" священні книги (великого формату та об"єму)

Малі священні книги (сухуфи):
    10 сухуф - Адаму (мир йому)
    30 сухуф Ідрісу (або Єноху)(мир йому)
    50 сухуф Шиту (мир йому)
    10 сухуф Ібрагіму (Аврааму) (мир йому)

Священні книги (великого формату):
    Таурат (Тора, П"ятикнижжя) - Мусі (Мойсею) (мир йому)
    Забур (Псалтир) - Дауду (Давиду) (мир йому)
    Інджиль (Євангеліє) - Ісі (Ісусу) (мир йому)
    Аль-Кур'ан-уль-Карім (Благородний Коран) - останньому Пророку - Посланцю Мухаммаду (мир йому та благословіння Аллаха).

З ниспосланням Священного Корана Всевишнім Аллаом була зупинена дія попередніх Писань.

Але НІДЕ не йдеться що Тора чи Псалтир чи Інджиль не є Словами Бога. це святі книги. вони всі були ниспослані пророкам Аллаха, і віра в ці книги є третьою умовою віри.

стосовно Корана та його перекладів. Ви абсолютно праві. Коран - як священна книга - тільки на арабській. все інше не називається Кораном, а називається ПЕРЕКЛАДОМ Корана, та навіть , вірніше, ПЕРЕКЛАДОМ СМИСЛІВ Корана.

В самом КОрані заборонено писати , чи робити будь які помітки, примітки тощо, це абсолютна заборона. в перекладах це можна вільно робити.

Відчуваєте різницю?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

1.От Ви кажете, Ісус такий собі пророк і крапка. Але про Христа пророкували багато пророків(Ісая 7:14) і т.д. Ісус не пророкував про Месію(бо Він ним був). Читаю Біблію і не бачу, щоб хоч один пророк пророкував про прихід іншого пророка, а Ви читали таке?
    2. Чи Ви бачили, чули, щоб простий собі пророк мертвих воскркшав, або з сліпих робив зрячими, чи щоб вітер йому підкорявся?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

А що таке, оцей шостий пункт означає (передвизначення)?

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Миху, не просто ПЕРЕДвизначення, а напередвизначення. ;)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

відчуваю, але тоді чому притензії в декого до Біблії?

10. tradakad

я не кажу, що Ісус (мир йому) такий собі пророк и крапка. то був великий та сильний пророк, але посланий лише до юдеїв (зі слов того ж Ісуса (мир йому)).

а чи про Ісуса пророкував Ісаїя (мр йому)?

«Вот Отрок Мой, которого Я держу за руку, избранный Мой, к которому благоволит душа Моя. Положу Дух Мой на него и возвестит народам суд» (Исайя 42:1)

«Не возопиет и не возвысит голоса своего, и не даст услышать себя на улицах» (Исайя 42:2)

«Трости надломленной не переломит и льна курящегося не угасит: будет производить суд по истине» (Исайя 42:3)

«Не ослабеет и не изможет, доколе на земле не утвердит суда, и на закон его будут уповать острова» (Исайия 42:4)

«Я – Господь, это - имя Мое, и Я не дам славы Моей иному и хвалы Моей истуканам» (Исайя 42:8)

«Чтобы открыть глаза слепым, чтобы узников вывести из заключения и сидящих во тьме - из темницы» (Исайя 42:7)

"Пойте Господу новую песнь, хвалу Ему от концов земли, вы, плавающие по морю, и все наполняющее его, острова и живущие на них. Да возвысит голос пустыня и города ее, селения, где обитает Кидар, да торжествуют живущие на скалах, да возглашают вершины гор" (Исайя 42:10-11).

здається про Ісуса? так? але передивіться ще раз , тільки зробіть це УВАЖНО. Вам все зрозуміло? що таке "Кідар"?

В перекладі з івріту це означає - "сугла шкіра", або смугла люлина.
    У Старому Завіті Кідар - син Ісмаіла (мир йому), засновник одного з арабських племен, а в коментарях раввінів цім словом позначається саме АРАБИ.

Таким чином, мова йде про людину, яке принесе послання від Бога та проповідь ТВЕРДОГО монотеїзму, накшталт як це робили різні пророки яких визнає іудаїзм. ТІльки проповідь ця має бути на арабсбкій мові та зверненою до арабів.

Але хіба Іса (мир йому) проповідував до арабів? Зрозуміло, що ні.
    Тоді хто був тім проповідником? Історія знає лише одну людину, зробившу забутих кочевників аравійських пустель народом, про який розмовляє весь світ...

Та взагалі - чи міг Іса (мир йому) бути тим "світлом язичникам" про яке йдеться в главі 42 ? Глянемо в Євангеліє від Матфія (15 : 22-24)

«И вот, женщина-хананеянка, вышедши из тех мест, кричала ему: помилуй меня Господи, сын Давидов! Дочь моя жестоко беснуется.. Но он не отвечал ей ни слова. И ученики его приступивши, просили его: «Пусти её, потому что кричит за нами». Он же сказал только в ответ: «Я послан только к погибшим овцам Дома Израилева».

Цими словами Іса (мир йому) ясно говорить, що він не посланий до язичникв, а його міссія - ніяк не кінцеве послання людству...

Це абсолютно протиречить тому, що сказано в 42 главі Ісайї.

Тепер скажіть мені, кто був той, що приніс НЕЄВРЕЯМ світло ВІРИ?
    Хто той араб-кедаріт, що проповідував серед арабів на їх рідній мові?
    Ніхто, окрім Мухаммада (мир йому та благословіння Аллаха), який прийшов за Іісусом (мир йому), та який був Печаткою пророків. І самк про нього пророчествував Ісайя, а не про «Сина божого», на чбому наполягають християнські богослови.

Шановний, слово "Христос", яке перекладається як "Мессія" НЕ ОЗНАЧАЄ "БОГ". ТОй же таки Ісайя ,про якого ви заговорили, називає Христом язичника Кіра. (Ісайя, 45:1);

Я читав, і навіть тільки що писав. Пробачте, але мені здається Ви трошки неуважно читаєте. Перечитайте, будь ласка ще раз , що я написав про то, що писав Ісайя.. чи це не пророкування про пророка? :)

11. tradakad

1) я не кажу, що Іса (мир йому простий смертний). Ві н був пророк. дуже добрий і гарний як на мою думку, але не Бог. Він навіть сам себе не обожествляв, інакше б коли його судили - це було б перше звинувачення, та за це однозначно була б смертна кара, але при звинуваченні Іси синедріоном такого звинувачення НЕ БУЛО.

Перегляньте Євангелія – були звинувачення Ісуса (мир йому): в спробі стати царем, в духовному "обольщении" народу та в бажанні зруйнувати Храм Ірода (тобто якщо Іісус (мир йому) – новий рятівник Ізраілю від римлян, Машиах, то він дійсно мав би, на думку іудеїв, збудувати Третій храм свого імені).

Але звинувачень в "рівності Богу", в "природній єдності с Богом" - НЕ БУЛО!
    Пролунало лише "Син Божий", але проце вже дуже багато сказано, та в даному випадку по характеру звинувачення малось на увазі "посланнічество" Іси (мир йому), його ОСОБЛИВА пророцка сила від БОГА, яку "обличаемые" ним священники "отрицали". (вибачте, деякіх слів не знаю , тому пишу російскою)

тепер стосовно воскрешіння мертвих.

стверждують, що раз Ісус (мир йому) мав владу лікувати хворих і навіть воскрешав мертвих, то він має бути Богом (астагфіруллах!), тому що тільки Бог має владу над життям та смерттю.

чи один Ісус це робив? прочитайте будь ласка уважніше Євангеліє...

сама Быблыя наглядно демонструє нелогічність цього ствердження..

в "Деяниях" святих апостолів згадуються наступні епізоди про св.Петра:
    родини "выносили больных на улицы и полагали на постелях и кроватях, дабы хотя тень проходящего Петра осенила кого из них" (Деяния, 5:15); и апостол Петр поднимал из мертвых Тавифу, и при этом он не упоминал имени Иисуса (мир ему) (Деяния, 9:40).

Звичайно, при цьому можна стверджувати, що апостоли отримують свою владу творити чудеса від Іісуса (мир йому), але не забуайте, що і Іісус (мир йому) отримує свою владу від Бога!

адже ви пам"ятаєте, (якщо ні - то я нагадую), що в Євангелію від Іоанна Іісус (мир йому) каже:

"Я ничего не могу творить сам от себя. Как слышу, так и сужу, и суд мой праведен; ибо не ищу моей воли, но воли пославшего меня Отца" (Ин.5:30; 6:38).

звідси зрозуміло, що Ісус (мир йому) лікує ЛИШЕ по волі ТОГО, КТО послав його, та його воля підкорена волі Бога. це протиречуть БУДЬ ЯКОМУ ствердженню, дорівнюющему Іісуса (мир йому) Богу.

Навіть апостол Павло в першому посланні Корінфянам каже, що

"всякому мужу глава Христос, жене глава - муж, а Христу глава - Бог". (Кор. 11:3)

та й Іісус (мир йому) сам абсолютно однозначно спростовує свою рівність з Богом.

В Євангелії від Іоанна він каже: "иду к Отцу; ибо Отец мой более меня" (Ин.14:28).

В якому ж ще іншому сенсі "Отец" може бути більший Іісуса (мир йому), аніж у тому, що "Отец" - це Бог, а Іісус (мир йому) - Посланець Його?

на інші пости відповім вже завтра (іншаАллах) бо завтра треба на роботу, а вже пізня година... успіхів!

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Цей відривок від Матея 15 Ви невірно зрозуміли. Ісус випробовував жінку на предмет віри і коли Він побачив ЯКА в неї віра, він їй допоміг, а не відмовив, посилаючись на те, що вона не єврейка. Це ж очевидні речі. А в підтвердження моїх слів Ісус сказав учням - ідіть і навчайте народи, христячи їх во Імя Отця Сина і Святого Духа.....
    Тож хіба він лише для євреїв прийшов?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ох ці філологи....

14. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Тимчасова політична конюнктура. Нічого тривкого з того не вийшло. Чи не так?

• Подобається Подобається x 1
  15. afterstep

ті, хто не втік до Туреччини - наложили головою в російських тюрмах. От і все так просто...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хлопці, щось Ви тут своєю присутністю мусульман розлякали, нє?

• Подобається Подобається x 1
  17. afterstep

їх більше цікавлять християнські дівчата, що ще не пізнали справжньої свободи ісламу ;)

• Подобається Подобається x 3
  18. tradakad

А що Вам відомо про свободу жінок/дівчат в Ісламі? чи Ви говорите аби говорити? як то кажуть - чув звін та не знаю де він? :)
    будь ласка, не треба робити підміни понять.

Ісус (мир йому) сказав , що він посланий тільки для ізраіля - сказав.
    в Біблії написанно це - написанно.
    чи по Вашому виходить, що він збрехав жінці? якщо ні - то звідки відомо, що Ісус (мир йому) сказав таке жінці саме з причини випробовування її віри, а не з причини того, що він таки дійсно посланий був ТІЛЬКИ овцям дому ізраіля.. і самі очевідні речі можна неправильно зрозуміти (гадаю саме з ціє ї причини так багато толкувань Біблії... тому що, всі кому тільки забажається починали її толкувати. і натолкували.. ну це так, ліричний отступ)

в будь якому випадку - на жаль не можна напевно знати чи казав Ісус (мир йому) такі слова чи, і равноцінно не можна бути впевненим- чи посилав він учнів хрестити народи чи ні? і насамперед ця невпевненість стосується християн саме з причин моливих помилок (та викривлень) при перекладах... в Біблії багато фактів , що підтверджуються одне одним, тбто одна подія дублюється в книгах, але в яких книгах сказано про те, що Ісус (мир йому) посилав свох учнів? в Біблії взагалі та в Євангелії "в частности" є купа місць , що протиречять одне одному, і невідомо де є правда..

наприклад Вам (як християнину я гадаю) невже не цікаво - що ж саме відбулося коли прийшли до гробниці Ісуса (мир йому) ? хто прийшов? що там побачили? що сказано про це в Євангеліях?

саме з тих причин і не можна повністю довіряти Біблії. з причин її "искажений" сторонніми особами. і саме тому деякі (як Ви висловился "Ваші брати") і кажуть це Вам, а Ви можливо просто трои не зрозуміли це. повторюю Тора, Псалтир, Інджил були послані людям. Іслам визнає ВСІ ці книги, але з причини спотворень цих книг людьми не можна бути впевненним, що там тільки слова Аллаха.

просто мусульмане працюють заради шматка хліба , заради родини, та заради навчання , а не тільки спілкуються на форумах. нажаль часу відповідати вчасно іноді просто немає...

доречі. Ви ніяк не прокоментували моє повідомлення про слова з книги прока Ісаї (мир йому) та стосовно єдинородності Ісуса (мир йому).. стосовно "сина Божого" я не питаю бо я здається нічого такого особисто не казав...

19. afterstep

ото не втримався...
    Доки мусульмани працюють та в поті чола хліб заробляють - християни тут на форумах байдики б'ють та іслам перекручують....

а що мені має бути відомо? ваша теорія чи реалії життя?
    Я у своїх уявленнях базуюся на прочитаних книгах, в т.ч. на історичних фактах. Зокрема, на тому факті, що невольничі ринки існували - і на тих ринках продавали українських жінок та дівчат - і за хороші гроші ;) цінувалися вони видко ;)
    --
    Чи для вас український автор, Павло Загребельний, та його роман "Роксоляна" - не авторитетне джерело?
    --
    Тоді на повістях середньоазіатських авторів радянської доби - 20 століття, де описуються всі привабливі моменти жіночої свободи, і яка то файна річ - шаріат. Так?

20. zet

zet Дуже важлива персона

Умгу, "свобода" для 4-х жен одновременно... . ;) то-то им (женщинам) от того радости много привалило...

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)