Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Кажу бо вам, що коли ви своєю праведністю не перевищите книжників та фарисеїв, не війдите в Царство Небесне.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Доречі, я чув, що невірному сказати неправду для мусульманина не є гріх. То правда?

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Мабуть, така сама, як для юдея не гріх не віддати борг не-юдеєві. ;) І взагалі, всі заповіді для юдеїв стосуються лише застосовування їх щодо юдеїв. :D

4. SerhijS

Це також Слово Боже? :eek::D

5. Liliyah Romanova

Це вже інтерпретація. Я ж пояснила раніше, що переклад передається різними словами, але суть не змінюється.
    Поняття замінюються лише тоді, коли в народі, для якого роблять переклад, якесь поняття незрозуміле, бо неіснує.
    Якщо переклад не відповідає оригіналу за суттю, то ви і самі відповідь знаєте.
    Мдя, радикальний фемінізм, - це виразка на тілі правдивого фемінізму. :sad:

6. SerhijS

Ні, ми повинні казати правду в усіх випадках, крім війни.
    Пророк сказав, как я знаю, що брехуни не з його Громади

7. SerhijS

А чому деякі протестанти створюють Ку-Клукс-Клани?

8. SerhijS

Дик навіщи тоді взагалі до церкви ходити у щось вірити?
    Бог же милосердиний, все простить.
    Дуже дивна позиція, по відношенню до віри.

9. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

не плутайте церкву з вірою, грішне з праведним, і не поспішайте когось осуджувати (особливо в питаннях віри);)

10. Liliyah Romanova

То не стосувалося віри, а перекладів. :)

11. SerhijS

А де я кого осудив?

12. Liliyah Romanova

І що? Вони досі існують та закладають бомби і підривають невинних мирних людей?

13. SerhijS

Дякую, що поправили.
    Просто дуже дивним виглядає вільне поводження зі своєю релігією а тим паче толерування гріхам та людським звичаям.

14. SerhijS

Існують і розвиваються, хоча на мій погляд це вже більше на маскарад схоже. А ось раніше…

15. SerhijS

Я зрозумів ваш натяк…:)
    але це вже завтра.

16. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Вибачаюсь, Миху за затримку, в мене не було доступу до інтернету.

Перший, Адам(ас) а там Ной, Авраам, Лот, Ізмаїл, Ісак та ін.(мир їм всім)

Для язичника звичайно, але не для монотеїста...

Згоден, можна назвати і Ангела Гавриїла(ас). А хіба те, що є посланець-ангел, апріорі значить, що не може бути посланця-людини? ІМХО, одне другому не заважає...

Ну а я звідки знаю?!! Та й як різниця? Два, три чи п'ять зовсім без різниці... Ви ж не будете стверджувати, що люди віруючі в сім богів, менші язичники, ніж ті, що вірять в вісім?

Звичайно саме пророка! Хоча якщо вірити християнській традиції, то Ісус(ас) збрехав. Він же після смерті відразу направився в пекло, і день був там, потім по воскресінню сорок днів був на землі, і вже потім возніся. Значить, тому розбійнику він повинен був сказати - через сорок два дні, ти будеш зі мною в раю. Але допускаю, що перекладачі, щось не те переклали ;)

Так значить і Івану теж не вірю (або перекладачам, цього Євангелія).

17. Омар Люлька

Ну які образи? :) Течій багато не з-за різного трактування Корану. Там восновному інші причини поділу. А навіть, якщо якась секта і щось розуміє по-іншому, то яка різниця? 90% мусульман (я кажу про суннітів) розуміють однаково.

Відповідь, це і близько не буде відповідати першоджерелу? Але суть в тому, що як в часи Пророка(савс) так і зараз є люди, які повністю напам'ять знають Коран, буква в букву. І за 14 сторіч, таких людей були мільйони... Якби була можливість воскресити мусульман араба VIIIст., турка XIIст., індійця XVIIст. і малайця нашого часу, і попрохать, щоб вони напам'ять зачитали Коран, то Ви б побачали, що це був би 100% ідентичний текст.

От, от... тому потрібно знати оригінал, бо перекладач, як завгодно перекладе - "table".

Звичайно ні! Коран, це Слово Боже, один в один. А надхненню, я не довіряю, тому що не можно взнати, чи дійсно це натхнення Боже...
    Можу навести приклад, може мені хтось з знавців Євангелія описати дитинство Ісуса(ас), десь з моменту народження і, нехай, по три роки? Схематично.
    Наприклад: В Римській Імперії перепис населення, тому Йосип їде з вагітною Марією в Віфлієм, зупиняются в хліві, і там народжується Ісус! А, що ж було далі?..

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

а звідки я маю знати, що у Вашого пророка було видіння і що саме Бог йому це розказав?

• Подобається Подобається x 1
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

за виключенням тих, хто так думає...

20. Омар Люлька

Я Вам нічого і не нав'язую, навірете Ваша справа!
    А все таки, про дитинство Ісуса(ас) дуже хотілосяб почути!!!

а де твій аватар? :)