Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Тільки чомусь козаки після ліквідації Січі тікали не до братів-християн, а до янучарів:) в Османську імперію. ;) Чому?

http://www.ukrterra.com.ua/review/2/kajuk_kalnysh.htm

2. SerhijS

Я вам навів 2 уривки з Нового Заповіту. Який з них є Словом Божим?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви не відповіли, який зміст перекладу Корану....

4. SerhijS

Шановний Мих або ви не розумієте, або Вам нічого сказати? Без образ. :)
    Переклад Корану має той вміст як його зрозумів перекладач і скільки перекладів стільки і більш менших змін, а ось Коран арабською лише один. Все крапка!

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та все я зрозумів. Різниця знаєте яка?

Ми читаємо Біблію і думаємо, що це Слово Боже, а Ви читаєте Коран і точно знаєте, що це не Боже слово. Бо якщо навіть Ви вичете арабську, все одно для себе робитиме в умі переклад.
    От і вся різниця.

А ці два приклади... можете написати координати фрази і з якої Біблії вони взяті?

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ну, то розкажіть, загально. Перше, що на думку спадає.

7. SerhijS

З Вашого дозволу я відповім в новій темі
    http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=23899

8. SerhijS

Будь ласка.

Послання Павла до Єфесян 5.33

Одна цитата з видання Гедеонових братів, маленька чорна
    інша з Біблії яку розповсюджували на початку 90 років серед вірних УГКЦ (Ukrainian Bible 63 DC United Bible Societies 1990 - 55 M)

9. Liliyah Romanova

Щодо перекладу Біблії та Корану. Ситуація із перекладом Корану ідентична до тої, яка була у християнській церкві до Лютера. Хочеш знати Слово - вивчи арабську.
    Не уявляю, щоби зараз усі (навіть греки) вчили старогрецьку, аби прочитати Новий Завіт.

Пупере, я так розумію, що ти якраз тим і займаєшся, тому на форум час від часу лиш забігаєш. ;)

І ще, переклад є Словом Божим. Кожен. Вони в змісті не різняться. А дослівний переклад - це поганий переклад, низькопробний, іншим словом. Різниця слів не міняє суті. Християнство є живою релігією і Слово Божим для християн теж є живе. І саме оте, що воно ЖИВЕ, дозволяє існувати різним перекладам. Ми вже колись мали консерватизм у цьому, нам того більше не треба. І ніхто до того не повернеться.

До речі, кому цікаво, він може навчитися того, які є нюанси щодо оригіналу. Наприклад, там, де є слова "і Слово стало тілом", в оригіналі було вжите слово, яке також означає м'ясо. :) А ще є такі нюанси, що для деяких народів поняття "насущний хліб" не існує (або є й інші поняття), тоді їх замінюють на поняття, яке буде зрозумілим, близьким тій людині. І це можливо, бо Слово Боже живе!

• Подобається Подобається x 1
  10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

тому в пана сергіяс є аргумент, який важко здолати...
    та я вже тут майже живу!!!
    як це "забігаю"?!.. ;)

у свідків саме це практикується: надають кілька перекладів однієї цитати, щоб ті люди, які читають змогли самостійно зрозуміти суть.... :)
    а в "традиційній"?... ;)

ну?...
    а як щодо "жінко" — звертання Ісуса до матері?... ;)

11. Liliyah Romanova

А нащо його долати? Для мене то взагалі не аргумент. Звичайний консерватизм. Так у мусульманстві вважають. Там взагалі ніхто нічого не трактує. Так сказано, і хоч ти трісни, ти маєш так робити і не думати. То тобі не християнство, що кожен собі трактує як хоче і на свій бік ковдру тягне. І нікого Бог ще не спалив за перекручення його слова чи за неправильне трактування.
    Чітко видно, що Бог милосердний. ;)
    То був жарт. :D Бо мені майже весь час показує, що тебе нема, а відповіді потім цілим залпами з'являються. ;) Чисто як я. :p
    Повна свобода, нє? Хто що хоче, те читає.
    Це ти про що? Я тебе не зрозуміла.

12. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

найбільш консервативною є православна церква, католицька — на другому місці... :)
    дивно...
    у мене постійно відкрито форум...

ні...
    пропонують цитату, і пропонують над нею подумати...
    закиди, щодо того, що свідки Біблію "переписують" беззмістовні...

щодо "фемінізму" в Біблії... :D :D :D
    Ісус так до матері своєї звертався...

13. Liliyah Romanova

Пане SerhijS,
    ви би нам не розтлумачили понятт "священної війни" у мусульманстві? Де про нього сказано, кого воно зобов'язує? Тільки без лінків, або якщо даєте лінки, то подайте кілька цитат, аби менше читати. Наперед дякую!

14. Liliyah Romanova

У традиційній церкві так, найбільш консервативні в МП у Росії. Але більш консервативними є юдаїзм та мусульманство, імхо.
    :D :D :D На той час фемінізм не існував. А сенс в Ісусових словах зовсім не той, що він її принизити хотів. Якщо ти про це.

15. SerhijS

Якщо Ви під консерватизмом важаєте більш суворе дотримання приписів віри, то я за!

16. Liliyah Romanova

То теж, але ще й дотримування неактуальних практик. Наприклад, те, що жінка у критичні дні вважається нечистою (в МП).

17. SerhijS

Як такового поняття "священна війна" в ісламі не існує.
    Ну а якщо ви про ДЖИХАД то інша справа. :)
    Джихад - означає боротьбу, старання, зусилля і в особливості боротьбу, старання, зусилля в ім'я Господа. Ця боротьба може приймати різні форми, включаючи й використання сили. Хоча джихад і може важатися священним в розумінні направленим на досягнення священого ідеалу, он не обов'язково означає «війну». Джихадом є і зміцнення своєї віри.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Щось я його не зауважив. Чим відрізняється переклад перекладача від мого перекладу, який я зробив, вивчивши арабську? Просто нічим.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

І фарисеї дотримувались дуже строго. Настільки строго, що забули нащо вони це роблять....

20. Liliyah Romanova

Гм, то чому тоді деякі то сприймають, що треба бити (вбивати) невірних?

а де твій аватар? :)