Відповідь: Що робити з ісламом? Тільки чомусь козаки після ліквідації Січі тікали не до братів-християн, а до янучарів в Османську імперію. Чому? http://www.ukrterra.com.ua/review/2/kajuk_kalnysh.htm
Відповідь: Що робити з ісламом? Шановний Мих або ви не розумієте, або Вам нічого сказати? Без образ. Переклад Корану має той вміст як його зрозумів перекладач і скільки перекладів стільки і більш менших змін, а ось Коран арабською лише один. Все крапка!
Відповідь: Що робити з ісламом? Та все я зрозумів. Різниця знаєте яка? Ми читаємо Біблію і думаємо, що це Слово Боже, а Ви читаєте Коран і точно знаєте, що це не Боже слово. Бо якщо навіть Ви вичете арабську, все одно для себе робитиме в умі переклад. От і вся різниця. А ці два приклади... можете написати координати фрази і з якої Біблії вони взяті?
Відповідь: Що робити з ісламом? З Вашого дозволу я відповім в новій темі http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=23899
Відповідь: Що робити з ісламом? Будь ласка. Послання Павла до Єфесян 5.33 Одна цитата з видання Гедеонових братів, маленька чорна інша з Біблії яку розповсюджували на початку 90 років серед вірних УГКЦ (Ukrainian Bible 63 DC United Bible Societies 1990 - 55 M)
Відповідь: Що робити з ісламом? Щодо перекладу Біблії та Корану. Ситуація із перекладом Корану ідентична до тої, яка була у християнській церкві до Лютера. Хочеш знати Слово - вивчи арабську. Не уявляю, щоби зараз усі (навіть греки) вчили старогрецьку, аби прочитати Новий Завіт. Пупере, я так розумію, що ти якраз тим і займаєшся, тому на форум час від часу лиш забігаєш. І ще, переклад є Словом Божим. Кожен. Вони в змісті не різняться. А дослівний переклад - це поганий переклад, низькопробний, іншим словом. Різниця слів не міняє суті. Християнство є живою релігією і Слово Божим для християн теж є живе. І саме оте, що воно ЖИВЕ, дозволяє існувати різним перекладам. Ми вже колись мали консерватизм у цьому, нам того більше не треба. І ніхто до того не повернеться. До речі, кому цікаво, він може навчитися того, які є нюанси щодо оригіналу. Наприклад, там, де є слова "і Слово стало тілом", в оригіналі було вжите слово, яке також означає м'ясо. А ще є такі нюанси, що для деяких народів поняття "насущний хліб" не існує (або є й інші поняття), тоді їх замінюють на поняття, яке буде зрозумілим, близьким тій людині. І це можливо, бо Слово Боже живе!
Відповідь: Що робити з ісламом? тому в пана сергіяс є аргумент, який важко здолати... та я вже тут майже живу!!! як це "забігаю"?!.. у свідків саме це практикується: надають кілька перекладів однієї цитати, щоб ті люди, які читають змогли самостійно зрозуміти суть.... а в "традиційній"?... ну?... а як щодо "жінко" — звертання Ісуса до матері?...
Відповідь: Що робити з ісламом? А нащо його долати? Для мене то взагалі не аргумент. Звичайний консерватизм. Так у мусульманстві вважають. Там взагалі ніхто нічого не трактує. Так сказано, і хоч ти трісни, ти маєш так робити і не думати. То тобі не християнство, що кожен собі трактує як хоче і на свій бік ковдру тягне. І нікого Бог ще не спалив за перекручення його слова чи за неправильне трактування. Чітко видно, що Бог милосердний. То був жарт. :D Бо мені майже весь час показує, що тебе нема, а відповіді потім цілим залпами з'являються. Чисто як я. :p Повна свобода, нє? Хто що хоче, те читає. Це ти про що? Я тебе не зрозуміла.
Відповідь: Що робити з ісламом? найбільш консервативною є православна церква, католицька — на другому місці... дивно... у мене постійно відкрито форум... ні... пропонують цитату, і пропонують над нею подумати... закиди, щодо того, що свідки Біблію "переписують" беззмістовні... щодо "фемінізму" в Біблії... :D :D :D Ісус так до матері своєї звертався...
Відповідь: Що робити з ісламом? Пане SerhijS, ви би нам не розтлумачили понятт "священної війни" у мусульманстві? Де про нього сказано, кого воно зобов'язує? Тільки без лінків, або якщо даєте лінки, то подайте кілька цитат, аби менше читати. Наперед дякую!
Відповідь: Що робити з ісламом? У традиційній церкві так, найбільш консервативні в МП у Росії. Але більш консервативними є юдаїзм та мусульманство, імхо. :D :D :D На той час фемінізм не існував. А сенс в Ісусових словах зовсім не той, що він її принизити хотів. Якщо ти про це.
Відповідь: Що робити з ісламом? Якщо Ви під консерватизмом важаєте більш суворе дотримання приписів віри, то я за!
Відповідь: Що робити з ісламом? То теж, але ще й дотримування неактуальних практик. Наприклад, те, що жінка у критичні дні вважається нечистою (в МП).
Відповідь: Що робити з ісламом? Як такового поняття "священна війна" в ісламі не існує. Ну а якщо ви про ДЖИХАД то інша справа. Джихад - означає боротьбу, старання, зусилля і в особливості боротьбу, старання, зусилля в ім'я Господа. Ця боротьба може приймати різні форми, включаючи й використання сили. Хоча джихад і може важатися священним в розумінні направленим на досягнення священого ідеалу, он не обов'язково означає «війну». Джихадом є і зміцнення своєї віри.
Відповідь: Що робити з ісламом? Щось я його не зауважив. Чим відрізняється переклад перекладача від мого перекладу, який я зробив, вивчивши арабську? Просто нічим.
Відповідь: Що робити з ісламом? І фарисеї дотримувались дуже строго. Настільки строго, що забули нащо вони це роблять....
Відповідь: Що робити з ісламом? Гм, то чому тоді деякі то сприймають, що треба бити (вбивати) невірних?