Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Що робити з ісламом?

басурмани не асимілюються, скоріше вони нас асимілюють...
    прецеденти бували...

2. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Все зависит от вас, пупер! Если у вас стойкая вера, то вас врядли можно каким то образом ассимилировать и вынудить вас сменить веру.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мда, Пупер, тепер вся надія на Вас. Тримайтесі!

4. duncan

між іншим, пан пєрєсвєт, якщо ви не в курсі, то слово "бусурмани" так само, як і "маври" — це нормальна традиційна назва мусульман...

5. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Не розумію як ми можемо асимілювати мусульман, якщо вони самі категорично проти асимілюції,і якщо це не вдалося Європі?:confused: Яка має бути система щоб ми їх асимілювали?:confused:

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

то є неможливо.

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А що це головна проблема України - асиміляція мусульман? Чи якась трохи більша група населення України ніяк не хоче асимілюватися?
    До речі, кілька днів тому слухав сесію ВР. Виступав Чубаров - кримський татарин. На чудовій українській мові! А ось деякі інші таваріщі ніяк не можуть осилити цієї мови. То хто проти асиміляції?

8. Ivan

Ivan Well-Known Member

Якщо під асиміляцією розуміти зміну віри і пов"язаних з нею традицій (тих, що сприяють самозацикленню певної спільноти) - то це складнувато. Але в політичному і загальнокультурному сенсі - чому ні? Той самий Чубаров в цьому сенсі хіба не є українцем?

9. KabMiner

Росіяни, будучи словянами, в перспективі асимілюються, якщо цього захоче українська держава, бо на рівні рядової людини в росіян немає агресивного сприйняття українців, і навпаки.
    Чого не можна сказати про мусульман, які і релігійно, і культурно, і навіть фізично суттєво відрізняються від українців. Так що не потрібно переводити стрілки на росіян. Асиміляція росіян це питання лише часу (при умові, що в Україні буде хоч би якась більш-менш внятна внутрішня політика).

10. duncan

басурмани, так само як і росіяни (і українці) різні...
    починаючи від ісламських сект, закінчуючи ментальністю...

11. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

По перше вітаю всіх!
    Довненько не був на вашому форумі :sad:

На рахунок того що іслам це загроза ну це з якого боку глянути :o , а ось те що нелегальна міграція не є добре то я з вами погоджуюсь і з цим боротися дуже важко.

Я погоджуюсь, що Іслам це більше ніж релігія - це система життя.
    Іслам організовує життя людини в економічній, політичній, культурній і соціальній царинах, вказуючи йому правильний спосіб розв'язання його проблем. Дійсно багато корінних європейців приймає Іслам. І цей процес вже розпочався і в нашій державі і цей процес буде з кожним роком прискорюватися. І ось тут постає питання як українським мусульманам не втратити свою приналежність до нації до речі великий відсоток нових мусульман становлять вихідці з правого табору. Бо деякі намагаються стати більшими арабами ніж самі араби :o . Хоча в ісламі любов до Вітчизни вже є половиною віри. І для мене більше питання чи залишиться українець який прийняв іслам - українцем?

12. KabMiner

Та з якого боку не дивися іслам - це загроза!

А ніяк - вони її втратять однозначно.

Що за табір такий? Звідки така інфа?

Можу сказати точно - НІ!

13. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

В першу чергу якщо цього захочуть самi росіяни.
    Это точно.
    Яка саме в контекстi цього питання?

14. SerhijS

Яка саме?

Чому?

Чому?

15. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

та так традиційно склалося, з часів османської імперії - не є українцем той, хто на турка перехрестився...

16. SerhijS

А чи завжди традиційне є правильне?
    На Русі традиційно було язичництво і що з того?
    Так повелося, що християне поляки рубали християн українців і навпаки, що будемо продовжувати рубатися?
    Про північних сусідів я взагалі промовчу.:cool:
    я так зрозумів для вас "турка" і іслам є тотожні речі? :D
    Значить якщо християнин то автоматично стаєш жидом?

17. afterstep

щось ви трішки теє... аж занадто ;)
    перегляньте Гулака-Артемовського "Запорожець за Дунаєм" або хоча б прослухайте арію "Тепер я турок, не козак". До більш складніших джерел вас страшно посилати, хоча б спираючись на "християнин-автоматично жид". Щоб зрозуміти незначну різницю, яка не допускає такої автоматичності - то прочитайте "з легенького" Шевченкові "Гайдамаки"

18. SerhijS

поясніть як можна перехреститися на турка?

турок це національність чи віра?
    козак це національність, спосіб життя чи віра?

Якщо ви не помітили то я писав:Значить якщо християнин то автоматично стаєш жидом?
    різницю помічаєте?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

SerhijS, може я не правильно зрозумів, але Ви є мусульманин? Якщо так, то розкажіть побільше про мусульманство, а ми послухаємо, вірніше почитаємо.

20. afterstep

Все помітив. Але, якщо ви українець - ви спершу мали б таки поцікавитися своєю рідною культурою. І "на турка перехрестився" давайте розглянемо суто у світлі знаменитої опери Гулака-Артемовського.
    Християнсько-жидівське питання пропоную розглянути у світлі поеми Шевченка "Гайдамаки" ;)

а де твій аватар? :)