Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Що робити з ісламом?

Якщо в християнстві є конкретні автори Писання (автори, мається на увазі виконавці Писання, бо автором є Бог), то Коран передавався через память (вивчення) мусульманами тексту, поки не "ліг на папір".
    Пробував читати трохи Коран. Нічого не зрозумів. Не говорячи вже про те, що на російській мові духовні тексти мені ну дуже важко даються.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

це має суттєве значення...
    яґкщо втрачається сенс написаного тільки через те, що перекладач не знає точного значення...

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

чому це не знає точного значення?
    якраз вони-то знали що пишуть, а що знали ті, котрі завчили напамять і передавали усно? ясно там не було натхнення, там було просто відтворення по-памяті і потім записано.

4. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Добре.

В нижченаведених уривках один і той зміст?

Отже, нехай кожен зокрема із вас любить так свою дружину, як самого себе, а дружина нехай боїться свого чоловіка!

Нехай же кожний з вас зокрема любить свою жінку так, як себе самого, а жінка нехай поважає чоловіка.​

5. SerhijS

При перекладі Корану з арабської втрачається його поетична складова і тому деякі переклади змісту важкі для розуміння. Хоча можу порекомендувати поєтичний переклад змісту Порохової.
    Нажаль на данний час перекладу змісту Корану українською немає.

6. SerhijS

Повторюю кожен перекладач в одному і тому тексті може бачити різне. І це є правда.
    Сури Корану які давалися Богом Пророку Мухаммаду (хай благословить його Аллаг та вітає) записувалися і запам'ятовувалися мовою якою вони були дані тобто арабською.

Интересно свидетельство малоазийского епископа Папия Гиерапольского, ревностно собиравшего в первой половине второго века изустные сказания церковных старейшин об апостолах и Иисусе: “Матфей записал по-еврейски изречения Господни, а прочие переводили их, кто как умел” (Eus.HE.III.39:16).​

7. SerhijS

Шановний Мих Ви читали не Коран, а переклад змісту. Тобто текст як його зрозумів перекладач. Є декілько перекладів змісту, який ви читали?

8. SerhijS

Автор Корану Бог який через Пророка Мухаммада (хай благословить його Аллаг та вытає) передав його людям.

9. SerhijS

І що стало ясно? :)

10. SerhijS

1. Тому, що багато хто брався складати оповідання про речі, які сталися між нами,
    2. як то нам передали ті, що були від початку наочними свідками й слугами Слова,
    3. вирішив і я, вивідати про все докладно від початків, тобі написати за порядком, високодостойний Теофіле,
    (Лк.1:1 - 3)

Це більше схоже не на одкровення Боже, а на життєописання Ісуса (мир йому) навіть не свідком тих подій.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

має відтінок (різницю) і що?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо я не знаю арабської, то не можу бути мусульманином, бо читати переклади перекладачів, як вони все це зрозуміли....

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тоді не читав, а чий переклад? - не звернув уваги.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Витоки мусульманства.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

А чому ім"я Бога у християнстві і у мусульманства - різні, невже різні особи?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бо писали ЛЮДИ, які натхненні Богом. Людина, маючи натхнення від Бога викладала істину крізь своє людське розуміння. Що тут дивного?
    Навіть в Старому Завіті не говориться, що Земля є круглою, чому? Тому, що писала людина, яка мала свій світогляд, але вона по при це викладала те, що Бог хотів через неї сказати людям. Я думаю, Бог, не мав наміри про астрономію розповідати, а щось інше.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як же Ви вірите в те, що взагалі ніколи не читали, чи, соррі, Ви з арабською на "ти".

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Просто читаю СіргійС та Люльку, про точний переклад Біблії - вони тут як тут, а свій Коран, виявляються навіть толком і не читали....

19. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а може прочитали Біблію, почали читати Коран і усвідомили, що це саме "те", що це "воно"?... ;)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та не читали вони Коран зовсім, бо "Коран читав тільки той, хто знає арабську" (читайте, що пише СергійС).

а де твій аватар? :)