Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Що робити з ісламом?

Аргумент може і вагомий, але не 100%.

Я думав, що Коран, як Євангелія писалися за Божим надхненням, а виявляється - ні.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Перед Старим Завітом...

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

От власне.

4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

не зрозумів...
    Старий Заповіт складається з багатьох книг, наприклад, Тора (п’ятикнижжя) — написано було моісеєм...
    а коран?...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

:D :D :D зірка?

У християнстві, СергійС, таке поняття, як самий хороший християнин, чи самий відомий, чи самий популярний - немає і звучить смішно.
    Не знаю, чи ісламі це може не так? може вислів "самий відомий ісламський проповідник" звучить нормально, але з точки зору християнства.... даруйте...:D

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Вас хороший настрій?

7. duncan

офтоп, пан мих.... ;)
    коли коран був написаний?..
    дату, пліз...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знаєте, тут на гілці є два мусульманина, але вони раніше були християнинами і вони Біблію знають десь так само, як ми - решту, а от Коран ми - зовсім не знаємо (про себе), а наші друзі знають, трошки краще, ніж ми:D , і тому важко щось дізнатися нове у цій релігії.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та я звідки знаю? Вони там на чомусь з памяті на арабській писали.
    Рахувати "на чомусь", що це вже Коран, чи коли вже він був у вигляді книги?
    Я хотів щось дізнатися, але наші мусульмани або не розговорчиві, або і самі не знають.

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

11. duncan

Новий Заповіт писався одразу по воскресінню Ісуса, коли написали Коран?!.
    хто дасть чітку відповідь?

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

13. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Як це не вагомий? Якщо в одному перекладі одне, а в іншому взагалі інший то який істиний?
    З чого ви це взяли?
    Сури Корану передавалися Мухаммаду, від проголошував іх і люди запам'ятовували та записували їх.

А ось початок однієї з книг Нового Завіту.
    1. Тому, що багато хто брався складати оповідання про речі, які сталися між нами,
    2. як то нам передали ті, що були від початку наочними свідками й слугами Слова,
    3. вирішив і я, вивідати про все докладно від початків, тобі написати за порядком, високодостойний Теофіле,
    (Лк.1:1 - 3)

З даного тексту очевидним стає, що суб'ектом цього "доброго послання" (по грецьки - "євангеліон") є не Бог, а людина, причому не очевидец, а оповідаючий с чужих слів одно з багатьох оповідань Іісусового вчення.

Муххамад проголошував їх починаючи з 610 р до самої кончини в 632 р. Тобто на протязі 22 років.

Якщо ви прочитали статтю то там йдеться про те, що відома людина вирішила знайти протиріччя та помилки в Корані і що з цього вийшло. А насправді я не люблю такі повідомлення і сам.

Невже?

14. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Пророк Мухаммад (хай благословить його Аллаг та вітає) отримував сури Корану, передавав людям, а вони їх запам'ятовували та записували. І звичайно арабською тобто мовою якою вони були дані :).
    Ісус (мир йому) не проголошував Євангеліє грецькою, тільки чомусь книги Нового Заповіту написані грецькою.

• Подобається Подобається x 1
  15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пупер, Коран був написаний пророком Мохамедом. Властиво, Пророк є і основоположником ісламу як релігії.
    Ось деякі деталі з його життя.
    Народився в 570 році, походить з Хашемісьтського клану, який являється гілкою Курейшського племя. Виглядає досить трагічною особою. Відразу після народження помирає батько, коли мав 5 років, померла мати. Його дід взяв його до себе, але через 2 роки помирає так само.
    Має великий інтерес до духовних питань. В віці 12 років познайомився з сирійським монахом, який був його вчителем.
    В віці 25 років його дядько женить його на 40 річній богатій вдові яка йому народила 4 дочки і 2 сина, які знову ж таки дуже швидко померли.
    Дуже часто "замикається" в пустельній печері, де за його твердженням з 610 року йому почав зявлятися архангел Гавриїл, який заставив його вивчити напамять все, що він йому продиктував, тобто Коран, який згодом і був записаний.
    Мохамед починає збирати своїх прибічників, які становляться першими мусульманами і які були в основному друзі і родичі Пророка.
    З цього часу вони починають поширювати Іслам, в основному за допомогою зброї. Не гребують і пограбуванням купецьких караванів, купців забивають.
    Іслам поширюється швидко. Мохамед мав ще багато жінок, найбільш кохана - Айша з якою проводить свої останні дні де і помирає 6 липня 632 року.

• Подобається Подобається x 1
  16. duncan

дякую, педро...
    просто у всіх (пардон: більшості) релігій священні книги писалися по смерті пророка... не оминуло це і Біблію, і буддизм тощо...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

От Педро про мусульманство одним постом більше ясності вніс про цю релігію, ніж ми тут 17 сторінок мусолимо разом з представниками цієї течії.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та яке це має значення?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вже.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я написав ВАГОМИЙ!