Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Відповідь: Що робити з ісламом?

Те саме стосується і Біблії. Що правда Новий Завіт в оригіналі абсолютна більшість християн і в очі не бачила і тому не має можливості співставити ідентичність перекладу з оригіналом, ну і звичайно довіряють перекладам.

2. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Чому ж?
    Про пророцтва я трохи пізніше напишу.
    Просто під вершником на верблюді дехто розуміє Мухаммада (хай благословить його Аллаг та вітає).

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

саме через це і виникають закиди, мовляв, "переклад нового світу" — це брехня, і тільки тому, що може не співпадати з тим, що звикли бачити в Біблії...

• Подобається Подобається x 1
  4. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Але вони ж ніколи не згадували і про прихід Бога, чому? Я вже зрозумів Вашу логіку - "Пророки сповіщали, про прихід Ісуса, Ісус виходячи з Єв. від Івана Бог, значить воно сповіщали, що Ісус Бог", але ця логіка слабувата. Давайте підем від супротивного: Ісус=Бог, пророки ніколи не сповіщали, про прихід Бога, значить Ісус не той про кого сповіщали пророки! І ця логіка, має по крайній мірі, не менше прав на існування ніж Ваша!

5. Омар Люлька

Читав. Але ці слова зовсім не пояснюють, хоч якусь потребу в приході Бога.

Якщо Бог і Слово, це одна особистість, то це монотеїзм, якщо дві то НЕ монотеїзм (я думаю, це зрозуміло). Тому мені здеється, саму по-собі, цю фразу і можливо трактувати в ключі монотеїзму, але є інші моменти, які виводять Християнство (я кажу тільки про традиційні конфесії) за рамки Єдинобожя. Наприклад, Символ Віри (цитую по памяті) - "...і восідає по праву руку від Отця...", вже цю фразу ніяк неможна трактувати, як монотеїм. Тут показано Ісуса, як окрему від Отця особистість, і якщо кожного з них можно назвати Богом, то це будуть два боги. Звичайно, я чув аргумент про "єдину Божествену суть", але при такому підході будь який, язичницький пантеон, можна назвати "єдиним богом"...

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зрозумів.
    Тоді зупинемося на тому, що Ісус ніби не пророк, і ніби не Бог.
    Тоді хто Він? Свідки скажуть: посередник, або просто хороша людина. Та ці поняття не визначені і туманні.

7. Омар Люлька

Ас-саламу алєйкум!

Згоден. Ще цікаво коли християни, юдейські терміни (шеол, наприклад) перероблюють на свій лад, і потім ними ж в дискусії відстоюють свою правоту - давні юдеї, вважали що...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Наше людське поняття може відрізнятися від духовного поняття єдності особи.
    Я вже писав, але повторюся.

Беремо сам початок Старого Завіту, коли Бог створював землю, світила і т.д. Там є такий мало замітний механізм, як Бог все це створював.
    Зверніть увагу, там не сказано, що Бог подумав, чи захотів і сталося, там проглядається наступний механізм: Бог сказав - і сталося. Тобто, для чого Він казав? Міг подумати, або просто захотів і сталося, але ні, там сказано: Він сказав - і сталося. Тобто Отець каже Слово, а Дух робить(сталося). В Євангелії від Івана сказано: нічого не сталося без Нього(тобто без Слова). Тобто Отець без Слова нічого не робить.

Це от такий механізм Єдиного Бога. Отець каже Слово, а Дух робить.
    Отець, Син і Дух - то є природа Бога, то є Бог. Ця доктрина не має суперечностей у всьому Святому Письмі, бо в іншому випадку, Ви завжди зможете знайти підтвердження, ніби Бог є тільки один, але в інших місцях Святого Письма Ви знайдете, що це не так, а така модель не суперечить ніде.
    То хто тоді Ісус?
    То є Слово, яке стало Тілом. Тобто Він мав природу Божу і природу людську. Жоден пророк не говорив так владно, як говорить Ісус.
    Наприклад, "ніхто не прийде до Отця Мого, як не через мене". Може так сказати про себе пророк?
    В іншому місці Ісус каже: перш, ніж Авраам був, Я - Є. Знайте, хто каже: Я Той, Хто Є? Тобто не був, не буду, а є завжди. Запитайте будь-якого єврея, він добре знає Хто таке може сказати.

9. Омар Люлька

От "посередник" підходе. Згоден, що туманно, тоді давайте, в цьому плані точніше означення придумаємо? ;)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Посередником можна назвати будь-кого, а яка суть особи? Людина? Бог? Ангел?

11. Омар Люлька

Людина, але не просто людина, як не просто людьми були Авраам та Мойсей(мир їм) :)

З.І. Вибачаюсь, на Ваше повідомлення про Трійцю, відповім завтра, сьогодні вже очі злипаються. Надабраніч.

12. duncan

якщо не помиляюся: ла іллах ілла аллах, мухамед расул аллах....

пс. скажіть мені: що означає в ісламі "шайтан"...
    хто він?...
    у християнстві — той, хто противиться Богу...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Людина, а хто батько цієї людини?

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Мій знайомий пояснював мені, що вони вірять, що Ісус зробив чудо як пророк і що Марія справді була непорочною.
    Виходить, що він сам себе зачав, чи як? Я про то не розпитувала. Розкажіть, хто на тому знається.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що тільки не придумають, лиш би Ісуса не визнати..

16. duncan

чого це свідки так скажуть?...
    Христос — Спаситель, який прийшов на землю, щоб "забрати" наші гріхи...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Посередник - так мені Зеніт казав.

18. duncan

посередник?...
    не в курсі...
    навіщо посередники у спілкуванні з Богом?...
    :eek:

19. Омар Люлька

Батька в нього(ас) немає, як немає батька в Адама(ас).

20. Омар Люлька

Ні, ні... Це як раз той випадок коли Всевишній дещо про Себе відкрив, він відкрив, що в нього лише одна Особистість, ніхто з пророків(мир їм всім) навіть і не міг здогадуватися про якусь "Трійцю"... А інакше, можно будь-яку кількість особистостей, в "Єдиного Бога" записати, і назвати це "монотеїзмом".... Хоч три, хоч двадцять сім, хоч сто тринадцять...

В нас також сказано, що Бог каже - "будь!", і воно вже є, але не ми, не юдеї, це слово окремою особистістю не вважаємо. А інакше, щось виходе по типу - "Зевс наказує, Гермес виконує". Щоб знищити Содом і Гомору, Бог теж казав слово, якаж тоді конкретно роль Ісуса в знищенні Содома і Гомори? Або коли Ісус прийшов на землю, тоді судячи з Вашої логіки Бог став німим (астагфіруллаг!) і нічого не міг зробити! Та сам Ісус(ас) про цей "механізм" нічого не знав, а інакше, навіщо в Гефсеманському саду молив Бога(!), що б його - "минула чаша сія"?

В яких саме моментах сказано, що Бог не один? Але допускаю, що вони є, саме тому, ми мусульмани, не можемо Біблії повністю довіряти...

Кожен пророк каже саме те, що йому Бог доручив сказати, в кожного своя місія, і рівняти по "владності" не потрібно.

Кожен пророк(мир їм всім) казав фразу по типу - "тільки ті хто підуть за мной, заслужать війти в Рай", згоден фраза не така як Ви привели, але ж і ми незнаємо, як саме по-арамейському Ісус(ас) міг сказати цю фразу.

І не дивно, що євреї не прийняли Ісуса(ас), якщо судити по таким фразам. Я також не вірю, що Ісус(ас) таке міг сказати. Це вже натуральний політеїзм...

а де твій аватар? :)