Що робити з ісламом?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем KabMiner, 9 лют 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Що робити з ісламом?

Та чому ж не згоден? Згоден. Ісус є Слово, що сталося тілом.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Таке твердження є не зовсім повне і справедливим.
    Якщо взяти юдеїв, то вони берегли релігію від Мойсея, Авраама. І тут справа навіть не в тому хто довше, а хто коротше, а справа в тому, що є звязок, безперервний звязок від певних подій - до сьогодні. Якщо говорити про християнство, то в чому правА традиційна церква? В тому, що цю церкву було засновано Христом і вона була поширена через апостолів по цілому світі. Вона має духовний звязок від Ісуса. І тепер уявіть собі проходить 1000 років, чи 500, чи 1500 років і знаходиться якийсь тип, який каже: от то все, що зараз є в християнстві - то є зло і неправильно, а от ми тепер робитимемо все ОК. Смішно виглядає, нє? І утворюється нова течія в християнстві, а для хорошого піару призначається тричі дату кінця світу і коли і це не справджується, то здавалося б народ би мав подумати: "видно щось не так у цій релігії"? Будьяка церква(про мусульманство не говоримо), що утворена на голому місці мусіла пройти через гордість, вивещення свого я, щоб утворити свій напрямок.
    І на цьому місці багато опонентів можуть сказати, мов от ця традиційна церква така-то і така-то, там люди попадаються нечесні, вона робила такі то погані поступки і т.д. Але.... це не має жодного значення. Бо не це є головне, а головне є те, ХТО є засновником церкви, а вже ті помилки, що можливо й мали місце, то це - люди. Ну покажіть мені хоч одну громаду релігійну, де є одні святі?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не так.
    Треба взяти пророцтва з Старого Завіту і прочитати все про Месію. І коли ми прочитаємо це, то легко побачимо, що Ісус - це саме Той, кого так всі чекали. Скажімо, якщо ми читаємо в одного з пророків про те, що Месія приїде на ослі в Єрусалим і це пару сотень років до цієї події, то що тут можна сказати?

А далі... що далі?
    Далі треба уважно вивчити все, що говорив Ісус, а він жодного разу не сказав, що має прийти Месія(бо він ним був), ніколи пророки не свідчили про те, що має прийти інший пророк. А звідси випливає, що Ісус не був пророком.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та навіть не пророку доводилося бути у Раю.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та чому не чисто? Запежить для кого не чисто.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

:D :D :D

7. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Не факт, христові походи дуже ослабили Візантію. Якби не вони, то ще не відомо коли був би захоплений Константинопіль Османами(і чи взагалі був би).

8. Омар Люлька

Тоді питання! Чи було це Слово всемогутнім до того, і чи залишилост воно все могутнім в той момент?

9. Омар Люлька

Ну от, вони ще з тих часів, знали хто такий "Машиах" (і берігли ці знання, до речі, книжники і фарисеї), а тут з'являються християни, які їм пояснюють, що вони зовсім не правільно цей термін розуміють. Наприклад мало хто знає (я наприклад теж десь повтора роки назад тільки взнав), що Машиахом не можна родитись, можна тільки стати! Є певний перелік умов, при яких людину можно вважати Машіахом, виконала вона їх всі, то Машиах, якщо ні, значить ні.

10. Омар Люлька

Ну тоді привидіть ці пророства, я натрапляв на ЖЖ блоги деяких юдеїв(а з одним рабином навіть спілкувався), і я їх цими аргументами "притисну до стінки". Мені аж самому цікаво, що вони скажуть. ;) Тільки про осла, це слабуватий аргумент, тоді осли були, що зараз мотоцикли, і при бажанні будь-хто міг в'їхати на ньому в Єрусалим навть лже-Машиах. Т.б. якщо не помиляюсь кількість ослів в різних євангелістів, різне...

Він казав, що прийде утішитель, хоча я знаю, як церква, це місце трактує...

Але вони ж і не казали, що пророка не буде, чи не так?

Скільки я дискутував з християнами (це були правослвні), то вони мені казали, що Ісус(ас) був і пророком теж... Він ж в Євангеліях робе пророчества?

З.І. Все одно з Ваших слів, можно тільки судити, був чи не був Ісус(ас) Месією, але який сенц приходу Бога, Ви не сказали. Знову ж таки, спочатку потрібно приняти, що Ісус(ас) Месія, потім взяти за аксіому Месія=Бог(що далеко аксіомою, не є), а вже потім в приході Бога можно і сенс побачити?

11. Омар Люлька

А кому, ще довелося бачити янголів з "чашами лиха", а вже потім повернутись, і про це откровення написати?

12. Омар Люлька

Розумієте, поки, це "триєдинство" десь ТАМ, то ще можно за монотеїзм вважати (за логікою, що Бога ми все одно не зрозуміємо), але коли приходе Ісус(ас) молится до Когось, цей Хтось, також до нього звиртається, і Того, і іншого називають Богом, то це вже не монотеїзм... Якщо є дві окремі особистості, і кожну з них можно назвати богом, то це "єдиний дует богів", "єдиний тандем богів", "єдина пара богів", але не Єдиний Бог...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Приведу, Омаре. Трохи згодом.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вони взагалі у своїх пророчих висказуваннях ніколи не згадували про прихід чи не прихід пророка, та прихід Ісуса вони пророкували, тільки Його і більше нікого, чому?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну що таке робити пророцтва для Сина Божого, який з мертвого робив живого? Пророцтво - це просто дрібниці в даному випадку.

16. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

були вони заради грошей...
    іслам тут ні до чого...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Розумію, для Вас Святе Письмо - не є святе, коли Ви прийняли Іслам, але як християнин в минулому, Ви читали початок Євангеліє від Івана?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ще й як до чого....

19. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

:confused:
    я чомусь читав, що "традиційну" церкву створив імператор костянтин....

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ой, пупере, і чому ж читав? ;)

а де твій аватар? :)