Що робити галичанам?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем kagan, 14 гру 2012.

?

Що робити галичанам у випадку входження України до ТС

1. підтримати федералізацію країни

4 голосів
    13,3%
  2. вийти зі складу великої і соборної

21 голосів
    70,0%
  3. одягти лапті і кокошніки та піти разом з великоукраїнцями до ТС

3 голосів
    10,0%
  4. Путін наше всьо

2 голосів
    6,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я прощаюся з вами
    і все вам прощаю
    і простіть, якщо можете,
    також мені.
    Я вам вдячний за все,
    і за чашечку чаю,
    і за те, що ви зараз в моєму сні.
    Я піду на світанні
    тихесенько-тихо,
    як у тапочках білих,
    як лист восени...
    Я втомився вже так,
    як втомилась безвихідь,
    стільки років чекаючи на вихідний.
    Я вітчизні в любові у віршах
    не клявся
    і не тягся з обіймами, як баобаб,
    я на все це дививсь і дивлюсь,
    як на блядство
    без баб...
    Як дивлюсь на героя підсудної лави,
    що грошвою у храмі свічки начина
    і виходить у лаврах із нашої Лаври,
    мов дитина, безгрішним і чистим
    сповна.
    Як дивлюся сьогодні на шопінги,
    холдінги
    і на світський бомонд
    із бандюг і повій...
    Ох, як холодно, Господи,
    холодно, холодно,
    Ти накрий мене снігом,
    морозом зігрій.
    Вам спасибі за все.
    Відійду на світанні,
    як і мають відходити з неба зірки.
    Я в тумані світивсь
    і згорів у тумані,
    у туманні, як ми і підленькі роки.
    І, повірте мені, за душею у мене
    лиш болячка душі,
    що боліла щодня...
    Час прийшов над собою
    останні знамена,
    Останні, зелені піднять.

Л.Талалай

2. Полковник

Полковник миється в бані

На моей памяти это уже в 5-й раз.
    Или опять жартуете?

3. Romko

Це вірш нині покійного поета.
    Моє там,це

---------- Додано в 15:32 ---------- Попередній допис був написаний в 15:30 ----------

Втомився.
    Попереду - довга смерть.Болюча.
    Добре,як приб"є мене...або Любу...
    А...як когось?

---------- Додано в 15:33 ---------- Попередній допис був написаний в 15:32 ----------

Чесно кажу,в дупі я маю і оту державу...і оту владу...і оту політику...

---------- Додано в 15:48 ---------- Попередній допис був написаний в 15:33 ----------

...а прощатись...мене і так ніде нема...ні з ким не бачусь,ні з ким не говорю...мене просто НЕМА...
    Тут...поки є гроші платити за мобілу...вже недовго.
    мене нічого тут не тримає... я за бортом.

---------- Додано в 15:49 ---------- Попередній допис був написаний в 15:48 ----------

і давно вже пофік,хто про мене що думає...

---------- Додано в 15:50 ---------- Попередній допис був написаний в 15:49 ----------

Ох, як холодно, Господи,
    холодно, холодно,
    Ти накрий мене снігом,
    морозом зігрій.
    Вам спасибі за все.
    Відійду на світанні,
    як і мають відходити з неба зірки.
    Я в тумані світивсь
    і згорів у тумані,
    у туманні, як ми і підленькі роки.
    І, повірте мені, за душею у мене
    лиш болячка душі,
    що боліла щодня...

---------- Додано в 15:53 ---------- Попередній допис був написаний в 15:50 ----------

Ні голосу Бога з неба,
    ні погляду звіра з хащі –
    нікого навколо тебе,
    крім тебе, пропащого.
    Не страшно уже нічого.
    То звідки в душі тривога
    Навколо ніде нікого,
    ніде нікого,
    крім тебе,
    собі чужого.

Л.Талалай

• Подобається Подобається x 1
  4. kjk

kjk Дуже важлива персона

Розкажіть про них, я ще ні разу не чув конкретики по ТСу.

---------- Додано в 16:37 ---------- Попередній допис був написаний в 16:11 ----------

І так за 44 сторінки ніхто чітко не сказав що Західній Україні дасть відділення. Зникне корупція? Чому вона не може зникнути на місцевому рівні, місцеву владу ми ж обираємо самі. Зникне русифікація? Її тут ітак немає. Що дасть мені окрема Західна Україна? Як це допоможе Ромку з його дитиною? Може як тільки ми відділемося, Садовий перестане красти і у Львові зроблять нормальні тротуари?

---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:37 ----------

А це карта по останніх виборах, як бачимо Вінничина Київщина та Черкащина куди ближче до Галичини чим Закарпаття, Буковина та Волинь. Місто Херсон більш помаранчеве чим етнічно угорський південь Закарпаття чи румунський Герцаївський район Буковини. У випадку відділення західних областей, так само віддамо Берегівський район Угорщині а Глибоцький та Герцаївський Румунії? Не логічно ж відділятися від півдня України бо вони не так голосують і не на тій мові розмовляють, але при цьому тримати в себе угорські та румунські анклави які теж не так голосують, і зовсім не на нашій мові розмовляють.

• Подобається Подобається x 1
  5. kjk

kjk Дуже важлива персона

А ось ще трохи карт, які показують що якщо ділити, то кордон буде трохи не такий яким він уявляється автору теми та його однодумцям.
    Рідна мова українська. Де тут провести кордон між Галичиною та негаличиною, між західною та незахідною Україною?
    Райони та міста де українська мова рідна для 98% населення і більше. Міняємо Закарпаття на Хмельниччину?
    А тут як ділити?
    Ось чудова карта, протистояння двох різних світоглядів. Віддаємо Київ в лапи ворогам? І при цьому тримаємо в себе вже вищезгадані мною угорські та румунсько-модавські анклави?
    Або вибори 2010 року. Що робити з Поділлям яке голосує майже як Волинь і значно краще як Закарпаття, але при цьому там суцільні совєтські назви вулиць?
    Така собі лайт версія незалежності. Має західна Україна свою, недонецьку місцеву владу. І що. Плюси якісь від того у нас є?
    Ще трохи карт по виборах за останні 22 роки...
    парламентські перевибори 2007
    парламентські вибори 2006
    президентські вибори 2004, третій тур
    парламентські вибори 2002

• Подобається Подобається x 3
  6. kjk

kjk Дуже важлива персона

парламентські вибори 2002
    президентські вибори 1999, 1й та 2й тур.
    парламентські вибори 1998

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 18:13 ----------

Трошки простіше, усі президентські вибори + останні парламентські.
    В 1991-му відділятися треба було трьома областями? Чи навіть двома, Тернопільська якось непереконливо проголосувала, і взагалі у них Почаївська Лавра яка кацапському патріархату належить... Точно двома.
    В 1994-му вже можна було і Поділля і аж до Дніпра взяти з собою?
    В 1999-му нічого неясно, мабудь треба було тільки 7-ма західними областями від'єднуватися?
    В 2004-му маємо чи то західну Україну + Поділля + Київ, чи то 60% України?
    В 2010-му треба було послати до дупи Яника і втікти п'ятьма областями? Нє, шістьома, з Вінницькою.
    2012. Як відділятися. Галичина+Волинь? Вся західна+поділля+Київ? Всі помаранчеві області? І що буде в 2015? Як ділити, якщо Дніпропетровська і Херсонська проголосують за того ж кандидата що і західні області?

• Подобається Подобається x 5
  7. Shyva

Shyva Member

Ага ага и генсеки были чистокровные москали: Брежнев-фамилия и окончание о чём говорит, или Хрущёв.;)

8. Оля

Оля Старожилка форуму

Шива, а ви часом не з Гусачівки? ;) Це село таке. Де фараони живуть і читатєлі різні.... ;)

• Подобається Подобається x 2
  9. Romko

Ти вважай.
    Бо один сифілітик каав:

А того сифілітика в диржаві шанують....
    В тій...на території України.
    Що Мих з Василем і Ко за неї горло друть

10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Скільки можна всяке гівно до рук брати...?
    Скільки можна брехню тиражувати...?
    Тим більше, що вже тикалось писком не раз...

Вопрос об адвокате. Адвокатов надо брать в ежовые рукавицы и ставить в осадное положение, ибо эта интеллигентская сволочь часто паскудничает. Заранее им объявлять: если ты, сукин сын, позволишь себе хоть самомалейшее неприличие или политический оппортунизм (говорить о неразвитости, о неверности социализма, об увлечении, об отрицании социал-демократами насилия, о мирном характере их учения и движения и т. д. или хоть что-либо подобное), то я, подсудимый, тебя оборву тут же публично, назову подлецом, заявлю, что отказываюсь от такой зашиты и т. д. И приводить эти угрозы в исполнение. Брать адвокатов только умных, других не надо. Заранее объявлять им: исключительно критиковать и "ловить" свидетелей и прокурора на вопросе проверки фактов и подстроенности обвинения, исключительно дискредитировать шемя-кинские стороны суда. Даже умный либеральный адвокат архисклонен сказать или намекнуть на мирный характер социал-демократического движения, на признание его культурной роли даже людьми вроде Ад. Вагнеров etc. Все подобные поползновения надо пресечь в корне. Юристы самые реакционные люди, как говорил, кажется, Бебель. Знай сверчок свой шесток. Будь только юристом, высмеивай свидетелей обвинения и прокурора, самое большее противопоставляй этакий суд и суд присяжных в свободной стране, но убеждений подсудимого не касайся, об оценке тобой его убеждений и его действий не смей и заикаться. Ибо ты, либералишко, до того этих убеждений не понимаешь, что даже хваля их не сумеешь обойтись без пошлостей. Конечно, все это можно изложить адвокату не по-собакевичевски, а мягко, уступчиво, гибко и осмотрительно. Но все же лучше адвокатов бояться и не верить им, особенно если они скажут, что они социал-демократы и члены партии
    В.И.Ленин Письмо Е. Д. Стасовой и товарищам в московской тюрьме от 19 января 1905 года.
    Том 9 (девять) страница 171 (сто семьдесят один)

11. Bambook

Bambook Persona non grata

Що робити галичанам?
    Забити на своє українське месіанство.
    Зайнятися власними справами.
    І працювати.
    Юж.

А нє, не юж.
    Перестати гадити одне одному на голову.
    Тепер юж.

12. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

"Що робити галичанам..." Суто моя думка: Мені ніколи не подобався принцип розділу на Західну Україну та Східну Україну. Захід і схід УКРАЇНИ. Ключове слово - Україна, і я для себе її ніколи не ділитиму за політично-географічною (чи навпаки) ознакою.
    Україна не увійде у ТС. Різні вибрики на кшталт "співпраці" до уваги не береться. Тепер "що робити" і до того ж українцям взагалі , мені здається, всі знають. Головне - ЯК зробити. Повне оновлення апарату влади, повна звітність на будь-якому етапі перед виборцями чи (скоріше за все) їх представниками і ЗМІ . Їх вітсутність не може бути зумовленою навіть поняттям "держтаємниця", на це є відповідальність за її(держтаємницю) розголошення. Це - щонайменше. Але ЯК це зробити? Ото питаннячко...У масштабах всієї країни одночасно це неможливо. Починати треба з найменш криміналізованого і корумпованого регіона України, і тут на думку спадає саме захід. Я не хочу сказати, що він не корумпований, але за вітсутності великих заводів та видобудків із надр криміналізація і керівних труктур, і суспільства відбувалася набагато повільніше і меншим обсягом. Питання "ЯК?" , на жаль, не відпадає. На законодавчому рівні відповідні закони більшість буде ветувати...

13. Bambook

Легко "не ділити Україну" в Києві, куди і без того стікаються всі ресурси. А живучи в регіоні, який постійно намагаються запхати на маргінес, варто все ж трохи думати не лише про велику Батьківщину, але й про малу.
    Поки ми "розбудовували Україну", донецькі відвойовували свій регіон для себе. А потім на цьому плацдармі і всю Україну взяли.

14. І.Павлович

А звичайна пересічна людина
    цих ресурсів на собі не відчуває.

15. Bambook

Це вам так здається. От якби їх не було, ви б це точно відчули ;)

16. І.Павлович

Якби родовища нафти на заході не були вичерпаними, ми мали б ще одну батьківщину яких-небудь Ахмєтових...

---------- Додано в 17:01 ---------- Попередній допис був написаний в 17:00 ----------

Перевага великого міста. Не обов"язково столиці.І все. Є і недоліки - саме у Києві розпустили райради. Тепер керівник району не обирається (хоч якось), а призначається.

17. Bambook

Не мали б. Тому що тут всі "розбудовували Україну". А хто не "розбудовував", той їхав за довгим доляром до Києва чи деінде.

18. І.Павлович

ЯКБИ нафта була, були б і великі гроші, а де гроші, там розбудова іде за Донецьким зразком.

19. Bambook

А де грошей не було? Щось розбудували?

20. І.Павлович

Це головна частина мого допису. Давайте на ній зосередимось.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)