Що робити галичанам?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем kagan, 14 гру 2012.

?

Що робити галичанам у випадку входження України до ТС

1. підтримати федералізацію країни

4 голосів
    13,3%
  2. вийти зі складу великої і соборної

21 голосів
    70,0%
  3. одягти лапті і кокошніки та піти разом з великоукраїнцями до ТС

3 голосів
    10,0%
  4. Путін наше всьо

2 голосів
    6,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Усі совєтські гімни - вкрадені.
    "Боже, царя храни" - народна пісня "Белые снега."
    "Союз невменяемых красных и бурых" (так я його ідентифікую)" - це офіцерська пісня 1 світової / громадянської війни "Странник".
    Марш авіаторів - подвійний плагіат. Совєтські євреї -> німці, версія 1 -> німці, версія 2 -> тіпа русскіє.
    А ще була така хороша пісня "Смело товарищи в ногу, с нами Корнилов идёт!"

Про це знає практично кожний капельмейстер, дивно що балалаєчникам про це невідомо.

• Подобається Подобається x 2
  2. Полковник

Полковник миється в бані

• Подобається Подобається x 1
  3. Dobrodiy

Dobrodiy Well-Known Member

Позвольте поинтересоваться, что вы курите? Или это лекарства на вас так действуют? о_О
    Говоря о родном языке украинцев я имел ввиду именно украинский. Именно этим языком в разных вариациях пользовался простой украинский народ, проживающий на большей части современной Украины. И именно украинский язык несмотря на отсутствие поддержки государства с 17 века до 1917 года никуда не исчез, как на нем разговаривали так и сейчас разговаривают. По аналогии, я интересуюсь, с чего несколько человек на форуме решили, что если пять лет притеснять русский язык, то все кто на нем говорил перестанут им пользоваться?

4. kjk

kjk Дуже важлива персона

В цілому він не зникне, але він зникне там де він чужий. В містах сходу, в Криму він залишиться.

5. Dobrodiy

В том то и дело, что на востоке Украины русский язык отнюдь не чужой.
    На нем разговаривает 80% населения, оставшиеся 20% разговаривают на суржике из украинских и русских слов (это мое личное ощущение от общения с людьми в Харькове, Луганске, Днепропетровске).
    В областях это распределение где-то 50/50.

6. kym

kym Well-Known Member

А ви поцікавтесь що росіяни думають про ваш "руский" - вони вам скажуть що ваш суржик тільки здалеку нагадує руский. Тобто насправді 80% міського населення розмовляє на суржику з перевагою російських слів. Село розмовляє українською з східним діалектом.
    А ніхто і не збирається притісняти російський...... говоріть собі скільки хочете, українська держава буде фінансувати тільки українську освіту, як початкову так і середню і вищу. Українські росіяни , як національна меньшина може організувати свої російські недільні чи якісь інші школи. У Львові уже 20 років так є і всі задоволені.... Навіть армяни організували свою школу і ніхто їм цього не забороняє, а навіть помогли бо дали пільгу по місцевих податках

• Подобається Подобається x 3
  7. Dobrodiy

Возможно, особенно если это будут "каренные масквичи" :)
    Но в большинстве случаев язык в Белгороде и Харькове ничем не отличается, даже количеством украинского суржика.

можно и так сказать, но когда из 1000 сказанных слов попадается одно украинское, то это заметная перевага :)

Если поездите по Харьковской области, то измените свое мнение.
    Это скорее русский язык с украинским диалектом, хотя попадаются и украиноговорящие (причем говорящие правильно), но это скорее исключение.

8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

9. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

рускі школи на вулицях Шухевича і Мельника :) Цікаво, це навмисно, чи просто так співпало? ;)

10. VasMT

Кляті москалі ніколи нічого не роблять без таємної думки нагадити Україні. Ясний пєцан, що навмисно...
    От тільки яка халепа, ті школи були ще збудовані тими ж самими москалями, але капку раніше. А патрійотам стало снаги лише вулицю перейменувати... :)))

11. Oxid

Oxid Well-Known Member

Не знаю, хто голосував на Сході, знаю тих, хто голосував в наших краях, по селах - в основному любителі "зеленого змія"...а щодо дня перемоги, то давно пора примиритися. Хто хоче - нехай святкують... Однаково то святкування з часом відійде в минуле...
    Хотіти мало :)
    http://clipiki.ru/video/174753/Чтобы-наши-желания-совпадали-с-возможностями

12. kitana

kitana Banned

Ви помиляєтесь.
    Центр України - Черкаська область. За переписом 92,5% населення області вважали рідною мовою українську.
    В Черкасах розмовляють переважно "російською". Вдома - українським суржиком, в компаніях - російським суржиком. І це молоді люди, 25-35 років.

Питаю, чому? Відповідають - "так склалось".

13. kym

kym Well-Known Member

Любителям поманіпулювати - назвіть ще загальну кількість шкіл і загальну кількість учнів у майже міліонному місті
    проста арихметика СШ 35 154/9 = 17 учнів клас..... ще рік другий і поступово переведуть на українську і учнів зразу збільшиться.... Якщо ви не в курсі то так було з усіма російськими школами. Думаю що ще три чотири роки і залишиться одна

14. Dobrodiy

Черкассы с 1793 г. входили в состав Российской империи, это наверное как-то отразилось на языке населения;)

Так они и 100 лет назад на таком же суржике разговаривали.
    А вот лет 300 назад там, я думаю, в говоре преобладали польские слова, т.к. тогда Черкассы относились к Польскому королевству.

15. MARTINI

Ага, а українська мова - вигадка фантастів :) добродію, ну не так же примітивно брешіть :) а краще при великому святі поставте брехалку на паузу, як Василь

Sent from my MB865 using Tapatalk 2

16. kym

kym Well-Known Member

Не входили в склад, а були окуповані росіянами..... різницю відчуваєте.....

17. VasMT

То Вам здалось би менше брехати...
    Хоча Вам, я знаю давно, можна.
    Можу назвати три вагомі причини, чому Вам дозволено брехати, оббріхувати та підбріхувати безкарно.
    Назвати?

18. kitana

kitana Banned

І як же це відбилося на мові населення?

Dobrodiy, я для Вас особисто ще раз повторю: Для жителів Черкас рідною мовою є українська, але розмовляють вони на людях переважно російською.
    І пояснити, чому так, вони не можуть.
    Зате я можу.
    Весь наш інформаційний простір завалено російською мовою. Вона нав'язується на державному рівні етнічним українцям. Це по-перше.
    А по-друге, російськомовні в Україні при розмові з україномовними не переходять на українську, навпаки, для комфортного спілкування україномовні переходять на росяз.
    Російськомовні продавлюють свої власні мовні інтереси всюди, де тільки можливо, користуючись тим, що українці м'які і толерантні, і не придають належної уваги значенню мови для відродження української нації.
    По суті, зараз в Україні виключно українською розмовляють лише в Тернополі.

І коли вам кажуть, що ця ситуація є ненормальною, ви здіймаєте лемент, що вас утискають.

• Подобається Подобається x 3
  19. MARTINI

Та дійсно збрехав я, не поставив Василь брехалку на паузу :sad: ну давайте вже, продовжуйте, раз зробили таку загадкову міну, називайте свої причини, бо обіцяєте вже ннннайцятий раз ;)

Sent from my MB865 using Tapatalk 2

20. VasMT

А Ви їх вже забулисти?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)