Що робити галичанам?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем kagan, 14 гру 2012.

?

Що робити галичанам у випадку входження України до ТС

1. підтримати федералізацію країни

4 голосів
    13,3%
  2. вийти зі складу великої і соборної

21 голосів
    70,0%
  3. одягти лапті і кокошніки та піти разом з великоукраїнцями до ТС

3 голосів
    10,0%
  4. Путін наше всьо

2 голосів
    6,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Для "логістиків" про Грецію. Продуктивність праці середньостатистичного грека - продукції на 33 дол. США за годину. Наша економічна біженка з Чехії видає такий результат? А найголовніше, чим грек виграє перед українцем - попри кризу в країні менше 5% греків бажають емігрувати. Вони борються за свою країну та державу, а не тікають, як щури з тонучого судна, на "землі обітовані".

Останнє редагування модератором: 2 січ 2013
    • Подобається Подобається x 2
  2. Оля

Оля Старожилка форуму

Слухайте, вже і я не витримала! :ireful1:Ну і нащо то людям брехати забивати баки неправдивою інформацією про Америку? Які 10 тис. за землю на цвинтарі? Ви вже платили такі гроші, ховали когось? За 10 тис. робиться вже пристойний похорон зі землею, труною на подобі, як крутих руских мафіозі ховають, гарному місці на цвинтарі, сервісом в похоронному будинку, екскортом поліцією похоронної процесії і ще й поминками на 100-200 чоловік! І то в нас тут в Сіетлі, штаті Вашингтон, де все дорогуще, як трастя! А так похорон для старших людей коштує простенький в церкві з поминальною службою десь тисяч 6-7. А щоби тебе поліція спалила задармо, то можете і під мостом жити. І то порох ваш нігде ніхто не розвіє, а віддадуть ту урну з вашим попелом родині і можуть вони собі коло свого ліжка, або на креденс в лівінрумі поставити і ціле життя з нього порох стирати :), або як родина не забере, то поховають( не розвіють) ваш порох десь на дешевому участку на цвинтарі без мармурової дошки і штат ще й за то заплатить.

---------- Додано в 10:38 ---------- Попередній допис був написаний в 10:22 ----------

Ну то зрозуміло. І як стало непотрібним, то чого дальше в гАмериці тотій "мучитеся"? Їдьте додому в Україну і не поливайте брудом гАмерику. ;) гАмерика ні Вам ніц не винна, ні Ви тут їй не потрібні. Нащо забираєте чиєсь робоче місце, працюєте "за копійки" і тим самим знецінюєте робочу силу тут?

А то що, гАмерики проблема? Якщо Ви український громадянин, то нех за Вас Україна подбає, як Ви маєте кого кормити. гАмерики на всіх не вистачить, щоби "кормільці" зі всього світу тут "мучилися" і толку з них гАмериці не було ніякого, а ще тільки насміхалися з неї. Я би всіх тих "мучильників" , "кормільців" і поливальщиків гАмерики брудом висилала на їхні Мазерленд задаром!

Їхати додому, Юрку, і там бути патрійотою України і помагати Свободі, за яку Ви так ратуєте, будувати Україну. А не сидіти в американському гнізді і какати в нього! Тим більше, що не Citіzen of USA. З Вас і Україні нема толку, хоч Ви її громадянин.

• Подобається Подобається x 10
  3. kjk

kjk Дуже важлива персона

Ого які пристрасті тут відбувалися в ці дні.
    Все ж таки Pedro занадто в чорних тонах малює незахідну Україну, і якщо Крим історично неукраїнська земля, а Донбас взагалі щось таке страшне, то решта України скоріше Україна чим советский народ. Молоде покоління за межами західної України в абсолютній своїй більшості сприймає себе як українців, сприймає українську культуру як свою рідну. І Київ зараз реально двомовний, а не російськомовний. Ви б просто приїхали до України хоч раз як турист, в тому числі в центр, на південь, щоб мати реальну картину того що тут відбувається.
    І ще одний коментар про відділення західної України, тобто чому воно недоцільне.
    Тут називалося в загальному дві проблеми, які принесла російська/радянська влада - економічна (корупція, злочинність) та гуманітарна (русифікація). Так у випадку відділення, економічної проблеми ми не позбудемося, бо всі наші судді, податківці, митники, міліцейські чини, на 99% корінні западенці, із сім'ями чи родичами у тутешніх селах, але різниці між бізнес-кліматом у нас, і десь в Одесі, Харківщині чи Криму ніякої. Дороги у нас одні з найгірших в Україні, 2 млрд гривень які виділили на ліквідацію повені 2008, розікрали місцеві галицькі та закарпатські патріоти, а не хтось російськомовний. Економічна проблема не вирішиться відділенням ніяк. А гуманітарна проблема (проблема русифікації) і в нинішніх межах на нас не впливає. Скоріше навпаки, у випадку відділення, ми 'офіційно' самоусунемося від якогось роду культурної експансії на схід. А зараз, в масштабі країни, які б Януковичі та Табачники не були при владі, не нас русифікують, а ми українізуємо їх. Хоч і повільніше чим нам би хотілося.
    Хіба що у нас на місцевому рівні прийдуть до влади дійсно достойні люди, яким злочинна влада не дасть шансу керувати країною, і дійсно буде ситуація коли решта областей будуть нас тягнути в болото. Бо зараз ми ліземо в болото всі з однаковою швидкістю. З такими діячами, яких західна Україна вибирає зараз - Балога, Папієв, Дубневич, Михальчишин, Фаріон, економічного процвітання не може бути в принципі.

• Подобається Подобається x 6
  4. Оля

Оля Старожилка форуму

Ну я приїжджала до 2009 року щорічно, і що з того? Маю реальну картину. Всі мої однокурсниці, вчительки української мови переважно Миколаєвської області, спілкуються російською. І то не в самому Миколаєві, а у селах області. Мені на Однокласниках постійно пишуть коментарі, чи просто пости виключно російською! Хоча навіть в совєцких 78-79 роках ці сільські дівки розмовляли виключно українською. А на мої закиди, що я за 20 років проживання в Америці не забула української мови і своїх дітей навчила і розмовляти, і якось читати-писати українською, то мене хвалять. А самі оправдовуються, що "мьі уже по-русски, как дети наши". І всі київські патріотичні депутати вдома тільки російською.
    Може то Ви не маєте реальної картини? ;)

• Подобається Подобається x 5
  5. kjk

kjk Дуже важлива персона

Російськомовний не значить антиукраїнсько налаштований. І тут же хочуть відділятися від радянського світогляду, а не від не такої мови.

• Подобається Подобається x 1
  6. Оля

Оля Старожилка форуму

А я і не говорила, що вони антиукраїнськи налаштовані. Я і не знаю, як вони налаштовані. Не говоримо з ними про політику. Пофігісти, певно. Хоча за логікою, хто, як не вчительки української мови в селах і районних центрах півдня України повинні би нести українську культуру і любов до рідної мови в несвідомі маси? Як не з патріотичних поглядів, то хоч би того, що дістають за це зарплату? До того ж Ви авторитетно заявили, що

7. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Вони патріоти своєї України, постколоніальної, обвішаної а реп'яхах культури "рашен". Вони зараз господарі на цій землі, найкраща характеристика їм - дивись канали нашого ТБ.
    Хоча й є винятки. В мене є товариш по інституту, мордвин по національності, так він зі своїм "русскім язиком" бажає, щоб його Харків скоріше рухався подалі від Московії в сторону Європи.

8. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

Дякую за наговорене...
    Просто в нас життєві принципи різні,ну і як результат різні Вітчизни!
    Хоча все і в мене могло бути по-іншому!
    Просто я...галичанин!
    :preved:
    http://www.youtube.com/watch?v=2Sv3LICuHNU

9. Bambook

Bambook Persona non grata

Іван Франко давно відповів на питання теми.
    Працювать, працювать і в праці сконать.
    І нема іншого рецепту...

10. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Ось так

11. Bambook

Bambook Persona non grata

Якщо вже так, Прокопе, то спеціально для вас від митрополита Андрея Шептицького:

Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну!

• Подобається Подобається x 8
  12. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Бач, блаженнійший мене згадав, а Бамбука обділив такою увагою. Щось залишилося таке невидиме для нього, ні справ, ні галасу.

13. olegp

olegp миється в бані

З якого дива вони повинні бі нести українську культуру і любов до рідної мови у несвідомі маси? а вони дістають зарплату не за це, а за принесення знань , вчителі укромови - знань укромови, а аж ніяк не любові до укромови і укрокультури

14. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

пожежник дістає гроші за гасіння пожеж. А в позаробочий час може їх розпалювати? :)

15. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

Перечитав ще раз...і гостро кольнуло!
    Але вирішено твердо і остаточно,та чим найскоріше,по-можливостях і обставинах...тільки ось з податками,які платив цій державі працюючи розберусь! І-і-і...додомцю,на Батьківщину,Вітчизну,Мазерланд,як кобіта мовить!
    Своїй жінці я ще давно повів:- Ти ,Тамаро,українська "блондинка" і гАмерика,то не для Тебе...Г'Америка для тих,хто має жидівський характер і такий же образ життя! Дивись ТВ,кіно,читай газети,Інтернет...диви-сі, як муж гарує,сумуй за ним і не сунься сюди Нігди,бо...бо Ти "блондинка",а тут гАмерика!
    Я так і сказав!
    І шо Ви думаєте...сумує і чекає!
    По-Європі часом їздить,дітей виховує європейських звичок,а в гАмерику ні-ні!
    Мій...Наш Дім Європа,Галичина...і нема,що більше мені тут говорити-оповідати,і "брехати" про гАмерику,як Оля вколовши повіла!
    Якось воно буде...і для кожного по-різному!
    Тримаймося,і рятуймося,як хто може!
    Спасіння утопаючих,справа самих утопаючих!
    Більше оптимізму!
    :mocking:

http://www.youtube.com/watch?v=trBPRvtXlv0

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

http://youtu.be/ILDxrXBQYi4

Зрештою..ми й так автономія.
    Ми розмовляєм українською мовою.
    Ми шануєм Героїв України,не совка.
    Автономія для Галичини

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Звичайно, Олю, що не антиукраїнськи. Рівно ж не проукраїнськи. Я більше скажу, папуаси, танзанійці і жителі Берега Слонової Кістки теж налаштовані не антиукраїнськи. Ось розмовлять собі на своїх мовах.
    Але заявляти, що кієфлянє чи допогєповци є українськими патріотами?!
    Яка ще більша може бути зневага українського? Бог дав українцям мову яка по красоті входить в перших 5 мов в світі. Але ці "патріоти" віддають перевагу мові ворога, мові яка, думаю, входить в пятірку найпаскудніших мов.
    Не забувайте, пройшло 22 роки! І люди вже визначилися з патріотизмом і антипатріотизмом. Тільки в чому полягає патріотизм рускаязічних українців, я не розумію. І не зрозумію ніколи...

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Ну, бо таки сьте збрехали, як говорили, що землю йно за 10 тис дол треба купувати на цвинтарі. А люди, хто тут не був, Вам повірили. ;) Де така ціна на землю на цвинтарі? Може хіба, щоби коло президентів, чи селебріті Вас поховати? Земля для простої людини 1-2 тис.

А Ви - антисеміт? ;) Покайтеся! І вистачить вже зі жидами боротися.

• Подобається Подобається x 2
  19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ромку, поки що треба починати хоча б з таких кроків:
    http://zaxid.net/blogs/showBlog.do?ruh_vidrodzhennya_galichini&objectId=1274461

20. Gron

Gron тафгай

Я довго стримавувся але всеж скажу:
    -Шли би Ви в дупу, "патріот" Педро !
    Хто дав Вам право звинувачувати мене чи моїх земляків, як ми все життя ( так вийшло ) в побуті розмовляли російською, ми по тихеньку все більш вживаємо на роботі та навіть вдома українську, а наші діти вільно володіють рідною, державною, навіть моя невістка розмовляє трьома мовами ( англійська її рідна, а українська та російська то вже тут ) і до онука звертається на всіх трьох, як припаде.
    Я не засуджую ні Вас, ні інших емігрантів, бо це власна справа кожного і впевнен, що там не меньш патріотів ніж тут, а життя одне і кожен вибирає долю сам, і це гарно, так що нє звіздіть я Вас прошу, бо в баню не хочу але іншим разом таки скажу як навчився за життя.

• Подобається Подобається x 7
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)