Що означає "бути розумним"?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Romko, 21 вер 2009.

1. surma

surma Well-Known Member

Що означає "бути розумним"?

Бути розумним означає не бути дурним!:)

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

а бути мудрим?

3. surma

surma Well-Known Member

Бути мудрим означає не бути немудрим.:)

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

А з точки зору банальної ерудиції,кожен індивідум...:preved::sorry::sad:...так сі подумало...о...

• Подобається Подобається x 1
  5. - Арабские цифры судя по нескольким имеющимся у меня монеткам именно так и пишутся :) Я только не понял, в штатах все так пишут 7 и 9 или только в вашей школе столь близко к арабским корням все примкнули? :) Ответ очевиден - неразумно провоцировать дочь на конфликт (даже дискомфорт) в отношениях с учителем, это же и немудро, разумно - объяснить, что оба варианта написания пригодятся и в каких случаях, разумно - рассказать, что аккуратный почерк необходим и/или полезен с примерами, а мудро - убедить дочь, что красиво (аккуратно) писать - это то же, что всегда прилично выглядеть. Не для других, а для себя ;)

• Подобається Подобається x 3
  6. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Як і у всякій "філософській категорії" багато чого впирається у систему координат..
    Скажімо, про яку мудрість говориться: про мудрість "для себе", корисливу (результати якої оцінюються по певним наочним видимим досягненям) чи про мудрість - для інших.. чи про якусь абстрактну вищу мудрість, яка неподільна, бо цілісна: і для себе і для людей, мудрість - як спосіб взаємодії зі світом взагалі. Коли "і вовки ситі і вівці цілі". :)
    А щодо знання психології.. так, без цього нікуди. Взірець знання психології, яким керується мудрий, для мене особисто - це біблійне Соломонове рішення в суперечці про те, хто з двох жінок є матір'ю немовляти. Знав Соломон психологію (материнства), ох знав.. :)

7. mavka

mavka Well-Known Member

Ви праві, а я здивована - :scratch_one-s_head:- дев"ятку дійсно так пишуть.
    з тим погоджуюсь, а на все решта , бачу, мудріше закрити очі, щоб бува не примусили всі решта цифри арабською писати - сімка американська - це ж арабська шістка ! :pardon:

П.С. школа - одна з найкращих публічних в цілому штаті. арабів та афроамериканців практично нема взагалі. а ось готують концерт й дитина вчить слова , їде зі мною у справах на задньому сидінні й співає як не про хануку, то "kwanzaa!!"

8. pravednik

pravednik Well-Known Member

Бути розумним означає бути праведним та духовним. Розум без праведності та духовності не додасть мудрості і буде подібним на мусорний ящик де збирається різний потріб і непотріб.

9. - Вы уж определитесь, если быть разумным без праведности и духовности можно (но бесполезно), то быть разумным не может означать быть праведным и духовным. Вторым предложением Вы противоречите первому (не говоря уже о том, что аналогия "неправедного разума" с мусорным ящиком как сортировочным пунктом, в котором встречается и нужное, и ненужное, ставит всех читателей не на место бывших владельцев мусора, а на место бомжей или переработчиков - в любом случае на место стороннего наблюдателя).
    Насколько я понял, Вы имели в виду, что
    быть мудрым = быть разумным, праведным и духовным?

С этим отчасти согласен (сам термин "мудрость" носит более ярко выраженный эмоционально-оценочный характер, чем "разум", потому более высокая моральность мудреца подразумевается), у mavka позиция схожая, правда, её термин "людянiсть" мне больше по душе. И короче, и понятнее, и не подразумевает навязывания ничьих правил...

10. pravednik

pravednik Well-Known Member

Я сказав так, як думаю. Те. що кажете Ви, теж має свій сенс.

а де твій аватар? :)