- именно так, интуиция - та часть опыта, что записана в подсознание. К "мудрости" имеет самое непосредственное отношение, к "уму" - опосредованное. На ветке "процесс мышления" немного обсуждали...
Вибачайте пропустив Ким записано, прийняття рішення по вибору техніки малювання, стратегії рекламного роліка, чи впевніності рухаться саме цім шляхом, в розробці ракетніх двигунів, при тому, що мова іде, наприклад про 30 річну людину? Я дійсно хотів би почути Вашу відповідь.
- собой. В ощущениях Сколько бы ни было лет тому, кому доверено решение о выборе стратегии, у него, очевидно, есть достаточно большой опыт (в т.ч. полученный в процессе образования) плюс немаловажно - опыт в принятии решений (т.е. в использовании в т.ч. и интуиции). Многие люди с огромным опытом в профессии так никогда и не могут научиться принимать решения. Некоторые вынужденно учатся. К тому же, не надо исключать обычное везение. Его, как правило, списывает на интуицию сам везунчик, т.к. "интуиция" - его личная (т.е. даже если он не знает, что это - может гордиться), а "везение" - случайность.
Будь ласка (пожалуйста по-украински) (с) Вы бы своё видение хоть в общих деталях... С чем не совсем согласны (может, я чего криво сформулировал)? Вы в смысле "интуиция от Бога" или "память предков"?
нагадалося... -чим відрізняються розумні від мудрих? - розумні, то ті, хто заробляє своїм розумом.. - а мудрі? - то ті, на котрих працюють розумні....
Обов язково але коли буду мати час Нє Нормально(принаймі я начебто зрозумів) А ось це, дійсно питання, яке б обговорив, но на жаль зараз, обмаль часу.
ИМХО - адекватно оценивать ситуацию и не делать поспешных выводов, приводящих к разрушению самомнения и личности.
Ну тогда умных людей в мире единицы.Получается - это те,кто ведёт затворническую скучную жизньь+) А неприятности бывают у каждого....
Десь так воно і є. У мене дитина - підліток. Розумна, знає англійську, сильна у математиці, фізиці, хімії, немало читає. А от мудрості поки явно бракує... Але то з часом. Хоча... мудрість може бути і набагато раніше. У кожного свій талант.
Мудрість то наживне головне аналізувати помилки і не лише свої.Знаєте кажуть є 3 шляхи здобування знань: шлях роздумів, шлях наслідування і шлях досвіду. Останній найтяжчий, але найефективніший. А розумна начитана дитина то файно у таких іноді і дорослим є чому повчитись.
важко з таким погодитися. мудрі люди - людяні. вони можуть й не мати освіти ніякої. розумні ж мають просто світлу голову. грамотні.
- не факт. Больше тех, которые работают на "мудрых" руками, ногами и прочими частями тела. - тому, что сказал вільний_слухач это никак не противоречит. Реальной жизни тоже.
Мудрий – це той, що має достатній досвід, інтуїцію і не одну загоєну ґулю від пробивання чолом стіни. Мудрий здатний теоретично уявити весь перебіг подій від початку до кінця. Як правило – після того приймає єдино правильне рішення: пустити усе на самоплив і не марнувати власної енергії. Потім сидить, спокійно спостерігаючи, а в кінці скаже: «Видиш? А я шо казав!». Тим часом, розумний потирає на голові свіжу ґулю і тихенько клене мудрого. Поки сам не стане мудрим