Що краще: реальне життя чи віртуальний простір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Мирося, 11 вер 2007.

1. Мирося

Мирося Well-Known Member

Відповідь: Що краще: реальне життя чи віртуальний простір?

Мені чомусь здається, що це буквально так і є. Тобто існування в неті - це теж реальне життя :) І перебування у віртуальному просторі нормальне для нас у тому розумінні, що як сказав Romko,
    Людина завжди мала і має цю здатність, а тепер ми просто говоримо про розширення можливостей за допомогою Інтернету.

Це Ви як модератор знаєте, звичайно. Особистість так чи інакше буде видною, згодна. А от якщо я, наприклад, горбата і бридка на вигляд, а візьму собі аватар красуні чи зареєструюсь такою на сайті знайомств? І буду бавитись... А скільки таких випадків (про які, я бачила, на цьому форумі вже згадували), коли людина у віртуалі виступає в ролі представника протилежної статі! Або 12-літні діти видають себе за 19-літніх, а 40-літні, - навпаки, за 20-літніх і т.д. От що цікаво: розмиваються межі...

2. Melody

Melody Well-Known Member

Звучить, як передвиборче гасло. :)

3. шахрай

шахрай Well-Known Member

Іноді хочеться лишитися в віртуальному світі,так,тижня на 2 і забути про буденність....
    Здається,що живеш в МАТРИЦІ,все так як в цьому кіно

• Подобається Подобається x 2
  4. Melody

Melody Well-Known Member

Не тільки у віртуальному просторі люди вдають когось із себе. В реальному житті теж є фальш і лицемірство.

• Подобається Подобається x 3
  5. zet

zet Дуже важлива персона

С внешностью номер еще пройдет, а все остальное ненадолго.. Фальшь чуствуется. Сначала просто, как какой-то дискомфорт. Затем начинаются нестыковки в постах. Тогда надо быть просто маньяком этого дела и писать сценарии, иначе будет, как в плохом кинофильме ..
    Например, снимают кино о временах Богдана Хмельницкого, а в кадр попадает проселочная дорога с отпечатками протекторов грузовых машин.. :)

Додано через 1 хвилину
    Мне вообще кажется. что в виртуале люди более душевно оголены, что ли... все равно ведь при долгом общении проболтается.. :)

6. шахрай

шахрай Well-Known Member

Якщо в житті є хороші актори,в віртуалі і подавно.Але в віртуалі нема ні перед ким зобов"язань,не переживаєш,що слова можуть зробити шкоду.
    Ми просто стаємо дедалі глобалізованішими.

• Подобається Подобається x 1
  7. zet

zet Дуже важлива персона

Я это называю работой по сценарию.. Нет, это не для меня... Уверена, что где-то нестыковочка вылезет...

8. шахрай

шахрай Well-Known Member

Можливо,десь,колись...
    Я до цього ставлюсь з певною долею іронії і гумору.Не все так сер"йозно як здається..

9. zet

zet Дуже важлива персона

Ясное дело, но ведь для себя уже представили списочек тех, с кем очень бы хотелось лично встретиться? :) "Актер" в этот список, чисто случайно, вряд ли попадет...;)

10. Forpost

Forpost Стоїк

Да что Вы все встретиться, да встретиться,Зульфия покажи личико,весыльны фото.Да не хочу я знати ,що у когось кривий ніс і короткі ноги.Так і хочете зруйнувати все своїм реалом.Прелесть віртуалу в тому ,що я ніколи не дізнаюсь де ви живете насправді ,як ви виглядаєте.Ви всі живете тільки в моїй уяві..Он Мих любить вас перезавантажувати .....

11. Melody

Melody Well-Known Member

Шреку, то нащо тоді Інтернет? З таким успіхом можна просто витворити в своїй уяві вигаданих людей (таких, яких нам хочеться) і розмовляти з ними також тільки в уяві. :)

12. Forpost

Forpost Стоїк

та туть Бог з деякими за океаном розмовляє,,а якщо з людьми уявними то і до Кульпаркова недалеко.На жаль Ви не вкурили.Може хіба Мирося мене зрозуміє

13. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

=) гарно підмічено...

Загалом розмежовують 3 групи відвідувачів нету... ой давно то читав..

1) соціофіли - розширюють коло реальних знайомств за рахуно нету, довго в неті не затриються... можуть потусити деякий час на одному ресрі , забити і знову віддатися реалу.
    2) казуали - ставлять до нету як забавки, рослабитися і забути.
    3) .... - і відповідно старожили нету, де віртуальне життя сприймається дуже серйозно.

ну типу такого була класифікація.

матиматично то виглядає так:
    1) 30 вірту на 70 реалу
    2) 50/50
    3) 70/30

• Подобається Подобається x 2
  14. zet

zet Дуже важлива персона

Да я так и догадывалась. что вам молоденьких подавай, кудЫ уж тут подтоптанным пхаться на личную встречу.. :) :) :)

15. Melody

Melody Well-Known Member

Нєа, то я так прикидаюся, що не вкурила :)

16. zet

zet Дуже важлива персона

А где пункт "В ожидании сына с гулек"? :)

17. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Так, Ви цей... подаріть йому пакет КиївСтару... підхімічте трохи ...і завжди будете знати де Ваш сам "дорогий" абонент знаходиться =)

18. zet

zet Дуже важлива персона

Не могу уснуть пока не появится, а утром рано на работу мне, да и ему в ВУЗ. Попробуй разбудить утром... :sad: А младший тоже подрос, уже 16, так что я тут с вами еще надолго.. ;)... Жаль только, что в такое время народа мало..

19. Мирося

Мирося Well-Known Member

Це тільки підтверджує мою думку про те, що віртуальність - своєрідне продовження реальності, а не щось прямо їй протилежне. Вона тільки надає нові можливості і розширює кордони.

От бачите, скільки "прелєстєй"! :)))

Якщо я правильно "вкурила", то це те саме, що у Запоріжжі називається: "потрапити на Сєдова". От ви смієтеся, а я, між іншим, на деяких форумах зустрічала людей, які цілком серйозно розповідають, що вони регулярно "путешествуют в астрале", і діляться своїми враженнями. (Один хлопець дуже хотів постійно писати мені листи й розповідати про це, ледве викрутилась, бо аж страшно стало). Прикметно, що Інтернет їм подобається не менше астралу!.. Читала, що виростає ціле покоління, у світосприйнятті якого розмита грань між цими речами. А в майбутньому така тенденція тільки посилюватиметься...

Додано через 5 хвилин
    А як це? Дуже цікаво :)

20. Melody

Melody Well-Known Member

Ви правильно зрозуміли.

а де твій аватар? :)