Єдиний Бог і Єдина Церква. Наш Бог - Отець, Ісус Христос і Дух Святий. Три різні Особи, кожен має свою конкретну роль і водночас- це є Єдиний Бог! Ісус у Своїй молитві просить, щоб Його Церква була Єдиною, так як Вони з Батьком і Духом Святим є Єдині: Iван.17:21 щоб усі були єдині, - так, як ти, Батьку, в Мені, а Я в тобі... Так само і Церква. Різноманітні форми служінь, різноманітні призначення, але Бог хоче, щоб Церква була Єдиною. Я нарешті зрозумів чому у Символі віри написано "вірую в Єдину Святу і Апостольську Церкву"! Слово "Єдину", вказує саме на глибоку духовну єдність багатьох зовсім різних за формою християнських спільнот. "Єдина" -не означає одна, а спільність багатьох...
складно пояснити як я це розумію...попробую... якщо молитва йде проста...для захисту чи допомоги, то не важливо як називати Бога....може взагалі не згадуватися... а якщо в молитві йде прохання допомогти когось обійти чи отримати над кимось перевагу силою чи хитрістю... то також немає значення як він того бога назве... п.с. головне не в назві, а в суті....
Можна заплутатися... У кожного племені є свій бог. Як то імя немає значення? Хіба Мойсей не запитував Імя Бого у Нього ж?
Для мене взагалі дивна постановка запитання. Бог - це Бог,він ВСЕ,ВСЮДИ і ЗАВЖДИ. Незалежно,як Його називавти,якою мовою,чи в якому місці. А церква? Політично-бюрократичне угрупування чиновників,що паразитують на вірі людей в Бога.
можна)))) якщо в Бога попросити допомогти зробити якесь зло, то хто поможе Бог чи сатана? якщо в сатану попросити допомогти зробити якесь добро, то він поможе? для вас є різниця між упаковкою халви і халвою? можна довго говорити про Бога так і не роблячи спроб наблизитись до нього, як наприклад, атеїсти... вони є показником суспільства... ні більше, ні менше....
Вірі яких людей? Тих, що ти називаєш - "побожних"? ---------- Додано в 22:45 ---------- Попередній допис був написаний в 22:42 ---------- та ну... таке кажете... якщо Бога попросити добро... а людина завжди знає що таке добро, а що таке зло? А хіба язичники не просили і добро і зло? У якого бога?
То стосується не лише України,чи християнства. У всі часи,на вірі людей у вищі сили паразитувала купка жреців.
Рівно то саме може сказати віруючий у зовсім іншого бога. ---------- Додано в 22:48 ---------- Попередній допис був написаний в 22:47 ---------- "вищзих" є ого як багато і самих різних.
нічого не второпав ---------- Додано в 22:57 ---------- Попередній допис був написаний в 22:51 ---------- От твоя поверховість, типу нащо знати імя, призводить до блуду.
а як же тоді сповідатися, якщо не знати що вчинив - добро чи зло? яка різниця що вони просили і у кого? Бог у злому допомагати не буде, а тільки сатана... а сатана в доброму помагати також не буде йому не за то платять а по чому відрізните який інший бог(якщо ви не знаєте його назви)? слова то одинакові? ---------- Додано в 23:02 ---------- Попередній допис був написаний в 22:59 ---------- від того що атеїст 100 раз скаже вголос - "Боже, я в тебе вірю", то в 90% від цього нічого не поміняється.... як не вірив, так і не вірить.....
До чого тут я? Не уподобляйся СЄ,що гонять з книжечками і переконують всіх,що Бога звати Єгова. І тільки Єгова.