Слава Богу! значить все не настільки запущено у нас з вами якщо можливий діалог між людьми які один - одного визнають християнами - тоді може цей світ і побачить любов Христову... інакше ніяк... по одинці ми не є Тіло Його...
Человек который слишком сильно гордится своим прошлым, в настоящем, просто, не имеет чем гордиться (древнееврейская поговорка).
Ісус прийшов "до овечок загинулих дому Ізраїлевого" (Матв.15:24) а всі інші вівці (у розумінні язчники і їхні нащадки - це ми) - це вже вівці з інших кошар... ---------- Додано в 18:45 ---------- Попередній допис був написаний в 18:08 ---------- будете сміятися, сьогодні була в податковій - і там торгують!!! і навіть прямо перед "касою" їдять (доречі пончики смачні і не дорогі мабуть соромляться ціни накручувати просто в податковій) а в сучасних храмах так само торгують... свічками, молитовниками, літературою, іконами.
А от в храмі мабуть негоже... пригадую як Ісус у гніві розкидував лавки торгашів у храмі... казав що така торгівля ображає Отця... А щодо церкви.. так там і тепер торгують.. забули про вчинок Ісуса, а тому церква - це фінансова юридична особа... (мовою права)... І ще цікаво, що Ісус ніколи не бирав грошей для чого небуть.. для їжі для себе... для одягу і т. д. і взагалі ставлення його було напрочуд просте - "Богові - Боже, кесареві - кесареве"... а в нас виходить Богові - кесареве? Хм.. цікаво... Не вірю я в церкву.. спасіння не в ній, а у Богові... (і за спиною невдоволені крики фанатиків церкви))))))))
Ісус сам особисто не збирав... але є факт що у Юди Іскаріотського була скринька для збору пожертв 4 І говорить один з Його учнів, Юда Іскаріотський, що мав Його видати: 5 Чому мира оцього за триста динарів не продано, та й не роздано вбогим? 6 А це він сказав не тому, що про вбогих журився, а тому, що був злодій: він мав скриньку на гроші, і крав те, що вкидали. (Iван.12:4-6) ніде не написано що Ісус та апостоли жили виключно Духом Святим (вони їли, спали, дихали... все як нормальні люди) мммм... Церкву не люди придумали... і вірити в неї чи не вірити - звичайно ваша справа тільки пам'ятайте, що Господь прийде на землю вдруге за Своєю Нареченою - Церквою, а не за окремими людьми... як би то поза бортом не залишитися....
у якому сенсі "за якою"? якщо ви маєте на увазі деномінаційні назви - католицька - православна - протестантська (напевне у світі ще є якісь) тоді напевно ні за одною... (ІМХО) Коли апостоли писали Євангелія та послання - не було ні католиків ні православних... а віра називалася "євангельська" (не маю на увазі сучасні деномінації які у назвах містять слово "євангельська") але на мою думку у всіх цих цервах є певна кількість віруючих людей
Поняття "церква", я розділяю на два поняття: 1. Церква, як Тіло Христове, - сукупність віруючих людей. Неважливо до якої конфесіє вони себе відносять чи не відносять, а ті, що дотримуються Слова Божого і його заповітів. 2. Церква, як громадська інституція, створена людьми і має ті самі пороки, як будь яка організація чи установа. Та, яка втручається в політику та інші "кесареві" речі, на словах пропагуючи див. п. 1.
не спорю.. вони мали їжу... воду.. одяг.. але ж ніде і не пише що вони їх купляли... хм... от нелогічно Ви думаєте... їжу не тільки купити можна... правда? Я бачу, що Ви намагаєтеся налякати чи як? Смішно... Церкву таку як існує сьогодні створили люди... саме вони і тільки вони... Є одна Церква.. і купол її небо... по справах пора судити по справах.. а не по... промовчу краще... Ну і раз прийде Він за Церквою, а не судити нас хто як жив.. то мені полегшало... я Страшний Суд пролітаю.. а то думав як за гріхи оправдовуватися... цікавий буде парадокс.. якась людина не грішила.. вірила в Бога і тільки в церкву ні.. ну то шо в топку? Цікаво...
ви трохи плутаєте поняття Церква буде забрана на небеса, а всі інші будуть судитися за за ділами... а оправдатися за свої гріхи нажаль жодна людина не зможе... немає такої дійсно важливої причини по якій би Святий Бог дав дозвіл згішити (Святість - це відділення від гріха) о... а це вже цікаво. чи можна трохи детальніше... що це за людина така яка може не грішити? 8 Коли ж кажемо, що не маєм гріха, то себе обманюємо, і немає в нас правди! 9 Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої. 10 А як кажемо, що ми не згрішили, то чинимо з Нього неправдомовця, і слова Його нема в нас! (1Iван.1:8-10) 23 бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави, 24 але дарма виправдуються Його благодаттю, через відкуплення, що в Ісусі Христі, (Рим.3:23,24) єдине оправдання наше - віра в жертву Ісуса Христа, а якщо я Йому вірю і люблю Його я буду робити те, що Він каже а Він каже "проповідуйте Євангеліє по всьому світу" якщо ти на безлюдному острові - тоді дійсно не зможеш ні проповідувати добру новину людям ні сам не зможеш почути... але, якщо ще хоч одна людина також повірить Богу - і ви разом будете молитися і служити Йому - тоді ще люди навколо будуть каятися - і це вже буде початок Церкви, частина Церкви всесвітньої... людина сама по собі людина це не церква (буквально "еклесія" - "збрання") і не обманюйте самих себе, що можете безгрішно жити... так і розуміти... Церква - це усі віруючі в Господа Ісуса люди, які жили до нас, живуть зараз і будуть жити після нас а то іноді люди думають так, як в тому анекдоті Попадает верующий христианин в рай. Встречает его ангел, проводит по прекрасным местам и показывает где что. "Вот тут у нас католики, вот тут лютеране, вот тут баптисты, вот тут харизматы, вот тут ..." Тут христианин видит закрытое помещение, из которого доносятся песнопения. "А там кто?" - удивленно вскрикивает христианин. "Тсс! Там православные. Но они думают, что они здесь одни." (насправді це не тільки "православних" стосується)
Люди й зараз висказують людські думки. А що говорить Біблія? А Симон Петро відповів і сказав: Ти Христос, Син Бога Живого! А Ісус відповів і до нього промовив: Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров тобі оце виявили, але Мій Небесний Отець. І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її. І ключі тобі дам від Царства Небесного, і що на землі ти зв'яжеш, те зв'язане буде на небі, а що на землі ти розв'яжеш, те розв'язане буде на небі! (Мт 16:16-19) Відповідно, Христова церква є та, що збудована на апостолі Петрі.
Не тільки апостол Петро трудився для того щоб Церква збудувалася. Інші апостоли також будували церкву. Кожен отримав повеління йти проповідувати в своє місце. А християнська церква будується на Христі. Апостол Іван описує місто Новий Єрусалим в книзі Обявлені. Цей опис символічний. І ворота і стіни і основа міста.
Слово «Церква» [έκκλησία, від грецького έκ-кαλεĩν -«ви-кликати»] означає «скликання». Воно означає народні збори (Пор. Ді. 19,39.), звичайно релігійного характеру. Це термін, що часто вживається у Старому Завіті грецькою мовою для означення зібрань вибраного народу перед Богом, переважно зібрань біля гори Синай, де Ізраїль отримав Закон і був установлений Богом як Його святий народ (Пор. Вих. 19.). Називаючи себе «Екклесією», перша спільнота тих, що вірили у Христа, визнає себе спадкоємницею цього зібрання. У ній Бог «скликає» Свій Народ зі всіх сторін світу. Термін Κυριακή, похідними від якого стали сhurch (англ.), Кirche (нім.), означає «та, що належить Господеві». 752 У мові християн слово «Церква» означає літургійне (Пор. 1 Кор. 11, 18; 14, 19. 28. 34-35.) зібрання, а також місцеву спільноту (Пор. 1 Кор. 1, 2; 16, 1.) або цілу вселенську спільноту віруючих (Пор. 1 Кор. 15, 9; Гал. 1, 13; Флп. 3, 6.). Ці три значення насправді є невіддільними. «Церква» - це Народ, що його Бог збирає з цілого світу. Вона існує в місцевих спільнотах і здійснюється як літургійне зібрання, передусім євхаристійне. Вона живе Словом і Тілом Христа і таким чином сама стає Христовим Тілом.