Що є Церква?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Leri, 27 лип 2010.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Якщо торгують,значить можна,нє?

Якщо скажеш,що у Львові такого нема,то злукавиш...
    Можу нині пофоткати.

Згадується одна картина Ель-Греко....

• Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому? торгують, бо хочуть, а не тому, що можна.
    Для справедлмвості можна зауважити, що ціни не високі. Замовити службу - 1 грн.
    Але якщо є прайс, для чого писати пожертви? Пожертва - справа добровільна.

То був ліричний відступ.
    А от картину нижче ти помістив доречно. Ісус виганяє торгашів з храму і каже, що храм - дім Отця Мого. От і вся різниця між храмом і будь-яким іншим місцем.

3. Romko

На проїхджій частині торгувати не можна.
    На злітній смузі аеродрому не можна торгувати.
    На штреці не можна торгувати.
    Чому?
    Не розумієш,до чого я веду?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не розумію, позаяк ти не бачив різниці між лісом і церквою-будівлею, то я тобі пояснив і пояснив чому храм - то є Божий дім (бо так назвав Ісус), а от при чому тут злетна смуга - не зрозумів.

• Подобається Подобається x 1
  5. Romko

Тому що люди придумують правила.
    Закони.
    Межі.
    Опінії.
    Звичаї.
    Традиції.
    правила.
    Які самі й порушують.
    До Бога це не має стосунку.
    Законом заборонена торгівля в катинній галереї.
    Але там і торгують.
    За законами логіки і самозбереження,не можна торгувати торгувати на проїжджій частині...злетній смузі...штреці.Люди не торгують.
    Бо інші люди на авто...літаку...потягу можуть вкоротити життя тим,хто торгує.
    Незрозуміло?

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

В Новому Заповіті зустрічаються наступні визначення:

Тіло Христове (Еф.1: 22–23; 1 Кор. 12: 12–13, 27);
    храм Божий (2 Кор. 6: 16; Об’яв. 21: 3);
    наречена Христова (2 Кор. 11: 2; Еф. 5: 32);
    овеча кошара (Ів. 10: 1–16);
    Виноградина і галуззя (Ів. 15: 1–7).

Як бачимо усі ці визначення є натяками на визначення, які розуміються духовно.
    Християнський шлюб поєднує чоловіка і жінку в одне тіло, християнську родину, яка стає домашньою Церквою. В посланні до ефесян Павло приріванює єдність Христа і Церкви з християнським подружжям і таке поєднання називає великою таємницею.(Еф.5:32).
    Визначення Церкви як зібрання не є біблійним. Не кожне зібрання в ім’я Христа є Церквою. Це можуть бути й секти, які говорять перекручене, спричиняють поділ і таким чином глумляться над Христом Господом.

7. Levko

Levko Well-Known Member

Підтримую, що ці визначення духвно розуміються!
    Ще й як є біблійним!
    Вірніше, Церква як зібрання, є одним з визначень Церкви.
    Звичайно що не можна казати що Церква то ТІЛЬКИ зібрання.
    Церква, то перш за все Тіло Христове, Його Наречена, так як Ви і писали вище...

Проте в Біблії ми зустрічаємо як слово Церква вживається і до визначення зібрання людей. Наприклад:

2Кор.8:18 А з ним разом послали ми брата, якого по всіх Церквах хвалять за Євангелію...

Чому ап.Павло вживає слово Церква у множині, якщо є тільки одна Христова Церква? З контексту видно, що Павло звертався до різних зібрань людей, називаючи ці зібрання церквами.

Або ще:

Гал.1:22 Церквам же Христовим в Юдеї я знаний не був особисто...

Вжито "Церквам Христовим"о_О. Очевидно, що це є зібрання людей в якомусь певному місці...
    Так що слово Церква має багато значень , хоча безперечно, найголовніше і найперше це духовне визначення як Невісти, чи Нареченої Христової, котра буде з Ним у Вічності!

Багато хто маніпулюює цими визначеннями Церкви в своїх цілях... А людина, котра є не укріплена в Бозі не може розібратися, що саме є Церква Христова і легко може заплутатися в цих поняттях.

Секти ніколи не збираються в Ім"я Ісуса Христа!

• Подобається Подобається x 3
  8. Оленa

Оленa Well-Known Member

В Церкві передбачене зібрання, але коли християни не зібрані, то чи вони перестають складати Церкву і Церква перестає існувати?

• Подобається Подобається x 3
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що їм заважає? Зібралося двоє, або троє і церква готова....

10. Leri

Leri Well-Known Member

Що заважає?
    є одна причина... не можуть вони Ісуса Господом визнати... :)

а християнська церква без Ісуса Христа... це вже навіть не смішно

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

я вже казав. Є понад 500 течій, з різними вченнями, різним тлумаченням Біблії і Христа майже всі визнають.

От зібралися троє, визнають Христа. То є Церква?

12. comanche

comanche знайшовся

Якщо зібрані в Ім'я Христа - то беззаперечно :)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що безперечно? Утвориться церква? Де таке написано?

14. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Згідно прийняи ху православїі католицизмі визначень баптисти та інші протестантські конфесії вважаються сектами.

---------- Додано в 14:40 ---------- Попередній допис був написаний в 14:39 ----------

Обгрунтуйте?

---------- Додано в 14:41 ---------- Попередній допис був написаний в 14:40 ----------

Буквальний переклад слова еклесія - зібрання

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Яке зібрання ви маєте на увазі: фізичну присутність?
    А як щодо померлих членів Церкви, які фізично не можуть бути присутні?

16. Levko

Levko Well-Known Member

Нічого не зрозумів...! Сорі..:pardon:

17. plastic

plastic Well-Known Member

Я думаю що якщо ті троє визнали Христа за Сина Божого і свого Спасителя , виконують заповіді Христа і виконують доручення Христа, перебувають у Христі-то так, це вже Церква. Загальне зібрання справді віруючих по всій землі-то є загальна Церква.
    Памятаєте як Христос сказав, що коли настане час Він розділить людей на 2 групи. І це розділення буде не по приналежності до якоїсь конкретної конфесії. Це розділення буде по тому як люди вірують в Нього і виконують Його заповіді:

34Тогда скажет Царь тем, которые по правую сторону Его: приидите, благословенные Отца Моего, наследуйте Царство, уготованное вам от создания мира: 35ибо алкал Я, и вы дали Мне есть; жаждал, и вы напоили Меня; был странником, и вы приняли Меня; 36был наг, и вы одели Меня; был болен, и вы посетили Меня; в темнице был, и вы пришли ко Мне.

37Тогда праведники скажут Ему в ответ: Господи! когда мы видели Тебя алчущим, и накормили? или жаждущим, и напоили? 38когда мы видели Тебя странником, и приняли? или нагим, и одели? 39когда мы видели Тебя больным, или в темнице, и пришли к Тебе?

40И Царь скажет им в ответ: истинно говорю вам: так как вы сделали это одному из сих братьев Моих меньших, то сделали Мне.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Найбільше мені пригадується, що церква має бути збудована на ап. Петрі.

19. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ісус Христос створив Церкву ще у 1 столітті. Сам вибрав апостолів, Сам був Учителем для багатьох учнів. Ті люди, які Йому повірили, охристилися і до смерті залишились Йому вірними, є членами Церкви. Згодом Церква стала рости кількісно, збільшувалась кількість зібрань (церков). Тобто спочатку була Церква, а тоді зібрання, аж ніяк не навпаки. Ми можемо до Церкви приєднатися, але не створити її.

Останнє редагування: 29 лип 2010
  20. Levko

Levko Well-Known Member

Не про це йшла мова...
    Я говорив лише про різні визначення слова Церква і не більше...

а де твій аватар? :)