Що б ви хотіли змінити в українській школі?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Бійцівська Рибка, 11 лис 2008.

?

Які нові предмети ви б хотіли ввести в школі?

1. Іноземні мови

57,7%
  2. Етику

38,5%
  3. Релігієзнавство

23,1%
  4. Українознавство або краєзнавство

42,3%
  5. Інші

30,8%
  6. Ніякі

3,8%
  7. Мені байдуже

0 голосів
    0,0%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

злить предмет "Етика" ніби то з назви випливає що мають бути правила поведінки, етичні норми, етеикет і інше, а насправді дітей вчать молитов , літургії і іншого.

Злить з тієї причини, що вважаю що школа не має права втручатися у моє особисте життя і якимось чином навязувати мені релігійні звички і переконання. А тут получается мої діти погані бо мама до церкви не ходить, ну не ходжу і що, тоє є моє особисте право, а ось чому дитині за те оцінку знижують, або записують у щоденник - "Мамі сходити на сповідь" ( і таке було), то мене коробить з страшною силою . Правда після мого приходу до вчительки і монологу про рівність індуїзму іудаїзму, мусульманства з християнством, з цитуванням корану, тори і бхагават гіти їй певно психіатр знадобиться...

Вважаю, що в багатокультурній і багаторелігійній країні таких речей як основа християнської етики, молитов на випускних лінійках, під запис походів класом до церкви бути не має.

Має бути предмет історія релігій і окремий , а те що є зараз це порушення мої конституційних прав і втручання в моє особисте життя.

Шкандалю не роблю лише тому що шкодую своїх дітей які після такого неминуче стануть паріями (вчителі у нас люди добрі, за годину новину по школі рознесуть)

А ще порізати трохи математику . Які там у школі інтеграли , без поняття ряду - моя любима справа була дістатися до учня як гачочок може дорівнювати квадратику (інтеграл= площі фігури ;) ).

Астрономыя теж окрема тема - наш 11 клас її вчив по книжці "Малюкам про зірки і планети" для дітей молодшого шкільного віку, там було значно грунтовніше викладено і про квазари і про решту.

• Подобається Подобається x 8
  2. Багіра

Багіра Well-Known Member

мені здається що у прорстому класі забагато математики і для того потрібен окремий математичний клас...
    ще хотілося б для української школи менше радянського підходу.. бо там, де досі літні вчителі, що молилися на СРСР - виховують дітей тими ж способами... для старших вчителів потрібні спеціальні курси...

• Подобається Подобається x 2
  3. Я не согласна, что все старые учителя за СССР.

4. Багіра

Багіра Well-Known Member

не всі звичайно.. люди, які не замусорюють собі голову наявною ідеологією, - обєктивні... однак є надзвичайні субєктивні екземпляри.. я памятаю, що спеціально пішла в маленьку, небагаточисельну школу, бо у великій був СРСР.. мінімум молоді серед вчителів... а старші ще моїх батьків вчили і вже тоді були в літах...

• Подобається Подобається x 3
  5. Сейчас тоже так. Молодых учителей очень мало.

• Подобається Подобається x 1
  6. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

тут є аргументи проти школи як такої і альтернативна пропозиція
    а тут ще більше аргументів

та й всі хоч раз так думали: школа вигідна державі (виховують слухняних громадян) і батькам (можливість спекатися від дитини на цілий день)
    а дітям вона для чого? шкільну програму можна пройти за кілька років вдома, зрештою не вся вона потрібна
    знань школа не дає, мислити системно не вчить - практика показує, що то міфи
    школа вчить писати, читати, рахувати, але це зараз треба знати перед походом в перший клас
    питається нащо тоді школа? заради досвіду соціального спілкування? маячня, бо сидіння на уроках і списування на перерві - це майже все на що витрачається час в школі

альтернативні пропозиції: домашнє навчання, дистанційне навчання, шведська парта
    -----------------------------------------
    -----------------------------------------
    "Что делать, или концепция шведской парты

Мои постоянные читатели знают, что не в моих правилах повесить проблему в воздухе. Есть проблема, должно быть и решение. И решение, конечно, есть. Я предлагаю концепцию шведской парты.

Что такое шведский стол? Это когда человек сам выбирает блюда, которые хочет съесть. Что такое шведская парта? Это когда ученик сам выбирает интересные ему предметы.

То есть, я предлагаю ввести в школах свободное посещение.

Например, если ученик хочет учить химию, он идёт и занимается химией. А если химию ученик знает хорошо, он идёт не в свой третий класс, а в четвёртый, пятый или даже десятый -- тот класс, где химию преподают на интересном ему уровне.

Никакой революции в этом нет, собственно, то же самое сейчас происходит на внешкольных кружках, таких как шахматы или математические кружки. Хочешь -- ходишь, не хочешь -- не ходишь. И ничего -- как-то появляются талантливые шахматисты, хотя шахматы и не входят в школьную программу.

Вот что реально даст детям шведская парта:

1. Талантливые и просто способные дети смогут наконец-то получать знания со своей скоростью -- а не со скоростью самого тупого ученика класса. Уровень выпускников резко возрастёт.
    2. Учителям придётся поднимать уровень преподавания, иначе к ним банально никто не будет ходить. "Досижывающие" до пенсии учителя уйдут в прошлое.
    3. В разы повысится КПД -- дети будут учить только то, что им интересно. То есть, по окончании школы уровень знаний у детей будет гораздо выше, чем сейчас, при этом дети будут тратить на учёбу меньше времени.
    4. Станет гораздо меньше детей, у который школа отбивает всякое желание учиться и работать.
    5. Дети научатся учиться и работать самостоятельно.
    6. Дети научатся принимать решения, что, возможно, самое главное.

Конечно, я понимаю, что всё это звучит довольно провокационно. Однако, к счастью, я не являюсь здесь первопроходцем. Например, гениальную фразу сказал Габриэль Лауб: "Мы учимся всю свою жизнь, не считая десятка лет, проведённых в школе"."

• Подобається Подобається x 4
  7. illia

illia Well-Known Member

цікава ідея, але уяву про якісь основи з інших предметів потрібно мати? чи як?

• Подобається Подобається x 3
  8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

люди переказали, що в школах тепер по-новому червону шапочку розповідають, що всі школярі отримали таку книжку:

це правда? о_О
    у львівських школах чи інших містах таке є?
    хто може сказати?

• Подобається Подобається x 4
  9. Думаю, что это неправда. Думаю, в школах этого учебника не будет.

10. Sasha

Sasha Well-Known Member

:crazy:

я в руках держал его..а взял - с полки школьника

11. duncan

у кого є можливість дізнатися, чи така книжка є хоча би ві львівських школах?..
    я був переконаний, що це якийсь стьоб, але пану сашкові не довіряти не маю причини...

12. Sasha

Sasha Well-Known Member

с видео на 1+1
    http://tsn.ua/ua/ukrayina/chervona-shapochka-u-pidruchnikah-p-ye-i-kurit-video.html

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Можу в мами спитатися. Вона якраз від 8-го класи має, здається.

Ось іще один лінк.
    http://www.k1.tv/uk/news/ukraine/2008/12/11/redhood

Останнє редагування: 16 гру 2008
  14. Что за идиотская сказка? Чему ж она детей учить будет?

15. Liliyah Romanova

Гм. Каже моя мама, що справді це є у підручниках. І почнуть вивчати з наступного навчального року.
    Ще каже, що це буря в шклянці води.
    Оповідання відверто сатиричне й справді відображає сучасну молодь. Тому там у питаннях порівняння із версією Шарля Перо.
    Казку ще не вивчали в школах, будуть щойно наприкінці наступного навчального року.
    І це зовсім не найстрашніша річ у шкільній програмі. Є інші речі, за які справді треба переживати.

Останнє редагування: 16 гру 2008
  16. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

Вірний хід і казка вірна на цей час для 16-u річних та і дорослих.Євген Дудар вірно все підмітив і якщо таке є в школах нині...То Це і Навчатиме Всіх,хто зрозуміє хоть краплину суті.
    А як інакше?
    Жити романтичними байками і фільмами-вестернами та брехнею постійно нині вже не можливо далі.Тому мусить бути логічний висновок для виховання дітей в школах.А вдома...то да-а-алі буде той самий телевізор,відео і вино з сигаретами,коли Мама з Татом не бачать.
    І що тут злого.Оправдає себе цей виховничий хід,ну то і зняти пізніше це все з підручника - не проблема.
    ПРОБЛЕМА в ІНШОМУ...!

17. Liliyah Romanova

Мама не мала часу говорити довго, але сказала, що її більше хвилює, що чіпка-вбивця виставляється як правдолюб. :dntknw:

18. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

Гільотину і шибеницю також часто представляють,як символ правди.І це так!
    Французька революція,Нюренберг,Саддам Хусейн...і Іуда,як деколи пишуть,також знайшов останній вихід завдяки шибениці!

19. Liliyah Romanova

Гільотина точно була символом правди для свого винахідника. :)))

20. duncan

пан нотоцо! о_О
    яка "вірна книжка"?!!
    а давайте фєньку вивчати в школі, започаткуємо урок "правильно використання бульбулятора", бо підлітки і так всі траву курять!... о_О

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)