Що б ви хотіли змінити в українській школі?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Бійцівська Рибка, 11 лис 2008.

?

Які нові предмети ви б хотіли ввести в школі?

1. Іноземні мови

57,7%
  2. Етику

38,5%
  3. Релігієзнавство

23,1%
  4. Українознавство або краєзнавство

42,3%
  5. Інші

30,8%
  6. Ніякі

3,8%
  7. Мені байдуже

0 голосів
    0,0%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так.... але знову ж таки.... за програмою є виховна година і про все це можна спокійно довести дітям і про здоровя.....

• Подобається Подобається x 1
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Фехтування у школи!:)

• Подобається Подобається x 5
  3. dArt

dArt Well-Known Member

А я за пейнтбол, паркур и и Контрстрайк вот дети в восторге будут их из школы домой незагонишь тогда! :) Сам учится опять пойду 6)

• Подобається Подобається x 3
  4. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Вчать..років вже з п"ять ..у нас
    іноземну з першого класу -АднАзначно
    фіз-ру..на рівні фіззарядки
    а взагалі я вважаю, що дітей з шести років, а є й раніше, яким ще не виповнилось шість, зарано відправляти.Дітки маленькі, а навантаження на них велике.Самі вчителя про це говорять

• Подобається Подобається x 4
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

просто, коли є такі предмети, як валеологія, я і Україна, фізкультура 3 рази на 5 днів, хореографія, то є два варіанти: або завантажити дитину вище вух різномаїттям, або замість математики, української мови, літератури.......

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

їй зара 3 рочки, економіку намагаюся вже викладати....
    наприклад, пояснюю, що для того, щоб щось купити -- необхідно гроші заробити...
    а щоб заробити -- тре вчитися і працювати.. ;)

у вас не так?.. ;)

• Подобається Подобається x 6
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

І так кожний урок?

8. duncan

пан мих, вам ніби більше ніж три рочки, але задаєте питання, як трирічний... :mocking:

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви про податки ніц не сказали.... дивіться, а то дитина запамятає....

10. dArt

dArt Well-Known Member

На эту тему можно дискусировать, далеко не всегда больше зарабатывает тот, кто усердно работает с 9ти до 6ти.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

по-перше, я б зробив 10-літку.....
    12 років - то задуже.....

з першого класу ввів математику, мову, читання - три основних і розкинув по тижнях фізкультуру, малювання, працю. Все!!!!

Доречі, хто небудь важив портфель першокласника?
    Отож бо і воно.....

Останнє редагування: 11 лис 2008
    • Подобається Подобається x 7
  12. duncan

семантика!

я кажу про те, що дітей тре виховувати в дусі економічного суспільства...

13. dArt

dArt Well-Known Member

у каждого свое видение экономика, а уровень дохода - показатель правильности или ложност конкретного видения. Во выдал.. семантика 6))

• Подобається Подобається x 2
  14. Re:Story

Re:Story Well-Known Member

Так как я учусь в школе. Если быть точнее, то в лицее и могу рассказать от лица самих учеников. Итак, основными предметами должны быть:
    -украинский язык, традиции, отношение и т.д.;
    -иностранные языки;
    -математика.

Насчет языков тут у вас был спор. Я учусь в русскоязычном лицее. И русский, и украинский язык учу с первого класса. Сейчас у меня в неделю 4часа украинского и 4часа русского (2часа немецкого и 2часа английского).

Этика. У меня была этика. Что я хочу сказать. Сам предмет необходим, т.к. родителям просто некогда заниматься воспитанием ребенка. Но когда для этики надо составлять сказки, рисовать картины и т.д., то просто хочется вычеркнуть этот предмет. И еще один момент. Тут уже говорилось о количестве учебников, которые надо носить каждый день. Так вот по этике отдельный учебник, от чего не особо радостно. Слава богу, сейчас у меня нет такого предмета.

Физкультура. Не люблю физкультура из-за отстутствия должны условий для проведения этого предмета. Во-первых, должны быть душевые. Во-вторых, надо носить пакет с формой. В-третьих, мне тяжело бегать.

Все. Отписалась и пошла спать, потому что завтра не встану. Завтра еще насчет некоторых предметов напишу.

15. Patrick

Patrick Well-Known Member

Фізкультурі теж би далеко не останнє значення приділив.Нації потрібні здорові люди.
    Вернув би совєтску систему спортивних секцій.Коли тренєри разом з вчителем фіз-ри приходили в клас і бажаючих записували в секції.
    Вернув би ГТО , різних розрядників , і т.д. ...МС, КМС.

Останнє редагування модератором: 12 лис 2008
    • Подобається Подобається x 7
  16. А я бы отменила физкультуру в старших классах. Большая нагрузка и отнимает много времени. Когда дети маленькие, это надо, но в старших классах пусть будет по желанию.

• Подобається Подобається x 2
  17. illia

illia Well-Known Member

в старших класах вже "простофізкультура" дійсно не потрібна. тут кожен визначається сам, які види спорту йому персонально більше підходять (або не підходять)

18. Bogun

Bogun Well-Known Member

Безтолкових вчителів на інших тямуших, але це вже утопія.

19. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

У нас физ-ра в 9-11 классах была своеобразным отдыхом от учебы:) В основном играли в футбол, волейбол. А половина класса просто гуляли-курили. Я тоже за то, чтоб в старших классах не нормативы всякие сдавать, а ходить в секции по интересам. У нас правда освобождали от физ-ры тех кто ходил, например на футбол или каратэ. Но это было неудобно если физ-ра где-то посреди других уроков в расписании, а тренировки уже после уроков.

20. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

бачу ви спец в педагогіці :)))

...а перший клас в три роки?:scratch_one-s_head:

-----------------------------------------------------------

в принципі я вже десь писала, що 12 років то занадто, 10 досить
    і до школи треба давати з 7-ми років, в 6 діти психологічно не готові, то давно ясно
    деякі предмети варто викинути, деякі додати, але по-іншому всі треба викладати

до речі, хто пам*ятає досі шкільну програму? я вже ні :pardon:

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)