Ще раз про подвиг німців у другій світовій

Discussion in 'Львівська газета' started by gazeta, Jan 1, 1970.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Ще раз про подвиг німців у другій світовій

Шо значить витримка... :cowboy:
    Наспівуючи:
    скажи мне кудесник...

2. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

А вот и нетушки..не шановний пан Витковский!!!!
    В свое первой статейке.. вы не столько старались расказать о подвиге немецких солдат...сколько ОБОСР@ТЬ Советскую армию.... и не поскупились на эпитеты :
    вы постарались ОБОСР@ТЬ память моего тестя...который начал войну на Курской дуге..командиром САУ...и дошел до Берлина..... при этом после каждого боя или смены места дислокации..... его экипажу приходилось всякий раз закапывать САУ по башню в землю....
    вместо того что бы шлятся по городу и насиловать немок!
    вы постарались ОБОСР@ТЬ память моих двух дядей которые погибли на той войне...и одного который выжил.... командира взвода разведчиков....
    вы постарались представить Советскую армию..как разнузданную банду насильников и мародеров
    в которой отсутствует всякая дисциплина.Судя по всему вы и в армии то не служили..а то бы
    знали...что в ЛЮБОЙ армии... приказ командира во время боевых действий выполняется без прекословно...что армия держится прежде всего на дисциплине!
    Однозначно...что случаи изнасилования..мародерства..и других мерзостей на той войне были...но не в таких масштабах..как вы описываете..
    Если уж...вы такой "честный" то могли бы сравнить..
    ....c Брестской крепостью..с обороной Одессы...Керчи.....Севастополя!
    С эвакуацией из Севастополя..Лиепаи...Одессы...
    С Ленинградской дорогой жизни....
    Что же это вы такой умный..и честный..не написали..как американцы,французы,англичане...вошли в Германию?С подарками что ли?Или может на втором фронте не было случаев мародерства и изнасилований?
    П.С."Журналист..." который пишет..обо все и вся...это хреновый журналист!!!!И грош ему цена!:cowboy:

• Подобається Подобається x 4
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Читачу, пан Вітковський написав дві чудові статті. Тож я не знаю, чому це все Вас так "заїло". Зрозумійте, що Ви на форумі, який знаходиться в Львові, тобто на Західній Україні. І пан Вітковський хотів пояснити, що Ваш тесть чи дядя чи ще хтось має право на таку саму повагу як і Ганс чи Фриц що воювали на іншому боці.
    Уявіть ситуацію - скажімо, червень 1939... Наша країна називалася Польща. Це була суверенна країна. Добре було нам чи погано - не вам судити. Ніхто з голоду не помирав, голий не ходив. Була трохи дискримінація, але в порівнянні з життям українців по той бік Збруча в нас була свобода і багатство.
    Ви напали на нас в вересні 1939. Почалися репресії, виселення і ріки крові. Богу дякувати, ще по інерції нам хватало їсти аж до пришестя інших визволителів. Вони були трохи мягші по відношенню до українців але пострадали наші інші співвітчизники - євреї, які становили значний прошарок насення ЗУ.
    В 1944 ваші війська знову зайняли наші терени. Нагадую, ЗУ перед тим не мала ніяких ассоціацій з росіянами - значить вашу агресію нічим оправдати не можна.
    Так ось пан Вітковський пропонує поважати як російських так і німецьких солдатів в однаковій мірі. Я не знаю, як з Вашої точки зору, а ось з точки зору західноукраїнця совєтські вояки ні на йоту були нам рідніші ніж німецькі. І пора вже це зрозуміти.

• Подобається Подобається x 2
  4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

МИ на ВАС напали??? ... Краще таки розійтися... Ми таки різні народи... Нажаль! Можливо, зможемо дружити... Але жити з ВАМИ, коли ВИ вважаєте нас окупантами і таке інше, особисто я не хочу.

• Подобається Подобається x 4
  5. Полковник

Полковник миється в бані

Степаныч, не волнуйтесь, ОН в Австралии живёт!
    П.С. Педро, Вы ведь нормальный и в душе очень хороший человек. Я это понял из ПП с Вами.
    Ну, зачем Вы, Уважаемый, х...ю пишете?
    Мне не понятно!
    С уважением к Вам!

6. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

МИ на ВАС напали??? ... Краще таки розійтися... Ми таки різні народи... Нажаль! Можливо, зможемо дружити... Але жити з ВАМИ, коли ВИ вважаєте нас окупантами і таке інше, особисто я не хочу.

Ех Стєпанич, правду кажете, Ваші слова та Богові в вуха... Від себе ще додам: ми живемо різними цінностями, святкуємо різні свята, говоримо різними мовами і по-різному дивимось на МИНУЛЕ і МАЙБУТНЄ країни...

Але думаю то вже нереально. Та й народ не той... Раніше треба було, раніше - акурат в 91-му... Зробили би з західних областей свою "прибалтику", та й жили би вже певно по-людськи... А так, з тими хахлами - чим далі в ліс, тим глибше болото...

А так... сперечайся тут з вами... всеодно - що червона чума, що коричнева... Причому, як на мене, червоні московські фашисти далеко перплюнули коричневих. Їм просто історично повезло більше, та й злочини свої вдало приховали...

• Подобається Подобається x 1
  7. Полковник

Полковник миється в бані

Ясно! Отдельно жить галичанам надо! А чем жить? Чем собираетесь благосостояние народа поднимать? красотами Карпат?

8. Samojlovu4

Ага.;) :) :p :dance:

9. Полковник

Полковник миється в бані

Ну, и вот! :)

10. Samojlovu4

Ну, ото ж бо і воно...;)

11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

І куди тепер? :cowboy:
    На кого нас покинете? :sad:

Тепер серйозно: ну не навчився Педро плюнити і розтерти (чи боком обійти, щоб не випацькатися), клюнув на провокацію. А ви чого? Зразу чемодан хапати?

Це жарт?

12. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

форум для того і призначений.... один одному провокації вкидують, і нам потім товкмачать, як нам жити....
    Причому - перед наступним реалом слід повибирати цитати, і один одного підколювати: які ми бандеро-радикальні москалі ;)

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

І не дивно, що зграя політизованих критиків накинулася на п. Вітковського.
    Пригадайте (хто взагалі знає), як свого часу "політизовані" літературні критики (звичайно, за вказівкою) накинулися на авторів, які посміли (!) писати твори в ключі так званої "окопної правди".
    Взяти хоча би двох російськомовних київських авторів - Віктора Некрасова та Анатолія Кузнєцова. Обом довелося виїхати, Кузнєцова таки дістали за кордоном "народні месники".

Привчайтеся, товаріщі опоненти, до того, що існує ІНША думка. І буде існувати. Як би комусь не хотілося жити старими міфами.

14. Полковник

Полковник миється в бані

Как же это здорово, Борис, что Вы перестали употреблять!

15. Степаныч

Респект!
    Не факт... Та й з приводу "прибалтики" нічого сказати не можу... останный раз був у Юрмалі в 1989 році.
    Оскільки я червона (судячи з Вашого допису, чи я неправильно зрозумів?), то Ви - коричнева?:p

16. Степаныч

Драсть! А чого це Я "чемодан хапати"?:8: Я тут живу!:beee:

17. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

гм, Степанович... натяк той во... трошка теє... поцікавтеся місцем перебування опонента...
    а то негарно якось виходить....

18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Полковник,
    я последний раз "употреблял" 1 июня будучи в гостях.
    Язвой, гипертонией, геморроем не страдаю.
    Так что не переносите на меня свои проблемы.

19. Samojlovu4

Та не опонент я Степаничу...

По-перше, признаюся, його дописи, а ще Полковника, часто якісь мені навіть симпатичні. В порівнянні з дописами інших проросійчан... Ну що зробиш, якщо вони з тої сторони барикад, людина не винувата, що там родилась і виросла. Родився би я русскім, мала б росія на одного націоналіста-патрійота більше...

По-друге, я в політичні баталії намагаюся взагалі не встрявати - толку мало, шкіритися одне на одного... Воно мені треба?! Крім того, я симпатизую галицьким русофобам, радикальним націоналістам-сепаратистам(якщо такі взагалі існують...:shy: ), тому як зачепишся переписуватись - цілого дня буде мало, а толку ще менше. Лише позлостишся дурно... Ну хіба би вже дуже чийсь коментар зачепив...

20. Samojlovu4

Та нічого негарного... най буде... тим більше тимчасово живу в Німеції. І німецький народ і ця країна викликають в мене лише повагу... Для когось чума коричнева, а комусь рідне військо. Нераз зайдеш в гості до німців(особливо старших), а там всі стіни в фотографіях, і багато в формі фашистській, якщо з родини хтось в войску був. То Історія. В кожного своя правда...

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)