Сатана. Реальність чи плід уяви?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Окультист, 21 січ 2009.

?

Чи вірите ви в існування Сатани?

1. Так

62,1%
  2. Ні

37,9%
  1. Василь

Василь Well-Known Member

Єдности з собою та з іншими людьми, налаштованими на осягнення єдности.

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

З самим собою - цілком реально..
    А людей,налаштованих на єдність будете доовго шукати...
    Люди по суті своїй - індивідуалісти...

А ще...
    І ще...

3. Василь

Василь Well-Known Member

Вистачить і тих, що я вже знайшов, для того, щоб жити осягненням єдности.

4. Romko

Файно...:good:
    Наспівуючи:

Тихо сам с собою тихо сам с собою
    Я веду беседу
    Тихо сам с собою тихо сам с собою
    Я веду беседу

5. Василь

Василь Well-Known Member

Чому сам з собою? З людьми!

6. Romko

Не сумніваюсь...:nea:
    єдність ж...:dntknw:

7. Василь

Василь Well-Known Member

Хто не сумнівається, той і не існує. Людина, поки живе, сумнівається.

• Подобається Подобається x 1
  8. www

www Well-Known Member

А кто что знает про.. ВЕДьМ? Недавно узнал, что они ( ведьмы) передают перед смертью свои.. так сказать... способности. (что за способности - не знаю).А если некому передавать, то умирает она ( ведьма) в страшныx мукаx и им привязывают руки-ноки к кровати что бы не буянили.. А ведьмы, они служители Сатаны? А бувают ведьмы - мужчины? Ведьмаки наверное называются..

Очень меня эта тема интересует..

9. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

в принципі, це окрема ВЕЛИКА тема, але спробую коротко відповісти:
    1) так, бувають.. у народі вірять, що відьми мають на службі у сбе духів (але одна людина, яку я про то розпитував, посміялася і сказала: це ще хто кому служить :)) Стверджують, що є духи добра і духи зла. Обидва різновиди не мають тілесної оболонки і для активних дій у матеріальному світі їм потрібні служителі, яким вони натомісь надають свою допомогу в різних сферах цього життя. Погані духи найчастіше сприяють зростанню матеріальному добробуту, але людина просто не помічає, як у багатьох сферах життя вона стає "нелюдом".
    2) людина смертна і коли приходить її час, а вона має "слугів", то мусить їх "передати" (найчастіше то відбувається при доторканні до руки людини на смертному ложі, після чого людина відразу помирає). Якщо вона не передала нікому, то духи мучать людину і не ають їй вмерти якийсь час. У народі вірили, що в такому випадку треба підважувати дахна хаті. Тато мені розказував, як у сусідньому селі десь із тиждень мучилася жінка і не могла вмерти, чоловіки ломами підважили дах і вона померла. Про неї казали, що відьмою була. (про такі ж традиції читав у книжках з етнографії, виявляється вони були поширені на території всієї України). якщо цього не зробити справді помирає довго у страшних муках, але смерть невблаганна.
    3) є чоловіки і жінки. Один татів друг колись "взяв". Після цього дуже сильно змінився. Здається, він задоволений, але є багато але: дружина померла від раку, ще до її смерті шлюб розпався, він завів собі коханку. коханка також померла роки із 3 тому від раку. Із синами зараз судиться за майно.... ну одним словом не життя, а просто пекло... але назад вороття нема!

Є багато специфічних даних на цю тему. Є різні погляди на відьм і мольфарів. Християнська церква забороняє до них звертатися, вважає то гріхом. Я особисто звертався по допомогу до жінок, яких можна зарахувати до відьом (злити віск).
    Зрештою, у часи Київської Русі відьмою називали знахарку (вона "відала", володіла знаннями). Були відьми діяли на добро, інш ж на зло (так само і всі люди). Особисто знаю кількох людей, які зверталися до відьом з метою когось приворожити чи комусь зло наробити. АЛЕ ОДНОЗНАЧНО ДОБРА ЇМ ТО НЕ ПРИНЕСЛО.
    Тільки добро породжує добро. Зло породити добро не може.

п.с. у народі вірили, що є відьми "новонавернені" і родові. Родовою вважали ту відьму, яка народилася від мами відьми, у родової був хвостик, але на людях (н.п. під час купаня) вона вміла його ховати :) Новонаверненою ставала відьма, яка під час шабашу відрікалася від Христа і приймала присягу служити рогатому.

• Подобається Подобається x 1
  10. www

www Well-Known Member

Дуже дякую пане SemperTiro, познавально дуже... Але то дійсно велика тема.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

от що цікаво... навертаються злодії, пяниці, вбивці, вкінці-кінців, а де ви бачили, щоб навернулася відьма? То напевно неможливо.

12. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

б то - з галузі "можна зрозуміти"
    а "відьма" - це особа, що оточуючі гарантовано не розуміють (часто кебети не вистарчає)
    ==
    від тих, що судять, залежить.
    в старі часи за інтернет, певно, спалили б

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відьми - то ті особи, котрі замість F=ma, показують, що F=m/а. Ну як після того її не перетворити її на вугля, нє?

14. SemperTiro

та чого ж? :) можливо... Господь притчу про блудного сина не просто так розказував :)
    читав я колись одне гарне оповідання Олекси Стороженка "Закохайни чорт"... хе... рекомендую. Там якраз про таке повернення написано. Хай і фантастика, зате приємно :)

:))) гарний момент вміщено у творі Квітки-Основ"яненка "Конотопська відьма". Там коли відьом почали ловити, то один козак свою тещу "здав"... просто у нього підозри були :) ну її і втопили...

• Подобається Подобається x 3
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Блудний син був відьмаком? Шось я не зрозумів...

16. SemperTiro

ну... невже так складно?!
    Бог простить кожного, хто розкається у своїх вчинках і завжди готовий прийняти таку людину. Він дуже радіє, коли людина навертається до Нього.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ніц немаю проти, але в тому то і справа, що з відьом ніхто чомусь не навертається. Затягує добряче.....

18. Yur

Yur Well-Known Member

Напевно відьма і є відьмою, бо свідомо й остаточно прийняла відьмаче.
    Мо й справді таких треба спалювати, для їхньої ж користи :scratch_one-s_head:

19. Romko

Треба...аякже...:nea:
    історія - то спіраль?
    От..скористайтесь отаким

і взнаєте,що
    Генрих Инститорис. Молот ведьм

Тримайте на столі,пане Юр...:sorry:

20. Зануда

Зануда така зануда

І багатьох відьом ви знаєте? Бо мене якось Бог милував від такого товариства.

а де твій аватар? :)