Сатана. Реальність чи плід уяви?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Окультист, 21 січ 2009.

?

Чи вірите ви в існування Сатани?

1. Так

62,1%
  2. Ні

37,9%
  1. Окультист

Окультист Well-Known Member

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Пекло...Гм...
    Отаке є...
    Але нині..

3. сотник

сотник Well-Known Member

Существует реально как мистическая сущность из Тьмы. Но вспоминать его не надо, кроме как читая Евангелия, тем более, вступать в контакт.
    Мистика же - реальность, но не всем дано воспринять ее материальной.

А многие "неглупые" люди и видят мир, и строят его по "мистике". Разве это не реальность? :)

• Подобається Подобається x 2
  4. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Убого, затерто, нецікаво - ось що можна про це сказати..якби не гете то і не згадав би ніхто, це взагалі стосується всіх іудейських казок які були на швидкоруч скопійовані у шумерів чи в кого там..

Раджу в цьому плані ірландську міфологію, вона доречі нічим не поступається скандинавській, яка чомусь більш популярна. феї і лепрекони, боги, люди... причому особливість ірландських міфологічних істот - щира любов до алкоголю :). У них там навіть спеціальний дух клурікон, типу дух винного погребу, внаслідок чого постійно перебуває в піднесеному настрої, гг.

Ніде в Біблії такого не сказано, там був конкретний товаріщ з багатьма правда іменами, злий дух і тому подібне, якби треба було написати про відсутність світла то так би і написали. При чому коли треба якусь каббалу почитати то всякі ангели чуть не живі стають, а коли щось інше - то зразу метафоризуються кудись, знамо дєло.
    Ой да ладно, яке нафік відокремлення, то був конкретний чорт яким лякали дітей. А символічно можна прочитати що завгодно і як завгодно. Мені наприклад це символічно говорить щось зовсім інше, і шо? будем символами мірятися? Брєд. Думаю якби автори знали що їх через три тищі років хтось почне символічно розшифровувати, то взагалі фіг би шо написали, або зробили би так як Іоан, чи хто там писав "хто звідси слово забере чи добавить тому триндец".

Останнє редагування модератором: 30 кві 2009
  5. Окультист

Окультист Well-Known Member

Як все просто у тебе... Може, там ще мали написати про весь процес еволюції, який символічно вмістили у 7 днів, і про будову молекули?:) Є символи, які потрібно хоча б намагатися зрозуміти. Чи ти і видіння Ієзекеїля теж буквально сприймаєш? Де ти в кабалі читав про те, що ангели "чуть не живі стають"? А що до "товаріща", то які саме імена він там мав?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Здрастє.... А місце, Де Бог говорить з Сатаною про Йову. А з ким Ісус зустрівся у пустелі?

7. Romko

Сатана...таке ж творіння Господа,як і хомо...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

єнше...................

9. Romko

Ну.так,то ангел..а то хомо...

10. mislitel

mislitel Well-Known Member

Бог, створив ангелів, деякі з них підались злу. В мене питання, а хто спокусив ангела Люцифера, щоб стати проти Бога? Мені здається що має бути ще більше зло. Це тільки як варянт.

11. ovod

ovod Well-Known Member

всього на всього гордість, а чому він кращий ніж я?

• Подобається Подобається x 2
  12. консультант

консультант Дуже важлива персона

Це один з виріантів. Чомусь вважаю, що він теж виконує в деякій мірі позитивну роль. У вічній боротьбі добра ї зла вдосконалюється або деградує чиясь душа. Ми завжди маємо вибір і на нас завжди чекають по обидві сторони "барикад"...

• Подобається Подобається x 1
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

\
    Це з Біблії..................

14. консультант

консультант Дуже важлива персона

На основі прочитаного з Біблії. Якби не було такого поняття, як сатана, то не було б і потреби людям працювати над собою. Всі ходили б і жирували від гарного життя. Враховуючи наявність сатани, мільярди людей мобілізовано на боротьбу з ним. Всі борються, хоч ніхто його не бачив...

15. Василь

Василь Well-Known Member

Сатана є таким же плодом уяви, як і бог. Навіть, більше: віра в бога завжди спирається на віру в Сатану, а хто не вірить в Сатану, той не вірить і в бога!

16. Romko

бачу.що дідько у вас викликає більшу повагу...

17. Василь

Василь Well-Known Member

Ні, я поважаю віру людей, але не вірю ні в бога, ні в чорта. Я вірю в осягнення єдности з самим собою та іншими людьми, які прагнуть єдности.

18. Romko

А чо з великої букви?
    Дідько,то таке ж творіння Бога,як і хомо..нє?
    Ага,забув.в Бога Ви тоже не вірите...
    хм..певні не виділи...

19. Василь

Василь Well-Known Member

Сатану я пишу з великої букви, бо це ім"я. А бог - це не власне ім"я, а назва суб"єкта. Наприклад, "Ромко" я пишу з великої букви, а "людина" - з маленької. Єгову я також пишу з великої букви, хоч він і бог.

20. cap

cap Well-Known Member

:haha: Тепер я починаю розуміти сатаністів.
    Головне побільше набити черево і добре поспати.
    Я ж казав, що все це через брак сексу...
    А чому?

а де твій аватар? :)